nuffnang advert

Tuesday, April 3, 2012

BBQ dinner @ Hotel Seri Pacific, KL

selamat pagi semua...
hari ni ada sikit bz....so, dgn pantas aku update...
pagi ni nak sambung citer pasal kami geng bloggers a.k.a geng pelangi berjimba di Hotel Seri Pacific, KL...

 berjimba di sini...geng2 lain ada yg dah sampai dulu....

 kami BBQ dinner kat tepi pool...best giler lah kan...dgn angin sepoi2 nya...waktu dinner adalah dari pukul 7-11 mlm dan hanya ada setiap hari Jumaat sahaja...

 wuhuuuu...memanggil2 itu pool...

 antara2 bahan2 yg bakal dibakar sekejap lagi....oh ye, konsep BBQ dinner ni adalah buffet style...

 serius, kepala udang adalah sedap!! wallah!!

 oh mcm2 ada tau...ni aku ambik gambar sebahagian je...haruslah mkn sampai kenyang kan...

 kami bayar dinner mlm tu cuma RM40..murah kan? sbb ada kak Elly kan keje kat Seri Pacific tu, tu yg dpt 50% diskaun tu..oh, berbaloi2...makanan byk dan sedap2 lak tu...

 ni mak buyung Amy nama dia...lama jugak aku tak jumpa dia...semoga ko selamat bersalin nnt nok...

 segala jenis roti pun ada, cicah ngan soup....yum yum...


 antara appetiser yg ada...

 appetiser lagi...utk penggemar salad mmg suka sgt lah ni....

 antara dessert yg aku snap....ni mini pavlova...ada byk lagi dessert sebenarnya, kang kalau aku publish semua kang, pitam korang tgk dessert yg sedap2 ni...haha...


 seat kami betul2 tepi pool...dari kiri, ayumi, Iyra, kak Elly, Nor, kak Dee, aku & Amy..

 ntah apa si Elly tu buat lawak, sampai kitaorg gelak terbahak2...pandai pulak si hubby Nor candid gambar ni...pas tu guests lain dah balik, kami tak reti2 balik lagi duk bantai gelak je sepanjang dinner tu...haha..sampai staff hotel tutup lampu lah...haha...eleh, jeles lah tu tgk kami happy cenggitu...kehkeh...

 lepas aku mkn nasi goreng dan spaghetti, baru aku terjah yg bakar2...yg dlm aluminium foil tu, adalah fish fillet...

 Nor ngan Amy bawak anak2...mak2 bergosip, anak2 main tepi pool...

 jujur, aku sgt enjoy dinner malam tu...kami bergelak tawa, bergosip dan lagi satu, kami byk sembang pasal dunia blog...rupanya ada mcm2 org dlm dunia blog ni ye nok....huhu...

 sweet memori...geng pelangi ada plan mcm2...ada agenda mcm2..harap semuanya menjadi kenyataan lah...

 ingat mak2 je nak celup kaki? anak2 lagilah suka main air kan...kalau boleh tak nak naik ko....haha...

sebelum balik, bergambar lagi kat lobby, dah kenapa ko kak Dee? haha...


p/s: persahabatan yg tiada galang gantinya....

80 comments:

cheqna said...

uishh..beshnya mek kak...

betul2..persahabatan yg tiada galang gantinya

eh mana adik ngan abang??ko nak membujang erk malam tu kak??

wahida said...

cheqna: cik abang dan anak2 aku tak bawak2...dorang kat Rawang, tak sempat nak amek la nok...ni pun, aku bersiap dari ofis tau...sila maklum, KL-Rawang adalah jauh...huhu...

KhaiRin : anies said...

agak2 nyer kalu sy sebut nama kak elly tu bleh x dpt diskaun byk tu? hehehehehe nk g jg

wida said...

sis dgn kak dee tu dah mcm kembar pulak..hiks.
bestnya leh makan puas2.dahlah rm40 jer..berbaloi-baloi

Amy Syaquena said...

wah bestnya beb dapat jumpa kawan siap makan sedap2 lagi...murah pun murah..tak tahan tengok menunya berbunyi perut mak noq..

Huda said...

seronok eh dinner ramai2 dengan kawan-kawan..:) makanan tu cukup menyelerakan..

miloais milo said...

bestnya.. penah jugak makan2 kat seri pacific ni
japanese restaurant - sedap banget..!

lydzar said...

wahhhhh fooodddsss!! heavennya tengok :)

Reena said...

besnye dan murah tu.....jeles2...

intan_blur said...

uhuuuiiii..sedapnyeeee..
bjimba sakan la kot ye nokk.. makan sane sini..auwwwsemm!!..

Pepel BoNda AmaNi said...

kak dee menari zapin kah??? tue la nok..malam tue aku xdapat nak menghadirkan diri..atas sebab2 tertentu...kot x..leh la ko jumpa anak angkat ko kan....xda rezeki nok...

