nuffnang advert

Tuesday, November 8, 2011

IKEA oh IKEA....

selamat pagi semua...
bukan main lama tak ke IKEA....giler lama...dulu kalau masuk pun tak pernah sampai food court dia tu...so, sgt la jakun bila sampai ke IKEA lagi...kehkeh...bukan apa, hubby aku tu bukan main bercinta nak ajak ke IKEA sana tu...hadoi la...
pagi ni, mood agak swing sikit, sbb taska anak2 tutup tak inform kami...damn!!
layan food lagi baik....jom kita....

 mee kari limited edition kekdahnya...Nor punyer...mee kari ni sampai 13hb ni je tau....sedapnyaaaaaaaaaaa......

 aku ngan mek jah mkn kek Daim ni, sedap tak hingat....

 ayam goreng dikongsi bersama...

 silalah percaya, bahawa aku ngan mek jah tak pernah rasa meatball yg blogger kata duk sedap sgt tu...ni baru festaim rasa....pada aku, tak de la sedap sgt....nan hado je rasa dia...pada aku la...tak habis pun kami mkn...oh, meatball kak yan lagi sedap tau.....sok lusa aku citer pasal meatball kak yan ok...

  disebabkan kek Daim ni sgt la sedap, aku ngan mek jah beli tapau satu kotak ko....

 besar gini rega dia RM25...dapat 8 slice....anak2 aku suka...hubby pun suka....mmg sedap...

sama je mcm kat food court tu, cuma takde bendera je la....hahaha....




p/s: terima kasih pada korang yg prihatin pasal n3 xcdent aku tu...budak tu pun dah ok, mak bapak dia lagilah ok....sampai dah berkawan lak kami lepas kejadian tu....bear ngan coklat pun aku dah beli utk budak tu....harap boleh cepat bukak jahitan budak tu...amin....

94 comments:

Daddy Ziyyad said...

sejak bila kat IKEA ada mee kari??? hahaha..serious aku tak tau...aku selalu makan salmon & meatball kat situ..

Lya Colours said...

saya pernah makan daim cake tu
tapi manis. saya dah la x suka manis. manis2 pon bedal habis gak. hahaha

MaMa AiNi said...

wahida memang suka makan ya?..nampak sedap je makanan2 ni..he2x..mama dah kena control mkn ..hu2x.. syukur budak tu dah ok..tentu wahida dah lega kan..

wahida said...

daddy ziyyad: limited edition tu nok...sampai 13hb je tu...

bujal X said...

sampai sudah tak pernah gi ikea~keh keh~

mamyharraz said...

smlm ke ikea jugak..tskk teringin terserempak dgn wahida :")
tp biarlah sy dlm keadaan comel hehe..

mee kari tu hadoiii terasa mahu ke sana skrg jugak...

Ros said...

Salam wahida,

Besarnya udang dalam mi kari tu....semuanya nampak sedap2 belaka..

ejaMaria said...

meatball dia dah 'halal'... hehehehe... sbb tu dulu lagi sedap.... ;p

khairul said...

dah la pepagi ni penang hujan..lapaq la plak

Dinas Aldi said...

Mak ai, nampak sodap sangat kek Daim tu!

Alhamdulillah budak tu ok, syukur sangat2. & terjalin pula silaturrahim yg baru :)

Acik Erna said...

wahida..teringin jugak kek daim tu..nampak sedap je.

Aku Ibu Muda said...

selama duk gi foodcourt tu tak penah lak mkn kek daim...nk kena try ni!

KhaiRin said...

alamak meleleh tgk kek tu adoiiii bak la sekeping

Zana Adieyza said...

mantap giler kek daim tu!!! perrrggghhhh, terliur habis.. nape x tapaukan utk zana sekali?? hihihi..

harap2 budak tu cepat sihat yer kak..

♥ Wina ♥ said...

dah berkurun jugak x ke ikea/the curve sana..x pernah makan kat cafe dia pun

teringin jgk nak rasa meatball yg org kata sedap sgt tuh...ok² je ek??

akubiomed said...

Hui, meleleh air liur. :-)

luahfikiran said...

SALAM,
MEE KARI TU SEDAP NAMPAKNYA ! BOLEH TRY .

Tina Othman said...

tak penah2 makan kat ikea, kesian kan, selalu pergi cuci mata je kat sana

NM02 said...

aku ngan along bawak bekal kek tu hari ni jah...

rasp said...

nak sepotong kek daim.......
harus qada entry....
hari nie ada free skit...

kasihredha said...

alahai akak terlepas n3 yg lalu pasai xciden tu :)

bestnya makan kat ikea oh ikea :))

Cik Ecah said...

syukur semua selamat...


kek ko kak.....terliurrrr

idasm said...

agaknya tingaal ida aje yg tak pernah sampai ikea ni kot.. dulu2 ada gak ajak.. tp suami selalu menolak.. skang malas dah nak ajak... sb mmg xkan dapat peginya.. hehe..

