nuffnang advert

Tuesday, September 6, 2011

raya yang kurang menyengat...

salam 8 Syawal.....
tajuk tak agak2....hehe.....alhamdulillah dapat bersiaran seperti biasa hari ni...rindu giler kat blog...ada jugak masa kat kampung tgk2 blog sendiri thru hp...tapi sekadar tgk je la...tak de mood pun kat blog time tu walau rindu setengah mati...kehkeh....
raya yang kurang menyengat tu bukan pasal apa, sbb kamera buat hal la noks....rasa bohsan pun ada....ada la seketul dua gambar yang okeh....yang lain semua hampesss.....huhuhu....

 gambar yang okeh pun yang ni...hehe...ni gambar ramai2 sepupu2, makcik2 dan anak2 buah aku berkumpul kat umah nenek kami tgh isi kuih raya....korang ada gambar tgh isi kuih raya? nan hado kan??muahahaha!!

lagi satu yang elok pun gambar hero2 aku ni....ni gambar pagi raya..masih kat umah nenek...pas je snap gambar ni, gambar yang seterusnya jadi berbelang2....apesal ntah....huwaaaaaa!! melepas nak tepek gambar aku yang perasan glam di pagi raya tu...kehkeh....
sori la pada korang yang teringin nak tgk pic raya kami...kami ada plan nak amek gambar sekeluarga pakai baju raya kat studio...tgk la...sabtu ni ke....


p/s: bohsan bila balik kampung orang asyik tanya bila nak tambah ahli keluarga..kalau sorang dua yang bertanya tak pe lah jugak...kalau dah semua pun tanya, menyakitkan hati lak soalan mcm tu....nyampah!!

68 comments:

NM02 said...

mesti dalam masa tedekat ni dslr akan kuar kan kan kan!!!







jgn lupe amek gambar aku tahu

cheqna said...

betul kata NM02
kompem ada dslr tu..hehehehehe

Teratak Hami said...

Selamat Hari Raya Wahida.
Nak kena beli camera baru tu ... tangkap DSLR ke?

Nanti show tau gambar sefamily sedondon kay.

::FAIZ FARISH:: said...

banyaknya biskut raya

KhaiRin said...

sama la tema kita thn ni...

eima said...

klu tak de anak org tanya bila nk branak bila dah ade org sebuk dok tanya bila nk tambah...gilo....

Cik Ecah said...

bnyakk kuek ko kakkk...haha
baju husben ko dgn ank2 pun sedondon gituh....


tang nak tambh ank tu ape salahnya kak...
rezeki....hihihihi ;)

wahida said...

faiz farish & cik ecah: tu bukan kuih raya umah aku...tu umah nenek...kat umah nenek kena byk kuih raya sbb ramai akan serbu rumah nenek...dlm seminggu mesti dah habes kuih2 tu semua...

chichi said...

hahahaha...jom tuka senduk

Myra Jay said...

Jeles, memang MJ takde gmbaq masa isi kuih raya...huhuuu :)


Soalan anak camtu MJ pun bohsan gak, maklumla kami dah nak dekat 2 thn kawen tp rezeki anak blom ada lagi...

lydzar said...

haah..saya mmg tadek gambar isi kuih raya pon..sbb mmg tak buat keje tu. keje makan kuih je hahaha

Umie Artoqiemie said...

Kenapa la camera meragam masa2 indah.. fuhhh.. nak suruh kau angkat dslr ler tu :P

mamyharraz said...

nnt pic dlm studio mesti glam berganda :D

takpelah janji ada jugak sekeping dua utk kenangan kann..

soalan gitu sy pun BOHSAN! + MENYAMPAH =P

:: Mrs.Eady :: said...

kamera raya?apekah adekah? :)

~ yus ~ said...

kamera rosak tanda nak dapat yg baru tu. DSLR satu!!!!...hehe

mamaNoriz said...

sabo lah wahida,

kat studio nanti pose glam-glam k...hihi

mmg lomah soalan tmbah anak tu, ingat uat anak ni cam uat kuih ke...huhu

ZaNa aDieyZa said...

banyaknya kuih raya.. nak cikit kak..

wrna purple mmg hangat la thn ni.. ramai yg pilih tema purple thn ni trmasuklah zana.. hihihi..

kak, zana ni lagi la sedih kak.. org asyik tanya bila nak ber3?? sentap gak hati ni, tapi kuatkan jugak semangat tu..

