nuffnang advert

Thursday, April 5, 2012

empat bulan mencari....

selamat pagi semua....
nak citer perangai anak aku si abang tu yg suka sgt pakai minyak wangi...dia ni pun gilerkan perfume mcm daddy dia jugak...setiap pagi sebelum gi sekolah, dia mesti pow perfume daddy dia sembur sikit kat leher dan pergelangan tangan dia tu....

tapi ada satu hari pada Disember tahun lepas, dia ckp, dia nak beli spray Ben10...aku ngan hubby pun pelik lah, menatang apa spray Ben10 tu? ni mesti tgk kawan dia bawak gi sekolah, tu yg dia mintak jugak tu...adoi la hai....jenuh gak la kami mencarik kat kedai2 bawak si abang sekali tunjukkan spray yg mcm mana...tapi takde kat kedai2....so, dia pun pulang lah dgn perasaan hampa....

tapi hari Ahad lepas, kami pegi Tesco, kami jalan kat area mandian kanak2, abang nampak benda alah ni, terus dia jerit....mama, ni lah spray Ben10 yg abang ckp dulu tu...oooooo, rupanya spray cologne...lebih kurang minyak wangi jugak la...ni lah benda yg anak aku si abang tu carik selama ni...bila dah dpt tu, mmg senyum lebar lah anak aku, siap nak bawak gi sekolah tunjuk kat kawan2 dia...

bau cologne ni sedap tau, bau bubble gum kekdahnya, rasa nak mkn pun ada cologne ni...haha....sweet sgt bau dia...mmg aku ketinggalan dan baru tau, budak2 pun ada minyak wangi...ngeh ngeh...


p/s: mcm2 barangan budak2 sekarang ni...tak terjangkau dek akal aku...kang jap lagi ada pulak deodorant, eh, ke dah ada? haha...

72 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

anak2 sekarang memang pandai..kalau anak jue pulak nak yang ada power puff girl tue..wangi bau dia..

Puan Fifiey said...

maybe dah ada kot...

wida said...

nak wangi2 ni..mesti ada awek kat sekolah..hiks.

:: Mrs.Eady :: said...

HAHAAHHAA....syahmi dah lame pakai ben 10 ni sb kitaorg selalu pegi tesco!

fazilzura said...

akil x reti lg nk mintak benda2 cmni ... cume kalau aku spray perfume , dia ckp ' ibuuuu ... akil nak wangi cm ibu "... kene le aku spray jgk , kalau x aku tepek bedak je

mak banang said...

syasya ada barbie punyer

dalam tu siap ada kertas kilat corak star lagi... kalu digoncang cantek la nmpk star tu berkilau2

mm.. skang ni utk budak2 pun dah mcm2 jah... kau perasan tak batman punyer. kelas...

KhaiRin : anies said...

amboi kemain lg si abang ye.. da pandai wangi2 ehem ada bunga ke kt sekolah tu? ;-)

Anum said...

semangat kan :)

Mamamya said...

tu lah b'tuahnya anak zaman skrg...mcm2 ada! ni klu anak dara aku yg no.2 tu nampak kompom dia minta...pelik sikit yg sorang tu..pompuan tapi minat ben10..hadoii..

Huda said...

anak kita si zarif tu memang dah pakai benda alah ni, memang sebelum pergi sekolah kena pakai perfume ni kononnya, haha, biar wangi sikit badan tu, kita zaman sekolah dulu bedak je kan, takde pun benda ni semua..bau dia mmg cam bubble gum sikit kan.

'idun sa'idun said...

anak dara saya pon sama suka perfume..hehehe baru darjah 2 tu.. tak dpt perfume saya, perfume ayah dia pon jadik aje ditibainya.. hehehe

Riri Yoorin said...

kak..anak akak ni sepesen ngn adik bujang kita sorang tuh.. dia spray minyak wangi ayah kemain lagi.. dia ada set mandian dia sendiri..

sebab tgh hari dia transit kat sekolah jer siap2 nk g sekolah agama..

♥ dak pink said...

ghamai lah gopren abg ni nanti.

eLLy said...

dunia makin maju noks.. mcm2 org cari idea untuk dapatkan duit :p

fiza said...

