nuffnang advert

Thursday, April 12, 2012

SR...

selamat pagi semua...
pagi ni moh la kita layan makanan2 kat Secret Recipe...dah berpuluh kali makan kat sini pun, baru sekarang ada rasa nak amek gambar food dan tayang kat blog...haha...itupun lepas beberapa org duk ckp lama ko tak tayang makanan dlm blog kan? hahaha....amek ko, layankan foods yg sedap ni...

 kopok yg diberi free...

 kids spaghetti bolognaise....rm11.50...adik ngan abang share berdua...

 tom yam kung ...rm18

 air mengikut urutan...chocolate banana rm8.50, oreo milkshake rm 8.50, fruit punch rm7 & fros lemon tea rm7...

pan grilled dory with lobster sauce...rm17.80

budak2 ni sekarang sudah behave kalau mkn kat luar...abang mmg dah lama behave la sbb dia dah besar...si adik ni je lately ni baru boleh duk diam kat meja makan, kalau tak, mmg satu kedai dia tawaf berlari sana sini...huhu...

 dah mkn kat kedai, kita tapau lak kek dia...bawak balik mkn kat umah, layan kek sambil tgk tv...yg ni strawberry cheese...

 yg ni pulak chocolate chip walnut...

raspberry cheese...

mcm biasa, makanan kat Secret Recipe tak pernah menghampakan la...suka sgt2 mkn kat SR ni...paling suka layan cakes dia la...lagi satu tom yam kung dia tu....alahai...mmg sedap nak mampus la kan...ah, semua pun sedap la heh....



p/s: bila dgr Acheh dilanda gempa bumi, terus teringat kenangan pengalaman merasai gempa bumi kat Bali tahun lepas....tak tau kenapa, setiap kali tgk tv pasal gempa bumi kat tv mlm tadi, aku pulak yg rasa berdebar2 dan takut....semoga kita semua dilindungi Allah hendaknya...

63 comments:

Anum said...

yuhoooooooooo sedapnya beb

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnya..kita pun suka tomyam dia..

:: Mrs.Eady :: said...

giler koooo..terliur haku nie!!adududud...


psstt..aku pun rase gegar tu weeii..seram!

m.u.l.a.n said...

fuuhhh... pepagi belum makan ni, memang lah menggiurkan kan semuat tu..

L said...

sedapnyer.. huuu. takleh3. tgh kontrol makan.=)

nuyui a.k.a miss YUI said...

arg!! cheese..sedapnyaaa..

mek jah superb! said...

ye la jah.. aku pun sama mcm kau. teringat kenangan pahit selama beberapa jam gempa kat bali. itu takkan mungkin luput dari ingatan kita kan.

terus teringat pakcik jual buah & shidi sambung mkn.

eh... lagi teringat kat pak isme.. hehehe

moga Allah swt melindungi kita dari bencana yang tidak diingini. amin.

.:fyzz:. said...

tui2 aku setju SR mmg tak penah menghampakan..aku pun suka bangat makan kt SR wey..tmbah cake2 nya..of course my favorite..choc strawberi dn choc indulgance..
tomyam kung ..mmmg tui2 kung la kan..
wey besalah anak2 kan..aku pun kalau kuar makan ngan anak2 aku(yg kecik la..rasa cam nak berperang pun ada hahah
tuh la moga ALLah swt lindungi kita kan amin

Jendela Hati said...

perghhh air dan kek yg mengiurkan heeeee

nur anis said...

kek tu semua memang meliurkan....nampak sedap...

♥ dak pink said...

Tom Yan Kung mmg terbaik lah. Tak sah kalo pi SR tak order TYK!

Pok Amai-Amai said...

SR mmg sedap.

Perihal gempa bumi, walaupun sy tak pnh merase gegaran tp sy cukup kecut perut setiap kali dgr berita2 gempa bumi.

eima said...

skrg malaysia pun dah leh rasa gegaran dah kan ..dedula tak pun kes gini kan

JunAina said...

Wohaa...meleleh air liur ni tengok kek tu...

Pepel BoNda AmaNi said...

me like tomyam kung ngan fruit punch tue...terasa2 di tekak nie rasanya...aduh sedap banget...


memang..semalam cousin aku sms bagitau ada berita pasal tsunami...terus worried...nasib baik mama aku ada kat sini..syukur sangat..klu x..nangis nok...ajak dedi balik kg...bawak maktok datang sini segera la....huhuhuhh..

fazrulnoor said...

nasi goreng yang ade sate tu sedap..ade org ckp tom yam pun sedap

maya amir said...

SR ni memang terboikkk laahh:)

ct shah said...

wahida,yg tom yam kung tu ko makan camtu ker @ ngn nasik?
kek dia sedap2.nyum..nyum..

Teenager Housemaid said...

saya pun suka makan secret recipe! :DD

wahida said...

mrs eady: ko rasa gegaran tu? ko ada kat mana masa tu nok? huhu...take care okey!!

mek jah: kenangan yg takkan luput dari ingatan kita kan...terus teringat yg masa kita kat Tanah Lot tu, patutlah ombak besar masa tu...huhu...

pepel: nasib baik mak tok ada kat sini nok...scary aku dgr...

fazrulnoor: nasi goreng pun sedap...SR mmg tak pernah menghampakan...

ctshah: uit, tu mihun tomyam la...dlm tomyam ada mihun...atau senang ckp, mihun tomyam kung...tapi dlm menu tidaklah ditulis mihun...haha...

