nuffnang advert

Thursday, November 24, 2011

inilah budak yg aku langgar tu...

selamat pagi semua....
aku rasa korang yg follow blog aku, tentu tau yg kami laki bini dah langgar sorang brader dan anak dia...aku ucapkan tengs sekali lagi pada korang yg prihatin pasal xcdent tu...kalau nak tau, inilah budaknya yg kami langgar tu...

yg pakai baju sekolah tu lah orgnya...nama dia Wawa...sebaya ngan anak aku si abang tu....yg kecik tu lak adik Wawa...kami berjumpa masa abang dan Wawa ada exam di sekolah kebangsaan utk tentukan kelas darjah satu tahun depan baru2 ni...masa ni jahitan di dahi masih tak bukak lagi, dan jahitan tu tertutup ngan tudung dia...

dan kalau nak tau jugak, Wawa ni jugak la yg ajak anak aku si abang tu kawen tahun lepas..masa tu masing2 baru 5 tahun....sweet kan bakal menantu aku ni? hahaha....

alhamdulillah, lepas xcdent tu, kami dan parents Wawa dah berkawan sampai sekarang...ada hikmah di sebalik kejadian kan...aku percaya semua tu....


n3 aku langgar org di sini
n3 Wawa ajak abang kawen di sini


p/s: tak suka main kawen2 masa kecik2 dulu...tapi bila masuk sekolah menengah suka giler bila ada student  ngorat aku nak ajak kapel...perghhhhh...rasa mcm aku lah org paling cantik kat sekolah...hahahaha....matilah statement....

83 comments:

Lya Colours said...

ok la tu bakal menantu dah ada. hahaha tunggu masing2 beso leh kawen2. hikhik. dah leh buat preparation ni. hiks !

eB ezrin said...

a'a kan hikmah disebalik tuh mmg kiter x sangka2. alhamdulillah

ajumohit said...

mmg ada hikmahnya tu ida, comelnya bakal menatu ko ni hehehhe

Nens Collection said...

hikmat tuk mengeratkan silaturahim rupanye..;)

KhaiRin said...

abes la abang...mama da terbekenan calon pilihan ati...

Myra Jay said...

Comel Wawa nie..

Ye kan kak, ada hikmah atas apa yang berlaku...

ArELeEz said...

alhamdulillah.. hikmah m'eratkan ukhwah.

ZSqueenbee said...

laaa xtau plak pl ni..sbb dlu lme gak xmenjenguk..alhamdulillah xde pape...

sisdee said...

bgus le dh knl bakal menantu hahahaha

memang kan apapun blaku mmg byk hikmah tsmbunyi yg kita pun tak perasan kdg2

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah ..rupanya terlanggar bakal menantu sendiri ye..alhamdulilah dapat kawan ada hikmah disebalik kejadian kan

Pepel BoNda AmaNi said...

comey budaknya...ada lesung pipit lagi....mana taw...jodoh kuat wawa ngan abang...

Maya Mayana said...

dak kecik rupanya...nasib baik selamat...ada hikmah disebalik semua tu

beb kalau sudi masuk blog ambo sat naaa

*SiRibenMerah said...

comelnya menantu akak kannnn~

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!! Gelak ina baca statement tu sis.. Statement brani mati tu.. Hik3!!! Sgala yg jd mst ada hikmah & sebab musabab dia kn.. ;)

khairul said...

naseb baik x jdi apa2

Tina Othman said...

wah statement tak menahan, tapi mmg ye pun, kalau ada budak lelaki ajak kapel, kemain bangga lagi, naknya kira drop dead hensem hehe

qemaishak said...

lesung pipit mahal tuh..untung anak ko kak, kecik2 dah ada calon hehe

fiza said...

Comel bakal menantu ko ni nok, pandai abang pilih...ada lesung pipit lagi...auuuuu...ekekekeke...

