nuffnang advert

Monday, June 4, 2012

bila MY ALL keluar tv...

selamat pagi semua....
seperti yg aku war2kan sebelum ni, blog MY ALL akan ke udara dalam segmen Blog Pilihan dlm rancangan Apa Kata Wanita bersama Zamzarina di TV2...
dan blog aku tu dah selamat pun ke udara...

pukul 1 tengahari aku dah terpacak depan tv ko...nasib baik tv2 kat ofis aku ni terang dan clear...kalau tak, mmg meroyan lah aku tak dpt tgk...hahaha...
eh, tapi kan kenapa bila kita amek gambar kat tv gambar mcm tak clear ek? ada belang2 hitam gitu...mmg mcm tu ye? sbb kalau tgk secara realitinya, belang2 tu sebenarnya tak de pun...huhu....ah gasak la ye, korang layan je la gambar2 belang2 hitam ni...huhu...

 ini dia pengacara Apa Kata Wanita tu..nama dia Zamzarina....dia ada anak dara yg dah besar tau!! mcm tak caya je...nampak awet muda....kalau rajin, singgah blog Pn. Zamzarina yg penuh info tu...

masa permulaan blog aku on air tu, aku tak dpt snap...tangan menggigil ko...mcm aku je yg masuk tv...padahal blog je pun...kehkeh...

tapi percaya atau tak, nampaknya dorang berminat ngan n3 jalan2 aku...n3 Bandung banyak keluar...

dan secara tak langsung, geng2 pelangi aku pun keluar tv sama...hehe...

glemer korang nyah....

gambar kat Ladang Teh Bandung pun keluar tv...

nampaknya dorang mmg minat betul ngan n3 Bandung aku...habis n3 Bandung aku digodeknya...

lagi di Bandung....n3 Jakarta dan Bali takde pulak keluar?...tak kisah la kan...lagi pun segmen ni bersiaran sekejap je pun, lebih kurang 30 hingga 60 saat je...

lepas tu gambar2 kami sefamily gi Bukit Merah hujung tahun lepas pun keluar tv...

abang!! adik!! kita masuk tv lah!! (jakun)

adik2 ipar pun masuk tv...kelas ko nyah...ekekek....

yeahhhh...mmg sweet memory betul kat Bukit Merah tu....

masa tu celebrate birthday abang kat Bukit Merah...

kek askar pun tumpang glemer...haha...

mee udang Pak Hashim Kuala Sepetang pun keluar...

dah last2 tu, dia paparkan link blog aku...ni je la gambar2 yg sempat aku snap...ada byk lagi gambar tapi byk sgt belang2 hitam tu...nyammmpah...


apa yg aku pasti masa dia running blog aku tu, dia ckp:

1) blog aku penuh info tempat2 yg pernah aku lawati...
2) tetiap petang aku selitkan unsur lawak jenaka supaya readers tak boring....
3) cerita pasal family dan anak2 pun tak ketinggalan...

tu yg dorang ckp kat tv lah ye...aku cuak jugak kalau dia ckp blog aku ni blog mkn je...nasib baik dia tak ckp cenggitu....wakakaka....

tengs Apa Kata Wanita!! kamu mmg bikin aku ceria sepanjang hari....walaupun hanya blog aku yg keluar tv, aku cukup hepi tau...serius!! aku anggap ni kenangan manis aku sepanjang 2 tahun aku berblogging...

adik ipar aku ada record program ni...nnt kalau aku dpt video tu kang, aku upload kat blog ye....sbb aku pun nak tgk lagi sekali sebenarnya....tak puas sbb sambil amek gambar kan masa tu...tak berapa nak fokus....

apapun, tengs pada korang yg sudi tgk rancangan tu siap ada yg buat n3 pasal blog aku keluar tv...tanpa korang, aku tak semangat berblogging tau!!

tengs Apa Kata Wanita dan korang jugak....muah muah!!



p/s: tengs to Nens atas FM dan keychain Pulau Tioman yg gojes itu....love u...

71 comments:

Tina Othman said...

wah seronoknya, saya pun tumpang bangga hehe

KhaiRin : anies said...

sy siap ckp kt membe aritu, jgn tkr siaran!