Budak2. Anak aku pakai mandian cap ben10 ☺☺

RULZA said...

ingatkan air tadi..:)

Fieza79 said...

bdk2 sekarang kemain advance..mak2 pulak yg ketinggalan..huhuu

Tina Othman said...

amboi abg, kemain lg berwangi2 g sekolah ye

hehe samalah dgn anak saya, suka sangat kumpul benda alah ni, asal g supermarket, kalau lalu kat tempat mandian tu siaplah, mesti kena pow punya

Aine Ainun said...

Hamboi, kemain lagi abang..tp ben10 spray tu mmg wangi, mcm2 set dia adakan, mandian dia pun ada...

Kakzakie said...

Budak sekarang kan bijak-bijak wahida. Mesti seronoklah dapat yg dihajatkan...

sudipVSsenduk said...

dkt farmasi Guardian pun ada. Budak2 zaman sekarang mmg sangat advance

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

eehh.. ada erkk... aku pon baru tau nie...hehe

Dee said...

mimi pun ada..powerpuff girls..hahaha..dulu bedak wangi kita bedak talkum je kan? hahaha..

Hanis Azla said...

anank2 akak pun guna yg ben-10 ni.. budak2 skrg kan.. kecik2 dah tahu nak wangi2..

Acik Erna said...

wahida..acik mula2 dulu tak persan pun memang ada bau wangi..ingatkan ayah dia guna..sekali tengok..botol minyak wangi ayah dah kosong..rupa2nya 3 hero tu dok menyembur parfume ayah..

adarnadzmie said...

dulu2 mana ada minyak wangi tuk budak2... skrg ni mcm2 ada kalah kita org dewasa ni...hehe...
nnt boleh jugak kasi anak2 akak sorang satu...sbb anak2 anak pun suka pow minyak wangi abahnya...:)

CintaZulaikha said...

ni lah namanya promosi..kita ajek yg ketinggalan zaman...hehhe

SURIA AMANDA said...

budak2 la ni dah advance....sabar jer la...

intan_blur said...

hahahaha..dah besar dah abang..pandai la dia nak bgaya mcm abah dia kan..
hehhehe

mamasuri said...

itulah pasai kan...budak2 skrang advanced dah...anak dara aku yg umur 4 thn tu pun dah mintak perfumme..pening aku nak cari perfume barbie...ubat gigi barbie, berus gigi barbie...gelas barbie..serba serbi barbie..spender pun barbie..huhhuhu

Hazwan Arif said...

budak2 zaman skarang..anak sedara llaki yg sorg tu camni jugak perangai dia >_<

dwaty said...

SAYA SEBENARNYA TAKUT TENGOK MATA BEN10 NI... HEHEHE

Daddy Ziyyad said...

advance budak2 zaman sekarang ni nok...aku dulu kecik kecik pakai bedak cutticura aja..ahahaha

nur anis said...

pandai dorang guna packaging cartoon yang glamour ni..confirm bebudak nak..huhu

wan nurul hezrina said...

dah pandai nak wangi2..nie mesti pasnie nak ngurat awek yang ko langar ke aper dulu2?hikhik..budak2 mmg suka bau colonge=)wangi ker baunyer nok?

|| NaFiRaa || said...

amboiii.. budak2 sekarang kan~ dah pandai pakai minyak wangi bagai... masa kita dulu2 x de pon pakai minyak2 wangi neh~ dah besar panjang baru reti nak pakai minyak wangi~

Nazayiena said...

Hai budak2 zaman nie memang lebih advance dr kita.....

Munnafendy said...

lipstick...blusher budak2 pun ada dh kot? haha

dasat budak2 skrg kan...kita dulu sememeh je =D

MamaEma said...

memang baunya sedap..yang princess pun sama..baik mak bapak pakai sekali..hehehe

Rinna said...

Budak2 skrg dah pandai nak berwangian.. sure ramai gf..laa bila dah wangikan.. :)

Ladysirna FA said...

hebatkan..cologne budak budak pun ada..hihi, x tau pun kewujudan menda ni..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

laaaa sian ko..sampai 4 bulan mencari? eheheh ade byk ni kat tesco n giant..

aku skang nak cari gel rambut dia..pas sudah takde stock..mat rafiq dah pandai melaram ko tahuuuuuuu sebuk nak pakai gel rambut abah dia. sabar jelaaaaa

Reena said...

tau..leps ni akan keluar plak..produk kecantikn & kesihatan utk kanak2...huuhu

mamyharraz said...

budak2 skrg hebatkan.aku dulu kenal deodorant masa umur dah belas2 tahun.perfume lagilah dah umur bangka baru nak pandai spray perfume.dulu dok tonggeng bedak imari avon je mak punya -__-

intan morsalin said...

kalau nmpak kat anak dara aku ni....harus kena beli...kalau x...tadah telinga je lah dgr dia duk merengek

kayzie said...

wahhh..kecik2 dah pndai ek..bgus tul menjaga penampilan..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

farah tak pandai nak suruh beli utk dia lg...

tapi makalau kita dok spray2 kat badan kita...dia pun kalot nak suruh spray kat dia juga....