Reena said...

k.wahida...statemnt xleh bla..hhehe..

mne tau bakal jodoh abg ni...hehhe.. :p

whitecappuccino said...

alhamdulillah..sweet bakal menantu ida :)

|| NaFiRaa || said...

alahaiii.. sweetnye calon menantu ko~ lesung pipit yang mahal tuh~

eMMe said...

hye sis Ida!
comel budak tu, leh wat calon menantu kekekekeke~ Sis de anak laki kan, heeeee~

Sue-Rya AQ said...

comel..mahal tang lesung pipit tu..hehe

♥ Wina ♥ said...

hahahahahh statement x boleh blah!

at least ko ade jugak merasa kapel masa sekolah menengah..aku sekolah pompuan dulu so no kapel² sampailah after skool..baik kan aku? kuikuikuiii

alhamdulilah, ade hikmahnye tue kan? abang pulak mcm mane? suke x dengan wawa nie? :-)

adarnadzmie said...

comey aihh bakal menantu ko dik... hehe

wida said...

alhamdulillah..mmg ada hikmah de sebalik semua kejadian tu kan.
wah..si abang tu msti hot kat sekolah smpai org ajak kawen...

Nazayiena said...

Itulah hikmah disebaliknya....
comel bakal menantu...

norhidana said...

mmg btl ada hikmah di sebalik kejadian tu ek kak... baik nya bile org yg akak langgar tu pun tak nk bermusuh tp berkwn...

ala2 comel budak bertudung itu

Qhaifa Nur said...

amboi awai2 dah cakap bakal menantu, berkenanlah tu....

betul tu setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...

miss Fyqa said...

comel bakal menantu akak. hehe :)

::FAIZ FARISH:: said...

comel dak tu....

makdara TERdiva said...

alololo tomeynye.. :D

eKa said...

wahhhhh bakal menantu tu...kecik2 dah pandai book ye

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh dh mmg berjodoh agaknya..buleh bikin novel nih

Dalila Hamid said...

ada jodoh la tu.... buat menantu.. hhee

~ yus ~ said...

comel bakal menantu, ada lesung pipit..:)

hyazz said...

itu lah..ada hikmah di sebalik nye

mak encik | SZ said...

cepat ek sekolah abang tu buat ujian penentuan kelas..kat sini tak dengar kabar berita pun ke mak encik tak perahsan...muaahahahaa...

Hanna said...

alhamdulillah, sihat dah dak wawa tu..betul la, kalau kena ngurat kt skolah mcm "eh, ada gak org ngurat aku ni"...haha..

nurbeena said...

cun woo bakal menantu, ada lesung pipit lg...manisnya dia

missbby said...

oh kena langgar ke? Takper, jap lagi kita baca entry kena langgar tu, nak gak tau citer sebenarnya.

hani@debumelukut said...

kirim salam kat bakal menantu..heheehe

wan nurul hezrina said...

mmg ada hikmah=)lawa budaknya..manis gitu...

Daddy Ziyyad said...

Terlanggar bakal menantu! Memang hebat lah ko nok!! Hahaha

mamyharraz said...

comel je jln citer hehe mmg takdir kan :)

nota:wahida,sy ada email sesuatu kt awk..nnt baca ya :)

amirah said...

bakal menantu ko rupanya nok..hahaha..bagusla berani tau..tp dia tau tak mak mertua dia sebenarnya garang? haha

Anonymous said...

Alahai, kan main comelnya bakal menantu. Haha.

Apapun, jangan lupa jemput lak kenduri nanti tau. =p

kpah k-poh said...

kalau tak terlanggar..tak tau lah ni dia calon menantu...heeeee

Yan said...

wahhhh..come tu bakal menantu..

amiey lee said...

heee cewahhhh dh ada bakal menatu...semoga segalanya baik...heeee

mama aini said...

oh inilah dier yg wahida terlanggar tu..comilnya dier..wah2x..hari ni siap buat satu entry utk bakal menantu !!!..he2x..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

manis muka wawa...

dan statement mati aku.. aku suka org ngorat aku sejak dr kecik lg..tp aku x suka layan...konon2nya jinak2 merpati..boley tak..??? hahahaha.. mau kena sembelih ka belinda..????