Anum said...

terbaik
memang patut pun blog ko masuk tv
sebab blog ko best :)

Neeza.Areef said...

meletop blognyaaa masok tvvv..kelass bebeh

Riny said...

wow........bangga2...hehehe..best nye kak..:)

FiZa said...

best nyer blog dpt masuk tv...tahniah akak...

Cik Kamoo said...

wah bestnye....satu semangat tuh!!

My Little Diary said...

salam,
perghhh...glamor ko wida...
tabik sama ko..

eB said...

tahniah....
beb, aku nk kol ko tapi x der no... hu3... leh emel aku x? TQ

CikPuanHaLia said...

Hebat!! Mula2 blog yg masuk dulu..pastu nanti2 tuan punya blog lak masuk tv..

Cik Ecah said...

yeayyy big clap utk ko kakkk...
dah fofular hehehhe :)

|| NaFiRaa || said...

tahniah nok~ aku tumpang hepi jugak~

Pok Amai-Amai said...

Tumpang hepi. Ceh. Tak malu nak tumpang hepi. Hahahahah!

Apapun, congrats!

wahida said...

eb: ok, nnt aku email ko...

Kakzakie said...

Kakak pun tengok sebab wahida kan dah beritahu. Seronok juga kakak sebab kenal walau tak pernah bersua muka...

wida said...

wah..kelass ko kak.
tahniah

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...xsabar nk tunggu akk upload video....hehehe....

m.u.l.a.n said...

kita tengok jgk... siap record lagi kat pvr..

waaaahhhh... tumpang seronok ni..

norhidana said...

wah2 bestnyer... siap ada gamabr2 muke akak lg... glamers uuuuu.... taniah2 kak.... secara tak langsung mesti pasni lg ramai yg jenguk blog akak

Azian Elias said...

bestnya... seronok sakan awak ye..

tahniah lahh.. walaupun u tak kuar tv, blog kuar pun dah hapy.

gadisBunga said...

waahhh...tahniah!!!!

bukan senang nak masuk TV uuu....!

mamavogue said...

memang terbaik lah!!
mesti tangan gigil2 amik gamba kan..hehe

Nens Collection said...

MAKIN RAMAI PEMINAT AKAK..BARU JE PUBLISH N3 DH PENUH DH NI KOMEN..HEK HEK HEK

Aju Mohit said...

Wahh bestnya noks!!! Tahniah ek, msti lagi Bertambah glemer blog ko nnti !!

Huda said...

Tahniahhh!!

SURIA AMANDA said...

wahh...glemer la blog ko lepas ni nok...

eintan nurfuzie said...

tahniah2...pemes la t

CaDLyNN said...

wah3..glamnye akak~ :)

wahida said...

mulan: hah? akak record? nak tgk!!!!

ainnoraini said...

tak dpt tengok laa..tapi tumpang bangga...
tahniahh..tahniah yee..

amirah said...

ee...bestnya ko nok. nnt letak kat sini ek

syiela said...

bestnya.. tahniah! tahniah!... jadik retis jap :)

eiela said...

wah, seronoknya. saya tengok..gambar pun besar-besar kan. memang puas hati tengok kat tv.

Yaya Azura aka Naz Azra said...

saya tengok jumaat ari tu..hehe..comel je tengok pic entri- yg dia pilih..

miloais milo said...

best banget nokkk!
tahniah...

iols tak berkesempatan tengok
kat opis - nan hado tv!

Has said...

tumpang bangga!!

etiey.com said...

wah pemes!!! heheh tahniah lah ye sbb terpilih

Rinna said...

Tahniah..Tahniah dan Tahniah.. cayalaa.. :)

JunAina said...

Bestnya...Tahniah! Walaupun bukan orangnya yang masuk TV tapi muka orangnya tetap ada kat situ.

Liza @ Adzriel AB said...

phewiittt... happy for u ida. kak liza baca entry ni sambil senyum2 pulak, tumpang seronok. blog ida masuk TV dgn gambar2 ida sekali.. berbaloi beno da berblog. tahniah dear!

nurbeena said...

glamer ko! aku dah balik umah tunggu depan tv ari jumaat tu, udahnya tertido.huwaaa,,,, apapun tahniah!

