nuffnang advert

Thursday, June 7, 2012

Garrett Popcorn Shop, KLCC

selamat petang semua...
lepas balik mkn kat kedai ikan bakar Bellamy yg hampeh tu, kami gi tgk wayang lak...gi tgk wayang kat KLCC citer The Avengers tu...

 aku tak berapa berkenan sgt citer superhero2 ni weh..tapi ikut je la demi hubby dan anak2...org lain dah lama tgk, kami baru pegi Isnin lepas...huhu...eh, tapi kelakar la citer tu...paling suka part Hulk lambung2 Loki sampai lembik tu...pas tu part dia dgn selamba dan selenga nya naik motor...sumpah aku gelak terbahak2...haha...rasa nak cari DVD dia pulak nak layan citer ni betul2 sbb mula2 aku tgk citer ni aku tido...ekekek...

 sebelum masuk wayang, kami tapau popcorn Garrett...selama ni duk tgk je kan korang layan Garrett ni kan, meh aku tayang Garrett aku pulak...ahaks...
popcorn yg berasal dari Chicago...no wonder motto dia
'A CHICAGO TRADITION SINCE 1949'

 jenis2 popcorn sedang beratur...

 ada beberapa flavors...

 kalau korang nak buat corporate gifts ke, baby shower ke atau apa2 events nak order popcorn ngan dorang pun boleh tau...email je kat: sales@shoppingbag.com.my
no fon ada dorang letak, tapi dlm gambar ni tak berapa nak clear...huhu...

 selain drp ikan bakar Bellamy, Garrett ni jugak antara list dlm jalan2 cari mkn aku...at last, tercapai...

 aku borong 3 flavors nok...utk first timer mcm aku ni, rasa nak try semua flavors....haha...

 yg ni cheese corn...dia pakai cheddar cheese...pada penggemar cheese mcm aku, mungkin suka lah kot...tapi honestly, dia tak rangup...ke sbb dia letak cheese tu dia tak rangup? mak confuse...
tapi kalau lepas ni nak beli lagi flavor ni mungkin tidak kot...walau mcm mana sekali pun, caramel tetap yg terbaik lah...yg ni anak2 tak suka...
cheese corn ni aku ambik yg small, harga dia rm16.

pas tu try yg klasik pulak...aku amek buttery corn...biasa2 jer...anak2 tak suka...sbb tak manis kan...
aku amek small bag jugak, harga dia rm9

ha...yg ni best..nama dia The Chicago Mix...ada campuran caramel crisp dan cheese corn...gabungan corn yg manis dan masin...aku suka...
tapi anak2 duk mkn yg caramel tu je la...
harga chicago mix utk small bag adalah rm16...

lepas ni dah tau apa patut aku beli kat Garrett ni...cari yg caramel crisp atau macademia caramel crisp...


pada korang yg nak dtg Garrett kat KLCC ni, ni alamat dia: 

Lot C151, Concourse Floor
Suria KLCC

kat One Utama pun ada:

 Lot G139B,
Ground Floor,
One Utama

atau layari website dorang kat sini:



p/s: eh, ada Planet Popcorn pulak dah yer...ok, masuk lagi dlm JJCM aku..muahaha...

43 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

chicago mix mmg feveret aku!!!!

Yaya Azura aka Naz Azra said...

suka popcorn yg warna terang menyerlah..manis gitu!

whitecappuccino said...

akak suka popcorn!! macam2 flavours tu!

lieyalatif said...

adoi nok!!! lepas satu satu ko terliur kan aku tau!!

aku takpenah lagi try ...tapi mmg dah selalu laa dengar kesedapannye...bile laa leh merase nie....nanti le turun OU ke...

mamyharraz said...

okeh dah masuk list jugak popcorn nih.nak pegi bila tak tau tp niat je awal2 ;)

♥ Wina ♥ said...

aku pun belum sempat try lagi beb..entah bile nak ke KLCC atau One Utama sana

ieda said...

koo tgk juga citer tuu dik .. akk nie langsung x dpt tgk .. tunggu DVD layie huhuh entah bile leh tgk huhuh

wahh banyak jenis popcorn , yg kuning tuu sedapp je nampak .. kalau nak merasa popcorn yg meriah macam nie memang gi wayang lahh kan ;)

mamavogue said...

sonok gak bwk anak2 bercuti even dalam KL je..
byk gak aktiviti yg bole dibuat..kan?
oh chicago popcorn!!..

nur anis said...

saya tak pernah makan..teringin pulak nak try..

