nuffnang advert

Thursday, January 12, 2012

7 cheese...

selamat pagi semua....
sebenarnya n3 ni dah agak lama, tapi baru nak citer...hari tu kami anak beranak makan pizza hut lagi sbb nak pekena pizza 7 cheese yg diwar2kan best sgt tu....hrmmm...

 begini lah rupa dia...tak sabar aku nak terkam...the ultimate cheesy bite...

ada 7 cheese dlm pizza ni...ada cheddar, mozzarella, parmesan, romano, provolone, monterey jack dan cream cheese...

tapi malangnya, cheese apa tah yg bulat2 putih menggelembung tu, mmg buat spoil rasa...aku yg yg hantu cheese ni pun tak tahan nak mkn pizza ni...muak sesgt...mungkin sbb terlalu byk cheese kot...ke sbb cheese bulat2 putih tu yg dah buat potong rasa...kami anak beranak tak larat nak perabis pizza ni....hubby sampai trauma nak mkn cheese lepas mkn pizza ni...ekekekek....nyesal order kot...dah byk kali aku perasan, setiap kali Pizza Hut keluarkan pizza baru, semuanya tak sedap...apesal ntah...promo je gempak...

oh, ni menu wajib kalau terjah pizza hut...lagi satu ayam...tapi kali ni tak order ayam, order udang ni dua pinggan...hehe...

set combo pizza 7 cheese ni dtg sekali ngan air mountain dew....air sedap...kena sgt la minum air ni ngan pizza yg byk cheese tu kan...buat bilas tekak...

sekali lagi malang, bila air dah habis minum, baru hubby perasan ada sumbing kat jug air ni...damn!! terus sound kat waitress situ, ckp lain kali tolong jgn serve jug ni lagi....dia ckp mungkin dorang tak perasan kot dan say sorry...hrmmm...malas nak citer dah pasal pizza hut ni...ada je yg tak kena...nasib baik say sorry...sejuk sikit hati aku....



p/s: spicy sambal dominos tetap di hati....

90 comments:

♥ dak pink said...

Ishh, tak patut dorang bg jag sumbing tu.

Psst, pagi2 dah tengok posting makan, terus capai nasi lemak kerang. Lapar oii.

Nens Collection said...

saya baru makan 2 hari lepas opis banje..mmg muak gilerr..cheesse agak berlebihan,samapi makan 2 jejari dh kenyang dan muak..

cheqna said...

cheqna tak suka makan pizza
sekian terima kasih =)

Anum said...

sedapnya
terus rasa nak mkn lunch nie

AnneRaini said...

aku tak pernah try lagi tp mmg taknak try pon sbb aku takut mkn cheese bebanyak ni..lemak woi..

amirah said...

erkkkk muak giler nok.betul la macam ko kata tu..yg bulat2 besa tu euwww..tak tahan rasa dia..ntah nape kan PH kat sini pun service nya aduhai..sabarrr jela

My Little Diary said...

terlampau byk cheese... cepat muak lah...
well aku tak berapa minat cheese sebenarnya...ngggeeee

aanie said...

aku pun x suka pizza ni....terlalu byk cheese..muakkk...yg bulat putih tu memang potong kan...

nurbeena said...

oit...banyak sumbing nya jug tu....
Tak pernah makan yg 7 cheese ni sbb kwn dh ckp x sedap.
Pernah order spaghetti carbonara dia, 100% reject. teruk sgt2 rs dia

KhaiRin - anies said...

mungkin lain org lain selera n tekaknya...

tp x patut la..service bkn free..suppose mintak sejug lg...

♥ Wina ♥ said...

mmg muak pun!

aku laki bini makan x habis..

Huda said...

oh kita tak makan pun rasa cam muak je kot..tak berapa gemar cheese yang banyak..

Mimy Hamid said...

betul apa ko cakp..promo pizza hebat..konon la terliur ngan pizza dia..tp tak menepati hati ku...tetap la dominos di hati...sedappp

CikPuanHaLia said...

Tak pernah try..

Ko punya eksaited nak makan pizza ciss tu sampai tak perasan jug tu sumbing eh.. hihihi

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aduh lapar tengok pizza

wida said...

mkn byk2 cheese pon leh jadi muak jugak.
nasib baik x try pizza ni..hehe. kalau x mesti x abis

rasp said...

my kids suka gi makan pizza kat pizza hut...
tapi yg menu 7 cheese nie w'ouls cam tak 'terseru' utk makan...
rasa mcm mesti cepat mual gitu kan...

Neeza.Areef said...

dh lama rasanye x mkn pizza..sdp plak tgk pizza ni..

sisdee said...

yea i pun tak suka pizza baru tu..i suka cheese tapi klu dah bulat gitu cheese mmg muak :((

yg jadi fav adalah sotong n udang tulah hahahahaha...

