nuffnang advert

Friday, January 13, 2012

Switchblade....

selamat pagi semua....
hari Jumaat lepas dah set ngan member baik aku nak mkn kat mana...maklumlah, rehat hari Jumaat kan lama....so, kami decided nak mkn kat Switchblade kat Solaris, Jln Duta...mcm biasalah, tempat mkn harus lah cari yg dekat ngan ofis...ngehngeh....

entrance dia....serba merah ko....masuk sini terus aku feeling rock...mcm ada Faizal Tahir lak kat dalam...hahahaha....

 di sini terkenal makanan western...pernah masuk jalan2 cari makan...

 buku menu dia mmg sempoi....

 bukan je jual western food kat sini, basikal pun ada jual tau....

 antara barangan dalam kedai....

 dress ni pun dorang jual...dress ni cantik...aku berkenan....tapi seksi sgt....ekekek...
sori gambar tak cantik sbb pakai kamera biasa je ni....



 baju utk kanak2 pun ada tau....si Nor tgh memilih....ada sale masa ni....

 deko dlm kedai lagi....

 so, marilah kita tayang menu lak....ready?

 kami pilih set lunch...dlm set tu dtg sekali ngan air ice lemon tea ni....

 pas tu ada mushroom soup yg sgt sedap ni...pekat dan sgt creamy....kena mkn cepat2 kalau tak, dah sejuk tak sedap...

 aku pilih hillybilly supreme chicken....portion ayam dia kecik ko...nyampah.....aku mana boleh portion kecik2 ni weh...hehe...tapi honest mmg sedap...mash potato dia pun sedap....cumanya kalau ayam dia lembut lagi sikit lagi best...kalau dari 5 bintang, aku bagi 4.5...sedap!!

ni pulak menu Nor....dia pilih pasta chicken arabiata....sedap nak mampus....terbaik!!

senang ckp, boleh rekomen la makan kat sini...set yg kami mkn ni pun tak mahal sgt...berbaloi2...tapi set lunch ni hanya ada hari Selasa hingga Jumaat je...pukul 12.30 tghari sampai pukul 3 jer...next time pegi lagi sekali bawak si mek jah tu pulak...



p/s: tengs to deqnor atas mini mug dari Shanghai....sumpah cantik dan klasik nok...terharu.....

88 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mencikkk...buat aku lapar jekkk!!

Nens Collection said...

cantik la dress tu..boleh aje akak pakai ngn cardigan di luar..atau pakai ajer inner..hehe,
terliur plak dgn hillybilly supreme chicken tu..hehe;)

Liyana said...

sy kureng sikit menu ala2 western ni, lg2 pasta tu, hihi aym tu nmpk sedap :D

lydzar said...

letak la harga sekali :D

ayam tu nampak sedap

Papa PUSS said...

Salam

Pergh betul ke kak jual barang basikal tu.. pon boleh jual ea.. hebatlaa.. menu² yg dioder mengiurkan jelaaa

amirah said...

apa yg ada dlm ice lemon tea tu ek..mcm ada putih2 kat bawah dia..ngancam la pasta tu..oit..lapo pepagi!

intan_blur said...

morning..morning..morning...salam singgah beb..masuk2 page ni dah en3 makanan..nasib baik aku x pose hari ni nokk..
harini aku lunch kat jombali..tunggu nooooo ;)

mcm best kedai tu kan..murah ke klu sale..kat mane nih..!!

AnneRaini said...

perghkannn......tayang mknn pepagi.. dengki tau!

wahida said...

lydzar: set aku mkn tu rm16, set Nor tu RM10.90...

papa puss: ye, mmg dorang jual basikal tu...dress, kasut pun dorang jual tau...

amirah: sebenarnya tu air gula...hehe...

intan_blur: ni kat Solaris, jalan duta...

mek jah said...

baru nak rasa kecik ati

nasib baik tak jadi sebab akhir perenggan kau pandai amek ati aku. hahahaha

Hanis Azla said...

klu lalu2 boleh singgah.. nak makan sedap jugak..

cheqna said...

lapo wehhhhh

miloais milo said...

pagi2 hari tengok pasta chicken arabiata
buat iols lapar balik....
dah le pagi ni sarapan roti sajorkkkkkkkk!~
adehhhhhhhhhhh!~ berbunyi2 perut iols!

Sue-Rya AQ said...

arggghhh..jelesnye dpt mkn sedap2 cmni..jeles jeles jeles!!

dress tu cantik..ala kak, klau nk beli bole je..pakai la inner...confirm meletops!

Nazayiena said...

Ayamnya nanmpak sedap.......

