nuffnang advert

Friday, April 27, 2012

super spontan

selamat pagi semua....
sekarang ni setiap hari Jumaat je aku ceria sgt...bukan sbb hari Jumaat rehat panjang, sbb sebelah malam aku tertunggu program ni..

 program ni lah nok...Super Spontan...diambil drp program Spontan yg pernah ditayangkan dulu...tapi kali ni lebih best la sbb ada pelawak2 dan selebriti terkenal....mmg lawak habis...sekarang ni setiap hari Jumaat mmg aku tertunggu2 program ni...malam ni dah episod ke lima pun....kalau time final nnt harus lagi gamat...siapa la yg bakal bawak balik keta dan hadiah rm100k tu kan...

ada dua kumpulan dlm program ni, Angsa Ganas dan Beruang Comel...kalau hubby, dia suka Beruang Comel, anak aku si abang pulak suka Angsa Ganas...aku suka dua2 kumpulan..sbb dua2 pun lawak nak mampus...

ada mamat dua org ni mmg bikin aku pecah perut la...dorang ni mmg berkebolehan berlawak secara spontan..tabik dgn bakat mereka....

dulu asalnya langgan Mustika sbb nak tgk Maharaja Lawak...ingat lepas Maharaja Lawak kitaorg nak terminate je Mustika, tapi asal je nak terminate, Astro Warna ada buat program2 lawak yg best2...terus tak jadi terminate dan kekal lah kami dgn Astro Mustika...hehe...tak pe lah, yg penting, kami enjoy dgn program2 mcm tu, boleh buat hilang stress lepas balik keje tau...
pada korang yg belum tahu tentang program ni, Super Spontan akan beraksi secara live dlm Astro Warna setiap hari Jumaat pukul 10 mlm...



p/s: suka layan Seram Sabtu kat Astro Citra...kami anak beranak akan bentang toto depan tv, tutup lampu sambil anak2 peluk kami sbb buat2 takut...ekekek...

64 comments:

Kazman / Sue said...

pengaruh TV untuk kebahagiaan keluarga tak pe... bagus tu...

Kakzakie said...

Kakak kalau siaran Astro lagilah tak ada wahida. Mesti seronok sampai tertunggu tiap minggu

norhidana said...

mule2 super spontan ni aku tgk cam tak best je... msk episod ke3 n seterusnyer best lak...trs layan hehehe... dana lama dh langgan mustika tuh sblum maharaja lwk lg,n tak sangka mcm2 lak program best2 kt situ sampai skrg ni... tak rugi n berbaloi2...
paling mencik ngn seram sabtu...sbb aku ni kan penakut kak

Lya Colours said...

lagi 1 suka tgk karoot komedia. best jugak

nuyui a.k.a miss YUI said...

dah tak beli siaran ni..huhu

wahida said...

lya colours: kan? kami laki bini pun suka layan...tapi anak aku si abang tu tak suka sbb ada dikir barat tu buat dia menyampah...haha...

nuyui: rugi ko terminate wooo....

HeNRieTTa JoSe said...

sweetnye satu fmly tdo dpn tv....dh lmer kenangan sebegitu berlalu....

Nens Collection said...

woo..sonoknyee..sy donlod je kak wahida..kt umah xdak astro..hoho..
seronoknyr tgk wayang sambil bersantai bersama kuarga tercinta kan..;)

AnneRaini said...

samela..akupun tertunggu tungu super spontan..lawak giler..

akupun tak jadi terminat mustika sbb suke dgn program die..last2 aku amik super pack terus..ahahaha

Daddy Ziyyad said...

best kan nok siri ni..mmg lawak!

YNA HERMOSA said...

mmg best giler nok, hihihihi

aku suker zizan! said...

depa dua ni je yang paling lawak pun. walau berlainan group tapi depa suke peluk sesama sendiri. hahaha... lawak...

dan depa je yg menceriakan spontan dan depa jugak yang paling xtif masuk setiap slot yg kena wat spontan.

JOZAN, terbaik!

kalu zizan nak kat aku, 1000 kali aku mahu!

fieda said...

mmg best..kami anak beranak mmg tak sabar tggu ari jumaat nk tonton ni..anak2 suka benor dgn zizan..tak sabar jer nk tggu zizan naik pentas..

:: Mrs.Eady :: said...

weh....start hari ni sampai 6hb may ni astro bagi 130 channel free!!ko layan la sampai lebam okey!

noor said...

nor pun suka sgt lyn super spontan nih lg2 bab yg tgn lain muka lain tuh..diaorg menjiwai tgn org lain tuh yg bestkan!

wahida said...

mrs eady: tak terlayan la aku nok...aku layan Warna je yg bikin buat aku ceria...

Munnafendy said...

selalu sy 'dgr' je tv tu dr bilik kak,sbb tv hosmet conquer...kekadang dgr pun tergelak sndri hihi

[sutera kasih] said...

JOZAN is my favourite wakakakaka

Hanis Azla said...

akak baru sekali tgk super spontan.. mmg layan..

mama iris said...

everytime "jozan" bertemu atas pentas, semua org sorak. sweet sgt. hahahhaaa....aku suka mak jemah a.k.a johan, tapi Angsa Ganas mcm lg banyak yg berbakat.

CaDLyNN said...

suke jugak tgk super spontan! besh..

kakchik@ella said...

Best eh wahida? KC lum penah tgk.

