nuffnang advert

Friday, September 9, 2011

sup sarang komunis....

salam 11 Syawal....
Alhamdulillah...hari ni datang keje dgn mood yg sgt baik...hehe....
nak citer ada satu hari tu, mcm biasa lah kami laki bini ni mmg minat mkn sup ekor...tapi bila sampai kedai biasa yg kami mkn sup ekor tu, tetiba brader tu ckp nak try tak sup ekor sarang komunis? kami pun...haaaa??? sarang komunis?? mcm menarik je bunyi dia...tapi aku tak nak try, hubby je yg try...aku mkn sup ekor biasa...

gini lah rupa sup ekor sarang komunis tu...nampak mcm sup biasa je kan? tapi sup ni penuh ngan rempah dan halia dia letak byk2 bagi buang angin katanya....bila aku rasa, sedap lagi sup ekor biasa la pada aku...sbb bila dah byk sgt halia dlm sup tu, rasa dia dah potong la...pada org yang suka rasa halia tu, mungkin suka lah kot....aku rasa hubby pun serik nak order kot...kehkeh....

ntah kenapa lah brader tu pilih sarang komunis kan...apa kena mengena tah...hehe....oh ye...sup sarang komunis ni ada kat kedai area rumah aku yer...kat tempat lain aku tak tau....ngeee...


p/s: teringat kes Mat Sabu dan cerita komunis dia tu....adoi la....

68 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ke mase zaman komunis diaorg mkn sup nih???ekekekeke...

::EIDA:: said...

Erk ? kalau makan sup komunis ni , kene sokong MatSabu ke ? Ekekekkek~

ajumohit said...

Ni kt mana lak nj Ida? Putu Bambu aritu pon aku tak sempat cari lagi huhu, tgk gmbr nmpk sedap sehh, entry ko sama ngn niezza psl mknan gak huhu

Kakzakie said...

Kakak rasa saja dia bubuh nama itu sebab sekarang tv asyik dok kata mat sabu-komunis-mat indera-kmm tak habis-habis....

Maya Mayana said...

idea kes mat sabu la ni sup ni dpt nama, so org tertarik nk cuba...marketing strategy wida :)

whitecappuccino said...

tak pernah dengar pun sup sarang komunis..

Teratak Hami said...

Macam2 nama ... ni pasal kes mat sabu le ni sampai terkeluar nama sup gitu.

NM02 said...

nasib baik tak letak senjata api zaman komunis punyer..

aku lak pasal tomyam, elok le tu

mmg dekat hati kite ni ek

bujal X said...

sarang komunis banyak pokok halia kot?

fazilzura said...

umakaiii ... suspen je nama menu itu .. tu psl ler bile ko rasa terus suspender jd nye

Umie Artoqiemie said...

style gila nama sup. haha.

h4ni3 said...

so.. berapa kilo angin keluar meletus-letus?
ehehehe

Cik Ecah said...

haha nama sup mcm tentang isu semasa jerk...;p

fazrulnoor said...

betul la..mgkin sebab skrg isu komunis..so amik nama dr berita skrg kot..tp logik jgk..kominis dlu makan sup ni kot..hahahha

::FAIZ FARISH:: said...

terliur aku

Cik Bambam said...

zaman skang panggil sup ekor je lar kot ek.. :D

chichi said...

betul..teruk mat sabu kene hentam..tu la berpada sikit bila nak cakap...

Fieza79 said...

sempoi nya nama sup tu..
ye..ye..tiba2 tingat mat sabu..!

Aku Ibu Muda said...

sup kontroversi :p

Eye_nee said...

sapa la yg memandai bagi nama sup ni....cuak pulak nak makan...

ORLANDO AHMAD said...

serius Gua terliur

eMMe said...

adoi...takleh tgk sup! lemah lutut, mmg taksub dgn sup saya ni, hehehehe....

rasp said...

dia amik nama tu sempena kes mat sabu kot hehehehe...

::NureeN:: said...

mcm nama sup skrg nohh.. sup ekor nureen x pernah pon mkn slalu sup tulang jekk.. sure terbaekk kan..

fiza said...

Terliur plak nengok sup nih.

sahromnasrudin said...

harap2 sup nie takde kaitan dengan komunis dan mat sabunya hehehhhhehe

Pepel BoNda AmaNi said...

klu tergigit halia lagi spoil mood nak makan...huhuhuhu

Masni Syafie said...

xpernah makan sup ekor...huhuhu

sup komunis, baik utk kesihatan..hehe

AI said...

