nuffnang advert

Monday, November 21, 2011

Smart Reader's Concert n Graduation Day

selamat pagi semua....
semalam sekolah abang adakan concert dan konvokesyen...

Tempat: Malaysia Airlines Academy ( MAS Academy ), Kelana Jaya
Tarikh:   20/11/2011 ( nombor yg cantik )
Jam:      2-4 ptg
Cawangan terlibat: Smart Reader Kids Bukit Beruntung, Bandar Tasik Puteri dan Puncak Alam

tak susah sebenarnya nak carik MAS Academy ni...tapi disebabkan kami tak familiar jln, terlajak sampai nak gi airport Subang lak..kehkeh...hampeh nya google map!!

bila sampai sini tetiba kami laki bini feeling tgh training flight attendance...boleh? haha....

adik tak sabar nak tgk abang menari kat concert nnt...dia asyik duk tanya abang mana...abang dah sampai dulu ikut rombongan sekolah naik bas...kami menyusul kemudian, itu yg adik duk tercarik2 abang tu...

lampu stage tak bukak lagi...agak gelap sikit gambar ni...

masa ni tak ramai lagi parents datang...muka aku muka org excited nak tgk anak konvo...hehe..


sambil nak tunggu concert start, snap gambar si adik ni...alhamdulillah dia tak buat hal semlm...

terjumpa kak azrina...anak dia pun satu sekolah ngan abang...nnt bila2 kita sembang lagi ye kak...tak sempat sembang byk semlm..huhu...

wah...tu dia...abang kat tgh2 pakai baju batman tu...dah nak start ni...

sekali abang ngan the geng menari lagu Dirty Bit ko...lagu disko lagi...hahaha...

buat gaya robot...

sgt bangga bila anak2 kecil ni tak malu atau takut atau nerves atau seangkatan dgnnya bila nak kena perform depan org ramai...boleh ingat step pulak tu...lagu ni lama tau nak menari...

apesal abang buat muka ganas tu?


dah gaya senamrobik pun ada...kehkeh...

ni ramai2 ngan 3 cawangan Smart Reader...budak pompuan semua kat depan..abang dah tersorok kat belakang sana nun...huhu...comel2 la budak2 ni..geram sgt...mcm2 dorang buat semlm, menari ada, membaca ada, buat persembahan drama pun ada....event yg sgt menyeronokkan semlm...sungguh!!

pas tu last event adalah majlis konvokesyen...ntah kenapa aku rasa sebak lak masa dorang umum nama abang nak amek scroll tu...ntah apa2 kan aku ni...budak tu amek sijil tadika je pun, bukan degree...haha...

alamak, tak nampak lak muka abang...

yeyyy!! abang dapat scroll dan pingat...alhamdulillah...berjaya jugak abang habiskan tadika abang ni kan...alhamdulillah dia suka sgt pegi sekolah, tak pernah rasa nak ponteng kelas atau nak bg mcm2 alasan tak nak gi sekolah...harap2 sifat abang mcm ni kekal sampai masuk sekolah kebangsaan nnt...

bersama kawan2 sekolah...abang depan tiga dari kanan...

tengs to all teachers yg mendidik abang dgn jayanya sehingga abang boleh membaca, mengira dan menulis dgn baik...alhamdulillah...

abang dah nampak daddy tgh snap gambar...masa ni aku duk pangku adik tgh tdo..tak dpt tgk dekat2 sgt...tgk dari kejauhan je la...huhu...

pas tu baju Batman dan seluar buat concert tadi teacher kata amek bawak balik...semua student pun dapat bawak balik pakaian yg dorang pakai masa concert tadi...bagus, sebelum concert kami cuci tgn tak yah carik baju bagai, sekarang siap dpt bawak balik lagi...hehe...


p/s: dulu aku pernah nangis masa tadika time buat persembahan sbb tak dapat carik mak kat celah2 audience yg ramai tu...hehe...

64 comments:

wardah @ fie shah said...

Ni kalau Kakal pergi ni dia pun ikut joget sekali ni. Hahaha. Congrats abang!

khairul said...

wowo concert Batman..tahniah abg !