Liyana said...

wah dah ade bakal menantu nampak nye, hehe

MULAN said...

comelnya bakal menantu...!!! tak aci ooiii cop awal2..

NM02 said...

oooo.... inilah menantu kau ye...cantek nox.. bertuah abang

wah... family pun dah kenal rapat, bolehlah letak booking.. hehehe

kalu cc nasir ajak kau kapel, kau nak?

wahida said...

amirah: pandai ko, aku mmg garang...hahaha...

kpah kpoh: sebelum terlanggar, mmg dah kenal ni la orgnya yg ajak abang kawen...hehe...

belinda: statement ko lagi tak menahan nok...wakakaka...

nmo2: cc nasir? tak nak la....low class!! hahahahahahahaha!!

..::SangRatoo::.. said...

hhahaha weh nok..statement ko last sekali mmg statement berdarah.. :P

Dee said...

sweetnya dia..lesung pipit dalam..sok2 mkn nasi minyak jgn lupa jemput eh...hihihi..

lieynanilaz said...

manis menantu ko nokk...ada lesung pipit...

zuwaidah said...

so sweet!!!!!...yg mahal tu, lesung pipit dia tuuuu

SJB AKA SUE J-B. said...

Senyuman manis.

Mari join my 2nd giveaway...

http://www.sjb-myphotopage.com/2011/11/2nd-giveaway-by-sjb.html

intan_blur said...

comel nok..bakal menantu mu..ade lesung pipit..same ngan mertua dia. *xsilap la..hahhahaha

wahida said...

intan_ blur: kahkah..bakal mak mertua dia ni lagi dalam lesung pipit dia...hahahaha....

♥ Elin ♥ said...

allah telah merancang segala2nya. :)

miloais said...

comel dan advance bakal menantu uols nih
ekekekeke

ct rahani said...

cantik bakal menantu akak.. ader lesung pipt lg.. hiks..

akubiomed said...

Bakal future menantu. Banyak tanda-tanda peristiwa yang berkait dengan Wawa nih :-)

cemomoi said...

memang sweet sebab ada lesung pipit

Acik Erna said...

wahida..acik inat dua2 n3 tu..memang comel bakal menantu wahida ni..

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,comel bakal menantu akak tue
hehehehe
mane tau masin mulutkan

rasp said...

mmg manis bakal menantu mu hehehe

~izan~ said...

baru terbaca n3 ni.. Alhamdulillah semua beransur ok dah kan.. setiap kejadian ada hikmahnya...

comel baka menantu ni =)

~izan~ said...

typo - bakal hehe

ikiqzana said...

wahh.. comel nyer kecik2 dh ajak abg kawin.

Ibu Lala said...

memang comey pun...

Aida said...

hamboiiii .. comelnya bakal menantu ye .. dari eksiden, terus tercalon .. kena blaja buat novel ni wahida .. hehehe

Run Away said...

sweet bakal menantu k'ida....;d...

NzA said...

cantik bakal menantu wahida...sesuaiiii dgn abg....he.he.he...

Apapun, ada rahmat disebalik setiap kejadian....

MamaEma said...

comel..yer ada hikmah disebaliknya..

MommyAqil said...

Ala tomei2...Alhamdulillah takde pape yg jadi kan Ida...Semua kejadian bersebab kan..

sudipVSsenduk said...

Kecik2 dah t'serlah kecantikan bakal menantu ko ni... ada lesung pipit lagi. Setiap kejadian Allah jadikan ada hikmah disebaliknya yg kita tak tau kan...

Bitt (double IS) said...

so sweet tak yah cari jauh2...kakkakakka

Softtouch [Hanim] said...

cntik bakal memantu awk wahida...manis..Alhamdulillah dah ok budak tu....