nuffnang advert

Thursday, October 20, 2011

Love Bali: Jimbaran Bay Seafood

selamat ptg semua...
hari ni rasa nak update mkn2 kat Bali lak...asyik korang tgk gambar kami berjln je kan...selang seli sat ngan food...ada kang yg menyampah tgk n3 jalan2 Bali aku tu byk sgt... 

 dlm itenarary pun mmg ada pak isme nak bwk kami mkn kat sini...sebelum tu pun, ramai blogger yg dah pernah ke Bali suggest utk mkn kat sini...ada yg kata mahal, ada jugak blogger kata murah...tapi kami dah set dlm kepala, rasanya mkn kat sini mahal kot...tapi tak pe lah, y not kita try kan...

 yg bestnya kat sini sbb mkn tepi laut, tapi bukannya nampak pun laut tu, sbb dah mlm kan...
pas tu kena pijak pasir je sepanjang nak ke meja mkn tu...

 ada byk kedai seafood di sepanjang pantai ni...

 muka kami yg dah kepenatan...serius penat masa ni, seharian berjln kan...

 takpe, meh kita pilih seafood dulu...ni lobster...

 udang pun menjadi pilihan kami...
dua lauk sudah...ni pun tah berapa la rega dia...kehkeh...

 mix fruit juice aku punya...

 hubby punya...pineapple juice...

 mek jah ngan hubby punya...watermelon n lemon juice...

 nasi....terlebih cukup utk 4 org...ajak pak isme join sekali, dia takmo...
cantik bekas tu...

 complimentary kacang tanah goreng...

 bila dah order nasi, automatik dia dtg sekali ngan corn soup ni...semua org dpt...

 sayur kangkung ni pun dlm set sekali...semua org dapat...

 sambal ni pun dlm set sekali...

buah ni pun semua org dpt...dah dlm set...
 tu diaaa, lobster kami.....lobster bakar...

 udang lak kami pilih utk buat saus padang...

 group nyanyi yg buat kami sakit hati...dorang ni berjln dari meja ke meja dan akan nyanyi mcm2 lagu...dan terpulang pada penonton nak bg tip berapa pun...kami dah ready keluarkan duit siap2 ingat pas tu dorang akan entertain kitaorg, dia boleh buat bodo je ko...terus dia pergi table tourist dari China...padahal grup nyanyi tu dah pandang kiteorg pun....ek eleh, ingat kitaorg tak de duit la tu nak bayar dorang nyanyi...huhu...

bercandle light dinner kami mlm tu....


komen aku, segala food kat sini rasa dia adalah biasa saja...aku pernah rasa udang masak saus padang yg sedap kat Cilaki Seafood, Bandung...lobster tu pun biasa je, mahal je lebih...tapi tak pe la...sesekali kan...ramai blogger duk mkn kat sini, harus lah kami terjah jugak....tapi next visit, tak de la aku nak mkn kat sini lagi...mahal dan food dia so2 sajer...


kalau korang terer, agak2 berapa kos kami kena bayar utk seafood2 tu...

lobster: 0.8 kilo
udang:  1 kilo
1 x mix fruit juice
1 x pineapple juice
1 x watermelon juice
1 x lemon juice

nasi putih, kacang tanah, sayur, soup dan buah2an, adalah free...tapi aku rasa free2 pun, dia dah caj sekali dlm rega lobster ngan udang tu....huhu...

kalau korang terer teka, aku bagi FM Bali, tapi sapa yg jawab tepat/hampir tepat dan terpantas la yer...

sila bg jawapan dlm RM...

selamat mencuba!!

84 comments:

misya said...

rm80++

|| NaFiRaa || said...

rm145++.. heheehhe..

myamyza said...

RM95++

Daddy Ziyyad said...

RM 148. Haha

Weh, patotnya ko sampai kat Jimbaran tu time lewat petang..layan sunset kat situ, baru syiok sambil minum2 tepi pantai...dah gelap baru mulakan aktiviti makan..

Dulu aku terkena dekat 900,000 rupiah kalau tak silap, tu cerita tahun 2006.

