nuffnang advert

Thursday, October 6, 2011

fobia aku dah hilang..yahuuu!!!

selamat pagi semua....
lama giler woo tak makan kepsi, sejak kes tepung disalut ngan tapak kasut yg tersebar kat youtube tu, fobia mak nak mkn kepsi noks...huhu....tapi lately ni nampak ramai blogger mkn kepsi sedap je kan, terus aku pun teringin ko....

 sedap ko, terus aku order dinner plate 3 ketul ayam tu...tak pernah2 order 3 ketul tau, festaim ni...ni namanya teringin benar dah ni....haha!!

 ni pulak hubby punya....2 ketul cukup katanya...dia sebelum ni mmg mkn je kepsi walau ada kes tapak kasut tu...aku je yg duk fobia tak tentu pasal walhal benda mcm tu adalah kes terpencil...kehkeh....

 ni namanya mentekedarah sos cili...teringat dulu2 zaman belajar kat UiTM, aku ngan member2 selalu cilok botol sos bwk balik kolej...haha!! tu yg kepsi buat rupa gini kot, ramai org bawak balik botol sos kekdahnya...eeee, fikir balik jahat nya aku dulu...dosa kan? huhu...sekarang aku dah insaf, member2 aku tu aku tak tau dah insaf ke belum...hahaha!!!

 pegi kepsi wajib ada ni...feveret aku setiap masa, Cheezy Wedges..kengkadang kalau gi kepsi tak teringin ayam dia, aku order ni saja...i like!!

pas tu minum lak ngan krusher ni...ni aku amek BlueBerry Blast...sedap noks...nak2 lagi kalau tergigit blueberry dia tu....oh, heavennya...

sekian citer org fobia nak makan kepsi...sekarang tidak lagi....yeyyyy!!



p/s: sampai sekarang masih fobia nak beli soya tepi jln....huhu....

104 comments:

Dr. Ben said...

dah jemu makan. Tunggu crave tu datang balik.

:: Mrs.Eady :: said...

mencik!mencik!pepagi dah naikkan nafsu mkn aku!!haaiisshh..

Anum said...

hehehehe
anum dah naik jemu makan kfc

Pepel BoNda AmaNi said...

aku masih fobia sampai skrang nok...ntah bila nak try balik aku pun xtaw....

ejaMaria said...

hahaha... aku masih lagi fobia... terasa nak gi kfc... tp bila dah sampai depan kfc automatik aku slalu je melencong tpt lain plak... kuang... kuang... kuang...

ratusiput said...

iskkk ratu pun smalm terasa2 nk mkn kfc tp sgt mls nk bukak gate n kuokan kete.ehehe...air tu baru ke kat kfc?

khairul said...

lapaq dah nie...

Iswara Pak Art .http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/pa-on-wheels.html

My Little Diary said...

sedap..sedap...aku pun dah lama mkn kepsi ni
lunch nanti nak pegi mkn ler...heeehe

Nens Collection said...

air blueberry tu mmg best kan sis..smpaikan sggup g drive tru..semata2 nk air tu je..haha..sy selagi x nmpk kat mata saya..saya makan aje..hahaha

Lya Colours said...

semalam pon mak belanja makan kepsi.wiwiwiwiwiwiw

lydzar said...

cheesy wedges my favorite gak!! sedapnyaaaaa

bujal X said...

kfc tempat saya pakai botol sos lagi~keh keh~~

Prince Halilintar said...

sedappnya...prince dah la tak breakfast lagi ni....waaaa

cheqna said...

chezzy wedges kepsi memang sedappp

MaMa AiNi said...

tertunailah hasrat tekak yg teringin nak kepsi tu ya...meh dtg klang mama belanja wahida kepsi...bila dpt jumpa wahida ek?..he2x..

~@mOi ~~ said...

nyum..nyum... tgh ari ni nak makan kepsi jugak la. huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

lama tak makan..tengok wahida punya terus rasa mcm nak pi terjah je petang nie..

