nuffnang advert

Friday, November 18, 2011

tak boleh jadik ni....

selamat pagi semua....

serius aku ckp, nafsu mkn aku sekarang ni makin menjadik2...kuat benar makan...sampai hubby pun terkejut tgk cara aku mkn sekarang...ko bayangkan, kalau balik keje aku dah makan nasi ngan sup ekor bagai, aku nak lagi sate la, burger la....pas tu tgh malam kang layan lagi teh tarik buatan aku sendiri...ekceli teh tarik tu hubby mintak tiap2 mlm, jadiknya aku pun layan sekali ngan dia...dah tu kalau dah pekena teh tarik mana boleh minum je kan, harus la ada kawan dia kan...kena la ada biskut ke, roti ke..cheese kek ke...

see? hebat kan aku mkn sekarang...jgn salah faham, aku tak mengandung dan aku juga tak membela hantu raya...kehkeh...

pas tu sekarang tiap2 petang kat ofis layan lak Mr. Potato ni...kena lak ngan air rut bir...wallah...
sila percaya, Mr. Potato tu aku boleh habis sensorang dlm masa sehari jer...pas tu esok beli lagi...hehe..

ish...tak leh jadi ni, dalam pada ramai yg diet sekarang ni, pas tu kerajaan lak tgh berhempas pulas buat kempen perangi diabetes, buat aku jadik takut pulak...tapi dlm pada aku takut2 pun, diet still tak start lagi...mak mertua aku pun dah bising, katanya badan aku makin membesar sekarang....huhu....


p/s: rasa nak buat check up la...harap2 takde penyakit serius....

74 comments:

Anum said...

sama la kita
selera makan bertambah :)

Diana @ bilakukatacinta said...

mak ai kak..bukan main sakan nampak? sy pon kuat mkn...5 bulan kawen bdn dah mencanak2 naik..so ,skang kena control..sekali sehari mkn nasik...(ptg balik keje sy masak) n pgi..makan kuih2..within that, sy buat2 lupa nak mkn..kalau tak, ada jek sy nak melantak

mama aini said...

wahida...air tin byk mengandungi gula..kurangkan dear..mr.potato byk perasa..hu2x..

..::SangRatoo::.. said...

anak aku pun suka makan potato ni..tapi aku belikan yg original atau beras punya..sebab takde perisa sangat.. :)

nurkaloi said...

hoho terbaik laa sis
jgn jgn jgn t gemok cam kaloi baru tawu hahaha

teh tarik memang sedap...mengancam bile cicah ngan bskut perghhh memang wallah hehe

intan_blur said...

WO..WO..WO..AGAK2 WEH..HARI2 MAKAN POTATO X AJAK..KLU MKN SORANG2 X ELOK..DIA KENE MAKAN RAMAI2 BARU MUJARAB ;)

NM02 said...

sekali kau buat test air kencing, naik dua line... hahahahaha

baru betul penangan kuat makan. hehehehe

Lya Colours said...

jaga kesihatan kak
dari akak makan byk2 yg junk food dgn benda2 berlemak and berkarbohidrat, gantikan dgn fruits ke. peringatan utk diri sendiri jugak. huhuhu

eMMe said...

sis, jaga pemakanan, jgn banyak makan junk food tau, tak elok! jaga kesihatan k!

HoNeY_oK said...

Ooo.. Ayang x cite pun ayang layan air tin ngan mr. potato hari2...
Baca sini baru tau....

DAH STOP!!!

misya said...

jom2 diet

nurbeena said...

Wahida kena control makan ni, membulat badan tu perkara no 2, takut penyakit pula yg bertandang.

wahida said...

alamak...laki aku dah bising la...

Amie said...

he he he... layan ajelah selera tu Wahida...lawan siapa bulat ye... hi hi hiiii

♥ Wina ♥ said...

baru nak tanya preggykah kamu?? eheheehehehee

kdg² tu memamng selera makan makin menjadi² walaupun kite x preggy...macam aku bru² nie mmg hari² nak makan nasi lemak, pas tu kejap² lapar rasa nak makan jek...tu pasal la badan dh naik sekarang, susah wooo nak turunkan balik berat nie huhuhuhhhh

so berjaga²lah anda :-)

eB ezrin said...

kalo haku g2, confirm aku dh nk msk fasa x lalu mkn. sbb hakunyer selera cam preggy gaks, cumer 4 bln lapor, 4 bln x selera, 4 bln moderate. ngeh3

intan morsalin said...

macam ciri2 ade baby je kat dalam tu...hihihi..better u gi cek....hehehhe.
sedap mr.potato tu...sya ska yg perisa tomato...dapppp

chichi said...

hahahahahha..aku sokong cakap kak inaaaaa....

