nuffnang advert

Thursday, February 9, 2012

Hotel Kenangan, Bandung

selamat pagi semua....
pagi ni aku citer serba sikit pasal penginapan kami kat Bandung....kami carik hotel yg murah2 jer...org ckp bajet hotel la...

masa ni pagi lagi...cuaca sgt nyaman...kat depan hotel dah ada org jual t shirt Bandung...tak beli pun...

bilik adalah sgt kecik...mmg aku ngan Iyra, memanjang berlaga bontot...haha...
setakat bantal satu je, mmg tak best, aku mintak extra pillow lagi...yelah, sbb bantal dia lembik kekdahnya...bilik kami ni adalah bilik economy, kalau bilik deluxe, aku rasa lagi luas la kot...satu mlm bilik economy kami ni adalah rm 70 satu mlm...

ni bilik air...ok lah...tapi hot water dia tak stabil...haha...kejap kepanasan dia tu ok, kejap tu kang tgh mandi tetiba panas giler weh air dia..terkezut mak....nasib la badan aku tak melecur....hehe...

sinki kat luar...pas tu ada almari mcm kat asrama sekolah......tapi sbb pegi ngan kengkawan, boleh la amek hotel mcm ni..lagipun nak duduk 3 mlm kan....tapi kalau bawak mak bapak ke, atau bawak kids ke, aku rasa hotel ni kurang sesuai kot....

satu2nya lukisan yg menceriakan bilik kitaorg...hehe...

yg bestnya hotel kami ni walaupun murah, dah termasuk sekali ngan breakfast....so, sebelum sampai ke coffee shop, moh la kita posing sat...

di luar coffee shop sambil tunggu coffee shop bukak...kata pukul 7 pagi dah bukak, tapi 7.15 baru dorang bukak pintu.....nyampah...tak punctual betul!!

eh, tgk ukiran mcm ni terus rindu Bali....huhu...

dah dlm coffea shop...guest lain pun tak de lagi masa ni...geng pelangi lain pun tak sampai lagi masa ni...

menu dia cuma nasi goreng atau roti bakar saja....so, hari pertama aku pilih nasi goreng la...sbb nak jalan jauh kan...takut lapar lak..nasi goreng dia kalau pedas lagi sedap kot...

ni pulak roti bakar dia...aku rasa Nor sepanjang 3 hari kat Bandung, dia breakfast roti bakar ni je kot...

pas tu minuman lak dia bagi pilihan sama ada tea or coffea...dah tentu aku pilih tea...sbb aku tak minum kopi...


mari kita makan...Bismillahirrahmanirrahim....

bergambar sebelum gerak ke Tangkuban Perahu....


so, kalau korang berminat nak menginap di sini, aku bg details hotel ni yer:

Jl. Kebon Sirih No. 4
Bandung 40117
West Java - Indonesia
Telp : +62 22 423 5284, +62 22 421 3244
Fax : +62 22 421 3243
Email : info@kenanganhotel.com















66 comments:

Huda said...

best jalan ngan kawan-kawan, nanti up lagi entry eh, suka baca tau..

ejaMaria said...

gembira nyerrr... jeles kita... ;p

mamyharraz said...

seronok ada geng jln2 mcm ni
baru happening

cheqna said...

syokkkk=)

mek jah said...

saat aku baca n3 ni, aku terasa sangat kau begitu jauh ngan aku

tetiber teringat pak isme

ape hal.... >_<

:: Mrs.Eady :: said...

jeles nok jelesss!!!

:: Mrs.Eady :: said...

mek jah : aku rindu ko!!!!!!!
(tetibe tumpang post org weh!!hahaaha..)

eMMe said...

lapar la Kak Ida, tak breakfast lagik
hehehehe~

AnneRaini said...

aku mula2 plan nak duk sini tp tak jadi. aku booking patradissa hotel jek.

intan_blur said...

aku janji bersih n selesa..kecik ke bsar ker tu lain citer.hehhee..mcm best jg hotel dia kan

Bitt (double IS) said...

ok for backpacker kann kalau travel tanpa family konpem nak yg asal boleh tidur dengan harga yg melampau kann...kalau tak konpem nagess husband tengok...akekkeke

miss Fyqa said...

seronoknyer kak hoii... :D

adarnadzmie said...

wah dah start nak g jln2 yer...hehe...syokknya depa..

wahida said...

mek jah: ko rasa aku mcm kena posting kan? haha...

bitt: betul tu bitt, ok sgt utk backpacker...tapi hotel yg kami amek ni, economy punya, kalau yg standard dan deluxe tu aku rasa lagi luas kot...