NM02 said...

aku tau

aku tau

aku tau

ssssshhyyyyuuuuu!!!!

hehehe

wahida said...

daddy ziyyad: ko salahkan pak isme...hahaha!!

apesal tekaan ko tersasar jauh ni nok? kehkeh...

ikatankasihku said...

RM 150.00 ke...

nampak mcm sedap jer..kureng eh

mamyharraz said...

nak teka nak teka ;

rm380 sumer sekali :")

Anum said...

RM70+++

My Little Diary said...

huuuu
jeles tgk gambar2 tu....

AnneRaini said...

RM250-RM300 ...

mmg kat sini mahal bg aku yg bajet ciput ni... Aku amik ikan kecik dgn sotong sekor dah kena 120 kooooo

Sharifah Nadzarah said...

nak teka2...
rm320

qemaishak said...

RM115 kot hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

NAK TEKA GAK...
RM350+++

ejaMaria said...

dalam rm70-80 je kot... ;p

atty's said...

kty teka dalam rm455..

mak aii..udang tu nmpk cam ler sedap sgt..mmg sedap tak ida.

Nens Collection said...

RM 250 kot

Aku Ibu Muda said...

RM 218?

adarnadzmie said...

akak try gak la... hehe... rm200 kott..

mak encik | SZ said...

nak main teka gak..
rm135...
ihiks

wahida said...

atty's: kak, biasa je kak...harap mahal jer...

♥ dak pink said...

Sambil skrol, sambil telan air liur, sambil skron, telan air lagi.

Haishh,

RM215 kan?

=)

Maya Mayana said...

aku tk pndai la nk teka wida...tp memang buat aku lapar lagi...

zessss...terasa sedap smpai sini :P

iduraz said...

nak teka nak teka..185 hengget

eMMe said...

agaknye RM130 kot sis, tapi mmg menyelerakan.....berkeroncongan perot kosong ku ini sis....

juita77 said...

nak teka gak...RM490+

:: Mrs.Eady :: said...

RM170

missbby said...

nak tekalah..RM125

Dee said...

RM150 kot..tp kalau nak makan kat jimbaran ni kenalah gi time sunset kot..baru feeling2 romantic..barulah cantik suasana dia..

Cik Ecah said...

RM200 kak....

MaMa AiNi said...

wahida..RM500 kot..tapi lobster tu buat mama terliur..he2x..

Lya Colours said...

RM 105?

Rinna said...

Wow sgt menarik makan tepi pantai ngan makanan pun nampak sedap.. lobster lagik..

Rasanya harga uols makan dalam RM145.. :)

Pia said...

"nak teka gak..mmm RM120..."

~ yus ~ said...

dalam rm 200 kot..huhu

tak pandai teka sebenarnya, lagilah harga di sana pula tu...hehe

wida said...

nak teka jugak..RM235.58..hehe

CaDLyNN said...

rm345 ..ngeee....hentam sajela labu..
nampak sedap2 :)

~izan~ said...

amboiii..godaan sungguh.gmbr jelas2 tu lg la buat ku tak keruan hehe..

RM150 kot..murah kemain aku teka,haha..

Hanis Azla said...

rm 110 kot..

nurkaloi said...

perghh sgt jeles laaa
kaloi teringin jugak pegi nie
kene byk tnye sis laa gamaknye kalau ad rzki pegi nanti heheh

Maya Mayana said...

beb itu bukan diapers tp toto buat baring tu..ntah aku pun tiba2 musykil ape motip logo halal kat situ

AzMask said...

RM200

GreenJade said...

eh still open ke kuiz nih?ahakz

gi time sunset lawa noks..tp apekejadah mkn time senja ye dok?kehkeh

aku teka dlm RM350+ gitu.. :p

Emy Tak Kecik said...

rm190 :D

wahida said...

maya mayana: oh ye ke...

aku pun konpius ni nok ada tanda halal bagai ni...

wan nurul hezrina said...

ala tak nak teka nak FM bleh....aku tau jawapan bleh blah...huhu aku rasa dalam 70++ kot..lobstertuh nampak shedappp nok...kangkongtuh mcm panjang2 jew..nnt tercekik makan=)

sdptak makanan nie??meleleh ayak liuq den

cumil say candletuh..mmg romantik abess.

lydzar said...

rm80 kot!