KhaiRin - anies said...

kalu selasa - jumaat tu..alamat nyer mmg la x smpi...g ke sn je da sejam..da la rehat pon sejam heheehe

mamyharraz said...

boleh trylah mkn kt sini..kengkadang dah naik jemu fikir mana nak mkn..tq bg idea ;)

nota: wahida,camana nak pass fm sabah kt ko?takpun nnt aku sekalikan fm bandung boleh tak? tp hujung bulan ni lah :)sbb nextweek baru daku mahu fly kesana~

nota lg : pecah kaca pecah gelas sudah baca harap balas =P hehe

CintaZulaikha said...

makan ajerlah tuan belog nih..suka makan ek?? hehe

Tina Othman said...

walah, sedapnya

Huda said...

SEDAPP..SEDAPP...

Cikpuan rara said...

akk keje kat sana eh?rara keje area bangsar.jauh.tp bangsar ni payah nk cr parking.

p/s : kak tu lah.bila pk balik mmg bagus bila nk tangguh.

Neeza.Areef said...

penah tgk kt jjcm..bestnya mknann dia..ermmm..meleleh

fiza said...

Kejam tau, terliur tgk.

wahida said...

mamyharraz: ya Allah...susahkan ko je nok...kalau cenggitu, nnt bila ko balik Bandung nnt kita jumpa2an yek...tengs dear!! sayang ko...


cintazulaikha: makan dan wahida tak dapat dipisahkan...hahaha...

ieda said...

ala2 klasikkk tempat nie dik .. ;)

Acik Erna said...

wahida..macam macam ada..tengok gambar aje pun dah tau sedap..

My Little Diary said...

hebat kedai makan ni...sambil makan sambil soppink!!!
beskal pun jual...hahaha sibbek dia xjual tayar keter... ;p

Eye_nee said...

alamak beb..itu chiken arabiata buat gua telan air liur lima belaskali dlm masa limablas saat....

Mama Gee said...

terliooo sudaaa.....letaklah rega makanan sekali, senang nk budget...hehee

norhidana said...

wahaaaa bestnyer... btl3 pnh tgk ini kt jjcm dulu...
menu nyer tgk pun dh nmpak menyelerakan... ish2 nsb lah dana nih pyh skit nk pg mkn2 yg jauh dr opis time2 rht... al maklum mls nk tempuh jem kt kl nih...

tp ada masa msti nk try nih

Tiramisu Fatiema said...

xpernah pegi lagi..huhu..best nampak menu tuh

IDAZS said...

tiap2 hari lalu tapi langsung tak tergerak hati nak singgah. next time boleh cubalah.

pernah tgk dalam JJCM dulu.

tapi kalu portion kecik tu yang tak suka tu...hahahahaha..org makan banyak ginilah gayanya

wahida said...

mama gee: rega utk set ayam saya tu rm 16.90 dan rega utk set chicken arabiatta rm10.90...

norhidana: kenapa aku tak boleh komen kat blog ko nok?? huhu...

Mama Ema said...

aduh, rasa terliur sudah..

izyan al-za'im said...

ok wajib cuba :)

ZSqueenbee said...

menarik la...nk try g..hrga ok ye akak??

adarnadzmie said...

deko restoran sgt kretif...nice...
menu2 tu pun nampak sedapppp..hehe..

Kakzakie said...

Ala... kakak tumpang tengok ajelah Wahida. Jauh bebenar...

Salam kakak pada mek jah (nieza). Moga dia sihat...

Cik Kamoo said...

menariknye....nak kena pergi nie

idasm said...

Pernah tgk kedai ni kt dlm tv. Mmg jual basikal dan segala. Oklah klu menunua sedap. Baru puashati org mkn.

Wahida.. Bila nk dinner kt rsmy ni.. Dok tunggu wahida call.

wahida said...

zsqueenbee: harga sgt okeh...berbaloi...sedap pulak tu...

GreenJade said...

ngengade la ko nih..bikin cacing aku kepanasan ni..makkkk lapauuuuuu

btw, aku suke tmpt ni..boleh buat senaman soping skali kan nok? hikhikhik

wahida said...

idasm: hari tu laki aku baru pi pekena nan cheese kat kedai ko..dia mkn senyap2 tak ajak aku pun...nyampah...huhu...

nnt aku nak gi, aku koling2 ko yer..
tengs dear!!

Pok Amai-Amai said...

Alamak! Sedap tp small portion! Terus turn off!

rasp said...

mmg sempoi restoran nie....
food dia pun nampak yummylicious...

munna said...

menarik dan sempoi lah deko restoran ni...menu pun meliurkan

eMMe said...

tenung lame kat makanan wat saya terliur je Kak Ida ni, yg lain, laju je scroll, hehehehe~

CaDLyNN said...

rajinnye akak p makan2 kt luar...

whitecappuccino said...

waaaakakaka..makan lagik!! hhohoho sedapnyer buat akak terliur si pastan chicken tu!!!

myamyza said...

wah sedap2.. aumm

aReLaN said...

meleleh air liur dibuatnya.dhla tengah lapar menunggu masa nak lunch.aiyaa...

