nuffnang advert

Thursday, March 15, 2012

Periok - Beriyani Gam dan Mee Bandung Muar

selamat pagi semua....
lagi n3 makan2....sbb akukan suka mkn....muahahaha...
sekali lagi kami ke restoran yg sedap nak giler tu, Restoran Periok yg terkenal dgn Beriyani Gam dan Asam Pedas dia tu....

 hubby mcm biasa lah, suka sgt order nasi beriyani kambing...feveret dia tu...aku kalau kambing mmg bo layan...hehe...hubby kata mmg sedap lah kan, daging pun lembut....

 kalau hari tu masa dtg mkn kat sini, aku pekena asam pedas ikan merah dia yg sedap tu, kali ni aku pilih mee bandung muar dia yg diwar2kan sedap jugak tu...weh, tapi mmg sedap tau, aku amek mee bandung special dia ni, byk udang dan kuah pun pekat...sedap giler weh...tak nyesal lah order...harga semangkuk mee bandung special ni rm 7.90...wallah!!

hari tu dah try air bandung float periok, kali ni kami order nescafe float periok pulak....pun sedap....tapi aku lagi prefer bandung float jugak la kot...harga nescafe float periok ni rm 4.90 segelas...

restoran ni pernah masuk JJCM..pernah masuk paper...makan kat sini agak mahal sikit, tapi serius la weh aku ckp mmg sedap tau...

kalau nak tgk soda bandung float, ayam goreng berempah dan asam pedas ikan merah dorang yg sedap, boleh klik n3 aku yg ni ini, lepas aku publish n3 tu, ramai followers aku pun terjah kedai ni, lepas tu pun dorang ckp sedap..aku kalau sedap, mmg puji sedap, kalau tak sedap, aku terus terang je la...

terjah weh, jangan tak terjah, org sg. buloh, sila jgn ckp korang tak pernah sampai restoran ni lagi ye...mmg saja lah tu, kalau dah dekat, tapi tak sampai lagi...haha...

ni alamat restoran Periok ni:

No. 17, Jalan BRP 1/6A,
Bukit Rahman Putra Sg. Buloh,
Selangor.
019-705 1715 / 010-331 4231

dekat sgt dgn The Store, Sg. Buloh...



p/s: tadi beli brekfes kena rm7....pitam mak...mmg aku tak lunch la tengahari ni...hahaha...

66 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mmg terliur tgk float tuh!!!

Anum said...

sedapnya
nak try la

minah said...

slurrrpp slurrrpppppppp





-minah kecoq ayaq liuq-

norhidana said...

ptt nyer kak, ko nih yg jd hos Jjcm baru tau... msti lg best aku nengok jjcm tuh... huhuhuhui

terliur lah nengok mee bandung muar tu kak..feveret aku tuh kak... perkh

mamavogue said...

weehuu..
mmg ade niat nak pegi sbb tgk dlm JJCM tapi xtau kat area mane..
thanx dear sbb bg alamat!!

*SiRibenMerah said...

saya x penah sampai.. huhu~

♥ dak pink said...

Halahaii, jauhnya Sg. Buloh tu.

eB ezrin said...

sg buloh?
okeh tq :)

Huda said...

alaaa, kenapa baru keluar entry ni hari ni? naper tak last week? kita baru pergi kl tau, kalau tau boleh singgah, hehe..(padahal boleh je makan mi bandung kat muar..)

Sue-Rya AQ said...

perggghhhh...giler punye sedap!!

Aine Ainun said...

Bnyak menu johor nmpknya...


Aduhai..pepagi dan ada makanan, ni yg lapar ni

Sekadar Coretan said...

Wah gi lagi ye, Akak dah 3 kali terjah dah kat situ.Terbaik la. Hao about nescafe float? Ok tak?

..::SangRatoo::.. said...

lapaaa teruss masuk blog ko ni nokss.. :P

wahida said...

sekadar coretan: haha...akak antara follower saya yg dah terjah kedai ni lepas saya publish n3 periok ni kan...
nescafe float sedap kak, tapi saya lagi suka bandung float...