Dr. Ben said...

tambah je la... apa susah ;)

Lya Colours said...

alamatnya kene angkat kamera baru tuh. hhehe

Musang said...

tu dia...macam2 kaler ada kuih tu huhuhu

ejaMaria said...

aku bz masa raya... mana ada masa nak pegang kamera... hihihi

wardah @ fie shah said...

samalah kita noksss

zura_habib said...

kami bwk blk 2 kamera...tp bila dh raya x ingat2 dh kt kamera...ada gmbr masa pg raya jer...

sy pun org duk tny bila nk ada anak no 2...huhu...

kasihredha said...

salam aidil fitri
mohon maaf jika ada terkasar bahasa.

orang melayu gamaknya ye...suka tanya pertanyaan tak berkualiti..hihi
dulu akak pun selalu kena tanya..bila nak ada anak perempuan? sekali ok..dua kali ok lagi...pastu rasa semacam jek

bujal X said...

nak raya menyengat meh datang rumah saya.kat pokok nangka sebelah ada sarang tabuan belum terusik.keh keh~~

*selamat hari raya kak~~

mrsharis said...

hahaha..aku ngan haris lak sedara mara dia cakap "laju..kejap jah dah tigo anak dio"..

huhuhu..manusia mmg mcm tu. Yg sikit ditanya bila nk tambah, yg ramai lak dikata laju..sabor jer la.

MaMa AiNi said...

salam aidil fitri dari mama..rindu sesangat kat wahida..hari2 dtg tunggu entry wahida...wah2x..raya sakan ..lama tak update entry..bestnya dpt berkumpul bersama2 keluarga..memang geram kalau penat posing tetiba camera buat hal...nak mintak DSLR yg baru lah tu..ha2x..

ajumohit said...

Nak jugak bergambr kt studio!!!! Idea ko bernas Ida....

Hanis Azla said...

time tu plk nak rosak yer.. sedihnya.. takpe2.. nnt share photo yg kat studio tu yer.. bab tambah anak tu akak buat donno ajer.. he..he.. tak kuasa nak layan..

Amy Syaquena said...

samalah kita yang bezanya akak di tanya bila nak tambah lagi tapi amy pulak di tanya bila nak ada nie..naik bosan nak menjawabnya...

MamaEma said...

buat spoil kan bila nak sgt pakai kamera tetiba kamera buat hal..

nanti terus beli yg besar gedabak tu..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ko nak menyekat ke noks? meh sini aku kasi tebuan suh sengat ko

rasp said...

harus dpt camera raya dslr nie sis...

amiklah pics kat studio...kelas u :)

kayzie said...

yea..yea..nk dpt kamera baru..hehe..rmai lak tema purple thun ni ek?

fazrulnoor said...

coooollllllll>>>>> :)

zue said...

slmt hari raya wahida. walaupun kureng menyengat tapi ngetop dgn kuih-muih yg byk.

tringat zaman kanak2 brgambo di studio dgn backgrd pemandangan.

p/s: kzue dah lalai dgn prtnyaan bila nak tambah ahli...kzue slalu jwb kilang dah tutup.

fazilzura said...

salam lebaran dear....

xpe ler , kalau dh dewasa mmg x bape ler nk besh , kalau nk besh kene jd kanak2 kembali lew.. wakakakak..

*** weh aku ingt aku je keno, hang yg dh 2 pun kene jgk ker? aku pun naik buhsan soklan bile nak tmbah ahli...cm kite leh mintak2 gitu je kan ..

Acik Erna said...

wahida..ramai yang dapat soalan tu..tak tau kenapa orang suka sangat menanya kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ktorg plak raya thn ni x menyengat koz x dpt blk KG..uhuk.. ^_^

Ezy Chiaki said...

rugi ler xdpt bergmbr..

ct shah said...

nape aku baca semua blog cam semua mengalami nasib yg serupa.iaitu raya yg tak bape nak best.aku pon sama gaks.ni semua dugaan jah.ada hikmah tu.

AzMask said...

Seronok gotong royong isi kuih raya.... hehehehe..

qemaishak said...