Cho Zila said...

memang nampak sedap.. tapi jauhler pulak.. kalau dekat sini memang pergi terusni.. lapar sangatni..

saffiya_aleesya @ echa said...

lain dr yang lain deco kedai tu..menu pun menarik n saya suka buku menu dia..

ajumohit said...

pehhh terbaekk mcm pernah ku lihat tp di mana ye? mesti dlm jalan2 cari mkn

Salina@IbuAqil said...

sis, terliur awok nengoknya.. ;)
Happy weekend dr kami yer.. ;)

eB ezrin said...

lawo baju tuh. x seksi sgt kot? :)

fazrulnoor said...

temp sama mcm rest fullhouse..sedap gak sana tu

Ena said...

best jugak ekk... lepas makan leh soping pulak..

ct rahani said...

sedap.. tp x suka rib.. klu dpt tang drumstick lg sedap.. hehe..

Ika Razak said...

wah dah macam jalan-jalan cari makan lak .. :D nice.. macam nak try je tempat tuh

|| NaFiRaa || said...

adehh~ terliur tengok pasta!!

kayzie said...

bestnye akak..bnyak tmpt mkn best2..bila la
leh smpai ke sni..huhu

sudipVSsenduk said...

pasta chicken arabiata tu nampak so so je, tapi tak sangka pulak rasanya tebabo...

Pia said...

"emmm nampak sedap semuanya...yg best dia punya ayam hillybilly tu...nama pun lain macam..."

mama aini said...

ehm dtg sini asyik terliur je..sedapnya..sambil mama telan air liur..ha2x..

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaaaa pasta!heee..chicken tu sedap gak kak..waaa :( lapar..ehee

bestla siap ada jual2 lagi dlm kedai..tak pernah mkn kat sini lgi..

cantik dress tu!

Munnafendy said...

aii???dasatnya kedai ni dgn baju beskal pun dia jual? tu gitar tu xjual skali ke? hehehe

perrgghh mmg terliur la tgk pasta ciken arabiata... terliur!

deqnoor said...

menarik ni... boleh pegi cuba ni... :)

p/s : welcome sis.. happy that u like it ^_^

Fatin Mraz said...

best nih~

Mimy Hamid said...

pernah masuk JJCM ni beb...tak silap aku byk branch gak

MaryaYusof said...

Mak ai...kedai mcm ni pun ade ek! Kena masuk dlm listwish ni utk visit balik msia nnt...
huhuuu!

Nieda said...

belasah aje . janji sodap.

ieja amieja said...

wah serba merah ko tmpat tu..mengancam mcm menu2 dia jgk..seb baik la sedapkan..berbaloi2 ler..kat cni x de swichblade ni..klu x teringin jgk..mcm2 ada jual kat c2 ye..sambil mkn leh shopping lak,,

MULAN said...

aiissshhh.. tak tahan sunggohs kalo tengok ayam & mushroom soup camtu.. nak cari jgk la nanti kedai tu..

eiela said...

aish,,makanan lagi. nih yang buat lapar nih. huhu kena mengunyah jugak la nih.

Jendela Hati said...

tgk gambar emang tau dah..terbaik!terliuqnya tgk menu tu

cahya indah said...

hillybilly chicken tu memang nampak sedap..dengan mashed potato lagi..teringin

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya...sy pun xsuka kalu portionnya kecik..xcukup rasenya

Anak Wak Mail said...

meriahnya kedai ni,,macam2 ada..

dan makanan dia,,menggiurkan!

♥e'in♥ said...

ish terliur dah! tp jauh laa.. kat kl.. huhu..

khairul said...

beskal pon ada !

Puan Fifiey said...

amboi kak.. minat gile faizal tahir yer..hehehe

akuzle ayu said...

ini abg dira abu zahar pnya restoran eks? penaja katering melodi...

mak encik | SZ said...

sambil tunggu order makan or pas makan boleh la seround dua naik beskal tu! hihihi

wahida said...

akuzle ayu: la..ye kek kak...saya pun tak tau..hehe....

Bitt (double IS) said...

sedapppnya la haiii

wan nurul hezrina said...

dr entrece dia aku ingat tokong mana..haha n tgk atas plak ada gambar besikal.ingat kedai beskal plakhampeh...haha

tgk sedapnyer mknan ko...

White said...

amboi kak.. minat gile faizal tahir yer..hehehe