nuffnang advert

Tuesday, October 25, 2011

Love Bali: Krisna & Pasar Ubud

selamat petang semua....
mak aiii, byk giler citer pasal Bali neh...petang ni nak citer lak tempat2 shopping kat Bali...

masa dah nak balik tu, hari terakhir gamaknya, pak isme bawak kami ke sini...ke Krisna..tempat menjual pelbagai souvenir...mcm2 ada...tapi aku rasa amat regret sbb FM kat sini tak la cantik mana dan tak memuaskan hati aku...so, pada korang yg bakal dapat FM drp aku, aku mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau FM yg aku bg nnt tak berkenan kat hati korang...huhu...sbb ada yg aku tgk FM yg ok kat Rice Terrace ngan Goa Gajah, tapi aku tak beli sbb ingatkan kat Krisna boleh dpt FM yg murah dan cantik2...sampai sini FM dia biasa2 je nok...huhu...

gajah besar ni ada kat depan Krisna...simbol Krisna gamaknya...oh, lupa nak ckp, harga kat Krisna adalah tetap ye...takde bargain2 tau...ada brg yg murah, ada yg mahal...sbb tu aku ckp, kalau korang berminat sesuatu aksesori contohnya, korang dah berkenan ngan design dan harga boleh tawar kat tempat lain, better grab je terus, sbb tak tentu korang boleh dpt sama mcm yg korang nak kat Krisna ni...jgn expect terlalu tinggi kat Krisna ni...

dlm kedai Krisna...ada jual produk2 spa, aksesori, t shirt, sandal dan mcm2 lagi lah...Krisna ni ada 4 outlet..HQ dia kat Nusa Dua..Krisna bukak 24 jam pun ada jugak..
nama Krisna ni diambil sempena nama anak owner suami isteri ni, nama dia Bp. Cok dan Ibu Jero...pak isme ckp dulu bapak Cok tu tukang cuci keta jer, sekarang dia dah kaya raya nok...sampai dah bukak 4 outlet lah...salute kat dia..

salah satu perkhidmatan bagus yg aku suka kat Krisna ni sbb ada khidmat membungkus dgn kotak...satu kotak cuma rp5,000 jer...dlm dua hengget gitu...bagus pak isme ni, dia yg bagi barang kami utk dibungkus...kami goyang kaki jer...kotak semua pak isme yg angkatkan..betul kata kak yan, kita di Indon, dah jadik mcm mem besar...hehe...

selotape dulu...

pas tu letak tanda nama kita..kang tertukar lak ngan passenger lain kat airport kang...haha...tak pun tertukar ngan mek jah...kehkeh...sbb ramai yg gunakan khidmat bungkus membungkus ni tau, kalau brg lain yg kita tak beli kat Krisna tapi nak servis membungkus je pun boleh tau...

pas tu proses akhir, seal lak ngan tali ni...pakai mesin...





antara tempat lain kami pegi konon2 nak shopping, kami gi sini...Pasar Ubud...

ada jual mcm2 kau...tapi serius aku ckp, mahal okeh kat sini...

anting2 yg aku pegang tu 60 hengget okeh...apa kes? mahal giler..baik aku beli kat Malaysia...bila aku bargain, tokeh tu sombong okeh...dia ckp kat aku kat Pasar Ubud ni semua harganya mahal2...ah, blah la lu...

muka bengang sbb tak dpt bargain...kat Pasar Ubud ni mmg mahal ko...bila bargain pun dia turun sikit jer...sombong2 tau peniaga kat sini...kalau kita ckp kita tak jadi beli, dia haram tak kisah tak mcm kat tempat lain, siap dorang kejar kita tanya berapa harga tawaran yg kita mintak...


aku mcm berkenan kat teko ni...tapi aku fikir mcm susah lak nak bawak balik...teko ni unik la...aku suka sgt...

ni aku tak suka...geli...

si along ngan mek jah tengah tgk keris...ko nak buat apa ngan keris tu jah? along pun dah berkenan nak jadi security guard kat pura gak ke? kehkeh...

mat salleh pun pandai bargain tau...aku pernah dgr dorang duk bargain gila2 punya bargain...tak bagi, dorang blah...

yg bestnya ada mcm2 jual kat Pasar Ubud ni..mcm2 pilihan....


dah kenapa ko jah???

aku beli selipar ni jer...beli terus pakai...berkenan..

pas tu aku beli rantai yg aku pakai tu...mula2 aku tak nak beli tapi bila peniaga tu turun satu rantai tu RM 3, aku pun beli lah 5...bagi kat adik2 ipar aku tu...
ada orang tu tanya aku, beli kat mana rantai cantik yg aku pakai tu...beli kat sini la bang...kat Pasar Ubud ni...hehe...


rasanya kalau ke Bali, aku tak singgah Pasar Ubud ni lagi kecuali kalau dtg pun, aku betul2 nak grab teko yg aku minat tadi tu...
kalau korang nak best shopping yg boleh bargain, kat Tanah Lot best, kat Rice Terrace pun best...boleh bargain giler2 punya...
next kalau ke Bali, aku nak singgah Semar Kuning mcm kak yan suggest dan Joger mcm daddyziyyad ckp tu...

