nuffnang advert

Wednesday, November 30, 2011

~WW~: dia hampir pupus...

telur penyu...ntah apa rasa...

88 comments:

♥cikmOt♥ said...

erkk...tak leh nak telan telur lain selain telur ayam...even telur itik sekalipun...tapi telur masin makan plak...adehhhh

amiey lee said...

alahaiiii... seronok tgk telur penyu.. opismate kat opis tgh mengidam telor penyu ni...

pregnant 7 bulan dah heee

gadisBunga said...

erk. buat kek boleh ke tu?

missbby said...

telur penyu tak penah rasa pun..sedap kah?

wida said...

sy selalu jugak tgk boss mkn telur penyu ni..lembik2 kulit dia, geliiii...hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

erkk,x sedap
huhuhu

mama aini said...

rasa pasir bila direbus..he2x..dan kolestrolnya pun tinggi !!!..

missgee said...

Tak pernah try??
Rasa biasa2 aje tapi
agak sedap..

Kat sini still ada jual
tapi main sorok2..

Nens Collection said...

sy x gemar ni..sbb rs die x bape best..hik..hik..hik..

try jgn x try ye..

Lya Colours said...

ish sedapnya. lama gila tak makan. ingat dulu kecik2 ayah selalu bawak balik. rebus je and makan macam tu. syok wooooo

Bitt (double IS) said...

saya sangat sokakkkk...hehehe tapi sekarang kesian nak makan...sebab penyu hampir pupus...bagus la dia jual mahal sebab dari makan RM20 ikut nafsu (beberapa bijik)baik tambah lagi 9 hinggit makan set TGIF akekekekeke

wahida said...

all: aku mmg tak pernah mkn, tak gamak nak mkn pun...mcm geli pun ada..hehe..gambar ni aku amek bila member aku sorang ni teringin nak mkn telur penyu...

mamyharraz said...

rasa hanyir =P tp itulah yg sy rasa bila mkn.cukup sekali try takmoh dah! hehee

khairul said...

x pernah try lagi

Adylia Qarissa said...

yipp..dah hampir pupus..dkna pon tak pernah rasa

norhidana said...

betul2,tp stiap kali pg pasar payang msti nmpak org jual huhuhu

tak terasa nk msk sbb tak sampai hati hheheheh

Pala Maldini said...

aku nak try beli dulu... wife aku tak bagi. menjaga alam sekitar dari kepupusan katanya...

adarnadzmie said...

telur penyu akak x pernah mkn lg... rasa sama tak ngan telur ayam... nnt kasi tau yer...hehe

ieda said...

akak punn x pernah makan wa ..
sedap ke ??

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

masa aku ngandung ilham dulu aku slalu mkn telur penyu..mmg giler2...mkn kat kedai MZ kg baru.. pdhal sebelum tu x penah tentuh pun...lepas bersalin jek, x penah sentuh balik..nak termuntah mkn..dan sampai skrg aku still pelik mcmne aku leh telan time aku ngandung tu..

akubiomed said...

Kalau di Terengganu di Pasar Payang masih lagi dijual.

amirah said...

ko geli ek nak makan...hehe..dulu masa peknen kan si ahmad, ngidam sgt telur penyu ni la.dpt la jugak makan sebb kat ganu byk lg org juai.pastu pergi pulak bukit tinggi, padang jumpa berlambakkk depa juai telur ni..siap bwk blik malaysia lagi..terus terang sebenrnya nafsu je..mknnya takdela larat sgt sbb rasa dia..ermmm..tp yg kat indo tu mmng dorang rebus letak daun2 hape ntah..sedapla sket..tp boleh tak nak kata, skrng ni nyesal sebab sian kat penyu2 ni..sob sob sob

MULAN said...

wahhaaaaaa.... telor penyu mmg best..!!! tapi jgn lah makan sbb penyu dah nak pupus... kesian generasi depa dah makin kurang... tapi ada kala takleh tahan jugaks..!!! haaha...

ainnoraini said...

telut penyu..tak pernah makan la...
ape la agaknye ye rase dia tu...

Eye_nee said...

tak pernah ada rasa keinginan nak makan telur penyu ni..kesian...haiwan yg sudah semakin pupus...

::NureeN:: said...

nureen pernah rasa.. ayuhai.. masin sgt2.. x lepas p la.. x leh nk telan hehee

Salina@IbuAqil said...

Ayark!! Yg ini teman x lalu.. Hi3!!!

~izan~ said...

huhu,mmg tak pernah makan... tak dpt bygkan rasanya... mmg betul dah nak hampir pupus...

rasp said...

tak pernah rasa....
takde keinginan nak terai pun....

NzA said...

eeeeee....baunya pn akak dh xthn...

::FAIZ FARISH:: said...

argh, i love telur penyu.... huhu...

Tina Othman said...

erk, mcm ngeri je klu nak makan kan

eB ezrin said...

masin, haku pernah mkns ekali jerk. ekekekkeke. tapi suker ar . sedap.

Yan said...

jadi jangan beli. kecuali ada yg mengidam cam kak kita tu nanti.

Jones said...

kt terengganu bnyk ni..

makdara TERdiva said...

pernah jumpa masa di t'ganu lama dulu..tp x pernah tau rasa dia mcm mana..

tp bentuk unik dia mcm bola ping pong pun ada :D

exora said...

zmn kecik2 pernah mkn...x tau la apa rs dh lupa laa..

aanie said...

x penah mkn....macam geli je..kekeke...

munna said...

banyak tgk org jual kat Pasar Siti Khatijah kat Kelantan hari tu

Teratak Hami said...

Pernah orang kasi tapi takde keinginan nak makan.

Daddy Ziyyad said...

Selamatkan telo penyuuuu!!! Hahaha

nazirah said...

wah ..telur penyu.. sedap ke ek nmpk cam sdp tak pnh try g hee ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm xpenah mkn.. susah nak dapat...

ajumohit said...

hmm tak pernah rasa lagi ni ida, sib bek aku tak ngidam mende ni hehehehe

MamaEma said...

tak makan..pegang pun geli...

fiza said...

Tak pernah makan gak. Kalau bagi pon tak nak ☺☺

Rinna said...

Tak pernah makan.. dan rasanyaa..tak lalu pun.. :)

|| NaFiRaa || said...

aku x makan telur penyu nok!!! sebabnye aku pencinta haiwan yang hampir pupus nih..hahahaha..

x lah.. sebenarnya telur penyu x sedap!!! rasa macam ade pasir dalam telur tuh..eeeee..x sedap!!!!

CaDLyNN said...

mane dpt ni kak? sedap ke?

a.samad jaafar said...

isk.. mcm tak sanggup nak menelannya.. sedap ke?

Tihara said...

rasa dia hanyir n bau rumput..tapi itu lah ciptaan Yang Maha Esa..ada hikmah rasanya begitu supaya kita pelihara dia dari pupus..alangkan telo dia yg tk sedap pun haiwan ni boleh pupus jgak, inikan plak kalo telo dia sedap kan..diri dia pun diancam pencemaran laa,pukat tunda laa dan macam2 lagi..dah jadi mcm aktivis alam sekitar lak akak ni..hee :)

syariza09 said...

rasa lembik2..pernah mkn skali jer

Hana Soffelia said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kak, mengidam ni. Katne leh bli kak? PLZZZZ... kalo kt kg taulah mana jualnya.

intan_blur said...

dorang kate sedap..tp intan belum rase lagi..
nnt klu dah rase..kasi syare ngan kitorg ye

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakak

tak pernah makan la telur penyu neh.

cmna la rasanya kan..eheh

myamyza said...

uii, kite memang takleh makan telur penyu ni, otometik pening kepala, tapi ade je orang suke..

myamyza said...

uii, kite memang takleh makan telur penyu ni, otometik pening kepala, tapi ade je orang suke..

lieynanilaz said...

x penah makan dan memang makin pupus la penyu....huhu.

