nuffnang advert

Thursday, May 24, 2012

blog aku bukan blog iklan....

selamat pagi semua....

hrmmmm...mcm mana nak start ayat aku pagi ni...aku tak tau patut ke aku up n3 mcm ni, tapi bila dah kerap sgt berlaku pada blog aku, up je lah...huhu...

setiap pagi masuk ofis aku akan bukak email ofis dulu, dah baca dan delete mana yg patut, aku akan bukak blog kesayangan aku ni...
mcm biasa jugak, aku akan baca setiap komen yg masuk kat dlm n3 aku...tengs korang...

tapi aku kurang gemar, bila dlm comment box aku ni org letak iklan...dulu aku tak kisah sgt, bukan tak pernah ada org letak iklan dlm comment box aku ni, dah byk kali, tapi aku diam je la...aku anggap aku tolong org tu utk iklankan website dia dlm blog aku...hrmmmm, amal jariah mungkin??

tapi utk n3 semlm dan entri2 sebelumnya, ada komen masuk kat comment box aku ni iklankan something...
yg buat aku tak berapa best dgn iklan itu, sbb permulaan ayat dia lebih kurang mcm ni :
"Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest bla bla bla...."

mungkin pada korang permulaan ayat tu biasa je, tapi serius aku tak suka dgn penggunaan ayat tu...
mmg aku ni kadang2 kasar orgnya, tapi bila aku masuk rumah org yg aku tak kenal, aku lemah lembut tau...hahaha...

so, apa yg aku nak cerita kat sini, jika anda masuk rumah org, tegur sapa lah org tu dulu, tanya dulu tuan rumah tu boleh tak anda nak tumpang letak barang kat rumah dia...dan berbudi bahasalah...

dan kalau lepas ni ada iklan lagi letak kat comment box aku tanpa izin, aku tak teragak2 akan delete okey...peace!!



p/s: tak suka letak shoutbox sbb ni lah...ramai sgt suka iklankan business dorang kat shoutbox tanpa mintak izin tuan punya blog....sekarang letak kat comment box pulak...pliz...blog ini hanya blog personal...

72 comments:

♥ dak pink said...

Blog picisan aku ni pun, dapat juga comment camtu.

Tah apa-apa tah.

Kakzakie said...

Lagi dahsyat tu wahida bila masukkan politik siap bagi link dia sekali. Kakak pun tak gemar sangat sebab kita bukan org politik...

Tapi yg kena kat shoutbox lagi dahsyat yg 18SX pun ada tau. Mesti malu kan

KhaiRin : anies said...

spesis2 suka amik kesempatan mmg mcm tu la... delete je.. tp kalu dia nk kasi komisyen x pe jg kn?? ;-)

aku ganasss said...

ah... kalu berblog atau berfb 24 jam pun ape masalah dia... tak kuar duit satu sen pun mcm nak kena invest kat dia tu... kompem ke dpt pulangan??

auchhhh... terlebih sudah. hehehe

Rai said...

aku dah lama ban shout box.. lagi pun shout box tu aku tak boleh view dari pc office..so ada pun tak guna..

Nens Collection said...

ntah kan..suka sgt letak iklan..walopon blog sy x pernah lagik org letak..tp kt fb berlambak2..mencikkkk

wida said...

delete je kak..kdg2 tu mnyemak jugak iklan2 ni.

eima said...

seb baik la blog ai tak glemer tak de plak org nk tgal komen gitu .. delete je tak kena ngan piawai komen entry ...muahahhahha

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sy pon nak komen cam kak eima kat atas ni gak ka..hihi.

Munnafendy said...

komen2 iklan mcm tu mmg tak pernah 'lulus' kat blog sy...haha..nasib lahhhh

Dee said...

blog org popular mmg jadi sasaran pengiklan..hahaha..jgn marah..

itu piece..typo error kot..ejaan betul peace :)

HeNRieTTa JoSe said...

salah satu sebab rietta xletak chatbox....takut rietta terlepas pndng....dimasuknye web web yang tidak sepatutnya...klu setakat iklan biasa biasa jew, pomot blogshope kew xpe lagik...

lieyalatif said...

Aku suke entry ko ni nok!!!.... Pandai2 je ckp mcm tu.... Eh kite berblog ni bukan nak duit semate2.... Kite nak abadikan kisah kite n share info.... Nuffnang gak senangkan nok....