♥ Wina ♥ said...

aku dah lama teringin nie nak makan nasi beriyani tp sebab tgh diet, aku hold dulu tapi lepas tgk entry ko nie..aku terjah jugak kang! hhahahaa

tapi sg buloh aku jarang² pegi le..jauh...makan beriyani kat Puchong jelah :-)

Daddy Ziyyad said...

Aku sebagai anak jati Johor & penggemar tegar beriani gam / mee bandung, akan pergi terjah kedai ni..dan nak rasa sendiri..haha

Mama Ema said...

aduh terliur ni..dahlah ku pose..alamak, jauhnya.ingat boleh pergi hari ini...

AnneRaini said...

Oh mee bandung..aku ni mmg pntg nmpk mee bandung..teringin saje..haha

SURIA AMANDA said...

breakfast apa yang mahal giler tu noks?Restoran periok..dekat ngan kepong..nanti aku pi terjah..

rasp said...

yummynya mee bandung muar tu...

Mamamya said...

wahidaaaaa!!!!!! aku dah ler tgh mengidam nak makan mee bandung nih..m'leleh aku tgk kat sini tau...rasa mcm nak nangis guling2 ni (mana tau guling2 blh smoi sg.buluh..wakakakakkkk )

apa b/fast ko bli smpi RM7 tu...???


p/s: barang2 kat kedai 1Malaysia tu yg mmg btl2 brand 1Malaysia mmg murah lah b'banding yg jenama lain...tp kat kedai tu bukan byk mana pun barang2 1Malaysia...aku rasa 15% je kot yg lain tu brg2 yg ada brand sama mcm kat pasaraya n harga pun sama xder beza pun.

~ ADANDO ~ said...

Wahida: Nasi beriyani bagi aku kat restoran ni bolehlah...
Aku selalu makan dekat gerai beriyani yang terletak didepan sedikit restoran tu..
Rasanya kat situ lagi sedap...kalau tak ambik lauk just makan nasi aje dah sedap...
Nanti cuba try kat gerai tu pula...

CaDLyNN said...

terus lapo tgk mknn2 kt sini...huhu..lmbt lg waktu lunch ni..

fiza said...

Terliur nengok. Bilalah bley terjah restoran periok nih.

mama aini said...

salam wahida..mama dilanda kebzzzan terlampau..hu2x..baru dpt BW ke sini..ehem terliur tgk pic.makanan pagi2 ni..
email kat mama address wahida ya..mama nak anta kad utk majlis resepsi 12 mei 2012 ni nanti ya..
aniyunus48@yahoo.com

lieyalatif said...

alamak sis...kat sg buloh plak..jauh tu....dah tergode ni nak cube tau...hubby sis leh gengn ngan lieya laa sbb hantu kambing mbeek mbeek ekeekekekek

Kakzakie said...

Kakak lebih suka beryani kambing dari daging lembu wahida...

Breakfast sampai 7 ringgit beli apa wahida? Mesti beli macam-macam kot...

wida said...

murahlah mee tu..dah lah udang besar2

wahida said...

adando: haha...laki aku pernah mkn kat gerai depan tu...laki aku ckp biasa je kat situ...tak sedap pun, tu yg kitaorg suka terjah periok je tu...

mamaaini: okeh mama, nnt saya email kat mama ye...

wahida said...

all: saya brekfest nasi lemak amek sambal sotong dan ayam goreng berempah...tu yg kena rm7 tu...kehkeh...

Neeza.Areef said...

agak2 camne la rasa nes float tu ek..

Pepel BoNda AmaNi said...

lambat sangat kuar N3 ko nie...klu last week leh aku g try...sabtu lepas aku g makan kenduri dekat bandar baru sg buloh tue..dekat sangat dah ha...

Reena said...