~ yus ~ said...

hahaha, wahida, tang bawa balik sos cili balik tu, kami pun pernah wahida...

akak dan kawan-kawan akak masa belajar dululah...hihihi.

Insaf!! Memang dah insaf dah ni...hihihi

Tina Othman said...

sedapnya, baru je makan kepsi minggu lepas, tak tau pun ada kes

haa tang bawak balik sos tu, rasanya semua pun ada pengalaman kan hehe

Hanis Azla said...

wahida bukak cerita ni barulah akak teringat yg dah lama betul akak tak makan kfc.. tgk gambar tu dah terasa2 keenakannya..

misya said...

wah sedap la,macam nak p terjah kepsi skrg gak

aNaYaNa said...

Oit..kak..sy pun teringin lah kak..tapi dah kaji betul2 ker takder kesan tapak kasut?ekekeke..

rasp said...

smlm dok ting tong ting tong...
nak makan ke tak kfc....
last2 melencong gi mkn kat food court...
me makan ayam penyettt....
kira ayam gak ler kan...sepupu kfc lah tu hahahahaha

wida said...

sedapnya..sy pon suka cheezy wedges tu.skrg buat kan rumah jer..beli cheezy powder..sis try lah

N i e Z a said...

wahhhh..ini sudah membuatkan keteringinanku juga membuak2 ni..hahahahhaa

Vna Sandhu said...

x suke x suke!! sebab dah buat ai nak makan kehepsi jugak!

lately nie, ai pun rajin gak makan kehepsi & of course mesti ade cheezy wedges :-)

tapi x pernah try krusher tu lagi

AzMask said...

saya fobia sekejap jek... adalah dalam 2 minggu jek hahahaha... mana boleh tahan orang makan kita amik bau jek..

eLLy said...

tak pernah lagik aku merasa krusher..
sedap ek? harus di cuba!

Yan said...

akka rasa dah tak leh makan dah. coleslaw dia buat akak sakit perrut seminggu. haruu..

|| NaFiRaa || said...

nokkkk!! kes curik botol sos kepsi bawa balik hostel pon keje aku jugak dulu..hahahahahaha... tergelak bila baca part curik botol sos tuh..

nokkk~ aku pon dah insaf jugak.. huhuhuhu... x mo curi botol sos lagi..

::EIDA:: said...

Lama ida tak sentuh fastfood ni! HUHU

cahya indah said...

cahya pun fobia gak aritu kak wahida..tapi da lama dok teringat2 je, sekali aritu makan smpai dua kali. sekali cahya yang teringin, sekali lagi mama yang nak makan ;)

Zura said...

sy mmg dh lama sgt xmakan kfc nie kak...rasenye dh 3 thh kot..

RedLife2Love said...

da lame tak makan kfc.. huhu.. sdp plak tgk ayam nih.. =P

dhiera said...

perghhh...ni yg wat lapa ni!!

fisa othman said...

last week fisa punya keinginan terlampau dengan kehepsi ni...so balun puas-puas...hehehe..:D

miloais said...

dah selalu makan.... masih belum ada nafsu teringin....
nak kena tunggu sebulan-dua kot... baru nak!

salina said...

hahaha..aku pun fobia tapi kejap jer la. dah nama pelanggan setia KFC kan. Bab cilok sos dlm botol tu..emm aku pun sama la duluu..skrg adh insaf laaaa.......heheheee. u r not alone!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Serius..tetiba teringin nak kepsi jugak...:P :P

Teratak Hami said...

Akak pun termasuk kategori dah lama tak masuk KFC sebab 1st time dengar itu Krusher

shida said...

wahida ni memang!!! kan dah kempunan nak KFC nih.... tolonggg

Mama Gee said...

lamaa jugak tak pekena kepci ni...

munna said...

kat kepsi kat sini takde krusher ni...jelesnya

*SiRibenMerah said...

tawakal je kak bab nak mkn neh....