Nens Collection said...

hehehe..sama la kak..bile baju n suar x muat br start nk diet sy nih..kalo tak..kol 1 2 pg mkn eskrim ag...7e dekat..hoho

SYANI said...

Saya pun sama dah terkena penyakit kuat makan sekarang. Badan pun dah macam dipam² sampaikan orang ingat saya mengandung... Nak kena diet la pulak ni..

amirah said...

cer check...cer check..mana ler tau kan..ko bebaik nok..kang ada kencing manis kang..hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

awak..jaga makan ya..terutama makanan ringan dan bnyk gula tu..nnt dh sakit susah awak..


kalau rs nak detoks boleh cuba green fit..awak ganti jelah minum teh tarik dgn green fit..green fit xda gula..tp rsnya sedap..

missbby said...

wahh..hebat makan, kena jaga2 tau, minum teh tarik tiap hari pun tak baik..hehe

Anonymous said...

Mak oi aiii, makan ke mente****rah ni?

Balance kan lah makan dengan excercise ye. Pi lah naik Broga ke tak pun pi join abg swimming.


-dakpink.blogpspot.com-

cahya indah said...

jom kita makan buah banyak2 kak..Cahya pun kuat makan sekarang. takut..huhu

Sue-Rya AQ said...

hihihi..saya semakin kuat mkn jugak sbb fully breastfeed baby..klau x mkn, rase kering je susu..tp skang I'M ON DIET..hrp2 berkesan..haha

rasp said...

sis, i nye selera makan dah lama gitu sis hehehehe...
suka mr potato tu gak...

Ros said...

Salam Wahida,

Terkejtnya Kak Ros dengar...jangan dok amalkan makam yang macam tu ...Wahida pun tau kan tak baik untuk kesihatan diri....nanti kalau dah dapat penyakit susah....

Hanna said...

rasa lapau pulak dengar psl makanan nih..takpe, dh jemu mkn kita diet pulak..<-- statement x bole pakai..hehe..

AnneRaini said...

bahaya tu nok, ko kena jaga makan sbb skrg ni ramai yang kena strok tibe2 sbb tak jaga makan...

ini ingatan saja...jom sama2 diet..

Cho Zila said...

susah nak cakap kalau dah selera tu payahkan... akakpun der masalah nak control makan2ni... isyh payah benoler...

Pepel BoNda AmaNi said...

pehhhh terbaik la ko makan beb...

:: Mrs.Eady :: said...

tak mengandung tak bela hantu tapi ko bela cacing ni noookk...hahahaa...

Hanis Azla said...

kena jaga2 tu wahida.. bukan untuk badan yg cantik saja.. tp yg lebih penting utk kesihatan diri.. akak pun gitu juga sebenarnya skrg.. selera makan menjadi2.. harap2 kita dapat sama2 menjaga pemakanan kita agar sentiasa sihat hendaknya..

bujal X said...

ui~hati2 kak~~kang obes macam saya ni~keh keh~

Ila said...

hehehee...mesti best kan kalau makan tapi berat badan maintain je...

Rai said...

senang hati lah maksudnya tu... hehe.. selera makan saya pun menjadi2 sekarang ni..jgn sampai obese sudahh..

miss Fyqa said...

akakk. control kak.. elek...

hehe.. igt anak2 akak nk dpt adek bru.. hikhik

adarnadzmie said...

hati2 dik takut terlebih berat lak nnt... hehe... apakata wahida try posa 2 3 hari... kot2 leh kontrol makan lepas tu...

ct rahani said...

lama x makan mister potato.. sedapnya.. kalau beli nih mesti berebut ngan aidil.. hiks..

Munnafendy said...

hati senang ni kak.. =)

sblm mkn kopok tu cuba mkn buah2 dulu,bg ilang sikit nafsu kt kopok tu..

eLLy said...

oitt nafsu ko lebih ganas dari aku nie ....

whitecappuccino said...

kita pun risau bila cuti sekolah ni mula la asyik makan2..akak suka rut bir!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..dasyat gak selera makan ko erkk

|| NaFiRaa || said...

senang hati tuh.. hehehehe.. makan banyak tapi badan x naik pon.. jelesnye!!!!

