nuffnang advert

Wednesday, February 22, 2012

Amaris Hotel, Jakarta

selamat pagi semua....
teruskan menghapdet ye....Alhamdulillah, kisah di Bandung dah selamat settled...sekarang citer kami berada di Jakarta pulak...korang tak yah risau sbb n3 Jakarta ni tak banyak mana...hehe...

sepatutnya di Jakarta, kami menginap di hotel ini, Fave Hotel Wahid Hasyim, tapi bila sampai je kat hotel ni, receptionist beritahu kami, bilik yg kami booking tu siling dia leaking....jadinya kami dipindahkan ke hotel lain di bwh management yg sama jugak...

kami dipindahkan ke Amaris Hotel...hotel ni terletak di dlm gedung membeli belah di Thamrin City..kat tingkat 6...tapi kami tak sempat nak jenjalan kat dlm Thamrin City ni sbb kami sampai ni dah lewat...kami terus je jenjalan kat Hard Rock, Jakarta...n3 Hard Rock menyusul kemudian lah ye...

Hotel Amaris ni ada byk cawangan, tapi cawangan kat Thamrin City ni adalah hotel terbaru mereka dan mempunyai 134 bilik...

tu kak Ely ngan kak Dee tgh bengang sbb pertukaran hotel yg melibatkan byk masa terbuang...korang tau lah, Jakarta tu macet dia mcm mana...mengalahkan KL teruk dia...

baik lah aku tak layan bengang2 tu semua, nnt kang aku pun meroyan sekali, aku rasa mek jah pun tau perangai aku mcm mana.....baiklah aku posing je..kehkeh...

aku masih sebilik ngan Iyra...


bersih...i like...

hotel ni lebih kurang rm160 semlm...nasib la tidur semlm je kat sini, kalau tidur 3 mlm mcm kat Bandung tu, mmg rabak duit aku nak bayar hotel je...haha....eh, tapi aku suka la hotel ni, nice deco..simple tapi cantik...maklumlah, hotel baru...

ini pulak coffee house dia...

berkonsepkan moden...

buffet style...mcm biasa ada nasi goreng dll...rasa dia biasa2 jer...
asalnya kami tak dpt breakfast sbb masa booking Fave Hotel tu, kami tak de breakfast, tapi disebabkan pertukaran hotel, kak Dee ngan kak Elly argue utk dptkan breakfast....

so, dptla kami breakfast free...rezeki namanya...Alhamdulillah.... 


pada korang yg berminat nak bermlm di hotel ni, ni detailsnya:

Amaris Hotel Thamrin City - Jakarta
Gedung Thamrin City Lt. 6 Blok HT No. 1
Jalan Thamrin Boulevard, Jakarta 10340 - Indonesia
Phone: (62-21) 31997500
Fax: (62-21) 31997501
Email: jakarta.thamrincity@amarishotel.com

56 comments:

Kakzakie said...

At least mereka bagus juga on the spot tukar dan condition pun ok juga taklah sakit hati...

*SiRibenMerah said...

akak dgr panggilan hangit x td???

:: Mrs.Eady :: said...

cantikkkk.... :D

wahida said...

siriben merah: ada dgr nok...lawak giler la si ely tu, siap nak bawak lawyer...haha...

Hanis Azla said...

nice hotel.. klu nak ke, jakarta nnt boleh survey2 hotel ni juga..

NM02 said...

cantek noks hotel tu...

teringat kau bengang masa check in kat hotel tanaya bali... bila aku cakap tak best bilik air kat luar, haram kau buat bodoh je... kau cakap tak kesah, sbb kau tgh bengang.. tapi bila dah balik bilik mlm tu, kau plak bising pasal bilik air tu kan

bila aku cakap b4 tu kau cakap ok, kau haram tak igt kan...

sebenarnya bila kau tgh marah, kau lupa aku yg tlah berlaku..

kesian aku..

hehehehe

pjg lak bebel aku

Aine Ainun said...

Menarik tertarik la bilik dia,
like jugak! Hijoooo...

mamyharraz said...

cantik hotel.

samalah kalau aku tgh bengang pun baik diam sbb kalau sekali aku amuk mmg over ;P

EyanaNoorAzlan said...

seronoknyeee jalan2..
nk try p gak nnt..hihi

salam ziarah ^^

wahida said...

NM02: kahkah...aku kalau bengang dah tak ingat apa dah...haha...

eyananoorazlan: hai my dear, tengs drop by...nnt saya singgah sana pulak okeh...

intan_blur said...

wahhhh..terkagum sbntar aku melihat hotl nih..CANTIK giler la beb..warna yg sedap mata memandang..bersihnyeeeeeeeee...
KILAT..;)

AnneRaini said...

nice room..lawa bilik die...

Munnafendy said...

ahaa tu la muka si penghangit dan yg kena hangit ya? kak dee n kak ely =P

Has said...

rs mcm 1 st time tgk ko ber dress. manis je nmpk :)

wahida said...

munnafendy: haha...dgr jugak ke? ekekek....

Has: festaim? byk kali dah pakai dress...ko tak pasan kot...

KhaiRin : anies said...

dinding yg hijau tu menaikn seri..cantik!

Fieza79 said...

deko hotel cantik..bilik pun cntek je dgn wall kaler hijau..suka la..

lawa baju ko wahida...

adarnadzmie said...

nice hotel ni..:)

rasp said...

mmg muka2 dua2 geng tu 'hangiiiittt' kan hahahahaha...
tapi sib baik hotel tu lawa...
and dpt bekfast...
yg 'hangit' pun jadik cool :D

atty's said...

menarik deco hotel..

