nuffnang advert

Tuesday, February 14, 2012

Trans Studio, Bandung

selamat pagi semua.....

huwaaaaaa!! lambatnya update hari ni....sob sob....takpe, janji update...huhu...
hari ni kita teruskan perjalanan ke Trans Studio pulak...

weeehuuuu!! aku dah jejak kaki ke sini lah....suka sesgt!! dulu masa pegi pada Okt 2010, tak ada lagi Trans Studio ni....Trans Studio ni dibuka pada 18 Jun 2011...baru lagi ni weh....kira rezeki kami lah dapat jejak ke sini...

harga tiket masuk ke Trans Studio....kalau weekend dia up lagi rp50,000....tapi kami pegi ni hari Rabu, so, sorang kena bayar rp150,000 bersamaan rm50.50

lepas tu kami disarankan beli kad ni...satu kad boleh pakai 2 org...sekeping kad berharga rp5,000...kad ni jugak dikenali sebagai Mega Cash utk menggantikan cash payment dlm Trans Studio nnt...kalau nak beli cenderamata ke, nak makan minum ke, boleh pakai kad ni selagi ada duit la dlm tu....kad ni jugak boleh di top up dan kalau ada balance, boleh dpt refund...

tiket kita bayar tadi valid for all rides n attraction...ada mcm2 games tau kat sini...ada 20 games semua sekali...enjoy!!

Trans Studio Bandung adalah taman tema kedua di Indonesia selepas di Makassar...tapi Trans Studio Bandung adalah yg terbesar di Indonesia...

masa ni kami beratur nak naik roller coster...game yg pertama kami main....korang mesti tak berani kan? hahaha....tapi silalah percaya, Nor ngan Elly beranikan diri naik ni tau...tapi lepas tu dah tak naik rides lain....ekekekek....dorang ckp serik!! kehkeh...

Trans Studio ni terbahagi kepada 3 zone...ada Studio Central, Lost City n Magic Corner...

feeling kat Hollywood....kehkeh....

ni pun aku main tau....best giler....

ish ish...buat aku teringin nak sampai ke USS Singapore je...nnt lah one day....korang doakan aku yer...dpt sampai sini pun dah ok sgt dah....


yg pakai baju biru tu aku lah tu...aku hebat kan? hahaha...

ini fastest roller coaster...panjang, tinggi dan berada di luar studio....seram seh....hanya terdapat di 3 tempat, dua di USA, dan satu di Trans Studio Bandung....

ko bayangkan kami naik ni...sori gambar tak clear...kami akan race dlm ketinggian 50 meter in the acceleration of 120km/hour in the first 3.5 first second....giler kan? bukak mata je, aku rasa aku kat awan, bukak mata je aku rasa kat awan...menyesal bukak mata tau...huhu....tinggi giler neh....dah la outdoor lak tu....eh, ada byk lagi games kami main tau....tapi tak semua lah...


kat sini jugak ada mcm2 karakter...tapi masa kat sini battery kamera aku dah weak...so, aku tak byk gambar dlm ni...sedih....

aku ngan Elly je kaki terangkat....yg lain, kaki terencat...kehkeh...



drakula nak cekik aku la....help!!



kat Trans Studio ni jugak, ada byk kedai souvenir...aku ada la beli beberapa helai T-shirt Trans Studio utk kami anak beranak dan beli beberapa ketul FM...kalau tak mahal, sure aku beli byk2 FM Trans Studio ni nak kat kasi kat korang...hehe....

kalau korang nak ke sini, boleh layari website dorang: Trans Studio

p/s: kredit to geng pelangi atas beberapa keping gambar di Trans Studio ni...