Munnafendy said...

tu la, kalau pg ngan member2 boleh la ddk bilik kecik, kalau g ngan family bkn bontot je blaga kak.. =D

*SiRibenMerah said...

akak, email pic kat iyra.. iyramutalib@gmail.com.. email sikit2 pon x pe.. sbb nk buat episod by episod.. hehehe..

rinduuuuuuu kat akak.. rindu kita tido berdua.. muahahaha~ rindu nk berlaga montot.. ouchh ooppsss!

wida said...

alah..kena pilih ke time makan tu. mintak dua2 tak boleh yer?

Dee said...

dee rindulah ngan nasi goreng dia boleh? hahaha...

amirah said...

best nok jenjalan dengan kengkawan

Mama Ema said...

tak tahan yg berlaga bontot tu.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

ntah bila dpt smpai sana..huuh.

misya said...

meriah

Nieda said...

Rasa akak hotel kat sana kecik2.Yang mahal tak pernah pulak tidur. Tidur biasa2 saja. Selalunya sampai dah mlm. Asyik dok berjln saja satu hari.

wan nurul hezrina said...

beshnyer jenjalan terus rasa mcm bujang2 dulu2.huhu

atty's said...

sedap tak nasi goreng tu..kty pun kalo pedas mmg leh layan

Tina Othman said...

jelesnya lah

Mamamya said...

nak kene tunggu anak2 beso sikit baru aku ada peluang pi bandung...sempat la penuhkan tabung ayam aku 4-5 ekoq..hahaaaa...

aReLaN said...

menarik2.best la dapat jalan2.bilalah nak jejak kaki ke bandung tu.wuuuu

Azian Elias said...

Kalau pegi dengan kengkawan ni, beza sikit wahida. Akak pun tak kesah. But wt family ni susah sikit...Semua nak kena ok...

rasp said...

Tul tu sis...
kalo jln dgn kengkawan...
hotel bajet dah cukup...
asalkan bersih, i ok....

nak lagi & lagi stori nye...

* nasi goreng lok lak tu, dorang bagi black pepper dicampur dgn limau nipis...katanya leh dimakan bersama nasi tu...tapi w'ouls try tak sedap, so abaikan ajer black pepper tu :)

wahida said...

siriben merah: alamak, gambar semua size besar2 nok...nak email payah beb...nnt aku try..kalau buat kat ofis payah sikit...

wida: tak boleh nok...pilih salah satu jer...hehe..

dee: rindu nasi goreng ke rindu pak ceppy? kehkeh...

nieda: betul kak, itu antara sebab kami pilih hotel yg murah2 je, sbb xtvt kami full seharian...

atty;s: nasi goreng tu rasa dia biasa2 je kak...

azian: kalau bawak family, kena pilih hotel yg lg selesa kan kak...tapi utk kengkawan mcm ni, hotel ni sgt sesuai la...

mamasuri said...

syok nyer berderak ngan kawan2...
aku rindu saat2 berderak ngan kawan2 wei..

lienda said...

bestnya dapat gi bandung,kita dah lama tingin ke sana,tapi selalu tak kesampaian,nantilah suatu hari nanti pasti aku akan sampai ke bumi bandung....!

norhidana said...

kalu gi ngn kwn2 n nk stay utk tdo n rehat2 skit ok kot... simple sgt2 nama pun hotel bajet kn.... tp ok lah duit lebih blh bt supink2

Qhaifa Nur said...

ramai geng, baru best jenjalan...

qemaishak said...

Janji toilet bersih & tido selesa cukup dah, p sana nak jalan2 lebih kan kak..nak nak tgl cite ct ko kak kot satu hari leh p sana, ada rujukan hehe

CaDLyNN said...

bestnye ade geng berjln..nk join boleh? hehe

Eye_nee said...

setakat nak tido mandi tukar baju dah berbaloi duk hotel tu sis...siap bekpes lagi 70 henggit punya bajet...

maszmadi said...

ok la pi ngan kengkawan dok hotel gitu kan.. hehe

lagik lagik..

kakchik@ella said...