CintaZulaikha said...

arituh makan spi mual2 tekak...tak berani nak amik pizza yg banyak cheese ni agi..huhu~~

*SiRibenMerah said...

piza hut x best~

Kamalia said...

slrrrpp..sedapnya pizza..dah lama tak makan pizza beli..asyik buat sendiri je.muak.

miss Fyqa said...

sama la kak.. mmg muak pun makan pizza 7 cheese ni haa. huhu

eMMe said...

bebola cheese tu cepat muak, dah sapu rata kat pizza tu pun terasa banyak... 7 cheese la katakan...sedap ajeeee...heee....

Zana Adieyza said...

akk ni sajer tau.. suka letak gambar makanan besorrrrrr2.. terliur ok! zana x pernah try pun pizza ni.. hihihi..

saffiya_aleesya @ echa said...

ada ke bagi jug sumbing sungguh tidak patut..serius saya pun mmg tak suka cheese putih yang bulat2 tu mmg muak bila makan..skdr merasa sekali dua menu baru pastu bila makan pizza order menu yg lama jer

Sue-Rya AQ said...

OMG! kalau saya makan ni, confirm berat badan naik balik..hehehe..tp nmpk menarik kan.. :)

Rinna said...

Umaakk Aii dapnyaa tgk pizza tuh.. menyelerakan jerk.. tapi yer laa byk sgt cheese pun leh muak kan.. :)

adarnadzmie said...

betul tu wahida... akak hari tu nasib baik order yg kecik jer... tu pun nak abis lambat sbb muak ngan cheesenya tu... yg bulat tu totally memang cheese... awal tu boleh thn lg... lepas tu jd muak pulak...hehe...
nasib baik ada Adam yg suka mkn pizza tu...dia yg tolong habiskan...

cik ika said...

da lama giler ta mam pizza...

adarnadzmie said...

pasal jug air tu memang careless sgt kan... hehe...

cikceriacorner said...

salam akak..wow..bestnye...

abghani said...

semalam makan pizza gak ..jenama Pah Pizza jenama org tempatan...rasanya lagi sedap dari yg berjenama.murah dan sedap puas hati saiz xl 18 enggit

CaDLyNN said...

lorr..jug sumbing..bahaya la..

kak..xsedap ek? saya baru ingt nk cube try test rase..hoho

Nazayiena said...

Byk sgt jenis cheese yg campur tu rasa muak...........

Dalila Hamid said...

x pernah rasa lagi...

Anamarza said...

tak suka sgt pizza yg banyak jenis cheese ni

ieja amieja said...

wahida..akk br je suggest nak g pizza sempena ari lahir ank akk..tgk pizza 7 cheese mcm sdp jerk..dah wahida kata cpt muak, kene tukar pilihan kot...

Daddy Ziyyad said...

segala macam cheese kau balun kan, dari cheese nan, sampailah cheese pizza...aku selalu suruh wife aku buat omelette + cheese+ chicken slice! sedap weehhh

Lya Colours said...

saya pon x suka itu cheese bulat. hari tu saya makan, saya buang je cheese bulat tu

fiza said...

Dah lama tak mkn kat pizza hut. Terliur gak aku nengok iklan cheese pizza nih.

JunAina said...

Kak Aina jarang pergi pizza sebab anak2 tak suka terpaksa le mak berkorban. Sesekali mak terlepas pulun puas2 dengan kawan2...hehehee...

:: Mrs.Eady :: said...

serius mmg muak la pizza ni!

sW33tdARLiNG said...

alamakkk ko yg hantu cheese pun takleh nak telan, aku yg tak berapa gemar ni lagi ler kan...

walauapapun, ko buat aku terliur nak makan pizza.. huhuhuhu

intan_blur said...

selalu hati aku panas tgk blog ko nih..!!!
tiap kali aku pose..mesti ko buat en3 pasal makanan kan...
walllaweee..kasi belanje aku pose ni la beb.. ;)

Pia said...

"anak2 akak dah lama dok ajak pi pizza..tp kalau kuar makan,abah diorang selalu bawa pi seafood atau satay jer...~memang tk patut jag sumbing masih diguna,diorang tk perasan lah tu...w/macamana pun diorng patut lebih teliti.."

maszmadi said...

x penah lagik makan pizza yang banyak cheese nieh, macam muak jerk kan.. huhu

zura_habib said...

muak eh..so malas ar nk try..

|| NaFiRaa || said...

banyak sgt mesti muak kan~ x try lg pizza nih.. x de ati plak nak try~

salina said...

eii..pizza hut mmg camni..aku pun selalu kena kes ' indah kabar dari rupa ni', tapi dek kerana anak bujang kami yg mmg suka pizza hut, layan kan jer la

Lia said...

Lia dah try aritu pizza cheese ni.. adoiyaa rasa muak lak sbb cheese byk sgt.. hehhee

Eye_nee said...

gua Piza ni kureng sikit la sis..boleh alah mkn tp bukan penggemar la...sekali sumbing la pulak..dah abis baru perasan pesal ko tak minta satu jug lg sis..ganti balik jug yg sumbing td...

Hanis Azla said...

tak pernah rasa lagi pizza cheesy ni..

MaryaYusof said...

