nuffnang advert

Friday, February 17, 2012

Restoran Solaria

selamat petang semua....
masa kami on the way ke Jakarta, kami turun makan kat hiway dia...kiranya mcm RNR la...tapi di sini dipanggil rumah istirehat....

 kami mkn kat sini..kat Restoran Solaria...

 sambil tunggu food sampai, moh la kita posing jap...

 ha...ni nasi aku ngan Kak Dee...nama dia Nasi + Ayam Nanking....boleh tahan sedap sbb aku dah kebulur dah masa ni....haha...

 ni pulak kak Tina punya..nama dia bihun ayam...

 geng pelangi suka order air Coke...terus teringat mek jah...botol mineral belakang tu aku punya...

 ni pulak Iyra dan Pak Ceppy punya, Nasi+ Ayam Goreng Rica-Rica....

 yg ni nama dia chicken steak chessy...eh, sedap lah western kat sini...nyesal tak order...eh, ke pasal ada cheese, tu yg tekak aku rasa sedap je tu...kehkeh...

 yg ni pulak chicken cordon bleu...kak Ely punya....

 kat RNR ni ada beberapa patung kat sini....kalau ada anak2 aku, sure dorang nak bergambar kat patung2 ni...

 pas tu apa kes la kan, ada patung berbogel...hehe...

 notti tau patung2 neh...

 cium anak gajah....cute giler anak gajah ni weh...

sebenarnya ada byk lagi patung kat sini, tapi tidaklah kami sempat nak posing semua...mcm kanak2 riang je kekdahnya...haha...

ok, sekian terima kasih cerita makan2 kat hiway on the way ke Jakarta....


60 comments:

Anum said...

cantik gambar2 ko beb

:: Mrs.Eady :: said...

mek oii..cantik la ko pakai skirt!!

KhaiRin : anies said...

bla tgk cheese meleleh, ayaq liuq pon ikut meleleh...

miloais milo said...

cute lah patung2 tu

dan.... gambo yg last tu pun cute jugak!

qemaishak said...

patung bogel tu kuar air ek kak ikut tuttt hehe..terang2 tuh.

rasp said...

sis, u berdress gitu amik pics dgn patung2 mmg dah cam kanak2 riang ribena gitu..cuteness!

Lya Colours said...

comelnya akak
kalah patung2 tu. hehehe

TK said...

enjoy tgok gambar2 you..
I suka gak g Bandung.
Wajib pegi every year for the past 6 years. suka makan2 and shopping2!

AnneRaini said...

lawalah baju ko tu nok..ko beli kat bandung ke???

Nazayiena said...

lawalah gaya & pic yg last tu....

mek jah said...

ayaq amerika!!!!! nak nak!!!!

elly punye citarasa mcm aku, tetiber ngidam SR.. huh

yana-feehily said...

ada cheese mmg sedap la kak..hihi


bos lain2 kak..bos dorg tu jarang masuk, so suka suki je la dorg tu..huhu

fiza said...

Ko nampak comel ngan dress ni nok ☺☺

wahida said...

anneraini: haha...takde maknanya, dress ni aku bawak dari Malaysia lah...

Huda said...

wah, gambar bawah tu paling comel laa..:)

[sutera kasih] said...

akak, dress aka comel !! :)


psstt..kak sy sihat alhamdulillah hehe

munna said...

cantik drees tu sesuai dgn modelnya.... aduhai klu masuk sini kena tahan nafsu tgk makanan

susumanis said...

gambo last cam snow white la..mana org kenit nyerr...hehe

Hanis Azla said...

sedap2 makanannya.. nyum2..

Munnafendy said...

dah mcm baca hikayat puteri wahida dah ni..haha

puteri?? auwwwww permaisuri =D

KSWSK said...

cantik baju...

sue-ab said...

rindu nak makan di jakarta!!!

Rinna said...

alalal patung cute le plak.