Mamamya said...

siyes seronok tgk korang happy cenggini....

pandai ko kan..nasib baik ko x upload semua gmbo makan2 kat sini...buat aku t'liur jerk tau!!! sian kat aku mak buyung ni... (heheee..tetiba.. )

misya said...

bstnya jmpa sahabat

mak banang said...

moga ikatan persahabatan uols kekal selamanya...

amin.

..::SangRatoo::.. said...

mcm penari pun ada jugak kak dee tu..hehehe...seronok ko ye noksss :P

Neeza.Areef said...

oo gitu cternya...

eh apesal dee..wat gaya spastik..hehe

atty's said...

hhehehehe..knp lak dee tu..?

Lya Colours said...

warghh makan2 adalah yg paling best!
serius keliuq tgk itu udanggg

lieyalatif said...

terliur tgk gambar satu2 nie...meriah betul tgk foods nye...saje la sis bagi usus perut i meroyan2 nieh....syok dpt lepak2, mkn2 ngan borak2 ngan geng sekepale ....

wahida said...

khairin anies: ntah la, cer ko tanya dia...hehe...

*SiRibenMerah said...

best kan leh lepak2.. sis, email pic kat ai sis.. nk jugak hapdet pic pelbagai.. tamau copy pic sama je semua org nnt.. muahahahaha..

*muleh? alasan budak x de kamera camneh la~

MamaEma said...

mak aii..sedapnya makanan tu...

Azian Elias said...

aduiiii..udang tu yang tk than tuuu..

wahida said...

siriben merah: nnt aku email...sekarang bz sikit...

.:fyzz:. said...

amboi hang..aku rasa 'rainbow group' nih sgt sportrim la..eh sporting..sonok aku tgk hampa bgumbira smbil bbq gitew..(makanan plak enak2 nok..)

pepun apa lagi rangka kerja korang pasni..aku tumpang tgk dari utara ni je la..:P

as fadhli said...

mak aii mmg pitam tgk makanan2 tu,,tgh lapor ni,,,:))

Myra Jay said...

Perghhhh!! Udang tu memang tangkap leleh :)

|| NaFiRaa || said...

adoiiii nok!! nyesal aku bukak blog ko sebelom lunch!! tak pasal2 lapar nih weh!!! nak pitam dah tengok makanan sedap2.. mencikkkkkkkkkkk!!!

mamyharraz said...

selalu lalu je kt situ rupanya best jugak pakej bufet situ kan.tskk ni yg pasang niat mahu jugak ber bufet kt situ ;P

bestnya dpt borak sambil mkn dgn kwn2 sekepala :D

SURIA AMANDA said...

Aku sgt jeles ngan ko nok...huhu...ntah bila aku dpt join..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

hepy aku tgk gmbr hg ngan kengkwn... kegkwn aku kalau dpn kamera, slalu aku sorang jek yg over, yg lain suma malu2.. tp blkg kamera, subhanallah..hahahaha... malu2 gatai deme tu..hehehe

Kakzakie said...

Kalau mak-mak budak pun gembira apa lagi anak-anak...

Mesti balik kekenyangan sebab makan santak dari 7-11 huh... lamanya

Rinna said...

Wuiyoo sedapnyaa tgk menu2 tuh..sambil2 together2 gitu.. :)

azi said...

Wahida...
Seronoknyer akak tengokkkk....semuanya nampak happy aje...makanan pulak...ho..ho...semuanya mengugatkan iman akak ni...akak nikan kaki makan...ha..ha...

[sutera kasih] said...

gulppp..sedapnya makanan kak..hehe

akubiomed said...

Hui makan ditepi kolam. Ada tak yang berhajat untuk terjun ke dalam kolam.

Mimy Hamid said...

berbaloi nya ko makan..nak bodek kak elly gak la..dapat 50% hihi

rasp said...

kalo akak ada sure abis stok udang tu....
sukanya tengok anak2 hepi main air....
and bestnya tengok uols...
miss u guys!

norhidana said...

bestnyer bermkn2 bersama geng2 nih kak.... tak yah nk cover2 gitu
murah mmg murah sbb byr rm40 je... mcm2 n banyak pilihan...sedap2 laktu... peerkhhh berbaloi2


suke la gambar tp pool yg ada telinga gajah tu kak hehehe

eima said...

gile meriah ..bab mknan ngan kengkawan ,,,,,

Aine Ainun said...

Besnya jumpa geng blog...makan lak sesedapnyaaaaaaaaaa,,,,,

Cik Ecah said...

mkn sampai lebam...
murah kak 40 hengget...

:D

ieda said...

wah2 ... berjimba2 yerkssssss ...
sakan makan kat otel nie .. sedap nie .. ;)

jelesss mak nokks ! ..
(uikkk dah pandai gunee ayat tuu)

TK said...