InsyaAllah.. Allah lindung kita :)

eB ezrin said...

ah? eB x tau pn?

NM02 said...

kau makan 3 ketul?

buleh geng ngan along

dinor's family said...

ye ke...dah lama gak xpekena kfc....nmpk pic tliuk akak....;P

dinor's family said...

lupa lak t bla2 kita jumpa kat bukit bruntung golf n counry resort...ada kolam leh budak2 mandi manda...dah penah smp lum...?

ikatankasihku said...

sedapnyer, terliur aku...

ieja amieja said...

br pegi minggu lps..c arina merengek nak makan kepsi tuh..dah pegi mkn seketul jer dah x nak..tempat mainan tuh jgk yg dikejonyer..

ieja amieja said...
This comment has been removed by the author.
mrsharis said...

eh iyer laaa...aku pun cam dah lama tak makan kepsi..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tetiba juga nk mkn kepci nih.. ^_^

myamyza said...

aku ingat aku je yang degil selalu rembat botol soso thai kat kepsi, rupenye ko pun same ye kak!!hahhahaha
cheezy wedges pun feberet aku juga..

Myra Jay said...

Tak penah makan lagi krushers tu :)

Nak try la nanti..

syariza09 said...

dulu2 tringin nk bw blk botol sos, tp tu lahh budak baik mana leh jadi budak jahat....hahahaha..prasan jap :)

..::SangRatoo::.. said...

hehehe...Da..aku diet..tak makan kepsi..ko caya tak nok? hahaha

Rizziela said...

Walaupun baru ajer makan KFC...tp bila tengok gambar ...ish! terasa lapar lagi la plak

exora said...

a..ah laa, dah lm x mkn kfc...
yg hubby wahida tu...i like..sedap tuhhh

Mamamya said...

eiiiiii......geram...geram..aku geram (lagu sapa ek ni...noorkumalasri ker..aku pun lupa da....) terus b'keroncing perut aku nengok n3 ni tau....

aku pun da lama ar x makan KFC sejak kes kat Youtube tuh....geli I!! tp bak kata ko lah kan...itu kes t'pencil....minta2 bukan KFC kota tinggi...huuuuu.....

erkkk...lagi satu nak pecah lobang ni....pssssssttttttttttt...aku pong dulu selalu gak belasah bawa balik botol sos KFC ni masa study kat UiTM dulu...aku pun dah insap...sob..sob...sob......

intan_blur said...

amboiiiiiiiiiiiiiii..bukan main dia publish gamba peha 2 ketul ye..klu aku la kan..mkn kepci tuh..x kan aku amik peha n kepak..rugi..baik aku amik paling gedabak..x sedap pun xsedap la..bg aku isi lg sedap..ahahhahahahahahahah..;)

::NureeN:: said...

x tau pon pasal tue.. tp mmg dh lama x mkn.. last bln posa ari tu

Eye_nee said...

bila ko buat n3 kfc ni..tetiba tekak teringin lah pulak..ayam dia tak mau...wedges berchizee dia tu..heavennnnnnn....

mamaNoriz said...

salut tapak kaki yg uat rempah lagi power tau...

hahahaha

h4ni3 said...

den tak penah fobia!!
hhahaha
ni ada voucher free ayam 2 ketui.. kena pegi redeem nih :D

Acik Erna said...

wahida..belum makan kfc lagi lepas raya ni..

Asrul "iLham" Sany said...

dah buhsan ngan kfc, nak makan nasi kerabu...

T_T

Zana Adieyza said...

zaman belajar dulu mmg selalu bawak balik sos.. sebab kitaorang fikir, kalau kit dh beli kfc, so kira pakej dgn sos sekali la kan.. hihihi

aLya maNip said...

waaa...bila tengok gambar2 ni terasa tringin plak makan kepsi..nyumm..nyumm...