GreenJade said...

dpt hotel bersih gitu ilang hangit kan noks.

i loike.very de clean..dpt bfast pulok tu hehehe

Eye_nee said...

byk info2 berguna ko bg sis...kalau ada rejeki ker Indon boleh lah menginap kat sini...

Pepel BoNda AmaNi said...

nasib dapat hotel elok kan....xda la hangen sangat...

Cik Ecah said...

ee comeeyyy jerk pakai skirt..

waah meriah! ke bandung... i jeless kihkihkih

Neeza.Areef said...

teruja nya ai tgk..sbb blk kaler ijauuu :)

wida said...

mmg cantiklah hotelnya.moden.

idasm said...

cantik, simple dan moden hotel dan biliknya..

biasalah.. nak yg elok, harga pun elok jugaklah kan... hehe..

ada batuk2 tak tadi... mcm nama disebut.. hehe... (ida sebut tadi kat entry ida..)

Daddy Ziyyad said...

cantik gak hotel dia noks....

hahaha..siot pagi tadi aku tergelak dgr Panggilan Hangit!

qemaishak said...

aku suka warna dinding hijau epal tu kak...cantik.

ieda said...

sgt2 cantik dan kemas lah wa ..
suke gak ..
rasa tenang je .. no wonder rm 160.00 kalau di malaysia lebih kurang lah hotel kan
cuma hotel nie baru .. ;)

ps : sib baik ko x meroyan dik .. kalau idok masuk pic dlm nie leh tgk ekekek ;)

wahida said...

idasm: okeh, segera serbu blog ko...

daddyziyyad: ko pun dgr? kelakar kan nok? nasib bukan aku yg terkena...haha...

amirah said...

mujur dpt hotel yg ok jugak..kalau tidak mesti bengang smp balik malaysia ...heh

Sekadar Coretan said...

Toilet yang bersih dan selesa amat penting bila check in kat hotel kan wahida.

fiza said...

Cantik hotel nih.

Dee said...

penghangit dtg ni..hotel fave mmg buat aku marah sbb aku call pagi tu..sikit dorang tak ckp psl bilik leaking..lagipun dh byr abis thru agoda.com. Anyway, blessing in disguiselah..buat muka marah tu sbb nak dpt breakfast free..korang tak tau ke taktik tu? kena belajar byk2lah ye dari kitorang ni..hahaha..

apapun..thx tu mangsa yang terhangit kat sebelah aku tu..diakan hoteliers..so dgn pengalaman dia, kitorang tau apa right kitorang sbg customer..luv u elly...aku bet kalau kau yg kena wahida..sure slang indon kau lagi power..waduh..waduh..tp serius..aku takut amukan kau lah aku tak berani buat kt kau..hahaha..

wan nurul hezrina said...

booklet tuh aku tak dpt lor nok..aku bg almt melakakn..arituh tnya mak kt kmpung ktanya takder lk brg tok aku..niepun takder biter..nnt aku alik minggunie aku tnyalg.huhu

jgnlh posmen silap antr..sedey..

nmpk tenangjer hotel ko duduknie..eh bpe lma korang kt saner ek

Cho Zila said...

kalau travel gituler kan... tapi nampak sangat selesa hotel ini...

Tiramisu Fatiema said...

perghh..terbaeklah hotel nie..nice..

wahida said...

wan nurul hezrina: nnt aku check dgn penganjur yg sponsor bookmark tu yer..huhu...

Salina@IbuAqil said...

amboiiiiii!!
posing x hengat dia dpn pintu hotel..
Hik3!!!!

Tihara said...

wow jakarta pulak..mmg puas tol berjalan....:)

Tihara said...

wow jakarta pulak..mmg puas tol berjalan....:)

ieja amieja said...

wah!! hijau warna peberet ku..posing sakan ko ye wahida..hihi

akubiomed said...

Hotel nampak cantik dan seleasa. Lebih penting lagi WiFi free. :-)

Lya Colours said...

comel mama ni pakai gown

NzA said...

tension gak kalau camtu....nasib baik dpt bilik yg sweet je...hijau apple...amat2 menarik.....

kasihredha said...

konsep dia menarik dan simple...suka

kayzie said...

cntik hotelnya..

**semalam akak msuk dlm mmpi saya..apa kes ntah..huhu..

wahida said...

kayzie: ko mimpi apa nok? haha...sampai aku masuk dlm mimpi ko neh....

Huda said...

walaupun kena tukar hotel, tapi yang penting cantik dan bersih kan, mesti puas hati.

aimaniman said...

akak masa p bandung sewa hotel bajet je sbb impian akak nak meronda2 membeli belah, dan duit banyak ke sana,... so kene pilih bilik yg ala2 menyampah nak tengoknya...

ct rahani said...

cantik hotelnya.. simple 7 nampak sgt kemas.. memang berbaloi la..

yana-feehily said...

nasib baik dorg tukar hotel, klu dia bg je bilik yg bocor tu mmg nak kena la :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

serius cantik..tpi bca komen kak dee tu.betul ke leaking weh?

wahida said...

rose: ye la rose..kan aku dah citer kat n3 aku tu....

mama aini said...

ehem dr bangung sampai jakarta menu breakfast diaorg asyik nasi goring je..ha2x..diaorg taktau buat nasi lemak ke?..