nuffnang advert

Tuesday, January 3, 2012

Mee Udang Pak Hashim Kuala Sepetang...

selamat pagi semua....
ini adalah n3 last aku pasal Bukit Merah...
dah alang2 kami sampai Bukit Merah, haruslah kami terjah mee udang yg dikatakan femes sgt tu kat Kuala Sepetang....teruja weh...kata org, kalau dah sampai Bukit Merah atau Taiping, kalau tak pekena mee udang yg sedap tu tak sah lah kan....kata org sedap lah...tapi pada aku biasa2 jer...huhu...

 asalnya kami nak pekena mee udang Mak Jah...tapi tutup lah pulak...mee udang Pak Hashim je yg bukak time ni...masa ni dah pukul 11.30 mlm pun...kami dari Night Safari terus terjah sini...kat sini ada 3 kedai mee udang...ada Mak Jah, Mak Teh dan Pak Hashim...semuanya sebelah2 jer...yg bukak masa ni cuma Pak Hashim...redah je lah...

 keadaan kedai waktu 11.30 mlm...masih ramai lagi yg dtg time ni...


 family Cik Kiah kami...

 ni dia mee udang yg ditunggu2...oh, udang dia sgt segar okeh...mak mertua aku pun puji udang2 kat sini...tang udang mmg aku puji tapi tang rasa mee dan kuah tu pada aku rasa dia biasa2 jer...tak lah sedap sgt dan tak lah tak sedap langsung..ok2 je lah...mungkin aku terlalu letakkan high expectation kat kedai ni...aku pernah rasa mee udang yg lagi sedap drp ni...

 ada 7 ekor udang semuanya...harga dia rm8...kalau yg special harga dia rm 12...

 tapi minah ni sorang je yg dpt 9 ekor udang...kami yg lain dpt 7 ekor jer...apesal ntah dia sorang boleh dpt 9...nyampah....

 huk aloh..nak mengopek ni yg malas neh....

gigih aku nok...
oh, kepala udang adalah sgt heaven okeh...i like!!



p/s: gelak bagai nak rak tgk kumpulan Osbon dan Boboi dlm final Maharaja Lawak Mega...pecah perut aku...kehkeh...

84 comments:

izyan al-za'im said...

aku hr tu sempat rase makjah punye. bg aku mee die biasa je. yg special sbb udang lebih je kot. tp alang2 da smpai sana, terjah jugak la kan.. ;)

ajumohit said...

sedapnya ida, ko membuatkan aku capat2 mencari maknan sarapan ni hehehhe

Lelaki Ini said...

wow!
sgt2 sedap nmpak!

CikPuanHaLia said...

sedapnya beb..terliur aku tengok..

Lya Colours said...

suka tang janggut udang tu. erk janggut ke org panggil. huhu

wan nurul hezrina said...

sedapnya..since tak leh makan udang sbb gatai2 akan g kat sofia so lupakan jer hajat nak g ke sane makan..hoho..nnt laki den jer yang bedal!aku menganga jerlah!

khairul said...

slalu mai kedai ni berbamding ngan kedai yg satu lagi ( yg masuk JJCM tu )...rumah tok sebelah wife sy x jauh dr sini ..udang dia besaq2 kan

eB ezrin said...

wah3... kena try nih :)

wida said...

byk kedai rupanya kat k.sepetang tu..ingatkan kedai mak jah jer.

CaDLyNN said...

byknye udang die....lin takleh nk mkn udg sgt..sat lg tercabut idung..huhu

CaDLyNN said...

byknye udang die....lin takleh nk mkn udg sgt..sat lg tercabut idung..huhu

Mimy Hamid said...

kalau udah ke tepen...harus la singgah makan mee udang....rugi wehh..aku tak pegi meleleh ni

Anum said...

sangat sedap ok

MamaEma said...

dapat kurang sekor udang..kuranglah sikit kolestrol yea...hehehe

kat desat tasik ada satu tmpt mee udang pun sedap..tp udang taklah sebanyak tu....

Arizakiah said...

akak memang malas nak ngopek udang....

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

mak aikh udang dia... nih kalau aku mkn ngan asben nih, jgn kata udang aku, udang dia pun sure aku kena kopekkan...huhuhu

Zura said...

udang..??sy alah pd udang..so lupekan mee udang...

ieda said...

wahh dikk menitikkk air mata dan liuq akak tgk udang2 tuuu
sungguh2 fresh .. ngan ko2 sekali akak tgk melelehhh ekekek ;)

seyess kalau udang segar , mee punn segar dan maniss kan huhuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..

ciannya kat ak ni sis oi..

p je sana tp xpernah sggh..ahakz.

Daddy Ziyyad said...

masa aku gi kedai mak jah tu, macam biasa, wife aku yg kopek kan kulit udang..wakakakakkaa...memang aku malas nak kopek kulit udang...

weh, mak jah dah bukak cawangan kat wangsa maju lah nok...jom pegi

Puan Fifiey said...

seronok baca blog akak.. best..cam kita pergi sama sama jer bila baca blog ni.. hehe

NzA said...

meriahnya udang....

KAMIHIDUP said...

meleleh air liur.

MULAN said...

dilises...!!!! mee udang yg mantaps.. balik taiping kolesterol masih jahat, so tutup mata dulu.. next time makan pulak..

intan_blur said...

amboiii nok..bukan main lagi makan mee udang..sgt lazat intan tgk

amirah said...

tak penah pun sampai ke situ nok..iye iye je dorang kata sedap..tp betui la cam samaaa je

rasp said...

mmg terkecur i tengok nie sis...
i tak gi makan mee udang nie...
sbb emerald elergi seafood lah sis...

Eye_nee said...

kalau makan mee udang akk tinggalkan dulu udang dia dia tu...tu lasttttt sekali punya cerita...kasi kopek pakai tangan.....kakau guna sudu lambatttt....

Pala Maldini said...

terbaikk!

aku tak pernah try yang lain kecuali Mee Banjir udang Mak Jah kot..

miss Fyqa said...

perghh,sedap2.. nak jugakk. :) mee udang..nyum2

norhidana said...

wah2... udangnyer sgt bnyak... msti manis2 gitu... bestnyer

nk try mee udang kt wangsamaju tu pun tak tertry2 lg...ntah bile ntah

p/s: lyn gk MLM walaupun suke ngn boboi tp osbon menang..tp mlm tu 2grup tu mmg best..ketawa sampai pch prt

Nens Collection said...

ni baru nama mee udang..udang banyak..puas hati!..ni tidak udang 2 3 ekor ajek..selak mee pon x jupe2 lagi udang..mmg best nampk gayanye..;)

Neeza.Areef said...

hehe siap kira bpe ekor udang yg ada

Dee said...

mmg ramai yg kata tak sedap sgt..biasa2 je..kalau ke penang kena try mee udang sg dua..yg tu sedap..

fiza said...

Haihhhhh...teringat mee udang mak jah kat wangsa maju tu.

Pok Amai-Amai said...

Slurppp!

Sy mencari mee udang laut lepas. Sy tak nak udang bela makan dedak tuh!!

Cerewet kan? Ok. Tampar diri sendiri.

CintaZulaikha said...

tak berapa gemar mee udang, tekak nih tak leh nak kena, still suka makan mee kari besa jugak..

Anak Wak Mail said...

wow..sedapnya..teringin nak makan mi udang..;)

Dinas Aldi said...

Sedap tu subjektif kan. Ada orang rasa sedap sesangat, kita rasa biasa. Ada plak yg kita rasa sedap sesangat, orang plak kata biasa, hehe.

|| NaFiRaa || said...

aduh.. tak tahan tengok udang2 yang bergelimpangan tuh.. meleleh!!

Hanis Azla said...

pernah makan di kuala sepetang tu.. mmg setuju dgn wahida.. udangnya sgt fresh.. tp rasanya biasa2 aje..

kayzie said...

waduh2 kak..bnyak btol udangnya..

Salina@IbuAqil said...

Sis!!! Inapun x sampai lg tau kat sini.. Hik3!! Tp mmg nmpak sggh menyelerakan.. ;) udang dia mmg mabeles le sis.. ;)

♥ dak pink said...

Adoianyeee pun, kena pergi cari ni. Kes mengidam tapi tak ngandung.

Nieda said...

Alahai wahida, akak yg dok kat2 sini tak merasa lagi mee udang Kuala Sepetang tu

saffiya_aleesya @ echa said...

mai la penang..leh layan mee udang!!

lizz said...

sedapnyer...terliur cek kat sini lapo terus....

luahfikiran ... mari kita said...

SALAM,
Kuala Sepetang ni memang femes fasal mee udang ni.... ada pergi sekali.. tapi rasa biasa je (sama rasalah kita) ... udangnya memang fresh dan udang laut (bukan udang kolam). Kat BBB ni ada sebuah warung jual mee udang ni ... RM 5/- .. bagi LF better drpd kat Kuala tu.

syariza09 said...

oooo harap sedap kat udang jer lahh...errmm pasni x yah mkn mee, beli jer udang2 fresh dr sana then msk sendiri..

