nuffnang advert

Monday, May 7, 2012

Melaka: Menara Taming Sari

selamat pagi semua....
woooo, pagi ni malas giler nak update woooo....
kang tak update, bila pulak kan? layan kan je la n3 Melaka ni...

 ini kali kedua aku naik Menara Taming Sari ni...dulu masa naik ni, aku tgh preggy kan si adik tu....abang pun kecik lagi masa tu...

 masa ni Melaka panas terik woooo....kalah KL dia punya panas...



 sebelum naik taming sari tu, hubby buat shoulder massage ngan org OKU...15 minit dia caj rm10..

 okey, nak citer sikit ni, kami pegi Melaka bukan anak beranak kami je, kami pegi sekali ngan kak Dee, dia bwk anak2 dara dia sekali....kak Tina? wajib follow....

 anak aku ni kalau tak kenal, mmg susah sikit nak bermesra, nak2 si adik tu...tgk lah si abang tu, malu2 kucing nak bergambar ngan anak2 kak dee....hahaha...

 ni masa beratur nak naik menara....rasa surprise sgt sbb tak ramai org beratur nak naik menara ni...sekejap je tunggu turn, dah dpt naik....mungkin masa ni org takut nak keluar rumah sbb ada perhimpunan Bersih 3.0 tu..eh, kat Melaka pun ada tau perhimpunan tu...cuma dorang tak de lah mcm kat KL dia punya ganas...

 kak dee ngan kak tina tunggu bawah je...tapi anak2 dia ikut kami naik sekali menara ni....ni festaim aku jumpa anak2 kak dee...ya Allah, punyalah becok mulut si mimie tu....bukan main bijak dia....tapi si fifie ni diam sikit...bagus, kalau tak kang, auntie pening nak layan semua bercakap...muahahaha...

 nampaknya sekejap je anak2 aku tu malu2 kucing, dorang dah okey berkenalan masa dlm taming sari...

 sesekali bajet cun apa salahnya...ahaks....

 dari atas menara taming sari ni boleh tgk mcm2 view la....



 dari atas jugak aku tgk si kak dee tgh amek gambar pakai tab baru dia tu...

oh, hujung bulan mei ni ada start cuti sekolah lagi...boleh lah bawak anak2 korang jenjalan melaka....

Menara Taming sari ni berketinggian 110 meter dan boleh memuatkan 66 penumpang dlm satu2 masa....tempoh dia bawak kita ronda kat atas tu adalah selama 7 minit dan bayaran adalah rm10 utk dewasa dan rm5 utk kanak2 utk pemegang MyKad....dibuka setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 10 mlm....



p/s: pegi Melaka ni sebenarnya nak pekena coconut shake je, tapi terjalan2 lah pulak...ahaks...

53 comments:

Anum said...

wow tingginya menara nie
syok jalan2

Lya Colours said...

saya x pernah pon naik menara tu. hahaha
and yes, melaka sangatttttttttt panas ok lately
rasa mencucuk je kalau keluar tengahari, bahangggggg je

mamyharraz said...

teringin naik menara ni..tp tak kesampaian lagi..mmg nak kena pegilah sambil dpt minum coconut shake ;P

wida said...

smpai ke melaka mencari coconut shake tu..hehe

eima said...

wahhh aku slalu tgk je dr jauh tak pena naik punnn....

sesekali bersedekah pd yg kurang upaya ok tu kan

:: Mrs.Eady :: said...

hari tu aku pegi dia tutup sb maintanance....tension aku!

ieda said...

dah lama x ke melaka .. bilelahh nak pergi layie .. last pergi masa lom kawin huhuh

mak aihh not bad rm10 dewasa .. kalau macam akk hurmmm 35 lah semua .. uhuhuhuk ;)

Hanis Azla said...

yg pastinya kak gayat waktu naik menara taming sari ni dulu..

♥ dak pink said...

Aku orang Melaka. Tapi tak pernah naik pun menatang. Haha.

adarnadzmie said...

akak ada plan jugak nk g jln2 melaka...:) lama tak kesana...hehe

CaDLyNN said...

saya setuju dgn kenyataan melaka lebih panas dr kl! panas!

nur anis said...

bulan 6 ni plan nak g melaka..nak naik taming sari..huhu

Sue-Rya Qistina said...

akak, melaka punya panas mmg x bole tahan..setiap kali saya balik uma mak, kena standby baju banyak sbb kerap mandi..huhuhu..

wpun uma mak saya kt melaka dan bole dikatakan setiap bulan saya balik, x pernah lg kami naik menara ni..hahahaha..blk sane selalunya lepak kt rumah je..sbb panas dia lain mcm! xtahan!!

♥ Wina ♥ said...

setiap kali pegi Melaka mmg panas giler!

tak pnh lagi naik menara taming sari..akan pegi nanti

Neeza.Areef said...

ooo omak2 dah kenal dulu anak2 baru nk kenalan..haishh babap kang!.. :D

terberjalan katanya..smpai naik menara lagi..kemain korang yerk

Dee said...

gambar candid tu mesti keje laki kau kan nok..aku rasa byk gambar candid aku..adeh..jgn kau buat WW sudah..apapun thx sbb temankan anak2 aku naik..maaf atas kebecokan mulut anak dara tuh..hihihi...

khairul said...

pergh sempoi !

