nuffnang advert

Tuesday, October 18, 2011

Love Bali: Hotel Tanaya Bed & Breakfast, Kuta

selamat pagi semua...
ni pulak hotel kedua kami kat Bali...kali ni kami check in di Hotel Tanaya Bed&Breakfast, Kuta....mmg betul2 tepi jln yg sesak tu..

hotel ni adalah antara hotel bajet kat Kuta...bajet2 pun, RM 120 gak la semlm...dekat ngan segala kedai 24 jam, disko pun bersepah kat sini...yg bestnya kami jln kaki je ke Hard Rock...dlm 10 minit gitu...tapi hotel ni tak de tempat parking tau, so, kena parking tepi2 jln je...huhu...

kami amek bilik standard...kat sini takde katil double utk bilik standard...cuma twin jer...ok lah..nak stay semlm je pun kat sini...berlatangbelakangkan tepi kedai..hehe...

tak de kettle okeh...gasak la...nasib aku tak bwk anak2...kalau tak, menggagau aku nak carik air panas tgh2 mlm nak buat susu si adik tu...

 pas tu ada la tv kecik ngan bangku...hehe...takde wardrobe bagai tau...kami letak beg kami kat sini...kata nak bajet sgt kan...yg best tv dia ada byk channel...50 channel tak silap...

lagi satu yg kami baru tau bila sampai sini ialah bilik air dia kat luar okeh....huwaaaaaa!! leceh betul la...bilik air dlm bilik ada, tapi bilik yg deluxe je la...nak booking deluxe penuh tau...huhu....tapi bilik air ni bukan la share ngan org lain, still bilik air kami gak, dia bg kunci la...yg tak bestnya kalau ko nak kencing tgh mlm tu nak carik kunci la apa la...pakai kasut la...nyampah...

ni tangga menuju ke bilik...semua bilik kat tingkat atas...

tempat layan tenet...tapi tak kuasa lah aku nak layan tenet bagai...layan laki lagi besh...hahaha....

tempat mkn...gambar gelap sbb masa tu dah mlm pun...breakfast kat sini la...

 ni food utk breakfast...disediakan roti, croissant dan kek, pas tu ada juices dan mix fruit....coffee or tea pun ada...ko nak nasi goreng ke apa ke, mmg tak de ye nok...hanya ini lah menu setiap pagi...hehe...

kat lobby...sembang apa ntah kaum lelaki ni...ngan pak isme join sekali...bukan main gelak dorang...

hotel ni dpt award hotel bajet terbaik sepanjang tahun 2009 dan 2010...menurut kata dorang, asalnya tempat ni adalah restoran, direnovate dijadikan bajet hotel...gitulah citernya...

yg penting service tip top...


p/s: kredit to kak yan atas usahanya yg menyempurnakan misi kami stay kat kedua2 hotel ni...sayang kak yan!!

63 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wah enrty bagus nie..nak kene salin!

Tina Othman said...

budget tak budget pun mahal jugakkan, tapi senanglah dekat dgn kedai semua

ikatankasihku said...

murah bilik dia, bersih pon bersih....tapi syg katil twin, tak dpt nak golek2 ala hindustan..hehehe

NM02 said...

aku kat maner masa jejaka 3 org tu gelak sakan?

ajumohit said...

pemandangan yg sungguh indah, keadaan bilik yg bersih dan cantik ini sungguh mendamaikan hehehe

|| A r a W a n i || said...

Ntah bila dapat jln2 cenggini.. hu~~

Lya Colours said...

ok la tu hotelnya nampak selesa, wpon jambans kat luar. kikiki

eB ezrin said...

bestnyer... aku jeles3 ;p
ps: emel u aper eh? tq

cheqna said...

wah..beshnya...
jels r kak =)

akubiomed said...

Katil saiz Queens tidak ada? :-)

wahida said...

NM02: ntah...aku pun tak tau...ko gi berak kot...haha...

eb: arel_121205@yahoo.com

akubiomed: katil saiz queen hanya ada utk bilik deluxe dan bilik sedarjat dgnnya...hehe...

bujal X said...

hotel bajet saya tak kisah asalkan toilet cantik~~toilet dia cantik kan?

Maya Mayana said...

emm rindu nasi la mcm tu...

KhaiRin said...

kalau service bgs..mmg x rugi la berhabis rm120 smlmn

mamyharraz said...

hotel bajet pun nampak selesa sgt..kalau deluxe tak taulah mcmmana kan.

info ni kena catit manalah tau ada rezeki terdekat ni nak kesini ;)

Salwa said...

leh jadi reference ni nanti nak gi bali gak. InsyaAllah andai ade rezeki.hehe.

wahida said...

bujal: bilik air dia ok..bersih..tapi agak sempit sikit la...

~ yus ~ said...

dah macam berhoneymoon lah korang ekk...

best betul bercuti tanpa anak2 ni, akak tak pernah buat lagi, mcm manalah agaknya kalau kena tinggalkan diorang, akak yg kalut kot..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

mcm mahal jugak ni.. tapi nampak bersih je.. oklah tu.

azi said...

Wahida..
seronoknyer tengok gambar bilik2 ....macam akak pulak yg tidur kat situ....tq ye wahida...sudi kongsi kat sini...bolehlah jugak cuci mata....nak pegi...entah tahun bila ...he..he..

azi said...