Eye_nee said...

Berkali-kali geng KG ajak pegi IKEA..sampai la ni pon tak der rejeki lg nak dating ngan IKEA...padahal dari rumah amik masa 35 minit jer...

miloais said...

sedapnya kek tu....
kat ikea aje ke ada???

wida said...

selera org mmg lain2 sis..
sy pon x pernah rasa lagi meatball ikea tu..
tp kek tu mmg cam sedap jer..waaahh

Teratak Hami said...

Kek tu limited edition jugak ke? Nampak sedap

Pepel BoNda AmaNi said...

daimmmmmmmmmmmmmmmmmm sedap nyer beb....

wahida said...

teratak hami: tak la kak...kek tu sentiasa ada jer....mee kari tu je limited edition....kek tu sedap tau...try la nnt...

POSH76 said...

aduh!!! terguda tengok daim

YNA said...

sekarang jugak yna g ikea, ahaha

:: Mrs.Eady :: said...

beb..kek tu beli kat ikea ek??nak pegi beli arrrrrrrrr.!!!

whitecappuccino said...

jauh.,nak gi IKEA tak sampai hehe

wahida said...

mrs eady: ye nok...beli kat tempat frozen IKEA tu tau...kalau beli tapau kat foodcourt dia tu, tak de bekas, baik beli sekotak je terus...

ieda said...

alorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nak kena cari nie kek daim nie
huhuhu sedap nye dikkk
dah terliuqqqq akak niee huhuhuh

Hanis Azla said...

dah lama betul tak pergi ikea.. bila tgk kek daim tu rasa menyesal pulak sebab tak beli waktu ke ikea lama dulu.. rugi.. rugi..

CaDLyNN said...

saye suke meatball ikea!
hahaha
tapi sangat suke kek daim tu..jelesnye..meh anta sikit kt sini...

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, teringinla nk makan kek daim tuu.. huhu

MySuaraBlog: Bahaya Minum Minuman Tenaga

eLLy said...

daim oh daim ... Daim juvana tu ker? hahahha

e k i n ♥ y u s r i said...

mcm sedap je daim cake tue

Rinna said...

Wow tgk mee kari tuh sedapnyaa.. meriah plak tuh..plus ngan kek daim yang sgt nyummy..

Salina@IbuAqil said...

Mak aihhh!! Udang dia.. Besaunya.. ;)

Waqheh said...

pagi tadi dah pekena nasi kandarq..tgk entri lu terus lapaq balik....dugaan betoi

Reena said...

okk.sumenye sgt meliurkan... :))

Tihara said...

sedap nya kek itu..jeles ni :)

Qhaifa Nur said...

pergi ikea ni memang rambang bijik mata...pernah masuk sekali
kek daim, terliur lah pulak sedapya..

ct rahani said...

sedapnya kek.. yummy.. :)

Kakzakie said...

Kek itubuat kakak ternganga... banyaknya coklat yg tumpah atas kek hmm...

sha a.s said...

fav aku...daim cake!

lydzar said...

owwhh kek tu boleh beli yg sebijik gak ek. ingatkan macam mahal sgt kalau sebiji. rm 25, ok la harga dia

Zana Nordin said...

hari tu pergi IKEA
dok tercari2 gark ler gerai yg menjual kek DAIM and meatball nie..rupanya2 kat foodcourt tu erkk

alahai..
almaklum....org johor sesekali turun IKEA
mana tahu tempat2 yg nak di serbu..

ok noted.
next time pergi....
wajib singgah foodcourt dia tu

munna said...

TAK PERNAH LAGI JEJAK KAKI KE IKEA.... SEDAPNYA KEK TU

ajumohit said...

Sedapnya Ida, Aku lum pernah mkn kt foodcourt dia lg, sebab ya ampun ramai sgt kan time weekend tu

MamaEma said...

tak pernah sampai sana lagi

NzA said...

aduyai....tgk semua mknan tu mengancam dan sedap trutama kek tu....

Dee said...

lain org lainlah selera dia kan..tp seriously aku baru tau ada mee kari kat IKEA..hahaha..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

walaoooweeiii terliuq nengok..haha

qemaishak said...

tak pernah gak dry daim & meatball ni, duk baca blogger kata sedap teringin lak nak try..

salina said...

ya allah wahida....kesian kat aku ni ha...meleleh dah tgk kek daim tu..warhhhhh nak jugakkkk......

Zaitun said...

Dulu kak Zai selalu makan kat IKEA tapi banyak sangat cerita yang tak seronok didengar langsung malas nak pergi.

cikgu isza said...

kek tu memang mengugat iman..

