nuffnang advert

Thursday, September 8, 2011

bangunan 13 tingkat menyembah bumi....

selamat petang semua.....
di bawah ni adalah gambar2 bangunan 13 tingkat yg collapse kat China....












scary kan....


p/s: sori atas n3 magic tadi...siap ada yg komen kata tak keluar gambar bagai...sori atas masalah teknikal yang x dpt dielakkan...gigih aku cari sumber email lain utk korang...hehe....


sumber: email

54 comments:

fazilzura said...

aikkk cm kek lapis je tumbang nye

iduraz said...

teringat highland towers runtuh..Nauzubillah

NM02 said...

elok je tumbangnye

cheqna said...

mesti cheqna ork hok komen ork ork??
hehehehe

mrsharis said...

subhanallah...seramnyer..

mamaNoriz said...

eeee... ngeri nyeee

Hanis Azla said...

sgt menakutkan.. minta dijauhkan..

Cik Ecah said...

huhu....scaryy amat.....

- abdul hadi abdul muti - said...

tapi tak hancur pulak

eB ezrin said...

takot ar

fiza said...

Ngerinya, nasib jarak bangunan tak rapat.

Mama Gee said...

Ya Allah..ni tumbang mcm highland tower dulu...Huhuhu base dia tak kuat...

Aku Ibu Muda said...

cantik je tumbangnya

ejaMaria said...

elok je tumbang dia... takde pecah apa bangunan...

KhaiRin said...

tingat highland towers

wida said...

yelah..x hancur pon bangunan tu..elok jer runtuh yer

♥ dak pink said...

elok je walopun dah tumbang

AzMask said...

Elok pulak runtuhannya tu.. Agak2 ada mangsa yang terlibat ker?

Puteri said...

ngerinye.. musnah harapan nak beli apartment

Pala Maldini said...

macam highland tower la... iskh

arkitek cap ayam ni..

intan morsalin said...

ngeri mak..nokss

Lya Colours said...

cantik plak jatuhnya. tak pecah2 pon ye. kagum plak. hikhikhis

rara pinkmafia said...

takutnya.mst asas dye tak kukuh kan sis.

MULAN said...

memang scary...!!

ZaNa aDieyZa said...

menakutkan!!

syariza09 said...

sama jer ngan highlands tower

Mamamya said...

t'ingat kenangan highland tower tumbang dulu...tp yg ni nampak elok lagi rupa bentuknya...yg HT dulu mmg punah terus.....mmg scary!!

[sutera kasih] said...

eeeee seram..makin tinggi sebuah bangunan, makin megah empunya nya..huhu

mamyharraz said...

sopannya bangunan ni tumbang..

tp mmg mengerikan T.T

|| NaFiRaa || said...

seram.. mintak di jauhkan dr kejadian macam nih kat mesia..

myamyza said...

TULAH AKU NI DUK TEKAN2 MOSE CARIK ENTRI MEGIC TADI.. TAPI YANG INI LEBIH COOL..

fadhdeela said...

dia tumbang mcm mengerikan jer..bangunan tumbang mcm tu! ish2

Umie Artoqiemie said...

huiyo..

elok je dia tumbang..
camne la agaknya nasib manusia yg duk kat bangunan tu..

misya said...

seketul tumbang

amirah said...

mak oi..mujur takde orang...

NzA said...

bangunan tu tumbang mcm binaan lego jerrr.....

MaMa AiNi said...

seram tgk pic ni..teringat highland tower yg tak berapa jauh dari rumah adik mama..hu2x..

Bitt (double IS) said...

pergh scary...tapi tengok stuktur bawah pon no wonder la bangunan bertingkat2 tu buleh menyembah bumi...

diana said...

alahai...
dia tumbang atau tenggelam??

kasihredha said...

takuttttnya...nauzubillah
kat mana ni ye?

h4ni3 said...

cantik lak cara dia tumbang tu
tak mcm highland tower.. hancuss

rasp said...

nauzubillah....
ngeri tapi cam kagum tengok dia tumbang sekeping gitu...
tak ranap kan....

:: Mrs.Eady :: said...

giler scary!!

ieda said...

seram kan
inilah kehendak allah
mujur x hancur .. dan rasanya kalau ada penduduk musti terselamat kan ..
x mcm highland tower dulu kan huhuh

fazrulnoor said...

semua structure designer kat office saya dah terhidang dengan email pasal kejadian ini..gerun kan. jgn lah terjadi kat malaysia

kaklong said...

bangunan pun nak sujid pada Tuhan kan kak..?

Run Away♥ said...

dasyat nyer....

Run Away♥ said...

dasyat nyer....

.izzati liyana. said...

tak berkecai pulak bangunannya.menyeramkan. jadi apelah agaknye org dalam tu.

Cikgu Tie said...

Aduh,ngeri nyer!

~izan~ said...

elok je dia baring..tp takot plak tgk. seram rasa nak naik tinggi2..

sW33tdARLiNG said...

tak terbaca plak cerita ni.. nampak mcm bangunan baru.. belum ada orang duduk laa erk?

aimie amalina said...

waaaaaaa
jth sebijik2...cam x hancur ha
aiyoooo
seram tgk

Rodger said...

Thanks for this article, really worthwhile material.
rave clothes | journalism internships | universities in Texas