nuffnang advert

Monday, October 17, 2011

Love Bali: Hotel Casa Ganesha, Ubud

selamat petang semua...
terima kasih atas komen kawan2 kat n3 pagi tadi...terharu jap....
ptg ni nak citer pasal penginapan kami kat Bali...ekceli kami menginap kat dua hotel...satu di Ubud dan satu lagi di Kuta...ptg ni aku masuk serba sikit gambar penginapan kami kat Hotel Casa Ganesha, Ubud...saja nak merasa menginap di Ubud yg terkenal ngan sawah padinya tu...rasa nyaman je...

stay kat sini dua mlm...ekceli kami jenuh cari hotel yg murah2 tiga bulan sebelum pegi tu, hampeh...semua fully book..nyampah!! dpt la kami kat Casa Ganesha ni yg rege dia RM 170 duit kita...kalau dapat yg lagi murah, lagi la aku suka sbb kami bukan stay sgt pun, xtvt kami penuh sampai ke mlm...tapi apa kan daya...huhu...

our room...ok sgt dah ni...selesa je...


korang, kalau gi mana2 hotel walaupun 5 star, sila basuh cawan dan gelas dulu sebelum guna tau...tak kira la kat malaysia ke, indon ke..mana2 la...malas nak citer, kang korang muntah hijau kat blog aku ni..haha!!

bilik air...so2 jer...

mana shower foam dan shampoo bagai?

ooo, gini kekdahnya...

kat balkoni...kat sini la kami laki bini berkiss2 tak ingat dunia...haha!! matila stetement...acah jer...

jalan menuju ke bilik kami...mcm biasa, kat Bali ni penuh ngan patung Hindu dorang tu...kat Casa Ganesha ni pun sama...
bilik kami nun kat hujung tingkat dua sebelah kanan tu....huhu...

konon2 nak mandi kat sini balik jenjalan...tak de maknanya...layan spa malam2 lagi besh! hehe....

apapun, service kat sini sgt ok...bagus2 belaka...i like!! part service aku kasi 5 bintang...
esok menyusul gambar kat hotel bajet di Kuta...kami check in hotel murah2 je nok..tak mampu mak....


p/s: kredit to kak yan atas usahanya yg menyempurnakan misi kami stay kat kedua2 hotel ni...sayang kak yan!!

68 comments:

Ena said...

perghhhhh..

lawonya nyer.. syoknyer.. bila la plak dapat p situ jugak.. hehe.. tak pe ..amik aura wahida dulu kan..

misya said...

cantik la view hotel tu

cheqna said...

beshnya...tak sabar nak g honeymoon kat sini jugak...
wah tetiba ni..=)

gedek! said...

swimming tu....

menggiurkan!

atty's said...

bila ler nak sampai bali ngn along nie..

takpe ..baca entry2 wahida dulu kasi semangat membuak2 nak ke bali

ikatankasihku said...

pergghh cantiknyer bilik dia..auuuummmm kene terkam...
next picture please....tepek la byk2 ckit

Qhaifa Nur said...

permandangannya cantek sekali bu wahida...

::EIDA:: said...

lagii..lagi....

ratusiput said...

cantik bilik dia tu.ade kelambu2 lg...ehehe...sampai dah ye kat bali..ratu ngah bila la agaknya...(mimpi je la)

amirah said...

nak baca lagiii...update cecepat nok..

NM02 said...

tanpa bantuan kak yan, kite mungkin tak balik mesia lagi kan... jual bakso sampai cukup uwang balik mesia. hahahahaha

Pepel BoNda AmaNi said...

membuak2 napsu aku nak ke bali jugak nok....

ieda said...

sgt2 cantik otel nie ..
hurmmmm kalau ke sana nanti nak lah info2 nie dik :)

kita tukar2 Fm tau ! :)

♥ dak pink said...

Bestnya dia berhornymoon. =p

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

bestnyerr..eh, cita la apa sbb yg bab cawan tu..?? teringin gak nak muntah ijau..hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huh....nampak best dan menarik hotel ni ..brapa star ni? hihi

MamaEma said...

bagus juga dia letak sabun dan syampoo camtu kan..bolehlah bawa balik banyak2..hehehe//

cantiklah/

wahida said...

belinda adzmi: tak ya la citer...hehe...

mawar berduri: 3 star kot...ntah...ke 2 star je...hehe..

akubiomed said...

Ini baru betul-betul sentuhan Bali yang asli

kasihredha said...

apasal kena pbasuh cawan2 tu
cer cite
wahida nampak sungguh cantik berbaju putih :)

MommyAqil said...

Wah cantiknya hotel tu Ida..Mesti best kan..Mahal sikit takpe asalkan berbaloi..kan??hihihi

KhaiRin said...

romantik nyerrrrrr

eLLy said...

nokss terus rasa nak ke Bali sekarang jugak!!!

Bitt (double IS) said...

cantek dongg kat situ ;)

Hanis Azla said...

nmpk best tmpt tu..

Zana Adieyza said...

cantiknya tmpt tu..seronok tgk gmbr2 akk gie holiday ni.. teruja tau!

AnneRaini said...

pglamn tak berapa best di bali buat laki aku takmo pergi lagi dah ke sana...entah bile agaknye berubah fikiran nak pergi bali lagi...

Mamamya said...

phewittt...ko jadik ke beli kamera LUMIX tue...cantik je gmbo2 ko nih.... :)

Rinna said...