~aSHa~ said...

wow glamer dah ko

Rai said...

tahniah!! bertambah2 gleme la ko pasnih..

Daddy Ziyyad said...

wakakaka..blog yg keluar TV pun ko dah gigil eh nok...kalau kau yg kena on air, harus pitam kejap! akakaka..

Lepas ni aku nak ko masukkan gambar aku dlm blog ko lah nok, mana lah tau keluar lagi blog kau kat TV, ada lah chance muka aku tumpang menempel keluar Tv! ahahahahha..

Tahniah nok!!

Qhaifa Nur said...

ingatkan ada siaran ulangan, tunggu juga...apa-apapun tahniah...

:: Mrs.Eady :: said...

Glamour ko nyahhhh....tahniahhh.... :)

ieda said...

x tahu nak cakap ape .. sambil2 naik chain pipi nie haaaaaaaa ekeke

tahniah2 .. naik somputt akk tgk dikk , akak lak ober xcited nie ekeke ;)

dwaty said...

tak maukkan sekali para pengomen ker??? hehehehe

nak juga masuk tv... hehehe

glamorla pas ni...

kakchik@ella said...

waaaa .. blog wahida sudah maju setapak lagi. Masuk TV tueee .. Auwww.

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

oo pukul satu sharp ka blog kamu kuar tv? patutla den tak dpek nengok..kul 1.20 baru on huhuhu

cikceriacorner said...

wow..akak..tahniah...bertambah glamer la pasni..hehhehe..artis gitu..hheheh

MamaEma said...

tahniah...makin glemer lah

nur anis said...

wahh..seronoknya...

wahida said...

mek rose: tak lah nok...aku dah terpacak depan tv kul 1 tu sbb takut terlepas...tapi blog aku keluar lebih kurang kul 1.45 la nok...

Jiji-Fify said...

perghhhhh!!!! glamorous!!!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

kasihredha said...

tahniah wahida..
Adik dan Abang pun masuk tv le :)

Nazayiena said...

Tahniah blog Ida msk tv,glamerlah...

SyamimiNazifa said...

wah tahniah kak ^^

Nurul Husna Mohd Hassan said...

femes la pasni ;)

jemarioren / ciknor said...

bertambah glemer le lagi blog mu pasni, tahniah!

| SUE | said...

wahhh bestnyer...tumpang bangga!

faeez said...

tahniah...tau tak....kita sbg follower pun bangga tau.....siap kabo kat teman2...blog yg kte follow masuk AKW la.....

Dee said...

masa tu aku kt umah member di taiping..tapi anaknya takmoh tukar channel langsung..dok layan cartoon network..hampeh..

aku pun tumpang glamer ar kat blog kau..byk gambar kita kat bandung keluar weh..nti jumpa nak mtk sign autograph eh..hihihi...

nti email eh video tu..leh aku layan feeling2 retis..kahkahkah..

akubiomed said...

Glamour cik Kiah sebab blog masuk tv. :-)

anie said...

wah...congrats masuk tv tue...best..best...

*SiRibenMerah said...

sis, sila email video tuh.. saya nk tengok.. time tuh kitorg busy majlis berendoi baby.. memang x sempat nk layan TV.. yessss, pic rumet bandung pon byk kuar kann.. ai likeeee.. love u.. love pelangi.. muahahaha~

wahida said...

geng pelangi: once aku dpt video tu, aku email okeh..

azi said...

Wahida...
Akak..awal-awal dah tunggu depan tv...TV kat dapur tu , sapa tak boleh nak kacau tau...akak tumpang bangga wahida!!!...sungguh!!!

Akak tengok sekarang ni, blogger banyak mendapat perhatian, blogger masakan banyak masuk majalah memasak..macam wahida, masuk tv...:)

BeRRy MuMMie said...

hye babe!
ur blog mmg sgt cool utk dia baca!!!
salam ziarah n if feel free follow my blog too >wink<

RYS AREESA NASIR said...

hu hu.. nampaknya tak lama lagi puan punye blog pun akan live bersiaran di TV! Wah bestnye!!!

iizza said...

wahh kenangan terindah ni..:)