Cho Zila said...

alahai bab menekatu tak tauler... sebabnyer yang kat sini punya hargapun tak tauler... tapi memang kalau dah order lagutu kenaler der duit banyak2kan...

MULAN said...

rm95.. mesti betol ni...

hyazz said...

bess nye...sambil hirup udara kat tepi pantai..tapi takut pulak bile nengok lobster yang warna warni tuh..

missSenget said...

RM325..


harap2 betul...!! :p

Pepel BoNda AmaNi said...

menci...dah ramai yang jawab..so xmo jawab dah..kekekekek

intan_blur said...

haahaa..intan pun same mcm si pepel tuh..xmo jwb..tp nak jwb juga..rm315 kot..kot

miloais said...

so n so aje yek???

tapi tengok dalam gambo2 tu
mabeles nokkk!

Prince Halilintar said...

menarik tmpt ni..lobster pon besar...

♥ Elin ♥ said...

+,-rm 150

syariza09 said...

rasa mcm nk lempang jer group nyanyi tu,,igt org mesia x dak duit ka

wahida said...

pepel: kehkeh..jawab je la...mana tau rezeki ko...

MamaEma said...

kejap mahu ambil kalkulator...hehehe


nak cuba tekalah..RM 115.89 sen

azi said...

Wahida...
Akak rasa-rasa...rasa aje tau..he..he..dalam RM 200.00 gitu...

Mamamya said...

alamak...aku da t'cicir jauh ni..tp nak teka jugak....RM150-200

mamaNoriz said...

dah tengok makanan pastu tepi pantai lak...so tak terteka...hahaha

exora said...

kat PD ada satu tmpat bila malam ada kedai buka meja tepi pantai mcm tu jgk...duduk bersila dia siapkan tikar, tp x la meriah mcm tu.

rs2nya mknan tu harganya lebih krg
rm100 kot...betul x ?

rasp said...

i dah ada FM bali...takmo lah...
kasi org lain je hahahahhahaha...
padahal tak tau nak teka brapa RM...
hahahahaha

Yan said...

plus minus RM150.

dulu akak makan di Blue Ocean. Tgk sunset lagi..bila dah mlm memang gelap sangat.

eT said...

cam byk jek akak mkn tu kn...mungkin RM222

Totie@Tomy said...

wah makanan kat bali boleh tahan sedap2 jugak yerk..hehe

::NureeN:: said...

wokeh no prob..
nk teka jgk bleh?? hehehe

dlm RM260.. ;)

akubiomed said...

Menunya mengoda iman. Tekaan RM50. Kalau di Malaysia sudah lama kena sembelih

Teratak Hami said...

Sibuk jugak nak teka ...

Emm .... RM220 ...

eelobor said...

bab2 gambar makanan yang tak boleh tahan nie....

aLya maNip said...

RM150 ea sys?? hihi

lobster 2 cam sedap je..

onie said...

leleh air liuq aku wei....ang mai lap laptop aku kaih,haha

jeBateja said...

den nak teka....den nak teka.....rm450....ahakz....

gedek! said...

nanti uncle nyanyikan untok kamu....

lagu apa ndak...?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..menggoda betul tgk lobster & udang tu..yummehh..

rafaliah said...

Assalam...
http://rafaliah.blogspot.com/2011/10/puas-hati-dengan-hasilnyabaru-2-hari.html

Nazri Razra said...

sAya mau teka jugak ... RM 60 untuk semua.... betoi kan?... betoi takk?

emma dangdut said...

90hinggit!

Eye_nee said...

85 henggit..kompom betul..

teruja la tgk korang pegi sini...

NeenaAnuar said...

kat sini memang bestt tempat makan nya kan.. but harga memang agakk cekik darahh... but to me I love to this place at anytime! :)

dhiera said...

view macam cantik untuk candle light dinner tapi rege makanan mahal gile untuk rasa yg so-so mcm tu. kurang berbaloi la~

Run Away said...

RM270 hingga RM320...hahahah...rasa nyer ar...

.:fyzz:. said...

tergugat iman ku..sodap nya wey...last makan lobster masa dinner 6 thn yg lampau..huhuhu....

wey aku teka RM167.50