Bagus review dari Ida.. Cantik gak hotelnya..yer..

wahida said...

anneraini: apa yg tak best tu nok? cer citer..nak tau gak pengalaman korang kat sana...

mamamya: aku tak jadik amek kamera Lumix tu, aku angkat DSLR Nikon...aku ada ckp kenapa aku tak jadi amek Lumix tu..ko tgk kat n3 lama aku...

MULAN said...

cantik... cantik...!!! best nya...

munna said...

bestnya...nampak cantik dan selesa je....

:: Mrs.Eady :: said...

syok!!!

Hana Soffelia said...

Beznya dpt jalan ke sana. Kena kumpul fulus ni nk g sana. :-p

mamaNoriz said...

ko ni mmg stylo la...
body macam lum ada anak...
takde ke indon ngurat sana...hehehe

hyazz said...

cantek dan nyaman jer kan..ok sangat la hotel nih

Zie said...

waaa..bestnya akak...waaaaaa

Emy Tak Kecik said...

alahai bestnyerrrrrrrrr....

tahun depan baru dpt jejak bali...xpe..baca ceta ko dulu kan :D

wahida said...

mamanoriz: ko perli aku yer? hehe..

Yan said...

ALHAMDULLILAH korang ok semuanya.. Akak yang kalut masa korang cakap pasal case tu.. Bila tau korang happy, ALHAMDULLILAH..

NzA said...

terpegun tgk n tiba2 rasa jeles....skrg akak mmg dh xbrkesmptan nk ikut suami ke luar negara mcm dulu....hu.hu.hu.....huwaaaa....jeles9X.

Totie@Tomy said...

wah bestnya bila lah dapat merasa macam ni..kalau rezeki bertambah suatu hari nanti bole pi dengan suami dan anak..

a.samad jaafar said...

aku jeles..serius !..err.. kalu naik sampan, kayuh sendiri boleh sampai tak?

nuwairani ismail said...

canteknya!!! nak pegi jugak!!!

rosmina samin said...

Seyes jeles sangat ^___* nak pegi bila ada rezeki lebih insya Allah ;)

Aida Azryn said...

bila la aida dapat p bali. huhu

whitecappuccino said...

bleh gi la la ek?

Gen2Merah said...

dulu trauma nak p Bali gara2 pengeboman ari tu.. sekarang macam teruja la nak pegi bila tgok gambar2 ni.,..

all the best yaa

rasp said...

tengok katil dia terus rasa nak zzzzzzzzzzzz :) cantik lah hotel nie...and true sis, kalo gi holiday gini nak amik hotel murah je coz hanya utk bermalam kan....siang hari full activity...

Acik Erna said...

wahida.tahun 2009 dulu ada pi tidur htek kat selangor..tempat sabun dan syampoonya yang macam tu le..tak best..kata anak..

eelobor said...

aku dah lama berhajat nak bawak wife aku ke bali. tetapi hajat selalu terbatal setiap kali baca pasal gempa bumi & juga penunjuk perasaan yang berlaku kat sana. akhirnya tukar destinasi seterusnya ke singapore jer

jeBateja said...

fuyooooo...lawa lah kawasan hotel...kecuali..patung2 tu.....ahakz

azza said...

asik g bcuti je ye... bestnye..
eh,aku pun teringin sgt nak tau knp cwn2 tu kena basuh dulu sblm guna. ni mesti ada rahsia ni..kak ida kan bljr p'hotelan dulu,mesti tau..

ILA HonEyBuNNy said...

selesa gila kamarnya.....

syoknya...teringin nak pergi jugak..ehheh

khairul said...

mahal tak charge hotel d sana ?

Blog aku baguih sangat ka ? .http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/ehblog-aku-baguih-sanagt-ka.html

Diana @ bilakukatacinta said...

hotel murah kat mesia..mahal kat bali tu...Nway...hotel cmni kalau kat mesia..tak dpt rege biase kan?..gila mahal...

Nens Collection said...

teringinnye nk pergi..hoho..sis gambar lagik dan lagik..

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

wan nurul hezrina said...

lawalh tempatnie..sejuk mata pndg..hotelpun besh nmpk romantik..tp patung2tuh tk bpe besh..huhu...rasa cm nk g sanerjer bwk ank2

wida said...

syoknya ber-honeymoon!

nurkaloi said...

amboi ber kiss2 eahhh
hahaha lantak laaa
dah kawen kaannnn haha

Teratak Hami said...

Waduh romantik gitu .... Nasib baik ko ingat nak berjalan-jalan. Takut terus tidur dalam bilik yang romatik itu.

aimie amalina said...

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
romantik
mentik2
sume bess

mak selalu pesan soh basuh dulu cwn2 kat otel
hehehehee

MaMa AiNi said...

wahida hotel ni nampak cantik ..harga pun kira oklah 170 je..kalau mama nak kesana mama email wahida ya..

wahida said...

mama aini: boleh mama...

Abg Bear said...

Best nya... dapat buat sebijik rumah macam ni kat kampung kan... senang sedara mara nak datang... lepas tu kalau kena pulau dek sedara mara sebab jeles ke hapa, terus kita buat hotel rumah tu... kan Kak Jah kan???

wahida said...

abg bear: kelakar la abg ni...

makdara TERdiva said...

dear, tak terai spa dia ke??

kalau ada, cerciter..cerciter ckit :)