Bahayanye jug sumbing... Lama tak makan piza hut...huwaa nak balik Msia!!!

akubiomed said...

Puas makan Pizza yang kaya dengan cheese yang banyak. :-)

Pok Amai-Amai said...

Sedap ke noks? (Hahahah, pinjam perkataan noks). Dari dulu nak try tp tak tertry-try!

=p

Tiramisu Fatiema said...

lama xmakan pizza..bestnye cheeze

POHPALEH BURGER said...

haha silap sikit.. nak mengganas aje ye ko... dasattt aahh... :D hahaha...
pizza tu pada aku ok je.. best gak.. nak2 kalo amik yg hawaian.. sbb ada nenas kan.. lg satu cheese yang bulat tu sebelum mkn aku penyek kan dlu.. kalo tak.. pun tak brapa nak lepass... muah siot..

miloais milo said...

banyak sangat cheese memang boleh muak...
lahai - dah tak cukup jug kehapa kat pizza hu ni... jug sumbing pun depa gunakan!

Ena said...

Perghhhhhhhhh...


meleleh.. ayaq liur cheq..

eB ezrin said...

nak3 :)

munna said...

yg bulat2 cream cheese rasanya...yg tu munna buang bila nak makan...

wan nurul hezrina said...

wahhh dahler aku posa nih..ko post lak entry makanan cun2...keji taw..waaa tak kira ko kena post mai!haha..gurau2 jerk ek wahida..

deqnoor said...

sama lh kita.. DN pun sgt suka cheese ni tapi cheese yg bulat2 tu mmg xboleh in jugak dlm perut DN. Huhu...

Ati Masrif said...

wahida..
bagi kak ati sedap je
sebabnya...
bertahun mengidam nk mkn pizza
tak dapat...wakaka~

ajumohit said...

Sedapnya, nk plak cheese mmg la sedap sgt!!!!

Pala Maldini said...

lama tak makan pizza hut... asyik metekedarah domino je..

mama aini said...

ehem terliur tgk pizza tu..he2x..mama ada terbaca kat blog lain juga psl pizza hut juga,cerita yg lain..apasal skrg ni services diaorg tak memuaskan?..hu2x..

Munnafendy said...

betul la..yg bulat2 tu bikin spoil...muak gile.

ORLANDO AHMAD said...

tengok pown muak huhu

Anak Wak Mail said...

pernah makan pizza ni,,tengok kat iklan rupanya cheese tu kena penyekkan,,mungkin baru sedap??haha,,sebab saya makan bulat2..muak!

lieynanilaz said...

lama tak makan pizza hut....balik kg nanti nak makan tapi bukan yg niii...hehe.

gadisBunga said...

cheese tu sedap, tapi terlalu banyak cheese...mestilah rasa dia pelik kan?

ZSqueenbee said...

slurrpppppp...kontrol tkt air liur meleleh...sye kne wat xnmpk n3 akak ni sbb mr papa tgh berdiet..xsyok layan srg²..huhu

ct rahani said...

sy kurang gemar cheese sgt.. cpt muak..

NzA said...

dh 2x p pizza nk order 7 cheese tu ttp mcm xmenarik je cz nipis sgt.....last2 order yg biasa dimakan je...

myamyza said...

kite makan sedap pulak ritu.. tekak lain2 kot.

Fatin Mraz said...

FM pun dah makan pizza nih.
to me..oke jer..
masa tu keluar 4 org.. order yg regular.. so FM makan sepotong jer..
x der la muak..oke jer rasanya..
tapi kalau makan byk mebi leh muak..

=}

Paris Lipton said...

ahhh terliur! hehe

jeBateja said...

uikk..Pizza pun leh kantoi Jug Sumbing.....pehhhh

Cikpuan rara said...

mmg best kn pizaa ni kak kan?

Mama Ema said...

tak elok tu hidang jag sumbing...

Cik Sibuk said...

salam,

lama gilerrr tak pegi pizza hut. lepas nengok entry ni terus teringinnn

whitecappuccino said...

betul ida! cheese bulat2 tu memang tak sedap! buat apa la dorang letak benda alah tu kat situ..sumbing!! paling tak suka..kalau kat kantin sekolah ada gelas sumbing or retak kawan terus masukkan dalam tong sampah

Juliet_iRa~" said...

jrg mkn pizza y sll promo..hee

sbb tau kurengg sedap..hee...baik mkn y biasa tu je..hee

tp nak cuba kan..lain kali xyah mkn da..;p

LadyBird said...

ni kedai makan ke kedai mcm2?
basikal pun dijual..

design menu die sempoi..
lady suke..

Softtouch [Hanim] said...

sy suka 7 cheese ni..mmg akak muak tp tetap suka jgk..

pizza hut servis mmg lmbat

wan nurul hezrina said...

kalau aku g pizza mmg tak amek roti..aku lagi suka dominos..so kalau g aku mkn side menunyer=)

dakcik said...

lme betul xmkn pizza sjk ade dominos..huhu

Nick said...

nak3 :)