Rinna said...

Biar betul Ida makan byk gitu..tapi tengok badan maintain jerk.. masih lagik kurus..tak de naik lemak2 pun.. bagus laa metalbolisma badan Ida.. jeles.. plak..hehehe.. :)

kasihibu said...

ini memang bebetul kes makan banyak nih
akak pulak tak menentu ada mood nak makan mengunyah je, ada masa tak mou makan langsung

sahromnasrudin said...

concernnya mak mertua..cayalah..amek berat hal menantu

Yan said...

aikkk...asal tu wahida..

apa pe pe ke?

akubiomed said...

Boleh makan tapi kena kawal kerana umur meningkat kita kurang melakukan aktiviti jadi energy tidak akan digunakan akan disimpan sebagai lemak.

kasihredha said...

akak pun sama
penternak lemak yg sukses :)

KhaiRin said...

percaya la..wahida x mengandung...dia cuma pregnant je
hehehehehhehe

Qhaifa Nur said...

biar betul wahida, dasyat tu..
mungkin kerap minum air gas, perut cepat lapar...mengoda betul mr. potato ni..

GreenJade said...

jeng..jeng..jeng...ade ape2ke tu kak non? ihiks

tp kans...air tin x bagus lah..koncing manis nok.

ajumohit said...

Ida, ko ni Kene jg kesihatan tau, aku ni slalu visit ke klinik and dialysis centre, aku insaf tgk org yg berpenyakit ni, pasni kurangkan perlahan2 jgn mdadak, ko bleh!!!

miloais said...

same here - sokmo nak menguyah aje...

cik ika said...

gemuk itu comel..heheheh

~@mOi ~~ said...

kak! sama la kita!!! td aku baru timbangggg! berat naik 65.6kg!!!wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........... tensionn!!!

ZSqueenbee said...

hihi ni msti ade isi ni..pia pon sme lgi² kalo menyusu baby lgi nafsu mkn mjdi²..

::NureeN:: said...

potato chip tue jgn bg nmpk kat ellesya.. abes dikerjakannya soang2.. ;p

wan nurul hezrina said...

weh jgn amalkn tau nak2 air gas.tinggi gula.akupun sejak mkn pill prncg mmg aku nyer selera brtmbh.tp aku trylh puasaker wt2 bzke..huhu

wan nurul hezrina said...

haha ayang kena benti.pakciktu dh mrh2..huhu

Acik Erna said...

wahida..kita serupa..lapo aje..

myamyza said...

KAK, BELI PREMIUM BEAUTIFUL LA, MESTI LEPAS AKAK TERTARIK MENARIK KAU MEMANG DA BOMB.. HEHEHHEHE

ratusiput said...

ratu pun kalau dh mkn sedap mmg lupa sme.tp tau lak takut nak check up...se masuk spital aritu insap kejap je...ehehe..

NzA said...

1 hari boleh habiskan mr potato tu sorg2????? wah, dasyat tu....

Run Away said...

mum banyak dapat k'ida....boleh cepat besar bagai johan...hekhek...;d

mamyharraz said...

air frost tu kegemaran sy! mmg seswei dibuat kwn pringles tuh ngamlah sgt :) yamiiii

Softtouch [Hanim] said...

sy mmg bdn dah naik sgt nie..tp sy jajan2 ni mmg xbape mkn sgt....suka mkn ayam..hehehehe tu bdn naik..

Nazayiena said...

Samalah ngan Kak Nurul nie nak diet tp x tahu bila nak start........

ieja amieja said...

br je nak comment ngandung kot..seb baik x ngandung, tp kalau ye pun apa salahnyer..

POHPALEH BURGER said...

padanan ideal.. root bir + mister potato.. kandungan gula + perasa yang tinggi..
haha baik gi cek spital tuan tanahh oii... bahye tuu..

MamaEma said...

kat rumah banyak potato ni..semalam bos kasi hamper hadiah yang dimenangi...huhuhu

Aida said...

makan mmg layan kan .. tp bila kajian demi kajian kata rakyat msia obes mula stop .. tp pastu nanti buat lagi .. hahaha