Amboi makanan pun sedap2nya..

ieda said...

wehh dikkk ...
awatttt lah ko cumei dikk
dah macm barbie doll akak tgk
sukee lahhh ngan riben tuu
akak x tgk lain dahhh tgk bajuu ko dik ;)

myamyza said...

comel dress ko kak, simple..

dela said...

bestnya... akak x pernah smpai sana... :(

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Seronok travellling dalam group ni .. tetapi kepala mesti sama

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

canggihnya highway dia.. huhu awat ada gambr patung budak kecik tunjuk @$$ tu? huhu

eB ezrin said...

aku geram giler psl aku xder kat c2. huwaaaaaaaaaaaaaaaa

akubiomed said...

Makanannya enak-enak belaka mesti ada yang sudah naik berat badan. :-)

khairul said...

sekali mcm princes daaaaaa

Softtouch [Hanim] said...

cntk la awk pakai gaun tu...cumel sgt!

-gedek! said...

sedap ke hingus belalai gajah tu?

wida said...

gmbr last sekali tu cam princess lah pulak..hehe

mamyharraz said...

dress ko mmg lawa..ko pun bertambah-tambahlah lawa!

hari tu ada singgah gak kt sini sbb nak pipes ;)

Rtp Farra Arisha said...

jakarta is like a heaven place :) hehe seronoknya dia makan2, jalan2 and main2 :'D

saniah said...

Seronok la gi tempt yg kita tak perlu risau hal makanan nk kan..terima kasih mnjamu kami dgn makanan yg best2...jamu mata pun okeh..hehe

MULAN said...

fuuhh.. ayam + cheese tu yg tak tahan tengok tu..

Angah said...

amboi kauu waheeda,pakai goon lagi,macam nak menari ballet pun adoo...cuba kau pegang bakul putih n pakai topi mcm cendawan tu..sure lawaaaaa,,,bgaya betui kawan aku ni...

cahya indah said...

food semua nampak sedap..tapi memang air kat sana size kecik dari kat M'sia ni ke kak? tengok kat pix mcm kecik je

NzA said...

gmbo plg bawah tu patung apa dik????????hik//hik/hik///

Azian Elias said...

kiut lah yang bogel tu.. i loikeeee..heee

Pepel BoNda AmaNi said...

klu kak elly pose ngan anak gajah tue baru kena ngan trade mark dia beb...

Mama Ema said...

mcm student pula u pakai dress ni...hehehe

Neeza.Areef said...

byk patung batu2 kt situ ..mmg comey anak gajah tu..

*SiRibenMerah said...

kak elly ada lapose ngan patung gajah tuh.. mmg trademark dia..

sis, ngidam lak nk mkn2 sedap2 neh... haishhh.. gambar cili potong x amek?

norhidana said...

paling suke gmbr last tuh... sgt comel lah kak

adarnadzmie said...

semua menu sedap2 belak...;)... comel jer wahida posing ngan patung tu...hehe

Bitt (double IS) said...

cantek la baju kamu...beli bandung ya?

dakcik said...

cantik skirt! comel si pemakai..=)

::NureeN:: said...

suka tgk yg last pic tue.. hehehe....

working mom... said...

kalu nama nye melancong..kat RNR pon sempat posing juga kan.. :)

intan_blur said...

wehhh..comel nye ko pakai dress nih..
ilike..aku suke tgk org pakai dress2 mcm nih..

MaryaYusof said...

Salam Wahida,

Sibuk tgk baju ko, tak tgk dah benda lain... Comel!

Dekat sana makanan semua best2 kan... Terliur & lapar lak memlm ni!

FiZa said...

kak nak tya la...akak p bandung ni ikut travel agency mane ek???

wahida said...

gedek: boleh tahan sedap lah...haha...

cahya indah: eh, tak lah, sizenya sama je mcm kat Malaysia...

pepel: ada ely bergambar kat situ nok..mmg trademark dia la tu...

bitt: tak lah nok, bawak dari Malaysia lah hehe...

fiza: tak pakai travel agent la...pakai pak supir je..kalau amek travel agent, mmg mahal nok...

idasm said...

budak2 takde nak posing, mak budak boleh ganti... mmg sesuai sgt wahida wei... dh lah pakai mcm ala2 barbie gitu...ekekeke....

wan nurul hezrina said...

kebuluq tgk western food korang...huhu..ukiran patung2 chantek

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

ehhehe patung ape tu? gerliplak nengok bogel ehjehe

mama aini said...

cute pulak mama tgk patung bogel tu..ha2x..