56 comments:

Eye_nee said...

caya lah ko sis..abis semua games gayat2 ko main...sumpah mak jeles laaaa....

atty's said...

kiranya mcm uss gak.untung ida dpt g trans studio nanti leh dpt g uss lak .

kty dulu masa muda belia berani ler naik benda2 tu semua..lor ni usia meningkat..mmg tak bani dah..rasa nak tercabut je jantung

amirah said...

perghhh terbaek la ko nok...naik yg seram2 je..yg tak seram ko tak naik ek..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

ppeerrgghh...tak dpt pegi singapore dpt pegi sini pun dah best giler dah ni!!!

Anum said...

mesti syok naik yang gayat2 nie

cheqna said...

ouh..sagat syok kalau dapat pergi ni

wahida said...

amirah: yg tak seram pun aku naik la nok...ala2 kanak2 riang gitu...kehkeh...

qemaishak said...

kalau p confirm g posing je, xberani nak naik semua tu huhu

KhaiRin : anies said...

ala2 USS jg ye..tp versi yg lbh murah n sempoi..

p/s a good news 4 u @ my blog ;-)

AnneRaini said...

we want more.. we want more...hehe

akupun serik dah main benda2 gayat ni...hilang semangat aku...huhu

wida said...

Bestnya..sy main roller coster kat genting tu pon sekali jer.pastu serikkk..

wahida said...

khairin: hehe...terjah dah..tengs dear!! tak sangka lak menang...

Aine Ainun said...

Hehee, riang sungguh...

Sy cmfirm xkan naik menda2 gayat tu...heh)

-gedek! said...

ada jual sirap bandung tak kat sana?

Nazayiena said...

Cayalah Ida boleh main semua game yg gayat2 tu,klu dah pegi situ rugi jugak klu x mainkan...

intan_blur said...

wahhh beb..happening giler aku tgk..ni yg jeles nih..klu aku bw ank2 aku mesti best kan

wahida said...

gedek: uncle, kalau nak sirap bandung, kat Malaysia pun ada...kehkeh...

Dee said...

alang2 sampai..mesti main..eh nok..sorry aku lupa nak email gambar kau kebasahan di trans studio..tp gambar tu pun gelap bangat..huhu..siap kau main 2 kali kan..kuyup2 lencun aku tgk..hahaha..

secangkir madu merah said...

jalan2 ke bandung.. wah bestnya.. kau memang hebat dik sbb berani naik semua game yg ganas2 belaka...

::NureeN:: said...

pergghhh... mmg best.. skali skala xtream gini menggugat jantung hehhee

Daddy Ziyyad said...

aku kalau masuk dalam tu rugi aja bayar tiket..sebab aku takut naik roller coaster! hahaha

♥ Wina ♥ said...

syoknyeee!

aku mmg suke naik rollercoaster² nie..sejak dh ade anak nie je dah kureng sikit huhuhuuu

wahida said...

dee: tak pe nok, faham...lagipun gambar gelap lak kan...adoi la hai...

daddyziyyad: haha...ko boleh geng ngan laki aku...

Huda said...

seronoknya....:):) kita nak naik roller coster tu..huhuhu

cahya indah said...

nak try fastest roller coaster tu..mesti kecut perut sangat2 kan.

lieynanilaz said...

tak taulah aku berani nak main games ke dak...ke rugi beli tiket jerr...aku ni penakut..keh keh.

Rinna said...

Waa bestnyaa uols.. main games kat situ.. Cantik gak yer.. Trans Studio cam USS plak.. :)

|| NaFiRaa || said...

cayalah.. kalo aku gi tempat cam tuh.. mesti aku x main menan yang dasyat2 tu.. sebab aku nih penakut.. hahahaha

dwaty said...

tempat pertama aku nak gi kalau gi bandung... hehehe

Hanis Azla said...

wah.. best bangat ni.. tp bab rollercoaster tu akak mmg surrender dulu.. he..he..

adarnadzmie said...

bestttnyaaa... mcm nak pegi skrg jugak..hehe.. mcm2 game ada...takotnya naik roller coster n game hayun laju2 tu...boleh pengsan mak..hehe

Qhaifa Nur said...

datang jauh2 kalau x naik rasa rugi pulak...

bestnya main...