Dee said...

ada orang suka..tp dee tak suka..huhu..

wahida said...

hana soffelia: alamak, ko ngidam ke? alamak alamak...aku pun tak tau mana nak carik, ni kwn aku kirim kat member kitaorg masa dia gi terengganu hari tu...alamak, nyesal lak publish gambar ni...huhu...nnt aku google, aku inform kat ko...

kasihredha said...

sedap...
dapat kat mana?
sekarang susah dpt

Tiramisu Fatiema said...

pernah makan sekali...huhu..xleh masuk..xtahan..baunye

So Shy Lady said...

kcik2 dulu akk pnah mrasa tp yucks blendir2 geli nk tlan

Juliet_iRa~" said...

tak pernah rs..heee

sll msk apa y sedap guna telur ni?

Nazayiena said...

Kat mana jual nie?

Ati Masrif said...

kalau kita sokong..
sampai bila2 ada
org nk jualkan :(

MulutPayau said...

Pernah makan..sedap jugak....

Acik Erna said...

wahida..pernah tengok tapi tak pernah makan.

whitecappuccino said...

akak pernah makan zaman dolu2..bolehlaa..

Jemarioren said...

waaaa...lama tak makang! nak! nak!

aLya maNip said...

slalu temankan kwan2 yg dtang tganu beli telur penyu tp alya sdiri x pernah mkan..hihi

EmpayarUtama said...

Lama tak makan. Masa kecik-kecik dulu siap men ping pong pakai kulit dia

eLLy said...

sodap ker noks? tak pernah nak merasa lagik ...

Zana Adieyza said...

xpernh pulak rasa..

dwaty said...

tak suka....
longan bakar suka.... hehehe

Prettywrite said...

duduk Tganu 3 tahun dulu pun tak pernah terasa nak makan sebab orang kata telur penyu hanyir tu yang tak berani tu..hehe..

akak..ni Yana(rossywafiy.blogspot.com)..yna dah tak on kot blog tu..so ni blog baru..ni entry untuk gift akak dari bali yang teka belut hari tu..

(http://prettywrite.blogspot.com/2011/12/terima-kasih-kakak-kakak-yang-cantik.html)

sori lambat buat entry..adiah akak tu dah sampai almost 2 weeks dah tapi tak sempat nak buat..huhu..sori..

Kamalia said...

xpenah mkn sbb xsuka telur jnis yg kecik2 nih..telur puyuh pun xsanggup nk mkn.

sudipVSsenduk said...

berlendir, tak suka...

♥e'in♥ said...

xpenah mkn pun.. huhu..

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh penyu ? sedap ke wehhh?

:: Mrs.Eady :: said...

errkk..tak lalu nk mkn!

miss Fyqa said...

ntah..ape kerasa nye yer.. huhu..

Breakfast Yummy2..

Kazman & Sue said...

salam kenal dari kami sekeluarga...

wahhh.... telor penyu... kami pun tak pernah makan lagi.. sedap tak rasanya yeee...

LadyBird said...

akak.. kenapa beli telur ni :(.. sob3x..

kesian penyu tu..

Abg Bear said...

pernah try... takleh nak telan lerrr...mcam mentah sentiasa...

lagi tergamak makan daging arnab dari makan telo penyu

Run Away said...

belum penah mum lagi telur penyu.....tapi mesti tak ada beza sgt gan telur ayam...;d

IxoR@ said...

tak terbayang ke muka penyu yg sedey tu time makan telo ni...

hehehehe...

wan nurul hezrina said...

aahlah hampir takdok..tapi mmg den tak pernah makan.geli bila pegang lembik2