nuffnang advert

Wednesday, October 19, 2011

Love Bali: Tasik Beratan

selamat petang semua...
petang ni update di Pura Ulun Danu pulak, kat Tasik Beratan...kat sini pun best...


masuk sini utk dua org rp15,000...ok lah tu kan...dua org masuk RM 5 jer...murah kan....

ini namanya Pura Ulun Danu...cantik giler kan...dorang ni kreatif la...kagum aku...aku suka sbb atap dia tu berlayer2....ada 11 layer semuanya...layer2 tu melambangkan ada 11 pulau kecil....

kat sini kalau uolls tgk mcm panas, sebenarnya berangin tau...byk2 tempat kat Bali, cuaca sgt best adalah kat sini...nyaman sgt...rasa nak tido je sampai sini....aku turun keta je dah rasa sejuk semcm...percayalah...cameron pun tak sejuk mcm ni...

lokasi ni adalah di Bedugul....2 jam perjalanan dari hotel kami di Kuta tu...

suka gambar ni...pandai pak isme capture...

ni pun keje pak isme....

upacara sembahyang dorang dah nak start...

apa fungsi kain kuning tu tidak la aku ketahui....dikhabarkan kat sini ramai masyarakat jawa dan madura...


pura tu dibina pada tahun 1663...giler lama....



ideal place for relaxation...

daerah ini sangat sejuk dengan temperatur rata-rata 180C waktu malam...tapi nampak panas kan....sebenarnya sejuk berangin tau....


dtg sengal...konon2 ahli gusti...ke ahli sumo ni....

ni pulak sbb dah tgk kecak dance mlm tu, tu yg terpengaruh buat gaya gitu...kehkeh...

ni keje pak isme jugak....

boleh tahan pak isme, ada bakat jadi photographer...

pak isme, buat part time job la pak....

relax je kat sini, rasa nak bawak nasik lemak sambal sotong, ayam goreng, telur dadar, teh tarik...
eh, melalut lak..

cantik kan tasik beratan ni...

kat sini botanical garden pun ada tau...

nice garden!!

merenung nasib, sbb duit rupiah dah makin susut....hehe...


p/s: ramai komen mintak aku review bajet utk ke Bali....esok aku buat n3 khas utk korang yer...ramai nampaknya berminat nak ke Bali lepas tgk Tanah Lot tu....cantik kan??

84 comments:

*SiRibenMerah said...

saya tunggu entry bajet.. hahaha..

sha a.s said...

babe, sumpah lama x bkk blog ngko....tetibe da balik dr bali...byk aku ketinggalan ni :)

*nice pic!

Anum said...

saya pun..hehe

dhiera said...

cantik!!
lagi2 pokok yg tinggi kurus tu~

Liyana said...

sy pun, hehe

NM02 said...

merenung duit rupi dah susut tapi shidi menten peluk tubuh muke hepi.. hahahaha...

glakmer buntut laki aku. nasib baik buntut tak besar mcm aku. hahaha

baru aku perasan kat situ dia pakai seliper jek. sumpah aku tak perasan weh

gambar sumo tu membuatkan aku gelak tepuk meja. sebiji mcm sumo aku la.. siot jek

suker giler tgk gambar kita buat style kecak dance, spontan!

cantek weh gambar kita berdua bawah pokok tu

NM02 said...

betul la nox, kat komen aku pun ramai yg tanyer bajet pi bali dll.. aku jawab nnt last n3 aku bg no tepon pak supir, pesbuk dia dll..

atty's said...

kty pun nak tau..brp baget..

mmg ada bakat ler pak isme..tu jadik photog..

mamyharraz said...

mahu tak tergoda mahu kesini lepas tgk pic2 gojes dr awk ;)

mmg lawa sgt bali!

ejaMaria said...

best nye dapat supir merangkap photog... ;p

AnneRaini said...

setuju kat sini mmg best...cantik sgt..pastu kat kebun raya pon best....sejukkkk..

mama maman said...

beshnyer org jejalan jauh.. bila la nak smpi nih..:)

|| NaFiRaa || said...

uwaaaa... canteknye!!!

nak tahu jugak pasal bajet tuh~ biar lah tak tahu bila boleh pergi pon~ muehehehehe

ikatankasihku said...

aku nak cakap kat sini kuat2..
PAK ISME TERBAAAAAIIIKKKKK!!!
pandai dia amik gambar....kreatif suruh korang posing mcm tu..hahahaha layan aku tgk gambar ni semua....