Neeza.Areef said...

tpt ni yg ditunggu2..bestnya klu dpt smpai sini..rasanye semua nk main x kira la nk jugak..cayalah sis mmg super berani..msti nk cuba ye x

MULAN said...

haaaa.. yg ni tak pi lagi.. best nya.. bior la tak naik ride gila2 tu.. hahaha...

MrS JaJa said...

As salam akak..tumpang comment yer..tq akak for the info..saya nak gie bandung bulan 5 nanti, boleh lah sy senarai tempat2 nak pegi..akak, sy nak tanya, pak supir akak guna pak supir hotel ker? berapa budget utk pak supir kak?

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

aritu aku g bandung, jadual padat, tak sempat nak kesini.. dgn genting mana best beb..???

GreenJade said...

hehe aku br plan2 nk gi situ..tu ari gi bln 4 nan-ado huk3

best gak err tmpt tu..ala2 disneyland..euwww

wahida said...

belinda: trans studio la best beb....laaaaaagi best tau!!

Salina@IbuAqil said...

bestnya sis..
ntah bila ler dpt sampai sana plak.. ;)

norhidana said...

huhui... dh mcm tmn tema yg kt spore tu yek... uhui... best nyer

Mama Ema said...

main games banyak kali boleh kurus ni

munna said...

wah...best.. best....

idasm said...

bestnyer!!!! ida suka sgtlah kalau dpt main game ni. tp bukan semua berani. cayalah kat wahida , betul2 ada bran... hehe.

tp pic yg tgh main swing tu.. ida pelik nape wahida pakai spek dan mcm lelaki... rupanya wahida kat atas sana... hahahha...

Cho Zila said...

inilah yang nak dipergi kalau ke bandung... tengok gambar husband akak gi sini dulu memang nak ngat bawak anak2 lak...
bestkan.... hargapun oklerkan...

akubiomed said...

Besar sungguh taman teman Trand studio ini. Teringin benar ingin menaiki roller coaster ini.

mama aini said...

ehem sakan geng2 pelangi ni..suka..suka tgk pic. u all..he2x..

Salina said...

wah..bestnya dapat ke sana..syok tgk kat tangkuban perahu tu..

salam perkenalan..kita dh follow sini,No:1020, feel free to visit n follow kita plak ye..tq

rasp said...

speechlesss sbb bessst banget layan your pics!

mek jah said...

yey!!!!

dpt FM TS!!!!!

tengkiu nokssss

Bitt (double IS) said...

best tak coaster tu :) hehhehhe

amiey lee said...

wahhh nmpak mcm menarikkk aja kat sini ye...heee

alongkay said...

tq for sharing :)

Andre Trans Studio Bandung said...

Ayo buat liburanmu berkesan bersama kami di Trans Studio Bandung!

Trims,
Andreas Widyasmara
Sales Edutainment TRANS STUDIO BANDUNG
Tlp : +6285640978691
PIN BB : 24C43DAC

Mochamad Ali mulyana said...

Atas ane promo tuh, :D seneng ya bisa jalan-jalan ke Trans Studio Bandung, kapan-kapan main kesana lagi ah.. kemarin gak sempet ambil banyak foto..

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com

TIPS BERCUTI KAT BANDUNG said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza : IDR 450.000/DAY
-suzuki APV : IDR 450.000/DAY
-daihatsu luxio : IDR 450.000/DAY
-suzuki ertiga : IDR 450.000/DAY
-kijang inova : IDR 600.000/DAY
-KIA Pregio : IDR 600.000/DAY
-isuzu ELF (15 seat) : IDR 800.000/DAY
-isuzu ELF (19 seat) : IDR 900.000/DAY

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal

per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimobi2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan terjamin keselesaan nye, confirm free breakfast buffet, wifi and other hotel facility..

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kamiat :


whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT