nuffnang advert

Wednesday, February 22, 2012

Hard Rock, Jakarta

selamat petang semua...
lepas je letak barang semua kat bilik, terus lah kami terjah Hard Rock Jakarta...kalau tak gi sini, mmg aku boleh nyesal seumur hidup....haha....

 weeehuuuu...sukanya dah sampai sini...tengs to geng pelangi, sanggup temankan aku ke sini...sayang korang lah...
oh ye....Hard Rock Jakarta ni terletak di dlm Plaza Indonesia, Lantai 2....

 aksi memilih sudah tiba.....tak nak beli design sama yg aku dah ada...haruslah cari design lain kan...

 tak mungkin nak amek kaler hitam lagi...kali ni aku pilih grey pulak....



 gelas2 ni mmg aku tak berapa gemar nak buat koleksi...cuma gemarkan T-shirt Hard Rock dan FM dia je...

 masa utk membayar....kat sini, beli T shirt utk hubby dan utk aku jugak....pas tu adalah wajib beli FM dia..walaupun semua FM dia adalah sama je design, tapi tertera nama tempat tu, yg best tu....tu tanda aku dah sampai tempat tu..

 ni mamat salesman Hard Rock, agak sengal dan brutal...mmg sesuai la ko keje situ dek non...

 dah membeli, haruslah aku dan kak Elly tayang beg Hard Rock...agagaga....

 sebenarnya hajat di hati nak beli design mcm patung yg aku peluk tu pakai....tapi mahal sgt design tu sbb tu keluaran latest dari Hard Rock...tak pe lah, next visit ke Phuket, beli design tu ye hubby...kehkeh...mcm nak ke Phuket je kekdahnya...hahaha...

 oh, model Hard Rock punya lengan yg besor....muahahaha....

 gaya tak menahan....kehkeh....bajet....

sebelum keluar dari Hard Rock, nampak logo LV ni...tak mampu pakai brand ni, amek gambar pun jadilah....huhu....

61 comments:

::NureeN:: said...

nak baju hard rock yg baby tue hehhee.. :)
perghhh LV tue..

Neeza.Areef said...

asben sy pn suke beno collect bj2 hardrock

Rahmah Ram Ram said...

memang tak sah kalau menyinggah beli souvenir dan t-shirt kan...suka suka suka

Eye_nee said...

Hard Rock..Gambar Kapak ader tak sis...

GreenJade said...

baju baby tu lawo...nakkkkk ekekekeke

atty's said...

fuh, dah mcm duta hardrock dah ida...leh jadik duta ..nie..

AnneRaini said...

hard rock malaysia ko ada tak? hehehe

mamyharraz said...

hari tu singgah gak sini temankan adik beradik beli brg..aku tukang teman jew sbb tak mampu nak beli satu tshirt pun sbb mahal giler ;)

cantik gambar ko :)

Acik Erna said...

selain baju..gelas tu pun nampak cantik..

Khairul Antasha said...

ini baru betul2 rock. hehe..bestnya shopping situ

|| NaFiRaa || said...

best x terkata.. huhuhu

ieda said...

aloor nyesal lak x dpt gi arituu .. sbb anak2 lahh .. hubby malas nak ikut .. dia nak duk hotel je .. hurmm x per lahhh .. lain kali kalau ada rejeki .. ( nada memujuk diri ekekek )

banyak sopink sana dik ?? tshirt2 dia cantik kan ;)

Nazayiena said...

kiutnya baju bb hard rock tu...

adarnadzmie said...

memang ko rock la dik..hehe..:)

rasp said...

cik abe i kalo gi satu tmpt tu ada HRC nie...mmg wajib dia melabur...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

perghhh..
soping sakan nko yep...
seb la jln ngan geng2 suke soping..

akubiomed said...

Wah boleh Hard Rock collector's item daripada Jakarta.

eMMe said...

wow! tau kak Ida gi hardrock, nak je kirim t-shirt HR satu...huhuhu...

♥ Wina ♥ said...

hurmmm Hard Rock kat mane² pun aku belum sampai lagi beb!

huhuhuuu

sukelah baju ko ni..very the ladylike :-)

qemaishak said...

baju latest kat patung tu cantik..amik gambo pun jadi la kan kak hehe

::FAIZ:: said...

Assalamualaikum... ntah bila la saya dpt ke sana kak. :)

Tihara said...

salam wahida, td rasanya akk dah post coment tp mcm tk lepas plak :)

ttg hadiah tu akk dah pos lama dah..1st time jadi gini, hadiah tk sampai..akk tgk adds tu pun mcm pendek sgt..nt bg adds yang lengkap, adds ofis ke kalo takut nk bg adds rumah..maybe leh anta hadiah yg lain..adds lama tu pn akk tk simpan pasal wahida drop kat comment box..

Tina Othman said...

adui, boleh sawan tgh barangan hard rock ni

Mamamya said...

aku x penah masuk mana2 hard rock..sob..sob..sian kan..lenkali ko belikan aku selai t-shirt hard rock tu ea... :)

[sutera kasih] said...

wahh hard rock tu hehe
utk sy xde ke kak? hehe

wahida said...

tihara: ok kak...nnt saya bgtau winner tu yer...anyway, sori sgt susahkan akak...huhu...

amirah said...

syoknya...teringin nak gi gak hard cafe...bila la dpt gi ni

wan nurul hezrina said...

romper hard rock cumil bangat!

SURIA AMANDA said...

best kan jalan2 beramai2 mcm tuh...

Dee said...

hard rock jakarta yg tak bestnya..xde gitar besar tu je kan..huhu..

ajumohit said...

comelnya ko dengan baju itu ida, auuwww nmpk keanak2kan ;)

intan_blur said...

byk shopping beb..
kejap jeee lagi smpi la aku kesana...hhehehehhe

lieynanilaz said...

bestnya shopping...

deqnoor said...

mesti dh byk koleksi baju hard rock kan....

Fabulous Me said...

Syioknye jenjalan Jkt. Lame dah x p.. LV nye pon mrh dr sni. Selamat berjalan :)

amirah said...

sure mahal kan rega sume brg kat hard rock cafe ni

Kamalia said...

haha..romper baby tu cantik..
takpe kak,saya pun sama cam akak,hanya mampu amik gambar dgn nama LV je..nak boli tak mampu..huhu

Kazman & Sue said...

hard rock jakarta tak de patung dengan motor berputar atas bumbung ke macam kat KL... heee3x

Rinna said...

Iye dah sampai kena laa beli at least something wat kenangan kan.. :)

KhaiRin : anies said...

roger roger...nk jd model LV x? hehehe

ratusiput said...

wah bestnye dah sampai.ratu yg kl punye pn tak pernah masuk lg.ehehe.seronoklah korang kan leh jalan sama2 cmni...syok tgk...psstt...lawa baju nok...cute...

Nieda said...

Model tengah TAyang kAKI GEBUSSS

Bitt (double IS) said...

menariksss dan comel2 ;)

m.u.l.a.n said...

waaaahhh... memang serooonoookk ni..

Chik Att said...

nak satuuuuu....

khairul said...

sakannya shopin

whitecappuccino said...

wah!! curlasss!!

jeBateja said...

Uikk....hang yg kaya ASAL pun kata MAHAL baju tu...kalau den..lagik lah plak...adehhhh

yana-feehily said...

perghh LV..mampu je nak beli kak, tp beli yg china gred AAA tu hehehe...janji LV

mek jah said...

aku igtkan tak jadi kirim t-shirt HR ngan kau, kau nak sedekah belanja aku je.. hihihihi....

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer nok!!

Munnafendy said...

pernah singgah hard rock bali..adeii tergeliat lidah nak mbayornyee

fiza said...

Comellah romper baby hard rock tu ☺☺

Pepel BoNda AmaNi said...

romper HR tue cun nok...napa xbeli tuk amani..lalalala :P

LadyBird said...

salam akak..
dah lama lady x terjah sini.. :D..
akak... basikal tinggi tu unik.. kalau ade di malaysia mesti ramai org rebut nak beli.. pakat bawa ramai2.. tinggi dr bas kotnye kan kak.. gayatnyer..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

pewiittt awek mane pakai sekert tu? ehhee

kakchik@ella said...

Plaza Indonesia? Owhhh .. KC rindu. Teringat peristiwa berjln kaki berdua ke Plaza Indo dari Hotel dgn Nani rostam.

Mama Ema said...

shopping sini lagi yer

mama aini said...

ehem..banyaknya shopping..

Anonymous said...

kak, if u dont mind... nak tanya berapa yer range harga tshirt hard rock jakarta?

Anonymous said...

Hi..first of all saya nak puji yang you bertambah cantik sekarang bila sudah bertudung. Comel sangat :). Saya nak cakpa pasal Hard Rock ni. Dulu saya pusuka juga beli souvenir dari Hard Rock dan juga Planet Hollywood yang dah pupus tu. Tapi kini tidak lagi. Sebab pada satu masa tu saya terfikir...kenapa aku mengagungkan Hard Rock ni sedangkan iasebuah jenama pusat hiburan yang menjual arak dan tempat manusia bergaul bebas dengan muzik yang melalaikan. Alangkah baik saya sumbangkan duit untuk souvenir dari Hard Rock ni untuk disedekahkan kepada Masjid atau Surau untuk pembanggunan mendapat saham akhirat. Atau mungkin bersedekah kepada ynag memerlukan. So saya telah lama meningggalkan habit membeli souvenir dari Hard Rock yang mahal ni. Ini hanya pengalaman dan pendapat saya ya. Bukan memaksa you tapi sekadar berkongsi pengalaman :).