Wahida..
seronoknyer tengok gambar bilik2 ....macam akak pulak yg tidur kat situ....tq ye wahida...sudi kongsi kat sini...bolehlah jugak cuci mata....nak pegi...entah tahun bila ...he..he..

Pepel BoNda AmaNi said...

aku suka statement ko nok....layan laki lagi best dari layan tenet kan...adik..get ready la...mummy dah proceed new baby dah kat bali...kekekek :P

cahya indah said...

takut pulak nak keluar pegi toilet kat luar tu malam2..huhu

wan nurul hezrina said...

bilik bersih jerk...sarapan sihatlh kalu mcm2.huhu

h4ni3 said...

wahh.. sakan korang berpindah2 hotel ye.. hehe

anyway, lega sgt sbb korang tak pape masa gempa tu

Diana @ bilakukatacinta said...

kak wahida..ni kalau kita ngan hubby plan nk g sane...mm..boleh lah akak jd sumber rujukan

wida said...

memang susah kalau toilet kat luar yer..
nak nak yg pundi kencing lemah tu..sikit2 nak ke toilet. aduh..semput

Nens Collection said...

lagi kak...lagi kak..tgk gambar pon feel dh rs mcm g sana..blom pergi lagi neh..hehe

atty's said...

budget pun leh tahan mahal gak otel nya..bilik air kat luar plak ye..

ieja amieja said...

br berkesempatan baca sume n3 trip ke bali ni..tgk gambar jer pun dah terasa keseronokan dia..bila lah aku dpt jejak kesana...huhu

aLya maNip said...

seronoknya kak..da rasa cam kat bali gak je..hehe

|| NaFiRaa || said...

ok lah bilik cam tuh kan.. bukan nak melepak lam bilik pon.. untuk tido jek pon.. ok lah tu~

Hanis Azla said...

yg penting nampak bersih.. itu paling utama kan..

rasp said...

bilik dah ok tapi syg toilet nye kena berkunci bagai...
bila lak i nak ke bali nie...

Mamamya said...

aku suka ayat "layan laki lagi besh..." muahahaaaa...kata honeymoon kan.... :P

fazilzura said...

wahhh pueh aku tgk gambo2 ko beb , cm aku plak pi sanun ..

gift tuk haku ado dak ? hihihih ..

kayzie said...

terasa cam berada di sana..hehe..best2..

ejaMaria said...

tu je breakfast?... kenyang ke?... rasa cam tak kenyang je... hehehe

Daddy Ziyyad said...

Ohhhhh..kau guna juga supir Pak Isme...hehehehe..berapa dia charge kau sehari?

Aku ingat tahun depan aku nak ripit Bali lagi..haha

munna said...

oklah cuma utk smlm je.... survey 2 ni manatahau ada rezeki nak ke Bali nanti

Kakzakie said...

Boleh tahan juga yg penting bersih dan selesa. Makan tak isah kot sebab lepas breakfast mesti terus jenjalan kan...

nurkaloi said...

kekeke jadahnye nak men ternet time bulan madu kaannn
hahah nice jugak bilik dye
lau orang bujang g takde maslah lgsung punnn kannn

wahida said...

daddy ziyyad: seharian dia caj aku rp350,000..dia mmg bagus la nok...nnt aku akan rekemen dia kat blog aku...

tengs bro, rekemen dia kat aku...

Rinna said...

Hotel bajet pun cantik gak laa.. bilik pun not bad. utk stay sehari kan.. :)

*SiRibenMerah said...

akak, bestnya BALI.. jum la kita plan g sana pulak.. haishhhh~

ratusiput said...

takpe kalau takat tido smalam n mlm je pun ade kat hotel buatpe nk sewa hotel memahal rugi je baik duit tu wat g shopping...

qemaishak said...

bestnya bercuti ala honeymoon nih hehe

Dee said...

thx for the info..nti aku nak gi honeymoon leh ar refer blog kau..ye ye ooh je..hahaha..

::NureeN:: said...

baru ari ni dpt khatam semua crita kat bali.. bestnyerr... cantik la tempat dia.. tp takott la masa gempa tue..

EZAN IDMA said...

waaa rase na bercutiii

Teratak Hami said...

Kalau nak pergi Bali, bolehlah refer ke blog ni ... bila nak n3 shopping?

CaDLyNN said...

bestnye bercuti..

ainnoraini said...

bile bersih..semuanye jadi selesakannn

POSH76 said...

bessla gi BALI....nanti nak jadikan reference

KAMIHIDUP said...

kemas dan simple. :)

ct rahani said...

best baca entry akak gi bali nih.. teruja plak nk bercuti2 kt sana.. ntah bila la agaknya tercapai.. huhu..

misya said...

bole tahan biliknya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best..
sonok jer tgk gmbr2 ni..
ntahlah bila blh kesana.. ;)

aimie amalina said...

weeeee
otelnmye agak okeh la kan kak
heeee
okeh x budjet pi sane kak?

MaMa AiNi said...

wahida ok jugalah kan hotel bajet tu !!..ha2x..dlm rupiah mahal tau..

wahida said...

aimie amalina: standby 2k dah cukup...

Hana Soffelia said...

Bajet2 pun still Rm120 jugak ye kak. ehehe dah kata Balikan. Tak kisahlah blik mcm mana janji blh tdo n selamat.

Abg Bear said...

okay bah tu katil tu... dapat tido pun dah asyikk banget....