nuffnang advert

Friday, November 18, 2011

ditanam hidup2...

selamat petang semua....
kesian anjing ni...

kesian sgt kat anjing ni bila owner dia tanam anjing peliharaan dia hidup2... Jerry The Brittany ditanam hidup2 di belakang rumahnya. Anjing ini tertanam selama 40 jam sehingga disedari oleh jiran tuannya dan menelefon polis untuk tindakan selanjutnya.

Jerry telah diselamatkan dan kini dalam proses pemulihan di sebuah pusat peliharaan binatang. Tuannya walaubagaimanapun memberi alasan mudah memberitahu anjingnya sudah mati ketika ia ditanam. Penguatkuasa telah mendendanya dan dia sudah tidak dibenarkan untuk memelihara binatang peliharaan...


kalau tak nak bela, jgn lah buat sampai mcm tu sekali....sedihnya....



sumber: mediamalaya

61 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

sob sob sob..sedih nyer!

Anum said...

menzalimi binatang

Mamamya said...

zalimnya...klu x suka kenapa nak bela..??

nurbeena said...

Kesian binatang tu...
kalau tak suka pn jangan dizalimi.

♥Putri ilyanie♥ said...

kejam betulla.. jgn bela klo xsuke binatang.. benci org mcm ni..

Salina@IbuAqil said...

Alahai!!!! Sian nya.. Walaupun dia haiwan tp x patut buat mcm ni.. ;(

ZSqueenbee said...

ish teruknye perangai..kesian sgguh..

Anaa said...

kering sungguh hati owner dia.. zalim..

adarnadzmie said...

siannn... walau pun binatang tapi dia pun ada perasaan sakit jugak kan...

zalim sunggh owner anjing tu...

..::SangRatoo::.. said...

sian anjing tu..nak buat mcm mana..owner die pun sama "otak binatang" takleh fikir mcm manusia..

mama aini said...

penganiayaan terhadap binatang semakin menjadi2 skrg ni..hu2x..sian walaupun dier seekor anjing..kejamnya manusia ni..takde hati & perasaan ke?..hu2x..

Lya Colours said...

bodoh punya olang! takde hati perut btol

whitecappuccino said...

ramaio betul orang yg suka meyiksa makhluk tuhan ni.

Tihara said...

ada masalah mental ke ape dia ni kan ??

cik ika said...

bnci la orng cm uh!!

khairul said...

seb baik x mati...kejam !

KhaiRin said...

meh kite tanam tuan dia idup2!

missbby said...

OH MYYY..SEDIHH..KEJAMMM

~izan~ said...

kita kat mesia ada jugak yg sanggup tanam anak baru lahir hidup2,pam anak hidup dlm tandas..lg dasyat!

izan ada update dah 3,4hari lps hehe..tq join GA suka2 tu hehe

ikatankasihku said...

kejamnya..sian anjing tu.. :(

ejaMaria said...

ce try tanam tuan anjing tu gak... bagi dia rasa best tak... hape punya orang...

Eye_nee said...

Apa ke bangang sgt tuan dia ni...tindakan yg dikenakan katasnya sgt ringan..cuba tanam dia pulak barang 10-20 jam...

wan nurul hezrina said...

tak patut.cian

mrsharis said...

ish..kejam btl. Binatang pun tau sakit apa..

Acik Erna said...

wahida..kenapa la kejam beno tu..kalau tak nak bela..bagi je ngan orang lain..

NzA said...

kesiannya.....

hyazz said...

mengong la tuan dia tu...

|| NaFiRaa || said...

tanam plak tuan dia tuh!! biar dia tau ape rasa!!

rosmina samin said...

Kalau tak suka sedekah jer kat org lain...lebih baik bunuh anjing tu terus dari seksa macam tu sekali...

IMANSHAH said...

kesian anjing..

Fatin Mraz said...

satu..persatu perkara luar kemanusiaan yang dilakukan oleh manusia..

mmm.. potong tangan kucing.. hubungan sejenis.. dan mcm2 lagi..

Run Away said...

memang zalim ar....

khairul akmal bin azman said...

bengong btul sape pembela 2!

Diana @ bilakukatacinta said...

binatang kan makhluk allah jgk..kenapa but camtu? even...babi pon..kita tak berhk buat menda2 yg tak berhati perut ni

Daddylicious said...

orang tetapi lagi jelik dari binatang...ish2

Cikgu Tie said...

tergamak sungguh kannn!

idasm said...

Cari kerja betul diorg ni. X nk pun jgnlah ditanam. May b boleh bg org lain..

aLya maNip said...

lau tanak bela,,lepaskan jela..jngan la buat naya makhluk Allah cmtu :(

mamyharraz said...

kesiannya jerry :(

tak kiralah apa jenis pun kalau dah makhluk Tuhan kenalah sama-sama menghargai&menghormati..hmm mana pegi nilai kemanusian skrg ni kan..

~aSHa~ said...

walau dia anjing...kita org islam ni pun tak leh zalimi nya..

eelobor said...

huhuhu....cuba bukak youtube. macam2 video yang manusia (kanak2) di tanam hidup. berlaku dekat hutan amazon...

Kakzakie said...

Gila betul... tak ada perasaan langsung agaknya tuan anjing ini kan..

wida said...

kesiannya...

::FAIZ FARISH:: said...

kejam nye

Softtouch [Hanim] said...

siannya...betul kalu xsuka jgnlah seksa dia...bodoh tul org tu!

kyuubi said...

alahai kesiannya anjing ni. binatang pun ada perasaan jugak, nak hidup jugak

fazrulnoor said...

mcm2

Rashid said...

alamak .. kasihannya ..

Itulah jadinya bila hati mati!

Nazayiena said...

kasihannya .....memang belum tiba ajalnya lg wlpn dah kena tanam...

Hazwan Arif said...

anjing tu sakit kot..

Rtp Farra Arisha said...

:'(

L said...

kesiannyer.. urmmm

jom bacer sekejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

azi said...

Wahida...
kesiannnnn...sampai hati tuannya buat begitu...tapi itulah "berpantang ajal sebelum maut"...

Nieda said...

Kejam betul

MulutPayau said...

kesiannya.....mmng tak patut tuannya buat macam tu...

MULAN said...

anjing tu kan bernyawa jugak macam kita.. macam tuan nya... kejam sungguh..

kasihredha said...

ish ish...tergamak sungguh

nurkaloi said...

uh siannye
!_! kaloi kalau nak tanam bntg pliharaan yg da mati pun leyh nangis2 lagi
apetah lagi nk tanam yg hidup ughh tidak

Joy said...

kejam nye..mujur ada jiran yg prihatin

MamaEma said...

KEJAM

Aida said...

senang je tuan dia bagi alasan kan .. dasar takde hati perut!