nuffnang advert

Tuesday, November 1, 2011

Bawal Power, Kota Damansara...

selamat pagi semua...
hari Ahad lepas kami sefamily makan kat sini...kat Bawal Power...

 eh, ni bukan t shirt aku, ni t shirt pekerja Bawal Power...hehe..

 anak2 mmg feveret air laici...

 set bawal power tu dtgnya dgn ni...ni kari...kari apa ntah..rasanya ikan kot...tapi ikannya tak de lah...

 pas tu dtg jugak ngan set ulam2an...ada daun selom, timun, kobis, kacang botol dan kacang panjang...tapi kacang botol ngan kacang panjang tersorok di sebalik daun selom tu...

 pas tu set tu dtg sekali ngan sambal kicap sebagai pencicah ngan bawal nnt...biasa2 je rasa dia...mcm hubby aku ckp la, ada pencicah yg lagi sedap drp ni...

 ni dia nasi putih dan bawal goreng kami..kami order 3 set...bawal goreng ni mmg best la...kita order, baru dia goreng...panas2 lagi dan ikan pun besar...set ikan bawal sekali ngan nasi, bawal, kari, sambal kicap dan ulam harga dia RM10 per set...

 dah habis mkn kami order waffle lak...sambil layan hujan time tu..hehe...waffle ni perisa coklat dan peanut butter...oh sedapnya...waffle ni kat kedai sebelah Bawal Power tu..

selain bawal, sotong power pun ada, ikan keli ngan ayam pun ada...tapi yg terkenal kat sini of coz la bawal dia kan...
komen aku, kalau kari dan sambal pencicah dia lagi sedap, mmg laaaagi terangkat la set bawal power dia ni...pada aku kari ngan sambal pencicah dia tu so so aje...huhu....setakat ikan bawal panas2, kat umah pun aku boleh goreng....kehkeh...tapi sbb aku teringin nak mkn kat sini, gigih aku carik kedai ni tau....

tapi kalau korang nak try pun tak salah der....mungkin kat tekak korang kari ngan sambal cicah dia tu sedap, mana tau kan..tekak kan lain2...

kedai ni kat food court Sunway Giza, Kota Damansara...dekat ngan Grill Asia...



p/s: tahniah to anayana kerana meneka dgn tepat dan pantas dlm n3 Restoran Sederhana, Bali aku tu...sila emailkan nama dan address kat sini arel_121205@yahoo.com ye ana ku sayang....

75 comments:

TiTi said...

wah boleh try nanti! tp mmg betul susah nak cari kedai yang boleh buat sambal pencicah/air asam yg sedap, kalau makan ikan bakar kat umbai melaka pun, pencicah dia tak berapa nak power :D

*SiRibenMerah said...

sedapnyaaaaaaaa..
nnt nk g jugak la merasa sini..

KhaiRin said...

bawal mmg my fav tp syg nyer si dia x mkn ikan waaaaa

:: Mrs.Eady :: said...

menyelerakan jekkkk...

misya said...

telior ar,

eB ezrin said...

tahniah dr kami. laporrrrrrrrrrrrr la. hu3

Cho Zila said...

yeler kalau dah orang berceritatu memang teringin rasa di hatikan.. tapi tak biasa area kota damansaratu.. yang nampak besttu wafel dia mungkinkah teknik gambartu itu mengelirukan...

KAMIHIDUP said...

lama gila nak makan bawal power, tapi belum ada rezeki, sedapnya!

Anum said...

best kan, aku pun dah try

Dr. Ben said...

memang power!

sha a.s said...

x penah prsn pulak kedai ni.....

Sue-Rya AQ said...

kt kota damansara tu area belah mane?x pena perasan pun..uma dekat je ngan KD tu..huhu

wahida said...

anum: bawal dia mmg best la sbb panas2 kan...

sha & Sue-rya AQ: kedai ni kat food court Sunway Giza...belakang nasi kandar kayu tu...

intan_blur said...

wahhhhh..menarik..sedapnye tgk ikan tuhh..dah lame jg xmkn ikan bawal

Amy Syaquena said...

air tu cukup mengoda , dah lame rasanya tak minum ais huwaaaa.. kecur air liur den kat sini huhuhuhu...

Zana Adieyza said...

makan masa panas2 mesti terangkat kan.. layan lak di waktu hujan.. perrgghhh, terbaik!

mrsharis said...

Kalau ikan fresh mesti lagi sedap kan..makan simple mcm tu pn blh buat aku makan bertambah..

sudipVSsenduk said...

dkt sungai petani pun ada kedai mcm ni jugak. Ikan bawal panas2 makan dgn kicap.. terbaek!

Salam perkenalan

NM02 said...

kau tak rasa bawal goreng kasih sayang pak isme aku lagi

hahahahaha

Qhaifa Nur said...

dah power mesti sedap kan..
tengok air tu dahaga rasanya..

Umie Artoqiemie said...

mujur aku x suka ikan.. tadelah terliur sangat haha.

ajumohit said...

ade tgk dlm jalan2 cari makan ni ida, mmg powerla kalau tgk diorg mkn, meleleh hehehe

bujal X said...

siap masuk jjcm kan kedai tu?

AnneRaini said...

nok, ko mkn sbb tgk BP dlm maharaja lawak mega ke nok??hehe

norhidana said...

ni kan kedai bob kuman tu...
tgk bawal tu cam biasa2 je tp org2 yg dh pg situ kata sedap... ntah bile la nk menerai...

eelobor said...

berapa bintang nih? nak kena pegi rasa lah sekali

Pia said...

"selera tiap org mana sama kan..ada tu kdg2 kwn kata kt situ sedappp,kt sana sedappp..tp bg kita biasa2 jer...akk ni jarang makan kat luar..kalau nk celebrate bday ank2 atau a'sary ker,hari ibu ker baru gi makan kt luar..alahh tmpat biasa2 jer.."

Nens Collection said...

telan air liur okesh!..menyelerakan la..wafer tu mmg feberet saya la..asal jumaat cr wafer..kiki

Ros said...

Salm ziarah,

memang power habis,Kak Ros tengok ni pun dah teliur sangat ni..

.:fyzz:. said...

SENTAP..sedap..wey buat aku kecuq ayaq liuq ja tau...lapaq ja..dh la peyut dok lapaq nih...pilihan hg mmg terbaek..

adarnadzmie said...

memang bestkan bawal goreng panas2... sedapp beb..kat tempat akak pun...

wahida said...

nm02: ikan bawal pak isme? confuse aku? ko ni asyik sebut pak isme je ni, kenapa nok? ko jatuh hati ngan dia ke?

bujal x: betul, sbb masuk JJCM la aku gigih carik kedai ni tau...

anneraini: aku gi sbb mmg lama dah teringin nak mkn kat sini...

norhidana: yup, ni kedai bob kuman...

eelobor: dari 5 bintang aku kasi 3 sudah la...kalau kari dan sambal pencicah dia sedap, aku bg 5 bintang...

nurkaloi said...

sgt suke waffle
aghhh lapar-lapar

Hanis Azla said...

bawal goreng tu nampak mengancam sangat..

Hanis Azla said...

bawal goreng tu nampak mengancam sangat..

amirah said...

rajinnya ko pi carik nok...bawal power ni kan teringat kat bawal goreng juru tu..

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama aku dok ajak dedi amani pegi makan bawal power nie...menci taw...

Edy Fee said...

mcm sedap je bawal pepper tu

::NureeN:: said...

tergugat sihhh... aduyaii.. tp minggu lps dh mkn bawal tp msk sndri wat sweet sour ;p

cahya indah said...

teringin waffle peanut butter n cappuccino..