Neeza.Areef said...

ini klu npk kt anak bujang aku nih mmg wajib aku bli la ...wajibbb..klu x tepaksa tahan malu dia guling2 kt situ huhu

::NureeN:: said...

pengaruh ben10 ni mmg kuat la nureen tgk utk bdk2 laki.. mcm kezen ellesya semua brg dia ben10

azzey said...

besor sungguh pengaruh BEN 10 ni ye..:)

CaDLyNN said...

advance anak akak nk pakai perfume..hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

aku tunggu la skit taun lagi...apa lak amani nak request kan...fengsan...

maszmadi said...

haha, selalu jugak nampak... tp seb baik anak x pandai lagi meminta..
erm, selamat perfume daddy yerk.. hehe

myamyza said...

ADOI LA BUDAK2 SEKARANG, SEMUA PUN ADVANCE..TAK MACAM KITE DULU KAK!

GreenJade said...

hebat pngaruh ben10 ni..
bebudak skg ni mmg lg advance dr makbapak meka kan noks. tak terjangkau dek akal hehehe

♥ Wina ♥ said...

abang kan dah besar mestilah nak smart jugak :-)

Pok Amai-Amai said...

Wah...ade perfume Ben 10 la...Pas ni bolehlah Aydin pun beli same. Hahahah!

mama maman aka yana said...

tak sure psl deodorant.. tp psl spray cologne nih mmg kena ada utk maman.. maklum la dia pun feeling cam kita2 gak.. wangi-wangian.. hahaha..

*dah perasan ttg automatik post tuh tp.. takde pulak entry tuh up back.. hehehe.. tah apa lah mama nih kannn.. anyway thanks dear..:)

rasp said...

mmg anak2 zaman skarang dah advance....
akak dolu2 dah masuk uitm baru ler nak berjinak2 dgn body shop tu....

ct shah said...

eryn pun suka wangi2.dia kalau lepas mandi mesti tunjuk cologne powerpuff girl dia.sampai aku kena berebut ngn dia sebb dia nak pakai sendiri.kang tumpah,dh bapak dia marah,nak kena beli baru.
agaknyer kalau dia dh pandai memilih brand baju,kasut semua nnti,mau tercabut bulu betis kitorg layanzz.adeii..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. tapi perfume ben10 ne memang wangi :)

kayyana said...

wah.. anak anak zaman sekarang nih.. siap ada perfume lg... wangi sokmo la g sekolah gitu.. ben10 pulak tuh.. hehehehe

Kazman / Sue said...

ha'ah laa... dah ada untuk kanak2x yee... sama la kita... mana la tahu ada pewangi macam ni... advance sungguh anak2x zaman sekarang...

Sue-Rya Qistina said...

amboi2..budak2 skang senang sgt dh kan..mcm2 dh ade..anak dara saya sorg tu pn same kak..asyik mitak beli cologne barbie or minnie mouse je..adoihai..

[sutera kasih] said...

budak2 skrg beruntung dpt pakai mcm2 kan kak hehe

dakcik said...

wah! i pun bru tau..lg ketinggalan..huhu

akubiomed said...

Cologne BEN10 ini kalau nampak oleh hero-hero saya jahanam. :-)

azza said...

sama mcm faris gila ben 10...

CikPuanHaLia said...

Amboi..amboi..amboi abanggg.. Sudah pandai nk wangi2 gi skul ni dah ada awek ker??? :)

mama aini said...

untung ank2 skrg..mcm2 ada utk mereka..he2x..

.:fyzz:. said...

anak teruna dh anak ko nok..sama la cam anak dara aku tuh..hbis disembur pepium aku sebelum dia pia sekolah..hhuhu.budak2 jaman sekrang..

Marya Yusof said...

Ben 10, Kat sini panggil Ben Diaz... Mmg kegilaan budak2 skrg ni.. sama lah dgn Iman, nasib baik tak pandai mintak minyak wangi lg... setakat baju, kasut je...huhuu