nuffnang advert

Tuesday, March 27, 2012

blur di hujung minggu....

 bila hujung minggu blur tak tau nak masak apa, aku masak ayam masak halia ni...bosan weh asyik masak kari lah, masak lemak lah, sambal la, asam pedas la, sesekali kita masak lah yg berkhasiat sikit....berkhasiatlah sgt....haha....tapi hubby tak berapa suka sgt masak ni, jadinya aku ngan anak2 je lah mkn lauk ni, utk hubby, masak sikit sambal telur utk dia...huhu...

pas tu tumis bendi...siap!!

lepas mkn ayam masak halia tu, moh la kita beramai2 keluar angin secara berjamaah....haha....



p/s: tengs to kak Dee atas FM Singapore dan Reena atas n3 ini yg sgt ohsem...

54 comments:

Tina Othman said...

wah rajinnya masak, saya hujung minggu jarang masak, selalu makan luar je

kaklong said...

kak, nak resipi masa ni..maklumla, perantin lama ni kan, blur gak nk masak pe utk suami kan...nnt nak resipi..

leh tak akak email kat kak long;

lindashahimi@gmail.com

Lia said...

rajin masak weekend2 ye. lia ni mood masak dah ke laut ni.. hehehee

♥ dak pink said...

Boleh ea ko makan takdo podeh2. Kalau aku kena ada sambal juga.

:: Mrs.Eady :: said...

mane gmbr sambal telur nyer??

ejaMaria said...

share la resepi ayam masak halia tu... boleh kita join buang angin secara berjamaah... ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..nyum3..

cahya indah said...

sedapnya ayam masak halia..

Huda said...

sedaplah..kita suka ayam masak halia tu..

lydzar said...

suka ayam masak halia. mmg balik kang nk masak menu ni :D

wida said...

buang angin secara berjamaah?hikhik..

cheqna said...

ayam halia??besh tu...

Kamalia said...

blur-blur pun,lauk tu tetap sedap tau kak..saya suka jugak msk macam tu..pastu terkentut2..haha

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nampak sedap walaupun simple...

.:fyzz:. said...

nok..terliuq aku tgk masakan hg yg sempoi nih..dh la aku dok lapaq ja pagi2 nih...pepun sedap la ayam masak halia tuh...

fazilzura said...

erkkkk , sowe beb .. aku loye tgk ayam .. uhhuuh dh 3 bln aku x makan ayam , nk tgk pun gelis.. mood lemauuuu

** kalau sudi 31hb jemput dtg ke cheras

atty's said...

kty pun ari2 masak..kdg sampai blur dibuatnya

fiza said...

Nampak sedap ayam halia tu, bagi lah resipi ☺☺

azi said...

Wahida..
Sedap nampak ayam masak Halia dan bendi goreng tu...emmmm...

azi said...

Wahida..
Sedap nampak ayam masak Halia dan bendi goreng tu...emmmm...

Angah said...

amboi amboiii blur tapi menunya sangat melazatkan je ku tgk..nok ko pun anak polis ke,ko duduk berek polis mana?

Emy Tak Kecik said...

suka sgt ayam masak halia tp x pernh try..biasa makan kedai...

aah la dah boring makan nasi berlauk huhu

lizz said...

ayam halia sememangnter sodap...mau bertambah nasik..

eMMe said...

uihhh...masak halia la sedap kan kak... mmg, my Husband pun kak, mesti nak podeh2... kalo tak podeh... dia tak melawan, katanya...hehehe...

intan_blur said...

aku yg blur tgk gamba nih..mcm ayam kicap jek..x kisah la..yg pasti aku tgk pun tliur,,,

Neeza.Areef said...

sedap npk tu...baru btl2 dpt mengeluarkan angin secara bejemaah..bpe harkat dpt..kih3

eLLy said...

Noks ngape tak antar kat umah aku sepinggan! aper punye jiran daaa hahaha

adarnadzmie said...

ayam ni klu tak masak kari atau masak merah suka jugak masak kicap...hehe...

Cho Zila said...

memang sedaptu.. baruler berkhasiatkan...

wardah @ fie shah said...

masak jenis campak2 je ni mmg aku suka sgt noks!

Mamamya said...

btl la kan...bohsan asyik2 ulang tayang ayam masak kari,kicap,asam pedas,grg kunyit,sup,lemak cili api....aku yg ari2 masak2 ni mmg tepu kepala mikior resepi apa nak masak........

bendi tu aku b'kenan...i like!! simple n sedap!

wahida said...

all: mak ai, ramai la pulak mintak resepi bagai...haha...ni namanya masak campak2 je nok...yg penting halia kena byk...tu je nok...

kakchik@ella said...

dua2 sedapss

wahida said...

angah: aku dulu duduk berek polis kat Kluang,Johor...sekarang mak aku masih polis tapi bukan kat Johor, duduk kat Sg. Besar pulak sekarang...

Munnafendy said...

kuikuikui pakat mengentut la kak wahida n anak2 ye? haha

lieyalatif said...

fuh!! ini yg boleh buat bertambah nasi nie......ayam halia tu nampak sgt gojes tuuu...aduh, meroyan dah perut nie kekeekekek

Fieza79 said...

boleh buat bertambah2 nasi kalo gini nya menu...setapp!

Liza @ Adzriel AB said...

sayur kegemaran hubby kak liza ni.. rajin wahida..

sahromnasrudin said...

wah..sekali tgk mcm padprit pun ada kans

Eye_nee said...

lain org lain selera kan sis..en suami suka pulak ayam masak halia ni...2 lauk dah ckup bagus dah ni sis...

lieynanilaz said...

aku tengok dah macam masak kicap je nokk...hehe.

Dee said...

tu baru masak hujung minggu dah kering idea..kalau masak hari2..adeh..lagi letih kan..ngehngeh..apapun sedap aku tgk lauk2 kau ni..

dwaty said...

ayam tu nampak sedaplah...

♥ Wina ♥ said...

aku suke masak simple² cenggini & yang pastinya, rasa pun sedap untuk tekak kami sefamily hehehehee

ieja amieja said...

salam wahida..
rajin jgk wahida msk hujung minggu ye..klu akk hjg minggu tu la selalu x msk..klu hari biasa mmg wajib sbb ada ank2 asuh dan jg ank sdr seklh,,blk je mestilah lpr kan..salute ko!!

Citarasa Rinduan said...

wahida.........
giles terliur aku pandang ayam halia ko tu..
beb.. aku sibuk sangat2 sekarang dh tak update blog macam dulu2........
ko jgn lupakan kawan ko sorang nie ya,
FM langkawi ko kukuh diluar peti ais aku

Daddy Ziyyad said...

lain kali kalau blur, makan roti + ommelete aja...haha

SURIA AMANDA said...

lauk simple mcm ni la sedapkan selera beb..

akubiomed said...

Duit lauk ini sudah mengcukupi dan mengenyankan. :-)

rasp said...

betul tu sis...
kkdg mmg blur tak tau nak masak menu apa dah...
especially tang breakfast...
rasa cam dok ulang yg sama jer :)

GreenJade said...

aku dah berminggu2 hilang nikmat makan & memasak noks..kena tggu sikit hari lg..sabar2

Pepel BoNda AmaNi said...

hujung minggu ku makan di luar sajork....dasar pemalas....

mama aini said...

ehem..isteri mithali !!!..

Mama Ema said...

rajin ye masak...rumah ema bila nak berasap entah...hahaha