41 comments:

myamyza said...

teko tu unik!! kite pon berkenan, lain kali kalau akak ke bali kirim satu yooo.. heheh

eB ezrin said...

biawak tuh mmg ngeri la. hu3

mamyharraz said...

wahida..teko tu sy pun berkenan..mmg lawa..dah lah sy suka benda yg berkaitan itik ;)

tgk tempat shopping tu mmg rambang mata..

|| NaFiRaa || said...

yeahhhh..shopping time.. aku suka!!! sukaaa!!

CaDLyNN said...

wooo...shopping..best! kene kumpul duit byk2la cmni ..hehe..sementara ni..kite berangan dulu ;)

:: Mrs.Eady :: said...

eh nok ko comel la biler buat muka marah tuh!hahaahhaa...

Salina@IbuAqil said...

eiiiii geli plak nengok biawak tu.. ;)

NM02 said...

kenangan begurau ngan makcik perasan vouge de vas tu.. hahahaha

siti kektus said...

Patotnya, ambil biawak tu. Nmpak exotic ape. Hehe

atty's said...

kty kenan kat rantai ngn selipar

Zana Adieyza said...

mem besar gitu.. leh siap goyang2 kaki lagi.. terbaik la pak isme tu..

kalau anting simple mcm tu pun sampai 60 hengget, mmg terserlah yang harga kat situ mahal..

exora said...

kat bali ni barang2 mahal kan..x bes sgt nk shoping
tp sbb pantai nya cantik...
untuk relax tng fikiran ble la..

Lya Colours said...

dorang ni tau2 je kita ni tourist, orang luar, gila2 dorang ketuk kan. hampeh btoi

Tina Othman said...

mahalnya brg kat situ, anting2 RM60, mahal sungguh

Tihara said...

syiok nye tpt souvenier tu leh buat utk hadiah GA :)..sure sy btenggek kt situ lama2..hehe

wan nurul hezrina said...

goli den biawak2.siapalah yang suker nak beli..huhu..teko duck mmg unit.bis air kuar kat mulut duck ek??huhu unnik2

huh mmg mahal ek kat ci2..sombong2?HUH TAK BESHNYER TAK RAMAH MESRA

akubiomed said...

Patung gajah kalau bawa balik letak depan rumah menarik juga tuh :-)

ct rahani said...

mmg cantik teko tuh.. rugi akak x beli.. hehe..

mamaNoriz said...

ewah, bukan main sombong tokeh tu ek!

hampah tul!

naik juling mata nak beli apa...huhu

fiza said...

Teko tu cantik ☺☺

MaMa AiNi said...

wahida kalau ke indonesia kita dilayan mcm boss besar..ha2x..suke ..suke !!..tapi mama tak suke dgn peniaga yg sombong mcm kat pasar ubud tu..hu2x..

MasZuber said...

geli jugek tgk biawak itiew!

Acik Erna said...

wahida..nape tak beli aje teko itek tu..memang unik..

suri solehah said...

banyak barang yg nampak unik kan kt sana..teringin akak pegi gak...wahida ni mmg lahir dgn tahi lalat banyak kat kaki ye..hehe..

Yan said...

Wahida,

maybe tak kena time kot bargain..Kena bargain gila2. mintak separuh harga.. Tpt shopping kitarang mmg kat sini dan Tanah Lot..

Pegi PAsar Sukawati tak?

Yan said...

Wahida,

maybe tak kena time kot bargain..Kena bargain gila2. mintak separuh harga.. Tpt shopping kitarang mmg kat sini dan Tanah Lot..

Pegi PAsar Sukawati tak?

ikatankasihku said...

rantai tu cunlah... geng

Umie Artoqiemie said...

mahalnya anting macam tu? rm60.. cam tak caye je.

Softtouch [Hanim] said...

sombong yer dorang...mcm tak heran pulak dornag ngan tourist...

lieynanilaz said...

nok...nak FM bleh?...larikkkk..

wahida said...

suri solehah: kak, saya tak byk tahi lalat pun kat kaki, ada satu jer...hehe..

kak yan: tak tau lah wrong time ke apa, tapi kami mmg dah bargain giler dah tu, ada satu dua kedai je sanggup turun harga gila2...tu yg saya grab rantai ngan selipar tu...huhu..

lieynanilaz: boleh, teruskan ngan n3 Bali, ada lagi GA..join tau...

Pia said...

"alamak..bab shopping ni akk suka..suka sgt..hehehe...teko tu unik kan...owhh..peniaga2 kt situ sombong2 ek..alaa sbb diorang tau mat2 salleh ramai,konon ada lg ramai org nk beli...senanglah ko dh ada pengalaman,len kali pi senanglah,dah tau mana tmpat shopping yg boleh bargain dn murah2...."

khairul said...

ini mesti bertimbon shopping nih

deqnoor said...

ada plan nak ke bali... agak2 selamat x kalo pegi sorang2?

Cik Ecah said...

besttnyer nokk dr ari tuh berjalan sampai lebam...tempat cantik2..
la ni shopping plak...

xlama lg kak ko blh jd duta jln2 hehheee

wahida said...

deqnoor: errr, gi sensorang?? tak takut ke? better bawak sorang lagi kawan..

nurkaloi said...

selipar lawa
dah mcm pasar kt klntan jerk
byk barang kelasss

MamaEma said...

kalau dah sombong..baik tak yah layankan.

wida said...

kalau meniaga sombong gitu...kita pon rasa tak hingin nak beli kan

ratusiput said...

teko tu mmg unik dan cantik kompem msia takde tu...ratu kalau g tempat2 camni 3 hari pun tak cukup rambang mata.ehehe..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.