:: Mrs.Eady :: said...

terliurr!!!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnya...terus aku rasa mcm nak terbang pi sana makan mee udang

cemomoi said...

huk aloh... meleleh air liur

adarnadzmie said...

kat tempat akak sini seb perai pun ada mee udang sodap2... mai la sini len kali... hehe...
udang byknya mak oiii...

aimaniman said...

terliur plak nengok udang menari2 dalam pinggan.. kalau mee udang kat port klang ni lagi bertimbun mee dr udang, udang malu koot..

Qaseh said...

pehhhhhhhhhhh...mee udang kuala sepetang terbaikkkk

exora said...

sedapnya...akak pun suka kepala udang

miloais milo said...

penah gak makan mee udang kat kuala sepetang ni...
bagi iols - rasa mee udang tu biasa2 aje...
yg mabeles - sebab udang2 adalah segar dan besar2 gitu...

::NureeN:: said...

dok dgr ja org sebut tp x sampi2 lagi.. org jauh dh smpi.. bila nk try nih

Acik Erna said...

wahida..memang sah2 mee udangnya..banyak betul udang..

Munnafendy said...

sy pernah mkn kat warung makjah tu..makcik sy siap usha2 lg kat dapur tgk camana diorang buat. simple gila...cuma yg specialnya sbb udang2 die fresh n manis

Tiramisu Fatiema said...

sedapnye akak..terliur pulak tgk..

cheqna said...

mek kak
kalu mari ganu jangan disebut mengopek ke..kopek..ok =)

Azian Elias said...

mee udang. mesti pekena gak suatu hari nanti..

akubiomed said...

Puas hati kalau makan mee udang yang disediakan. :-)

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk sedap ok.. huhu

Cho Zila said...

akak dapat makan kat mak jah ... sedap... tapi mak jahnyer kedai kat wangsa majutupun rasanya sama kot... harga tak ingat samaker idak.... tapi tang udangtu memang best....

suri solehah said...

betul tu sis..akak dulu kedai mana tah kt kuala sepetang klua kt jalan2 cari makan..terus pergi nak merasa..betul rasanya biasa2 je..lebih sbb udang banyak je huhu

sha a.s said...

aku cuma bdoa moga aku x mengidam mee udang ni....ahahahhaa

KhaiRin - anies said...

sy telan ayaq liuq je la tgk mee udang tu... sbb alergi..resdung..waaarrrggghhh

kakchik@ella said...

Mee udang Kola Sepetang? Dkt dgn rumah mertua KC tu. Tp biasanya KC suka makan yg mak teh punya. tapikan, biasa2 jer la rasa dia.

mama aini said...

ehem terliur tgk mee udang tu..ramai org kata mee udang mak jah tu sedap..hu2x..mama tak pernah rasa lagi !!!..salam tahun baru 2012 dr mama buat wahida & family..muah2x..

Tihara said...

sedap nye mee udang..bila ntah nak g sini..

p/s: nak tanya, dah ada ke adress pemenang hari tu? kalau ada leh inform akak..kesian kang lambat dapat hadiah..reply kt blog eks :)

Chik Att said...

CA mee udang kurang..

kalau Bukit Merah mesti terjah kuala gula ...ooooo the best seafood

Juliet_iRa~" said...

wahh byknya udang!heee

xmkn pon kat kuala sepetang ni ms g taiping aritu..xsempat..

:)

Bitt (double IS) said...

perghhhh superbs udangnya...kalau dtg malas saya makan dengan kulit2 dia sekali...hehehe

Ieja said...

boleh buat org yg tgk meleleh air liur kot..hehe

whitecappuccino said...

nampak sedap sangat!

kasihredha said...

ni yang tak syokk kalau tengok makanan malam2 ni...peyut jd lapar..tengok wahida duk kopek udang aje pun air liur dah meleleh ni

idasm said...

mi udang.. mi udang... bila boleh makan lagi ni...

nurkaloi said...

perghhh mkan tak hengat

sW33tdARLiNG said...

aku tak penah makan kat kuala sepetang... rasa tak rasa pun kat wangsa walk sana nun

Dilla Ady said...

kecur liur tgk udang2 tu...tak penah lagi makan mee udang...

Nazayiena said...

byknya udang.....dah nama mee udangkan!

bai mike said...

Pak Hashim tak gunakan udang bela kolam / Tesco / Udang makan dedak.. Udang segar dari laut yang liar.. Kedai lain mungkin la.. He..He..