Nak pavlova comel tu!!! All the food really makes me hungry...

Daddy Ziyyad said...

semalam si Dee dah respon kpd soalan aku pasal harga buffet ni..walauwehhhh nok, kalau dapat price RM40 sekepala tu, mmg berbaloi lah..rasa macam nak gi sini aja hari jemaat ni..haha

Fatin Mraz said...

haha..tgk makan2..ada kolam renang..ada seafood..

tingat citer ali setan~

hahaa~~

::NureeN:: said...

perghhhh... tergugat mak buyung tgk weh...
mmg best klau dpt kwn2 mcm ni.. nureen kwn2 semua jauh2.. huuu
kwn ngan asben & anak jerr

fiza said...

Happening yer nok. Seronok dpt geng mcm nih ☺☺

Kazman / Sue said...

banyaknya snap gambar lauk..... punyala terliurr tgk... dapat makan semua ker... haaa3x

dinner ramai2x ni memang seronok...

m.u.l.a.n said...

bestnya..!! memang nak pitam tengok semua tu..!!

wahida said...

kazman/sue: dpt mkn je semua....slow2 habiskan...kalau tak rugi nok...

Dee said...

aku tgh cuba nak buat split..kau caya ke? hahaha...

makan best, gelak best, kawan2 best..itu yg penting..

ajumohit said...

sedapnya ida, ko buatkan aku terliur di petang yang sejuk ini kekekekke

eLLy said...

Enjoy kan !!! hope plan2 yg lain menjadi lah kan .. Insyallah

:: Terima kasih buat semua yg mendoakan yg baik2 untuk persahabatan kita nie ::

ieja amieja said...

amboi wahida kan main sonok lg ko ye..ank2 ngan c.abg ko tinggal2kan kat umah ye..mesti la besh kan dpt jumpa geng2 yg sekepala..

Acik Erna said...

kalau acik..memang dessert je yang acik makan..he he..

miss Fyqa said...

terliur.. ohh. i loike udang la kak..
lapor pulak... *padahal baru makan.. :D

rosmina samin said...

Bestnyer... :) desert tu gempak!!!! Hihihi

cahya indah said...

nak jugak discount 50% tu boleh tak, kak Wahida? hehe

mama aini said...

ehem bestnya ada kawan2 yg iklas berkawan dgn kita tanpa mengira kedudukan.. :)

aLya maNip said...

nak makan2 jugak..seme cam sedap..hihi

NzA said...

meriah...meriah...jeles lak tgk korang nie..asyik dating je..tmpt best2 lak tu......hu.hu.hu.....

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer nokkk!!!

Hanis Azla said...

wah.. sgt best.. makan2nya superb.. kawan2 yg sekepala pun suberb..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh wahhh seronoknyaaa..... :)

Eye_nee said...

Noks..mana nak ambil borang jd ahli Geng Pelangi??...jeles sehhh....

lizz said...

errm lapo...semunyer best2 nampaknyer

CintaZulaikha said...

ari jumaat ni pon ada bbq kat kem nih, tak sabau nak tgu...hehhe

Cho Zila said...

isyh bestnyer.. gumbira korang semua yerk berjimba2...
kalau m akan ramai gitu mesti ler bestkan.. gelak.. lapo makan.. gelak balik.. lapo makan...

Fai Shaklee said...

makanan2 tu semua sudah buat air liur ku meleleh. adehhh... mesti semua sedapppp kn? nak buat bbq sendiri la. hihi ;p

Rtp Farra Arisha said...

LOVE LOVE LOVE ME LOVE ALL THE DELICIOUS FOOD!!! ;)

faridah nazurah said...

alahai.. telan air liurr lagi nampaknya.. laparrrrrrrrr~

Softtouch [Hanim] said...

bestnya n menu sgt sedap...bbq lagi...

seronoknya ada kwn yg betul2 ikhlas nk bkawan ngan kita.....

wan nurul hezrina said...

bab bab bbq mmg tak bleh blah.perut terus munyik!

Munnafendy said...

sy mmg rasa nk pitam dh tgk gmbr2 mknan tu kak......puasaaaaaaaaaa.... grup2 perut nih...huhu

kayyana said...

wah.. seronoknye ada kengkawan mcm ni kan..

dakcik said...

bestnya! dpt geng yg sekepala mmg best kan ? ;)

terliur tgk makanan itu! nyumm..nyum..nyum..

azza said...

kalau g bcuti mkn kt hotel semua xkena je dgn tekak... tp menu yg kt sini mcm sedap2 je semuaa... selama brp jam hang dok mkn kt situ ha? mesti byk giloos mkn..

CikPuanHaLia said...

Mencongkam perut aku yang tengah lapar ni -__-

Marya Yusof said...

Wah, bestnya!!! Nak jugak!!!