nuffnang advert

Friday, December 30, 2011

story pasal jiran baru....

Pada suatu hari..

Jiran 1      : Wahh… baru pindah ke?
Jiran baru : Ah… ya. Saya baru pindah ke sini. Cantik ye kat sini.
Jiran 1      : Encik ni kerja apa?
Jiran baru : Oh… saya ni seorang professor di universiti. Saya mengajar pasal deduksi.
Jiran 1      : Deduksi? Apakebendenye tu?
Jiran baru : OK. Mcm ni. Saya bagi satu contoh. Saya nampak ada sangkar kucing kat belakang rumah     encik. Dengan itu, saya dapat rumuskan yg encik ni bela kucing.
Jiran 1      : Ya, betul.
Jiran baru : Fakta tadi membawa saya merumuskan yg encik ini berkeluarga.
Jiran 1      : Huh… betul lagi.
Jiran baru : Dan fakta yg encik ni berkeluarga membolehkan saya merumuskan yg encik ini beristeri.
Jiran 1      : Tepat sekali.
Jiran baru : Itulah deduksi.

Petang itu…
Jiran 1 : Saya baru je bersembang dgn jiran sebelah… baru pindah.
Jiran 2 : Ooo… dia kerja apa?
Jiran 1 : Dia ni seorang professor, mengajar deduksi.
Jiran 2 : Apa tu??
Jiran 1 : OK, saya bagi contoh. Awak ada sangkar kucing?
Jiran 2 : Tak.
Jiran 1 : Aishehman…....



sumber: cari.com

70 comments:

Joy said...

hahahha....cian Jiran 1..x dang nak ber deduksi gak ;)

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaahhhahaaaa...hahaahaha...hahahahah...hahahahaha....!!!!

Khairul Antasha said...

hahahaha..sian xdpt nak explain balik apa deduksi tu

Lya Colours said...

jangan berjiran dgn pensyarah deduksi.hehe

MR. SYAH said...

adoi kesian betul..

mak encik | SZ said...

hihihihiiii..
panjangggg lebar prof tu bg penerangan ye...hihii

IMANSHAH said...

xtahu nak deduk contoh lain dah..hehe

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha... kesian~

khairul said...

he3x..x sempat nk tujuk terror kan

norhidana said...

ampeh nyer jiran 1 tu... tau nk tunjuk mudah je

::FAIZ FARISH:: said...

lol

::FAIZ FARISH:: said...

lol

amirah said...

hahaha..aduyaii

CaDLyNN said...

lol...tak boleh gune example yg same =))

~Z.U.R.A~ said...

kuikuikui... lawak2...

mama iris said...

kahkahkahkah mengong.....

MamaEma said...

terus tak tanya soalan...

sisdee said...

hahahahhaha tapi bgus gak sbb tak pnat nk terangkan pnjg lebar kikiki

maza said...

wakakaka.. really enjoy dgn artikel ini.. hahahahaa

Azian Elias said...

heee... tak boleh harap ye..

Mama Durrany said...

lawak tol la

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,xleh blah toi..

Rai said...

ahahaha...susah jugak jadi professor ni..nak terangkan pasal kerja kena ada sangkar kucing :P

Jemarioren said...

terus mati kutu

Daddy Ziyyad said...

jom jadi jiran aku nok...haha

wahida said...

daddy ziyyad: kita mmg dah berjiran pun...kehkeh...

Tihara said...

menarik story ni.. :)

~ yus ~ said...

hahaha, adohai! Betul lawak petang Jumaat ni...hehe

rasp said...

hahahahaha tu laaa belajar bior khatam betul2 seblum nak mengajar org lain hahahahahaha...

NzA said...

aduyai.....wacana xkesampaian...

Nens Collection said...

kak wahida nnt tgk email ye..;)

intan_blur said...

hahahhahha..adoiii... ;)

lyly yAna said...

hihih lawak. sian diaa

Mimy Hamid said...

deduksi kemain tapi topik itu la jugak...hahahah ...hmmmmmmmm

Ati Masrif said...

ala...kesian
punyalah semangat nk bg contoh..hehe~

wani johari said...

+_______+.... kelakar citer...

Dilla Ady said...

hahahha...tak leh da nk sambung citer!

miloais milo said...

wakakakaka
terus hilang point nak sembang kekdahnya....

diana said...

penat je tanya..
heheh

diana said...

penat je tanya..
heheh

Dinas Aldi said...

Adoi tak tahan sakit perut gelak!!!

Azekzk said...

Follow sini plak.

Ena said...

pulak??
eehehhe..
mcm2 yeh wida..

Nieda said...

Tak mengena ..sian dia.

mama aini said...

wahida mama datang sini,mlm2 ni..apapun mama masih bolih gelak lagi kan !!!..ha3x..

Bitt (double IS) said...

ahahahhhahahhhahaha kalao la saya boleh tahu tahi kucing dari tuan yg mana...alangkah senang hidup berjiran...akkekkekekkekee

MaryaYusof said...

Mcm tu pun ade ek...

Acik Erna said...

tak kan sama je nak contoh kucing he he..

TiTi said...

Hahaha kesian baru nak ber deduksi sekali jiran xde sangkar kucing :D

wida said...

hahaha....terbaek

deqnoor said...

haha... jiran 1 nk tunjuk pandai lh tu kt jiran 2... hehe...

pssttt... i have something for u. emailkan address kt missha_84@yahoo.com ye. Nak pos barang... :)
http://deqnoor.blogspot.com/2011/12/terima-kasih-kerana-setia.html

ieda said...

uikkkk sabor je :))

Munnafendy said...

hahahaha aisehmennn...

kirenya jiran lg satu tu bujang dan tak beristeri la...haha..ada tokoh jadi 'pendeduksi' tak sy? keh3

whitecappuccino said...

hahahaha..! memang lawak la..tak tahan !

AdiaLuze said...

Wakakaaka .. Lawaknyee .. Ni la yang dinamakan tak paham tapi, rasa dah paham .. wakakakakaa

ahsfantasy24 said...

hehe..
takleh nak aplikasi contoh daa :D

fierul said...

hahaha ..
lawak2 ..

KhaiRin said...

hehehehe..kunun2 nyer nk tunjuk terer la tu hehehe

slmt thn br buat wahida sekeluarga!

MULAN said...

tak reti nak rumus2 ni... hahaaa...

happy new year sis...

happy, healthy & dirahmati always..!!

maya amir said...

org nak berdeduksi, die pun nak berdeduksi..kehkehekeh...

sya hassan said...

haha.. ape daaa.. blh plak dia nak trgkn mcm jiran sblah dia..keh3

Iznie said...

hehe...kesian jiran 1...dia tak faham lagi sebenarnya...huhu

Anak Wak Mail said...

hahahaa..sekali tu tak da la pulak..kelakor.;)

Prettywrite said...

ahahaha..terus takleh nak explain apa tu deduksi..hahaha..

aLya maNip said...

alamak...x dapat da nk cite sal deduksi..hahaha

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

bkn bidang dia...nak explain dah tak taw..hahaa

CikPuanHaLia said...

Ngahahaha,...sian dia tak menjadik.

wan nurul hezrina said...

adehai...barulah jiran 1 tuh nak mcm hebat menerangkan makd=sud deduksi tuh..hoho..

nampaknya kena bagi contoh lain n g tanya kat profesor tuh semula.hikhik

Zura said...

hahaha...bglah contoh lain..

Juliet_iRa~" said...

hahaha ;p..

susah kalo xfhm sesuatu benda tu sbb bila nak terang kat org lain dah blur..heeee