- brader tu nak kaitkan dgn mat sabu la tuh....

ZaNa aDieyZa said...

dgr nama pun dah takut.. mcmne nak makan sup tu.. hahahaha..

Hanis Azla said...

dah lamanya tak makan sup ekor.. rasanya last makan masa belum kawen dulu.. kena try balik ni..

♥ dak pink said...

Mungkin sebab sup tu letak halia byk, dan lepas makan akan melepaskan tembakan yg bertalu-talu. Sebab tu letak nama sup sarang komunis.

Bitt (double IS) said...

1st time dengar neh...ehehhehehe

KhaiRin said...

sup yg gempak terletak pd rs nyer..bkn pd namanya

Diana @ bilakukatacinta said...

sup komunis?.....bahaya you...i takut you tertembak karang

Lya Colours said...

i minat sup tulang je. hihi

Run Away♥ said...

ada kew ni sup kominis ni...;d

Myra Jay said...

Wahhh tgkap leleh beb...

Meliur nengok sup komunis nie.. uwaaa sedapnyer..

rara pinkmafia said...

nampak sedap sis.ada yg g mkn sup lunch ni.

Daddy Ziyyad said...

kat mana kedai tu? aku nak try jugak makan sarang komunis neh..~haha

Pala Maldini said...

tengok gambar pun dah terbau-bau sampai ke sini.. aduhh...

eelobor said...

terasa nak makan nasi sup gear box la pulak malam nanti

.izzati liyana. said...

adakah maknanya komunis suka buang angin? haha. :D

eB ezrin said...

wallawei.. hu3... eB poser ... ;p

ieda said...

adoiii x kiree lah sop ape ... janji sopppp sgt2 sedappppp !!!! :)

syariza09 said...

word komunis tengah pemes skrg nie :)

miss Fyqa said...

macam2 plak nama sup. Hehee

Rinna said...

Wow mcm menarik.. suka juga makan sup nie.. :)

myamyza said...

pergh nama sup dia unik giler,

|| NaFiRaa || said...

hahahaha.. klakar ar dgr nama sup nih!! muahahaha

NzA said...

agaknya org komunis suka mkn sup ni kot....

::NureeN:: said...

alhamdulillah.. FM dh smpi ek.. syg U jgk ;)

Citarasa Rinduan said...

eih..
mmg namanya pelik.. hehehhe

kasihredha said...

hihi
sesuai sgt mkn sup ketika isu kominis hangat diperkatakan...
tapi kalau byk sgt halia sure rasa semacam kan :)

qemaishak said...

lps hirup sup ni, kentut pun xblh tahan kan hehe..nama sup ikut isu semasa kihkih

eLLy said...

kat kedai mana nie noks? kat sup power tu ker?

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kita pun pengemar sup..kedai mana akak suka makan sup??kongsi tempat ye

wahida said...

elly: ni bukan kat sup power tu..ni kat green valley tepi jln tu...aku suka pekena sup kat situ...

cik jue: aku selalu mkn sup kat area rumah aku je kat rawang...ko pun penggemar sup ye..sama lah kita...mmg layan...

MamaEma said...

sedap lagi sup tulang..hehehe

GreenJade said...

bunyi sup nye sgt peliks aih...area mane tu noks?

Dee said...

hahaha...mcm2 nama org bagi kat menu utk tarik perhatian pelanggan kan?

[sutera kasih] said...

mesti terkentut2 minum sup byk halia hehe

~izan~ said...

hmm komunis - sup, sup - komunis. tetap tak dpt kaitkan hehe...tp mmg 1st time dgr nama camtu.unik!~

MaMa AiNi said...

wahida..mama rasalah kedai ni dapat ilham dari kisah Mat Sabu tu..ha2x..

wida said...

kdg2 mkanan ni nama jer gah..tp rasa x sedap mana pon

Ermayum said...

i pun tak suka halia banyak2 n lagi satu cinanom - potong stim kalau terlebih - sup ekor sgt sukaaaa but badan montok tak leh makan selalu :)

mana gambar raya u?:)

sW33tdARLiNG said...

aku tak suka makanan yang terlampau banyak sangat rempah.. sup2 biasa boleh la telan

aimie amalina said...

hahahaha
cool gile name
adoii
ye pon hot cam komunis gaknye kak
hehehee