Emy Tak Kecik said...

aikkk jauh ke melaka nk layan cocnut shake je...hehehe

wahida said...

dee: hahaha...aku tak kisah pun si mimie tu kak...bertambah happening gamaknya...hehe...

rasp said...

wahhhh berdating2 nampaknya....
i gi one week earlier kot...
kalo tau u nak gi...
leh kita berplanning gi togede2 kan...
wahida, i tgk kak dee asyik genggam jer 'gajet merah' dia tu...
benda baruuuuuuu hehehehhe...

Mamamya said...

menara taming sari (bandar hilir) ni x jauh pun dari umah aku sbnrnya tp disebabkn pagi tu aku ada event smpi ke t/hari x dpt aku nak join ko n k.dee...

masa aku singgah kat coconut shake tu aku jeling2 jugak kot2 klu ko dah smpi...tp sygnya 'jodoh' kita xde... :(

nxt time klu pi melaka jgn serik cntc aku tau!!

.:fyzz:. said...

sonok la anak2 jenjalan kt taming sari tower tuh..tinggi kan..
abang dn adik mula2 malu..lama2 mahu dh kawan ngan ank2 dara tuh.
nok..kt aloq setaq ada gak Menara aloq setaq..anak dra aku dok ajak nek la..tp ada kejadian yg penerjun mat saleh mana tah mati jtuh menara (masa wat terjunan) jadi takut haku..huhuhu..

omputih nih ada2 aktiviti xtreme yg nak wat kan

Nieda said...

Blaus Indon ke ? Akak pong ada satu.

norhidana said...

heheheh bdk2 biasalah kan kak mule2 je malu2 kucin pastu takde dh malu2... terus jd geng

wahida said...

rasp: kak, ni planning tetiba jer ni...main gamble je pegi...hehe...

mamamya: tak serik nok...hehe...

fizz: aku harap aku akan jejak alor setar one day nnt..

nieda: ntah la kak, saya beli blouse ni masa ada jualan kat ofis saya baru2 ni...

Munnafendy said...

eh nape kakdee xnaik? takut gayat ek?? hihi

lieynanilaz said...

minggu nak p melaka....boleh naik taming sari ni..:)

qemaishak said...

dia pusing2 ke kak? ke just naik gitu jek? ritu g melaka xsempat pun nak naik menara nih

♥ Elin ♥ said...

waahh...sy bangga jd anak melaka, :)

wahida said...

munnafendy: katanya dah balik kali naik ko...hehe...

qemaishak: dia pusing2 nok...ko akan nampak mcm2 view kat atas tu...

Daddy Ziyyad said...

Gigih kau nok sampai 2 kali naik..ahahaha..aku sekali pun tak pernah..

Melaka mmg panas gila...

Azian Elias said...

bilalah nak sampai ek..

Kakzakie said...

Di JB pun ada perhimpunan Berseh 3.0 Wahida pada Sabtu lepas tapi tak merusuh bagai... tenang aje.

eLLy said...

noks aku teringat kenangan kita bergambar di Monas Tower!!!

ct rahani said...

x penah naik lagi.. cuti sklh ni cam besh jugak klu ke melaka.. tp sure jammed giler kt sana.. hehe..

akubiomed said...

Macam-macam ada di Melaka. Saya ini kampung di Melaka pun tidak tahu. :-)

nuyui a.k.a miss YUI said...

syioknya jln2..

Aju Mohit said...

seronoknya jenjalan ye ida, tengok ramai benor anak2 ko ni ha, ke main behave diorg ni ;)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best nye jalan2 melaka..
pusing2 satu melaka la ni yea :)

wahida said...

kakzakie: dgrnya di setiap negeri ada perhimpunan bersih ye kak...

elly: eheheh...tapi sayang kita tak bergambar dekat ngan menara monas tu kan kak...

akubiomed: ko biar betul nok?...

pokok manggis depan rumah: panjangnya nama awak...haha...hai, tengs drop by sini n following mine, nnt saya singgah sana pulak okeh...

m.u.l.a.n said...

masa kami pi melaka 2 tahun lepas, kita tak naik sbb gayaaattt... tapi memang cantik view dari atas tu kan... oso asam pedas melaka..

miloais milo said...

jauh banget uols mencari coconut shake..!

iols suker naik menara tu..!

wan nurul hezrina said...

ko blum dok umah aku kt tepi laut agi..lg panassss membara...cumil anak2 ko.chantik spek.

mek jah ganas said...

citer melaka aku entah bila nak masuk

[sutera kasih] said...

aisehhh cuuun la ank2 akak pakai spec hitam hehe

Angah said...

amboi cun nye gmabr yg bajet cun tu ahakksss

Bitt (double IS) said...

mcm tu view dia...org view kakak pakai spec tu pon redup jek mata i yg tengah panas nehh...akekekkee

Maya Mayana said...

ambooii cari coconut shake sampai melaka...sesekali sambil menyelam minum air apa salahnya :)

Huda said...

kitaorang dah naik taming sari dah, tu pun ada hati nak naik lagi, seronok kan..g melaka ni puas semua pun ada kat situ...

Nazayiena said...

Ida nak pegi Melaka semata2 nak pekena coconut shake je ke?

fieda said...

wah..mcm seronok jer..

Sharinginfoz said...

alamak tak sempat nak naik baru2 ini

Stacey Jensen said...

dee: hahaha...aku tak kisah pun si mimie tu kak...bertambah happening gamaknya...hehe...