Bergambar dgn SEARCH .http://gilamodified.blogspot.com/2011/11/akuisteriku-dan-search.html

Anum said...

wah tahniah2
bestnya

:: Mrs.Eady :: said...

waahh...teruja kan...?
kejap je masa berlalu...anak-anak pun dah besar...

mamyharraz said...

tahniah abg :)

mmg grand kan majlis konvo depa..ni yg tak sabar nak hantar ank masuk tadika cepat2 hehe..

norhidana said...

congrats utk abg, comel je abg time dpt scroll tuh, pastu masa bt persembahan tu... hehehhe

msti adik lak yg tak sbr nk sekolah cam abg kn... hehehhe

intan_blur said...

wahhh..tahniah abg..bestnye convo..kire nih pemulaan utk degree la wahida..hehehhehe.. ;)

♥ dak pink said...

Adik tomei je.

Haishh, mak touching letewww tengok anak dah berjaya. =)

adarnadzmie said...

tahniah abang... selamat ke tahun satu yer... hehe

*SiRibenMerah said...

tahniah abang...
hensemmmm tau~

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel abang..tahniah

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel abang..tahniah

Dee said...

mmg seronok tgk budak2 ni konvo kan..ada persembahan..cute2 semuanya..tahniah abang..hrp lebih cemerlang masa sek kebangsaan nti..

missbby said...

Tahniah abang..I think kan, mana-mana mom pun akan rasa sebak dan terharu bila nengok anak tersayang berjaya konvo ni walaupun baru sekolah tadika je, ye tak? Me too rasa cam gitu tau..

miss Fyqa said...

tahniah abg.. hehe. dolu convo tadika x best cam ni pun. kih2. *takingatsebenarnya :D

KhaiRin said...

ni br tadika..kalu grad U nnt mau banjir mak nyer hehehe

congrats abang!

Zefa NorAsmara said...

Tahniah buat abang.. :D

Ps: kalau sy pun mesti terharu juga walaupun cuma ambil sijil tadika.. anak kita kan? Cuma tahunni tak merasa sbb anak baru 4 tahun dan school dia tak libatkan student 4 tahun masa majlis akhir tahun.. :-(

kasihredha said...

comelnya abang menari :))

amirah said...

mesti la terharu..walaupun konvo tadika..

Kakzakie said...

Kakak paling suka lihat persembahan anak-anak atas stage. Mesti bibir kita sentiasa senyum.. suka kan.

Lepas ini kena cari lagi satu baju batman buat adik pulak...

nurbeena said...

congrats to abg batman

rasp said...

congrats buat abg...
memang terasa sebak sis bila anak2 kita dah berjaya...
tak kiralah kecil or besar...
as parents mau tak feeling kan....

iduraz said...

ala, even bukan konvo degree pon, harussllah sebak..hati ibu kan..seronok

Lya Colours said...

hebat budak2 zaman skrg. tadika pon konvo. hehe. saya ingat masa saya tadika dulu pon konvo gak. jubah kaler biru tu. haha. sampai skrg ada lagi gambar dia. hikhikhik

Acik Erna said...

wahida..sama la acik sampai sekarang..bila tengok anak naik pentas je sedih sampai keluar air mata..

idasm said...

tahniah abang. walau ambik sijil tadika aje, tp sebagai ibunya tetap terselit rasa bangga kan. bukan senang jugak nak habiskan tadika. ida dulu tak habis pun.. hehe..

mmg comel2 anak2 tadi. abang pun berbakat ..

eB ezrin said...

tahniah, rezki tuh :)

Qhaifa Nur said...

tahniah, tadika anak saya buat sabtu lepas...
terhibur tengok persembahan anak2 kecil ini...

Pepel BoNda AmaNi said...

suka aku tengok budak2 baut performance nie kan....sweet jerk nampak...

Daddy Ziyyad said...

berapa yuran kat smart reader ni nok? seawal berapa tahun boleh masuk?

..::SangRatoo::.. said...

tahniah abang dah konvo tadika..nanti buat mama terharu konvo degree pulak ok.. :)

mama aini said...

tahniah abang !!..wahida..mama pun mcm wahida cepat je rasa sebak psl anak2 ni..ha2x..padahal diaorg tamat tadika je..