Has said...

tertunggu dan tgk jugak..ya ampun..rs mcm nak terbelit usus ni...bantai gelak...

Angah said...

ammboii...hm 1 kaedah yg baguss utk memesreekan anak2 sesame kite..sukee2..pandai hang

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau anak2 takut bila tgk citer seram diorang peluk akak, abis klu akak takut peluk sapa plak?? hahahahahah (ala melawak je kak)

wahida said...

echa: aku tak takut nok tgk citer seram...jerit je lebih, tapi tak main lah peluk2 ni...hahaha...

ct shah said...

aku pun suka dua2.tapi mungkin lebih ke angsa ganas kut sebb ada zizan dan suhaimi.lawak dow!

Anamarza said...

blik kg baru bleh tgk, tuk 10 hari ni dapat la free tgk chanel ni, mungkin lps ni akan subscribe kot :)

qasehqaleef said...

super spontan mmg terbaikkk..
johan dan zizan pencetus...
amir amerrika very the hot~~

Neeza.Areef said...

aku suka klu part amir kna buli!

mak encik | sz said...

rasanya finalist nnt JOHAN vs ZIZAN gak kot...sbb mmg diorg terbaekkla...

Fieza79 said...

tk png tgk sbab masa sgt terhad huhuu..tp konfem lawak gilerr dgn ada nya 2 'ekor' tu hahaaa...

Mamamya said...

jujur aku blm penah tgk lagik...klu ko kata best kompom mlm ni aku tgk..heheee...




p/s: jd x ko dtg melaka???

~ yus ~ said...

Baru sekali layan Super Spontan ni masih balik rumah mil hari tu. Memang best lah. Betul2 Ada Johan dengan Zizan yg buat lagi best. Memang terbaik lah diorang tu.

fazilzura said...

haku pung sukeeeeeeeeeeee

Kathy Tuah said...

kat rumah xde astro..sobsobsob..

Kasih Salina said...

cam best jer program ni..nk tgk la mlm ni..kan astro bagi 130 saluran percuma bermula 27april-5 mei..jom ramai2 kita tengok astro free ye..

ieda said...

patutlahh akk selalu miss
kul 10 mlm rupenya .. ari jumaat ! ..
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aju Mohit said...

every week tak pernah miss ida, aku suke kalau gandingan diorg berdua tu best!

khairul said...

mlm ni !

sudipVSsenduk said...

suka angsa ganas

|| NaFiRaa || said...

rumah aku xde astro nok!!

mamyharraz said...

dpt tgk online je.nak tgk live mmg tak dpt..siaran wajib kt rmh katonnn manjang..tak kuasa nak berebut T_T

azi said...

Salam
Anak-anak akak pun tak pernah tinggal tengok citer ni...akak kalau tak ade kerja lain tu...memang join sekali le...memang lawak habisss...

eima said...

ruamh aku tak mustika sbb mmg tak minat lawak2 ni .. tatau nape ... nanti cite la sape menang ek ....

Zaitun said...

Gelak sampai keluar airmata hehehe...

Salina@IbuAqil said...

Memang lawak pun kalo deme dua ni berganding.. Ada je idea nya kan.. ;D TC & happy weekend yer.. ;)

whitecappuccino said...

tengah tengok la ni..dua org tu memang lawak tahap gaban la!

Marya Yusof said...

As salam Wahida,

Ala aku nak tgk gak... Ish... Hubby aku minat sgt tgk cerita2 cenggini... La ni tgk online takpun youtube jek...huhuu

Jendela Hati said...

sy pun penah teminate mustika tp sambung balik sbb ada rancangan best yg sewaktu dgnnya... ada jozan nie emang pecah perut la dorang mmg lawakz...

Kamariah Awang said...

Ma pun ada jugak ikut super spontan tu. Memang lawak habis...
Oooo, itu macam kaaa? Nak naikkan feel seram tu, bentang toto tutup lampu... kalau ma terus tak seram langsung, jawabnya tidoooo.. Hahaha..

deqnoor said...

best! suka gak tengok cerita ni...

wida said...

yelah..mustika ni byk pulak cite best2. asal2 nak terminate..ada je program baru.

akubiomed said...

Saya layan juga siri Spontan ini. :-)

jeBateja said...

den baru tgk 2 haari lepas.....baru taw....ahakz

HeNRieTTa JoSe said...

psss...baru semalam tengok mania ngn mami kat kg...super spontan blum lagi....

TF said...

sejak start s.spontan nie,dapat tengok bape kali je..tapi best kan..suka tengok gelagat diorang..tambah de amir..hehe

midonz said...

yes betul tu

MamaEma said...

sebab astro kasi channel free...memang layan habis cerita ni..pasni..diam jerlah...hehehe

Jo-Blogger said...

mmg best dan lawak super spontan.saya minat group angsa ganas.

mama aini said...

ehem mama ambil pakej biasa je..hu2x..skrg ni astro tgk promosi percuma dr 27 april sampai 6 mei..mama tak tgk semua..hu2x..down lagilah..

Bitt (double IS) said...

ketawa penawaar duka u...suka tengok derang nehh

azza said...

johan dgn zizan mmg lawak giler... tiap kali aku nak tgk citer ni mesti lupa..dah terlps br ingat.

wan nurul hezrina said...

akupun gelak guling guling tgk ss mie.mmg lawak gila babas!