Sama la kak, raya thn ni kurang bergambar, sibuk duk melilau cari ketupat rendang dulu hihi

kamera rosak tanda nak minta kamera baru gamaknya tuh hehe

Mamamya said...

sama tema lah kita kali ni....purple!! tp sygnya x dapat nengok ko punya baju kaler purple tuh....

aku raya aritu snap gmbo pakai hp jerk...sian aku x der camera kan....huaaaaa.....

aku memahami apa yg ko rasa n aku lbh terasa di kala itu krn 7 tahun terpaksa menahan telinga dgn soklan yg sama.....mmg menyampah!!!!!

::NureeN:: said...

mcm terbau DSLR la.. hehehe ;p

ramei jgk tema purple thn ni

whitecappuccino said...

beli yg baru laa..

ORLANDO AHMAD said...

duit raya anak2 banyak dapat sila beli kamera baru

Puteri said...

kite nye kamera pon sama.. umah.. memori kad rosak la..

bila nak tambah ahli keluarga..
bila nak kawin..
bila nak bertunang..
bila nak ada boifren..
hahahaha..soklan cepumas sepanjang bulan ni

eB ezrin said...

cantek gambor ber3 tuh.. kamera ko jatuh x?

Rinna said...

Sabor je laa..bila time raya gini kamera wat hal.. tak pe leh beli baru kan.. :)

CT said...

Selamat hari raya :)

http://batulesung.blogspot.com/

Angah said...

waaahhh mesti tklama mai kamera baru la hang waheeda,kamera lama hang tu takot tktermmapu nak snap gmbaq baju hangyg meletoops tu hahahha,nanti hang jgn lupa uplod gmbar setudio pulak noo...soalan tu ekceli aku pun kerap ditanyaeheheehe...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

blogger tegar kalau xda kamera mmg tensen hehe

org ni kengkadang x sensitif..mungkin gak tanya soklan camtu sekadar utk beramah mesra..

salam aidilfitri :)

MR. SYAH said...

dslr mari.. pasni mesti lg glam..

wahida said...

eb ezrin: kamera tu tak jatuh, mungkin ada terhentak2 kot duk sokmo dlm beg tu...

|| NaFiRaa || said...

memang sakit hati kalo camera rosak time penting gittu.. rasa nak bertuko kaler hijo jek!! lepas nih ko kena beli lebih dari satu camera.. buat stok.. kekekeke

NzA said...

kalau xnk sakit hati tambah je...nnti org dh xtnya.....

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

boleh jek, janji de gambar..yg penting kenangan tu..aku pun slama nih blasah ngan kamera HP jek..:)

salina said...

adoyai..ada anak 2 pun org mau kecoh jgk haila dunia...lain la takde anak langsung. ntahla sabor je la ye wahida...

[sutera kasih] said...

hehe..xpe kak, nnti lepas gmbr d studio, cepat2 uplot cni tauu hehe


sy pon agak sengal telinga ni setiap kali beraya, org asyik tanya, dh keja ke?????arghhhh

~izan~ said...

xpe la,ada jugak gmbr tu..silau milau dah tgk baju melayu pepel tu..cantik kaler tu. i looikeee

eLLy said...

last raya aku pun mengalami nasib yg sama :( antar je kekedai yg dekat Pertama komplex tu bayar RM250 terosss elok :D

So raya tahun nie baru aku sakan bergambar ;p

Run Away♥ said...

byk nyer.....kueh kan...;d

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kita pula hari2 raya mls nak ambik gambo sbbnya baju raya tak siap....

amirah said...

mai dslr satu..ngeee...kitowang dah melaram kat studio dah..dah merasa dah azab ada anak kecik tak boleh duduk diam dalam studio..waa..sure gambor studio mulut macam tengah membebel2..mencik

.izzati liyana. said...

banyaknye bekas kuih. huu. camera baru la tuh tak lama lagi.

sW33tdARLiNG said...

mengikut pengalaman aku, kalau dah gambar jadi berbelang2 atau kemerahan, elok di campak buang jer camera tuu.. sbb nak tukar spare part pun mahal yaaa ampunnn tak berbaloi

Softtouch [Hanim] said...

lepas ni camera br lah kuar kan...

xpelah xde rezeki wahida...lepas ni kalu amik kat studi harus lg cun pic tu wahida..

comeynya anak2 wahida pakai purple..