Saba ye nok.... Nanti same2 KITE BAKOOOOO!!!!

anie said...

sbb blog nie femes ..;)sbb saya xpenah tima..hehe..blog suam2 kuku kambing..
tapi bab letak shoutbox tue memang..ntah sape2 la iklan yg ada kat situ..terus tutup lagi better..

bujal X said...

sudah jadi follower kamu.jangan lupa follow blog saya semula.ha~~hambik~~keh keh~~

*kaklong saya tu apa cerita? da bersalin belum?

miloais milo said...

harap2 lepas ni - uols punya comment box - akan free of those iklan lah...

bukan hanya uols aje yg semak mata - sakit hati...
pengkomen yang lain pun akan rasa terganggu...

mama maman aka yana said...

sapo la dpt berblog 24jam tuh.. ayat takleh blah tul.. rasanya semua org pun tak suka jika kerap2 sgt org nak beriklan... delete jew..

wahida said...

dee: kahkah...kak, aku dah edit...emosi punya pasal, spelling pun salah...haha...tengs!!

bujal: dia sihat...belum bersalin lagi..kalau dah bersalin nnt, sure aku war2 kan...dont worry..

Eye_nee said...

DUIT jer kat dlm kepala dia ...tu yg konon2 nya ayat awal tu macm gempaklah konon kan....mcm DUIT ni segala-gala la pulak...SENGAL la org tu...

kakchik@ella said...

KC pun delete shoutbox sbb tah apa2 iklan masuk kat situ. tapi kalau ada org nak iklan kat blog KC, KC oke jer .. mcm baru2 ni ada org email, nak iklan dlm blog KC. Ni tgh bincang terms and conditions dgn diaorg.

Teratak Hami said...

eh ada jugak perangai camtu ek? So far akak tak pernah pulak terjumpa. Mungkin tak sepopular blog wahida. Kenakan bayaran le kalau camtu.

fieda said...

adoii..sekarang ni kat shoutbox menjadi jadi la dorang letak link iklan..asal klik jer, iklan jer yg kuor..cc la says la..ye ye jer ingat gi kat blog dorang..sbb tu kena tapis dulu comment2 yg masuk ni..delete jer..

wahida said...

KC: kalau mcm tu, ok lah...ada perbincangan antara owner blog ngan pengiklan..saya respek pengiklan mcm tu...

umialya/k.tini said...

silent reader je..

eB said...

stuju sgt. kiter bkn berblog nk carik duit. tapi nk berkwn... i lap u :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ada gak terbaca komen gitu kat blog org lain..

amboi bahasa dia... suka2 je kata gtu..

kot ye pon nak promote pape.. kena laa adab sket...

moon kalau ada iklan pape yg selit kat dlm ruang komen ni.. mmg xkan approve..

|| NaFiRaa || said...

x suka iklan cam tuh jugak!! ayat plak main ikut sedap dia jek..huh!!

| SUE | said...

blog tak glamer cam kiter pon ada dpt iklan..
huhuhu iklan ubat kuat plak tu...
haiiihhh apakah!!!

m.u.l.a.n said...

tu yg jadi kat chatbox dulu2.. lagi teruk.. buang terus...

kita nak letak iklan jugak ni..

"sila singgah blog wahida ni hari2 tau.."

muaaahhh...

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Delete je... Tak suka gak! Budi bahasa budaya kita kan :)

~ yus ~ said...

kan, kak yus pun tak suka...huhu. Sbb tu skrg guna moderation comment, mana tak berkenan delete n tak publish terus...huhu

wahida said...

mulan: ekekek...kalau iklan mcm tu, saya suka lah kak....hahaha...

♥ Wina ♥ said...

hurmmm starting ayat tu pun dah buat aku bengang..apatah lagi nak baca lagi...delete je!

Azian Elias said...

kalau nak iklan pun sebenarnya tak kesah kan.. tapi dok mengutuk tu yg tak best nya.. nak tumpang rumah orang mengata orang pulak.. cantas je wahida..

amirah said...

kan kan kan..

Neeza.Areef said...

dia drop by kt blog kita dan drop jugak ayat kopipes dia merata2..

Lya Colours said...

saya rasa pon nak delete je chat box. byk btol iklan merepek

Masya said...

betul tu... sbb tu komen yg merepek.. cpt jer saya spam.. tp kalau yg link kat shoutbox x blh nak kata ape..

AnneRaini said...

aku tak pernah dpt pulak..hehe yelah blogger sendu jek..haha

Daddy Ziyyad said...

memang badigol lah nok kan, masuk blog org, sibuk tepek iklan & nak tazkirah...~ahahahah

betul, kau mmg sangat lemah lembut mengomen kat blog aku...ekekekekeke..

eh, soon aku ada hadiah nak beri kat kau...tungguuuuuuuu

Huda said...

that's y la aku tak letak chatbox tu, setakat ni dalam komen macam bersih lagi,so redha jelah, hehe

Angah said...

tu tandanyee blog ko hebakk waheeda....haha bakaq ja jgn tak bakaq...