Daddy Ziyyad said...

aku dah jarang beli kek sejak wife aku bisnes kek..ahahahah...lagi best nokkkk dari beli

wahida said...

daddyziyyad: pasni aku nak rasa kek org umah ko lak...hehe...

intan morsalin said...

sbelum ni ko ade request krtan akhbar kemalangan apih kan...aku dah upload spesel utk ko dear.....sila lah tgk yer

Kakzakie said...

Betul keluarga kakak pun suka makan di SR. Boleh katakan at least sebulan mesti ada sekali makan di SR lagi pula dekat dgn rumah kakak...

♥ Wina ♥ said...

harus gi cari kek SR malam nanti!!

anitadiana said...

sedapnya lama tak makan SR....

kak ita rasa gegaran tu semalam ...

norhidana said...

lama tak mkn kt SR selalunyer beli cakes n mkn kt umah je... mmg makanan dia sgt2 sedap n best... baik western ataupun eastern... hehehhe

Mamamya said...

aku mlm td x leh lena tido mlm bila ingat tsunami..maklumlah smpi 3x gegarannya...mmg menakutkan....

adoii...aku kene pi SR lah minggu nih...ko belanja blh??? hehehee

ieda said...

alamakkkkkkkkkk
kejam dikk kejamm ekekek
dah 3-4 bulan x makan kat SR ..
entah bile nak makan
bila tgk , nak2 speghatti tuu lagilah ..

padahal leh je buat kat rumah .. tapi x sama kan muahahha :))

[sutera kasih] said...

nsb bek on doet skrg..thn nfsu mkn hahaha

Rai Ourkizuna said...

eh menyelerakan sungguh la spagetti dia ni..mak budak boleh order jugak tak..hehehe..

Pala Maldini said...

aku suka menu paling mahal sekali..

MamaEma said...

dah lama tak makan tom yom kungfu di SR tu..harus ku terjah mlm ini..

wahida said...

rai: spaghetti tu ada la utk org dewasa punya...hehe...

pala maldini: hebat ko nok...

Neeza.Areef said...

klu aku x order air lain selain apple kasturi..sruuppp smpai bunyik2 (hahah tipu)
kek jgn cte la klu SR pakat sedapp je..fav aku tetap choc indulgence
klu food lain aku suke tukar2..testing2

adarnadzmie said...

awat semua menu kat SR yg wahida tayang ni sodap2 belaka... terliur akak tau...hehe....

kakchik@ella said...

KC suka kek SR. Wahida, ni no tel supir di Bandung, kwn KC yg bagi sbb yg ni mmg dia yg kenal.

Nama supir tu Asep. No. tel +6285320143318. Bgtau dia kenalan dari KL yg kenalkan ye.

|| NaFiRaa || said...

aduhaiiii.. x tahan!!!

Cik Ecah said...

sedap...mahal...
HAHAHA ;p

wahida said...

KC: tengs KC...sayang KC!!

Lya Colours said...

yg pastinya size kek dia dah makin kecik. huhu
nasib rasa tetap sedap

Nens Collection said...

aduss..mantapnye tomyam die..meleleh air liur..hoho

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

cedapnyeee nak sikit..ghuhuhuhu

mamavogue said...

kek stoberi mashmelo tu mmg terbaik..
kaki mcm gatal nak gi secret recipe je lunch nih hehe

nurkaloi said...

ughh kuatkan imannn

kak,,, kaloi diet laa
jgn tnjuk mkanan sdap2 kekekekek

lieynanilaz said...

alahai nokk...nampak sedap!!terliur ni..

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh makan2 kat SR memang sedap..tambah2 layan kek!!

Cik Yatt said...

wah,,sedapnye kak..da lme tak mkn at SR..uhuuhu

HeNRieTTa JoSe said...

wow....lapar la plak....

GreenJade said...

tekak pahit ni best gak layan tomyam kung..haii laa..

Farah Fauzi said...

alahaaaaii sedhaaappnyee > <

kayyana said...

sedap mmg sedap tp harga die mahal tak??? hehehe...

wahida said...

kayyana: kan aku ada tulis rege kat situ...nilailah sendiri...yg pasti SR ni dah naik harga....huhu...

wan nurul hezrina said...

wahhh udang tak hengat.nyampah aku tgkjer takleh makan

Mimy Hamid said...

berpuluh kali aku makan SR ni nok...dah la kat bawah opis ni je haa....sampai dah tak tau nak order apa..sebb kerap no makan time gaji...hahaha

SURIA AMANDA said...

aku nak makan tom yam kung...kena ckp ngan cik abg ni....

NzA said...

mak aiiii, lepas tgk awek comel mcm barbie trpandang pulak mknan yg mengoncang kalbu...hu.hu.hu....

Bitt (double IS) said...

ko kannnn....menjejeh-jejeh dah air liur aku ne haa...

hahahahha tu la semlm sangat takut nasib baik tak de ape2 yg serius

ieja amieja said...

baru 2 ari lps terjah SR..beli 6 slice kek dia jerk..huhu

azza said...

lamanye tak makan kt SR....
ras nk g plk... apesal gmbr skit je? bkn slalu mkn byk2 ke...

IxoR@ said...

Tomyam kung SR terbaikkk!!!

intan_blur said...

adoiiii..mnyesal aku scroll smpi bwh..alih2 byk post makanan..!! ;(

mama aini said...

ehem bila lah dpt open table dgn wahida kat SR ni..