Mee bandung tu. meliurkn..teringat lak mee udang kt sabak bernam...huhh...

cheqna said...

sib baik dah kenyang
tapi tetap terliur weh

Raden said...

alaaaa...tgh diet..bencinye tgok gmbar mknan..huhu

Riri Yoorin said...

wowo sedap nyer.. dekat tu nnt boleh cari

ieda said...

adehhhhhh terliuq sudahhh

mee bandung muar nie sedap ye dik ?? tapi selalu akak balik kg di muar johor tuu x jumpe lah mee bandung yg menarik macam nie .. huhuhu

Tina Othman said...

pergh terliur tengok

adarnadzmie said...

terbaik la nasi beriyani kambing ni...leheh jer air liur akak..hehe;)

dakcik said...

meleleh ayaq liur tgk makanan u ollss! adoiiiiiiiii

KhaiRin : anies said...

da berdjaman simpan niat nk pegi restoran ni tp smpi lani x pegi2..xtau kenapa

[sutera kasih] said...

uwaaaaaaaaaa kak wahida ni..melelehhh air liur tauuuu..

lieynanilaz said...

lerr kat sg.buloh ke..ingat kat johor..keh keh.

boleh terjah nanti kalau p ke hala sana...

Munnafendy said...

sy kerja kat sg buloh...tp knp xpernah pegi...huhu

Dee said...

byk betul makanan sedap2 kat sg buluh ni ye..bila nak bwk dee ronda sini lak? hahaha..

sahromnasrudin said...

4 hinggit lebeh ayor tue..mahalnya huhuhhhh

.:fyzz:. said...

sedapnya munna float tuh..sejuk tekak even tgk gmbar...terbaekkk..

lydzar said...

dekat jugak ngn sg buloh, tp tak penah lg sampai kedai tu...

|| NaFiRaa || said...

tak tahannnnn! lapar!!!

maszmadi said...

uih... sedapnyer tengok mee bandung dia, macam ori yang kat muar tuh.. na kena terjah nieh..

ct shah said...

hahaha..aku dh pi 3 kali jah.masa 1st tu gi ngn laki,second bawak satu rombongan family mertua aku dan third ngn laki dan anak.mmg sedap jah.
ko kalau ada lagi tmpat yg sedap2,ko bgtau aku yer.aku sejak dh masuk 2nd trimester ni asyik nak mencekik ajer keje.:p

Amie said...

semuanya sedap! kambing tu memang sedaplah....rugi tak makan tau he he hehhh

miloais milo said...

jauh le pulok.... sg buloh nun....
adehhhhhhhhhhhhhh!~

Eye_nee said...

restoran ni mmg dekat sgttt dgn umah akk...singgah tak jugak..

munna said...

aiseymen.... sedapnya....rgk gambar pun dah terliur

GreenJade said...

hah ni pesen mkn tak reti nk ajak teman ni. rasa macam nak murka jap hihihi

*sambil lalu smbil amek bau jer lar..*

Tiramisu Fatiema said...

meleleh air liur tengok nasi beriani tuh..sedap nampak

Mimy Hamid said...

mee bandung tu ada rasa macam muar nya tak...le ar terjah...

akubiomed said...

Kebetulan beberapa hari ini kawan ada cerita kelazatan Mee Bandung Muar. :-)

Maya Mayana said...

mee bandung muar memang ofkoslah melekat,pekat dan syedapp..

tapi sebagai org muo aku nak pi check nanti kalau sempat sama ke tidak rasanya dgn kat Muar..haha

CikPuanHaLia said...

time2 lapar macam ni tgk gambar2 kat blog ko memang boleh buat aku tak senang duduk. Mula la plan nak makan macam2 petang nanti..hhuhuhu

Farah Fauzi said...

wuuuiisshh terangkat tengok float.. wuaah ;p

wan nurul hezrina said...

lama aku tak makan udang..wahla air2 masyukkk!

intan_blur said...

adoiii nok...sedapnye...
nasib baik dkt..
otw aku nk blk ijok..blh la singgahh..

ct rahani said...

nescafe float periuk.. sedapnya.. meleleh ayaq liur dh nih kak.. huhu..

Anonymous said...

AGAS