Has said...

cukup x kenan dgn intro gitu...hmm lagipun blog kita kan mcm online journal gitu kan..tetiba org nk promote kepentingan dorang lak...

eMMe said...

Salam Kak Ida, saya anggap tu spam, delete, tapi fikir panjang, hahaha...
semoga blog kite bersih dari gejala2 tersebut, hehehhe...

qemaishak said...

sama la kak, kadang tu letak je iklan tanpa sapa tuan blog, kat cbox lagi la berderet iklan, dalam proses nak buang gak cbox tuh, nyemak nengok iklan je..

Mamamya said...

aku pun x suka! dan krn iklan2 ini jg lah aku buang peti shoutbox aku tu...

nur anis said...

orang nak ambik peluang..tapi tak sedar yang benda tu buat tuan rumah tak selesa..

Pok Amai-Amai said...

A`ah...aku tak suke shoutbox sbb iklan. Betul!

Mmg pening nak melayan.

rasp said...

iyelah kan sis...
beradab lah skit nak berbisness pun....
i pun xsuka kalo cenggitu....

* sis, icushion tu beli kat opismate...dia buat bisness RM35..

wahida said...

daddyziyyad: tu lah aku ckp, aku kan lemah lembut orgnya...muahahahaha...
sila bgtau dgn kadar segera, apakah hadiah yg ko nak bagi tu, sbb aku dah tak sabar2 nak tau neh....ekekekek...

CaDLyNN said...

delete je kak..abes cite..ehehehe

SURIA AMANDA said...

aku pun sama noks..banyak dapat iklan mcm tu...selalu aku delete je..mcm la dorang tu bagus sgt...suka2 jer ckp blog xde dpt apa2...dia tak tau ke we earn sumthing from blog?

Aiza Haris said...

sama laaa kiterrrr.....
ke main lagiiii punya banyakkk iklan2..

gadisBunga said...

kalau betul nak tumpang iklan, baik cakap terang terang kan?

akubiomed said...

Macam-macam orang diluar sana mempunyai tujuan blogging ada yang tujuan berniaga dan ada yang suka berhubungan rakan siber.

Cuma ayat komen yang digunakan tidak sesuai sebab saya pun ada dapat komen sebegitu. Apa salahnya hantar email kepada pemilik blog untuk menyatakan hasrat iklan.

Bui Junaidi said...

JGN APPROVE..BUI SLL BUAT MCM TU..

.:fyzz:. said...

lor bagi komisyen tak pa la gak kan..nih dh la semak ..apa pun tak dpt..hang delete ja la..jaki la tunggu orng berblog kan..hehe..

kasihredha said...

sebab tu akak buang akak punya shoutbox :(

ummi anum said...

Abaikan aje..

maszmadi said...

setakat ni masz x penah dapat lagik... kalau ada nanti memang masz terus jerk delete...

Aju Mohit said...

Tu sebab aku delete shoutbox huhu, melampau lah diorg ni

Myra Jay said...

Mungkin sbb blog akak ni pemes, jadi org nak tumpang tempias..

Tp betul cakap akak, at least tegur dulu tuan rumah ke apa ke kan..

Rinna said...

Betul tuh kdg2..sakit hati tul kalau letak iklan tah apa2.. pas tuh ajak plak org masuk bisness.kalau betul2 hantar laa email ke hapa..kan.. :)

ct rahani said...

mmg betul pun kak.. delete jer.. daku so far x der kot kt comment box.. tp kt shout box tu melambak.. biar diorang post kt shoutbox drpd comment box.. menyemak je kan..

Yaya Azura aka Naz Azra said...

setakat nie kat komen tak kena lg..tp kalau dapat sah2 kan delete..hehe
shoutbox dah lama remove..sbb iklan je banyak..huhu

ieda said...

hurmm akk setakat nie x der layie yg tempek iklan2 nie ..
kalaulah ada lepsa nie .. sure kena delete nyee ekeke ;)

alin said...

delete kan jer..

Sue-Rya Qistina said...

ye la kak..klau nak beriklan pun, mitak la izin dari tuan tanah..mcm saya ni pun, ade je yg beriklan kt blog saya..tp sekurang2nye org tu berbudi bahasa mitak izin semua..

akak buat je comment moderation tu..klau mane yg x berkenaan, delete terus!

mama aini said...

he2x..mcm2 kan perangai manusia..sabar jelah kan !!..hik2x..mama ada s/box tau..

iizza said...

sy x pernah la lagi kena..

Mimy Hamid said...

ayat starting dia tak kena sentap mak jugak nok baca walau bukan singgah kat blog aku..aku dah delete shoutbox..menyemak

wan nurul hezrina said...

ada jugak sekali dua tapi harang..tulah pakai letakjer.bglah salam kenal duluker.sabojerlah