Nieda said...

syok juga layan kek DAIM.

ieja amieja said...

terliur woeh tgk ayam goreng ngan kek tu...

Pia said...

"akak ni sampai ke la tak sampai2..asyik dok tgk kat blog kwn2 jer meat ball ikea...meat ball ikea...adoii..."

onie said...

mee kari tu macam kaw kaw jak,best ke? kek daim?demmmmmmm!bikin ayaq liuq aku tekeluaq,hahhahaha...



salam aidiladha ... :D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kek DAIM sedap..sy pon suka tp manisss yg amat..jd akan makan sikit-sikit..


meatball tu sedaplah!

nuwairani ismail said...

adoi....coklat daim feveret kite tu...suke sgt mkan coklat tu...mesti keknya lagi sedap..tak penah pulak jalan2 ke ikea sampai sana...

Lia said...

adoiii... menu2 yg tu meliurkan tau... yummmyyyy

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sedap woooo, meatball!

beb, br pasan n3 ko b4 dis..
harus le gigil nko, ai phm..
apepun.. hrp2 sumenyer selamat..
camne leh jd beb,
ishhkkk.. mintak dijauhkan..

Bitt (double IS) said...

meatball anak2 jek yg sokakk..agaknya pasal kuahnya jek kot..hehehehe karipap kat bwah tu lagi sedap rasanya berbanding meat ball aekkekeke owhh daim tu memang superbskann ;)

lizz said...

ummp sedapnyer...meatball menu wajip kalo gi ikea

Mamamya said...

percayalah aku x penah sekali pun menjejakkn kaki ke IKEA...klu aku dapat pegi mmg jakun lah aku nnti huaaaaaaa! sian kan...

akuzle ayu said...

mak ai! cenggituhnyer mewah rm25 jeks? kelas ko ngan mek jah...

p/s: awklaa organize reunion ngan kengkwn tuh... surely havocc!!!

Fatin Mraz said...

best nya lah lepak ikea.. fm jarang beno lepak foodcourt nya, selalu makan karipap panas n air kopi panas berserta vanilla ice cream yg lembut.. bab karipap tuh setangah dozen pun leh layan.. (masa lapar n perut kosong) hahaa..

kek daim tu nmpk sgt sedaplah.. never tried it b4.. mm..siap tapau tuh..naper tak mintak bendera so leh cucuk masa hidang kat umah?

;)

eni osman said...

mee kari dgn kek daim tu mmg nampak sedap...tapi malangnya jauh bebenor kita nak rasa...kami duk jauh nu...penang mai...:)

Edy Fee said...

shoping perabut ke kat ikea..hehe kek coklat ntu mcm sedap jew

Run Away said...

ikea dah jual mee kari..patut lew udang dia besar dan segar...hahahah...;d

ikatankasihku said...

syukur budak tu tak apa2...

nub said...

betoi bikin lapaq nihhh

nurbeena said...

gambo kek daim plg mengancam...tp sayangnya manis sgt ler pulak..hehe

kutoOobambOo / ericoanaci said...

tak percaya IKEa ader benda ni.. bila lah IKEA nak ada dekt JB yerk...

::NureeN:: said...

tergugat pepagi ni tgk semua2 ni.. adusss.... betolll ke sedap cake Daim tue... pos cikit cini bleh ;)

mummysyafie said...

bendera ko boleh cucuk sendiri noks..lagi besar dari bendera kat food court tu

intan_blur said...

sedapnye kek tuh..
belum rase..tp tgk mcm sedap

ILA HonEyBuNNy said...

uih..udang mee kari tu..tergoda tgk....hehhehe

Cik Puan Zura said...

mana nak beli kek tu selain kat ikea ek? terliurnyaaaaa.....

Cik Puan Zura said...

mana nak beli kek tu selain kat ikea ek? terliurnyaaaaa.....

wahida said...

cik puan zura: tak tau la dear...yg tau cuma ikea jer...huhu...

Fabulous Me said...

Dasyat mee kari tu kauuuuuuuuu!

nurkaloi said...

letak bndera malaysia hehehe

Nazayiena said...

x pernah rasa lg cake daim....mesti sedapkan.

Puding Karamel said...

kak,macam sedap je kek daim tu...mula la nk meroyan ni.
jual kat ikea fud kot ke/slain tu jual dmana lagi?

wahida said...

puding karamel: tak tau la yunk...setau akak jual kat IKEA je...huhu...

IxoR@ said...

meatball ikea tu... biasa2 aje kan...

orang dok kata sedap, saya rasa... sedap la kot... tapi bila dinilai dengan tempat lain...

tidak la sesedap mana yg kat ikea tu....

tapi mee kari tu... mengegar nafsu dietku...hehehe