SURIA AMANDA said...

Chicago mix the best..tetiba rasa nak makan lagi la...harus ke KLCC lagi ni..

Neeza.Areef said...

klu aku msti mls nk try2..nk jgk yg caramel saje

Nurul Husna Mohd Hassan said...

adoi.. sedapnya kalau ada cheese2 ni..

izyan al-za'im said...

klo aku mmg x suke cheese corn tu. x abes pon mkn. caramel je yg sedap! :D
planet popcorn aku ade rasa dia bg rasa aritu. bg aku, garret lg sedap kot. huhu

Munnafendy said...

kenapa la sy tak pernah jmp pop corn yg macam ni?

m.u.l.a.n said...

baru ni klcc jgk tapi sebab perot dah kembungs maka lupa kan je.. pastu on the way balik kerteh rasa nyesal tak abis..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

tngk gmbr je dh tau sedap. tak blh jadi ni, kena terjah OU jugak ni..

AnneRaini said...

cheese tu mmg tak rangup tp bile lama2 layan sedap gak weh..mcm mkn super ring..hhehe

akubiomed said...

Macam-macam perisa ada. Tempoh hari menonton The Avengers bersama anak-anak di The Curve.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...
This comment has been removed by the author.
lizz said...

tak penah beli lagik penah makan member punyer jer sedap sangat kan hari tu ader try Chicago Mix...

Dee said...

ada org pernah hadiahkan dee garrett popcorn ni..yg almond tu..sedap..itupun sbb dia membalas budi..hehehe..

Sue-Rya Qistina said...

x pena try lagi garret ni..sbb bukan peminat tegar..hikhik..tp setiap kali nengok wayang, mesti beli popcorn..xde mmg x sah..

Daddy Ziyyad said...

ko mmg hebat lah nok...demi popcorn pun kau boleh JJCM...hahaha..bagussss...aku suka baca kisah2 makan kau

HeNRieTTa JoSe said...

Looks yummy...paling paling yang no 3 tuh...

Asrul "iLham" Sany said...

bau cheese die sangat menggoda kannn tapi rege die... T_T

miloais milo said...

tak penah makan lagi popcorn ni - tho ada gak lalung lalang depan kedia popcorn ni...

KhaiRin : anies said...

x penah rs lg.. sbb kalu g tgk wyg, niat cuma nk tgk bkn nk mkn heheheheh

Saya Disini said...

sedpnyer

aimaniman said...

sedapnya tp x pernah sampai situ pun.. tengok wayang pun dah berkurun x p...

Lya Colours said...

mahai.popcorn kat gsc jugak best. hikhikhik

~ yus ~ said...

gambar popcorn pertama dan yg last tu mmg nampak marveles wahida. Akak penggemar cheese juga, tp kalau banyak sangat muak kan.

Azian Elias said...

ralit tau makan benda ni..

sisdee said...

dah lama tinginkan garret nie..tapi ntah bila tcapai :(

eh avengers mula2 mmg bosan gitu..tp lama2 best gak hehehe

Adylia Qarissa said...

gambar nie mampu wat dkna meleleh air liur..

Fatin Mraz said...

chicago mix tuh mcm best jer...

Bitt (double IS) said...

yg cheese tu memang rasanya tak rangup...caramel best tapi manis betul la...tak tahan gigi ku! akekekkee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamk.. xtau pasal jenis2 pop corn ni la.. ak selalu nengok movie pon beli coke sudey... :)

khairul said...

mcm2 jens pop korn rupanya

Nieda said...

Punyala upto date ..sekarang ni voleh mkan pelbagai rasa pop cone.
Akak beli yg sebungkus seringgit je kat pasar minggu ....huhuhu.

Tina Othman said...

vavava dah try ye, lama dah tgk review popcorn ni, tapi tak sampai2 pun ke klcc

boleh tahan jugak ye harga dia

MamaEma said...

orang cakap mahal..tp dah letak harga tak tahulah mahal ke idaknya..huhuhu...cuti sakan bawa anak-anak yer

[sutera kasih] said...

wahhh nmpk sedap pop corn la tu huhu

iizza said...

firstime tengok popcorn ada pelbagai perisa ni..mesti puas hati dpt try semua nih..:)