AnneRaini said...

lama gak tak makan kfc...nk merengek kat laki aku lah ptg ni...hihihihi

intan morsalin said...

sib baik i dah mkn kepsi ari senin ritu kat serdang....heheheh

nuwairani ismail said...

adoi kak! macam org kempunan pon ada...sampai 3 ketoi diorder...tak pernah pulak sy fobia ngn kepci ni..sedapnya....

mamyharraz said...

rugi fobia lama-lama ;)

sy tgk gak utube tuh tp fedulik hape tetapppp mkn kehepsi sbb feberet tuuu hehe

azieazah said...

Tudiaaa... makan sakan-sakan. Kita yang tengok dah gelabah memalam mana nak cari kepsi!

Fatin Mraz said...

tepung disalut tapak kasut?
macam mana tuh... tgh pikir nih..

ke tapak kasut disalut tepung..? ;}

ajumohit said...

Nafsu Aku tak pernah ilang kt kepsi ni da, taktau pon pasal citer tu, tp klu tau pon Aku belasah jgak hahahah

suri solehah said...

bab bawa balik sos tak tahan tu..teringat dulupun gitu..kfc kat serdang tu open skit senang nak amik..huhu..dosa ingat time dulu kan

delarocha said...

nyum nyum nyum

Dinas Aldi said...

Fulamak, suka tengok gambar ayam terbeliak depan mata gini :)

kasihredha said...

akak kalau ke KFC suka makan cheesy wadges dan tart telur

MULAN said...

dah berbulan tak makan kepsi.. yg mabeles ialah cheezy wedges tu... fuuhhhh, menjilat jaris..

Aleyn said...

Malam2 ni tengok kepsi...jadik lapar lak...nak goreng nugget la...hehe

aiEz said...

cheezzy wedges,feveret tu...aumm lapar..adehh

akuzle said...

ala, kalo dh teringin tuh, kasut ker terompah ker, bole ajer...ahahahah

Pia said...

"akk masih fobia ni....tapi bila ada org blanja, hilang fobia..hhahaha"

wani said...

wuiiyooo ke ep chiii ...........

wani said...

wuiiyooo ke ep chiii ...........

wani said...

wuiiyooo ke ep chiii ...........

Emy Tak Kecik said...

aku rasa budak itm mmg suka curi botol sos kfc la..

ktrang kalo beli 1 bucket tu, ada ke kasi sos peket kecik...mmg x cukup...pe lg bawa balik sebotol..puas hati! hehehe

dah lama x makan kfc..teringin!

NzA said...

abis ke 3 ketul tu wahida...akak kalu setakat 1 ketul boleh la sumbat....hu...

cik sakdi said...

alah kak bab tapak kasut ke,ape ke... tu semuanya nasib la. mcm la kat kedai lain kompom bersih kan. eh xpernah nampak air tu..

ct rahani said...

suker krusher oreo tuh.. sedapnya.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3.....

terliur dekat Cheezy Wedges tu..hehe

Bitt (double IS) said...

Ya Allah, nokk....dekat sungguh semuanya...boleh jadi sehinnga menjilat skrin nehhh

Tihara said...

wahh..rasa nak terkam skrin jer :)

[sutera kasih] said...

my feveret tuuu cheezy wejes !

Umie Artoqiemie said...

sodapppp

delarocha said...

ladies day out yaa

Softtouch [Hanim] said...

sy dgn kfc mmg xpernah jemu n fobia...sy peminat kfc...

.:fyzz:. said...

mmg kadng2 bila fobia mmg tak leh blah kan...tp lama2 dh tgk orng dok 'layuq' ..pe lagi..
ish nih nak wat pi kepsi nih..lapaq aih..

~izan~ said...

amboi,kepsi.jauh la plak nak gi cari huhu.

tak penah lg minum blueberry blast tu. sedap yer..kena cari nnt huhu.

amirah said...

hahaha...tu ler ko nok...kan dah rindu2...

aimie amalina said...

hehehehe
sungguh2 akak x fobia dh ni
hehehe

Run Away said...

kepci the best k'ida...;d