RM70 plus breakfast? sgt murah tu dik. tgh2 bandar lak tu.

MULAN said...

murah sey hotel tu... tq tq... nanti boleh cari kalo nak pi sana lagi..
awak noti tak ajak kita jugak..!!!

Aine Ainun said...

Kak, mujo x melecur kna air panas, kalo x, cmfirm melekat knangan bandung kat badan....heheheee..

Update lagi...bandung:D

JunAina said...

Kak Aina dulu pergi bandung duduk kat Rumah Tawa.

saffiya_aleesya @ echa said...

hotel kat sana memang macam tu ke?? nampak macam kecik jer..

wahida said...

mulan: akak lagilah, pusing europe tak ajak kita pun..huhu...

echa: tak lah semua hotel kat Bandung mcm ni, ada je yg lagi okeh..hotel yg kami carik ni adalah economy punya bilik..bajet hotel...

Tiramisu Fatiema said...

nie rasa nak g bandung nie.haha.aritu g medan je..huhu...insyallah kalau de rezeki..leh la g sana

|| NaFiRaa || said...

ok lah tuh~ lgpon tempat untuk tido jek kan~ siang konfem2 dah ko merayap..

akubiomed said...

Kalau sudah ke tempat orang terpaksa mengorbankan keselesaan. Balik hotel pun untuk tidur yang lain penuh dengan aktiviti luar.

amiey lee said...

wahh besttt nyeeee...bila al kaki ni nak jejak ke sana huhu

Dinas Aldi said...

Takpalah, janji ada tempat tidoq. Lawak la bab ayaq panas tu, kahkah!

CikPuanHaLia said...

ok..aku jeles :')
huhuhu..best eh dapat g bercuti ngan kawan2. Gak ribut2 gitu..

mummysyafie said...

aku tak amik gambar bilik pun..curi info kat sini bleh tak?

wahida said...

mummyshafie: sila lah beb...

mama aini said...

ehem..murah siap breakfast,agaknya semua hotel diaorg menu serupa je..he2x..mama pun mkn nasi goring & roti bakar..en.hb minta cili sos sbb nasi tak pedas..

Syaheera said...

Salam kak, Budi tu bayaran dia berapa ye kalau nak sewa?

wahida said...

syaheera: ikut saiz kereta la dear..

Tihara said...

tertarik kat kfc dia..cam sedap je tu :)

idasm said...

yg penting enjoy ngan kawan2 kan...

hanerdreams said...

hotel ni dekat dgn area mane yek? dekat x dgn dago factory outlet?

izzati dinofy said...

akak book hotel kenangan tu mcm mne ye??tros contact dgn hotel tu ke ? akak book dr malaysia ke?

Anonymous said...

In other trick taking games, players can take tricks on a number of kind of contract.
All that energy is boxed in, amplified by the space.
This classic game integrates all-out entertainment with
vocabulary enhancement in one amazing game.

My webpage Corinne

Anonymous said...

If it is lower the Studio365 will tell you and let you know that it will
not sound well. "Mike" is Mike Dean, according to the scanty information available, and beyond that there's not much about him. They explained how banners are bought via a network so they get low CPMs, an obscene amount of views and a good click-through ratio.

Feel free to visit my web page - internetradio aufnehmen

Anonymous said...

It is the A Funeral Poem which can lift the soul of these small children, though they
may not even know what death means. Apart from the above said love and poems of war there are other genre too.

There are many famous author books published on poems.


Here is my web blog; http://chateaumanis.com/phpnuke/html/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=HarleyLor

Anonymous said...

If you cannot write love poems for your guy, don't be disappointed easily. Friendship Collection: a beautiful selection of friendship audio poems to share with your closest friends. There are many famous author books published on poems.

Visit my web page ... negareshargh.ir

Anonymous said...

You don't have to hit the gym for two and three hours each day to lose weight, but it does help to squeeze in 30 minutes of physical activity each day. For many working to lose weight, one failure is enough to get them off the path to success. Now, the average healthy amount people are supposed to lose is 2 pounds per week.

Take a look at my site: Suggested Looking at

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.