Diana @ bilakukatacinta said...

sungguh mengghairahkan ;p

idasm said...

mmg kalau difikir.. kita masak pun blh lagi sedap.. tp takpelah sekali skala makan luar.. rest sikit kan... hehe

Dee said...

betul tu wahida..k dee pun dh rasa bawal power ni..aku rasa kari aku lagi sodap..hahaha..tp sebab ni bisnes member2..oklah..u oll cuba dulu ok..then comment...

munna said...

mmg power nampaknya bawal tu....

Asrul "iLham" Sany said...

lapo nk tunggu lunch

:D

wida said...

betul2 ada rupanya restoren bawal power ni.ingatkan team bawal power dlm maharaja lawak mega tadi..hiks

Rai said...

nape tajuk entry bowel..hahaha...

wahida said...

dee: bisnes kwn ko ke kak? bob kutu tu kwn ko ke? hebakmu...

wahida said...

rai: la....tak pasan saya...nasib baik rai ckp..ok, saya edit skang jugak...tengs yer...

ikatankasihku said...

pebret ikan bawal ni...
isi dia...perrggghhhh, mmg layan habis...

lydzar said...

Hari2 kami lunch kt foodcourt tu. mmg bawal power ni sungguh power. recommended!!

mamyharraz said...

nnt boleh try cari bawal power nih sbb sy penggemar bawal yg comel itu ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kedai ni pernah masuk jalan2 cari makan

Cik Ecah said...

TERINGAT MAHARAJA LAWAK BAWAL POWER HEHHEHE....

KECUR AIR LIUR KAK....DAH LA LAPOO NI....

Mia Liana said...

wowwww... bestnya. terus jadi lapar...

eiela said...

sedapnya ulam tuh dengan sambal kicap.

makdara TERdiva said...

susah nak cari kuah asam yg power..
buat sendiri lagik power..haha

Salina@IbuAqil said...

Alamak!! Tgk ikan tu mkn ngan nasi panas tgh dia garing2 mmg sdap.. Letak kicap je pun sdap dah kan sis.. Hi3!!

Rinna said...

Nampak sedap jerk.. :)

fiza said...

Sedapnyaaaa...tak pernah try lagi nih.

Ena said...

glurpppp..


baru tingat.. poser.. uhuhuh..

Citarasa Rinduan said...

wahida...
sejak ko ada DSLR.
peeh...
mmg mantap.....

ko mmg sesuai tangap DSLR sebab ko mmg minat ambil gambar..

aku pun curi2 sekodeng blog ko....

nak komen tak sempat layan pelanggan...

Mamamya said...

ni yg penah 'JJCM' dtg makan tu ka...??? tgk hos dia makan nampak menyelerakan yer...rupanya so so jerk...

azi said...

Wahida..
Wahida ni kalau bab2 makan atau jalan2 memang pandai....:) sedap sangat akak tengok...he..he..

Daddy Ziyyad said...

tu la pasal nok, kalau setakat nak goreng ikan bawal panas panas, wife aku pun boleh buat...~haha

aanie said...

nampak cam sedap je bawal tuh....kalau time panas2 mmg sedap la sb isi dia lembut lagi...

Aku Ibu Muda said...

walau dh kenyang, tp rs sngt lapar sekarang!

akubiomed said...

Selalu juga makan tengahari dekat sini tapi tidaklah order Bawal Power sebab tidak makan ikan :-)

MaMa AiNi said...

bolih try makan lauk lain..hu2x..sbb mama tak makan ikan dari kecil lagi..nampak sedap..

Run Away said...

macam best jew k'ida...;d

NzA said...

lapar la pulak.

akuzle said...

dh kuar JJCM neh kan? set dier bole dikatakan affordable.

Dee said...

kawan atas kawan..cousin aku lak mmg baik ngan bob tu..huhu..

mamaNoriz said...

Bawal Power tu nama kumpulan lawak si Bob kuman dgn Sobri je...hehehe

wan nurul hezrina said...

ok lah bila g area sana leh singgah=)mmg budak2 suka sangat air laici