Diana @ bilakukatacinta said...

ingatkan cik abang dah graduate jd pilot tadi..hehee

Maya Mayana said...

kemain abang betul2 menghayati...tahniah abg dah konvo dah..tahun depan masuk sekolah darjah satu ye? rajin2 belajo ye :)

Nens Collection said...

grandnye die punyer konvo..;)
mula2 igt nk daftar kelas pilot td..hehe..

tahniah abg..rajin2 blajar ye..;)

MommyAqil said...

Congratz abang..Semoga terus menjdi cerbik dan pintar..Happening sgt tgk concert ni kan...mesti besttt...

NM02 said...

kalu aku pun sebak jah.. ye la.. anak kita kan, walaupun tahap permulaan. pasni adik pulak...

eh, mana makwe abg?

wahida said...

daddy ziyyad: umur 3 tahun dah boleh enroll, yuran dia kalau tak silap sebulan rm 270...kalau tak silap la sbb aku bayar terus utk setahun, so aku kurang tau berapa bayaran bulanan...huhu...

NM02: makwe abg tak sekolah smart reader la nok, dia sekolah PASTI...tapi transit sama...

|| NaFiRaa || said...

waahhh... grand habes!! tahniah abang..

Sz said...

ehh wahida dok area mana?
saya kat saujana utama 3 ...


~mak encik | sz~

Ermayum said...

congratulation abang

mrsharis said...

hahaha..aku ingatkn aku sorg jer yg emo tgk anak atas pentas :)

Walhal anak baru abis blajar kat play school 4 tahun jer.

Tp serius sebak sebab rasa cam tak percaya kita dah lahirkan anak kita yg ada atas stage tu. Kagum & bangga kan.

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!!! Sayu je nengoknya sis.. Dah besor anak2 kita kan.. ;D Nnt turn My Aqil plak.. ;D Insya'allah!!

miloais said...

comel!

Ena said...

wahh.. hebat nampaknya si abang di pentas..

ramai dah yg up citer pasal anak2 konvo.. tp ena masih lg dengan n3 aritu.. huhu

ajumohit said...

cayalah abang menari, leh la kita berduet nnti hehehe

Tihara said...

wahh meriahnya..lg seronok bila parents ada sekali :)

wahida said...

sz: saya duk kat Bdr Tasik Puteri kak...

gedek! said...

uncle tak pernah grad U....

malu

MamaEma said...

memang seronok tgk persembahan budak2 kecil zaman sekarang...time kita nak pakai jubah pun tunggu habis dip..tp sekarang tak masuk sekolah rendah dah merasa

Myra Jay said...

Wahhh best la abg dapat konvo kat Akademi MAS..

At least merasa gak akak masuk akademi diorang :)

NzA said...

Tahniah abg...bila naik thn 1 belajar rajin2 ye....Nnti jadi anak yg cemerlang dunia n akhirat.....amin...

fiza said...

Tahniah abang.

Kelas bebudak skang. Siap ada concert & graduation day lagi ☺☺

akubiomed said...

Tanniah anak dah sambut Hari Graduasi. Tahun depan masuk tahun 1 pula.

eelobor said...

di rasmikan oleh mantan TPM... huhuhu

Aida said...

YEayyyyy .. convo dah .. nampak gaya abang ni sebaya dgn anak aida .. next year darjah 1 ..

wani said...

woow anak ko dh konvo ye waheeda,maknye lak yg sentimental nak nangis haha....aku penah gak g sini,tp g interview n tido kat hotel kat academy tu...

Mamamya said...

tahniah abg...semoga dapat pegang degree suatu hari nnti.amin.

mmg best tgk persembahan anak2 ni kan...comel2!

psssttt..masa tu klu ko nak nangis guling2 pun x per..!! ngeee..

wan nurul hezrina said...

tahniah abang=)seronok n happeningnya=)

Run Away said...

tahniah utk abg...encem abg...;d

Run Away said...

tahniah utk abg...encem abg...;d

Jendela Hati said...

last week pun sy ada menyempit sibuk2 nak tgk anak buah kat konsert di pusat sains smart reader kid ni hehe

Nazayiena said...

Tahniah pd abg berjaya habiskan kelas Tadika,semoga baju jaya.

Bitt (double IS) said...

bestnyaaa tak sabar nak tunggu anak masuk kiddy hehehe