Anamarza said...

cantik pemandangan kat situ

:: Mrs.Eady :: said...

suka suka suka :)

wan nurul hezrina said...

pura ulun danu nampak tenangjer ek..aku suka tang pokok kat botanical garden tuh..ada muka helang...weaaau ganas beb!
tasik baratan nampak mcm tempat2 nelayan plak tapi nampak sangat bersih=)

lama dibina tahun 1663 tapi mmg chantekk kan?tak nampak burukpun.sb tmpt tumpuan pelancong dijaga sungguh..

mmg org2 indonesia kuat kepercayaan.sembahyang kuat yer nok?

serius aku suka entry nie!

kasihredha said...

kat sini ada restoran ayam pelicing...oh sungguh lazat
wahida cantik gambar2 wahida ambik

nurkaloi said...

amboi kak sgt kelasss ok

sis yg kain kuning uh dyorang nak bwk dtg malaysia g sokong pasukan n9 men bola hahah

misya said...

cantiknya rasa macam nak pegi sana skrg gak

intan morsalin said...

cantik sgt2...a'ah..betul ckp nafira tu..ce share bajet bape pi bali..leh gak start mnabung sket2...oh bali....tunggu dakuuuuu

azi said...

Wahida...
Cantiknya gambar....pandai betul Pak Isme tu ambikkan...

Joy said...

mmg pandai lak pak isme ni snap gambar...semua cun aja

wahida said...

wan nurul hezrina: byk tempat kami pergi, mesti dorang tgh sembahyang...hehe...

nurkaloi: ko mmg kaki bola...haha...

Nens Collection said...

betul2..buat bajet sis..mana th rezeki lebih..ngn nombor2 pak isme tu skali nk..gambar die amek cantik..haha

cheqna said...

molek la tu kak
boleh cheqna simpan duit siap2 hahahaha

Zie said...

suka tengok gambar tangan akak ke atas ngan hubby akak tu..hehe..err,bukan suka kat hubby akak oke..*kang x pasal2 kena pelangkung ngan akak pulak..haha*

eMMe said...

pak isme ohh pak isme, byr tipping kan, harus la kasi layanan yg baekkk punye, heeee~

tapi mmg cantik la gambar2 yg wahida n kak niezza amik tu...teruja~

Lya Colours said...

cantik sgt !
ish kumpul duit la, nak hanimun kat bali jugak. hehehe

adarnadzmie said...

suke akak tgk posing2 korang semua ni... lawak pun ada... hehe... memang berbaloi la kan gi bali... mcm2 leh tgk...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bagus tul pak isme, rajin dia melayan korang..hehehe...

cantik2 nye la tempat dia, kena lak ngan kamera yg mmg best, berbaloi hg beli kamera aritu sblm ke bali...

Zana Adieyza said...

cantiknya tmpt tu.. kak, pak isme tu pandai ambik gmbr la.. cantik jer semua gmbr..

nnti bagitau budget & contact number semua.. senang follower & blogger lain nak jadikan rujukan..

Yan said...

tak cruise ke ke tgh tasik tu?.

wani said...

hebat pak isme koo.gambar smua sgt cantik! bestnye tgk ko waheeda,bjalan je ,,,best best....paling best gmbar kangkang tu hahahahah terbaikkkk!

wahida said...

kak yan: tak kak..ekceli kami rushing masa tu...

Eye_nee said...

cantekkkk nya sis Bali ni...Pak Isme pandai baget ngambil Foto2 kamu....teruja jugak nak pegi ni...

wida said...

sporting lah pak isme tu..boleh tlg amikkan gmbr lagik.

letaklah jugak contact no. pak isme tu sis..kot2 nak guna kalau gi sana nnti..hiks

munna said...

pandai betul pak isme ambil gambar.... model2 lak semuanya sporting tu yg menjadi semua gambar ni

lydzar said...

cantik2 gambar korang. pak isme mmg berbakat :D

akubiomed said...

Kenapa jauh-jauh sahaja peluk cik abang? :-)

Hanis Azla said...

suka sgt dgn gambar2 tu..

Rinna said...

Gambar2 yang sgt cantik.. Bagus jgk tuh.. citer laa jugak bajetnya..sekali.. :)

Waqheh said...

unik bali yer...bali agama ape hah? hindu? budha? ke agama ikut suka?

wahida said...

akubiomed: jauh2? dekat la tu...

waqheh: majoriti dorang agama buddha...

amirah said...

nyampah ah tengok entri2 bali ko ni nok...jeles! huahuahua..

makdara TERdiva said...

gambar semua cantik2..

i like 100X :)

ct rahani said...

sumer pics ada la sgt cantik.. bestnya kalau dpt lepak2 kt situ.. hiks..

khairul said...

bila la sy leh p ni ?

e k i n ♥ y u s r i said...

syoknye
teringin nak g
huhuhuhu

.:fyzz:. said...

ya ya..sila wat entry bajet ke bali.saya tunggu
tp tuh la aisey cantik tui bali kan..mmg antra tmpt plg cantik di donia kan..
eh baper lama ko menapak kt sana nih wey..agak2 la..hehe

h4ni3 said...

romantik kan tempat ni
kalau la sebenarnya tempat tu bukan temple.. lagi best agaknya

syariza09 said...

sejuk2 best la jln2

Asrul "iLham" Sany said...

ah, dah lama tak pegi bali T_T

CaDLyNN said...

nak tau gak bajet p bali...bolehla bajet2 pasni..ahahaha...berangan sudah lepas tgk pics kt sini :)

Arizakiah said...

akak pun teringin nak ke bali bila tengok semua pics cantik-cantik dan nyamannya terasa sampai ke sini......

ajumohit said...

Gmbr2nya cantik bangat sih!!! Aku suke semua pic tu, sweet sgt2, ko jaga2, Aku dulu balik Bandung terus ngndungkan Adam hihi, moga2 honeymoon kt sana mnjadi hihihi

Cho Zila said...

alahai cam lengkap ngat dengan gambar2 yang ditunjuk bikin hati teringin.... bajet mesti tak sabar nak tunggu...

KhaiRin said...

cantik nyer view.. nk hanimun sekali lg la hahahaha

Liyana Zahim said...

bali is superb! natural environment die looks so tranquilllooo...

~izan~ said...

semua cantik2..dah ckp byk kali pun tetap nak ckp cantik2 gmbr tu hehe...seronoknya tgk =)

Totie@Tomy said...

seronok tengok wahida bercuti..nanti tahun depan plan nak pi mana pulak???

~aSHa~ said...

hanimun ye...bestnye...

NzA said...

cantik9X.....semua pic tu menarik....pak isme tu dh brpengalaman lama kot wahida...sbb tu dh mcm amator....

Gieyana said...

mmg best ar..cantik tptnya...n mmg sporting pak isme..:)

MaMa AiNi said...

memang berbakat pak isme tu..he2x..romantik jugak pak isme tu kan..siap ajar bagaimana nak buat posing maut camtu...

Puding Karamel said...

kak
gambar sumpah berkualiti
hehe
DSLR ke digital?

GreenJade said...

siyes aku suka sgguh foto2 yg korang captured ...lawo2 beb..mak suko

aku gi dua laki bini...x bape nk boleh gedix gini..boring asek gedix solo2 jek huk huk huk

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah....gambar semua menarik...tambah2 pndai tol org tu ambil gambar....terpegun ila tgk..eheh

anitaare said...

tak sabar nak nunggu n3 bajet ke Bali..cantiknyer

Teratak Hami said...

Wahida, tolong promote Pak ISme ... bagi no contact etc. Senang kalau sesiapa nak refer nak pergi Bali. Pandai dia ambil gambar.

wahida said...

waqheh: pembetulan, majoriti dorang beragama Hindu...huhu...ralat...

fyzz: aku duk situ 4 hari 3 mlm

totie@tomy: insyaAllah ke Jakarta-Bandung

mama aini: posing2 maut tu kiteorg punya idea...

puding karamel: DSLR nok..tapi yg murah jer...

exora said...

salam wahida...

besnya..alhamdulillah, dah slmt pulang ye...
bila la akak boleh smpai sana ni..huhu

Syuxer said...

bali..oh yeah dulu pernah pasang impian nak pegi sana..tapi duit pula jadi penghalang hehe..

akuzle said...

tah2 pak isme tuh kaki DSLR gaks kots? n gegambo neh semer siyess chantekkkk!! kerajaan indon harus byr royalti kt awk neh psl promo tmpt cuti depa....ihihiihih

Run Away said...

cantik ar pemandangan kat situ k'ida...bila lah dapat merasa....;d

maya amir said...

uwaaa...bile ku nk gi bali ni..thn lps co's annual trip gi bali..aku x ikut...adehhh...mesti pegi one day!!:)

cahya indah said...

selama ni orang pegi Bali tak tunjuk gambar2 best macam akak buat..asyik tunjuk beach je. yang ni memang best..kte pun rasa macam pegi sana sekali dengan akak..hehe

rasp said...

nice....model2 pun sporting :)

MamaEma said...

yea..yea..mahu tunggu bajet bali tu...jom kita ramai2 pergi geng2 blogger ni..ahaks..

Maya Mayana said...

berbakat la pk isme tu...oke nak budget gak...

::NureeN:: said...

best2.. klau tau bajet nih bleh la plan utk family day nanti ;)

fiza said...

Gambar suma cantik².

onie said...

akakkkkkkkk,honeymoon :D

Pepel BoNda AmaNi said...

best gila nok....