nuffnang advert

Monday, September 12, 2011

chunky loaded....

salam 14 Syawal....
lepas je aku tgk blog si abang nara kita tu, terus aku terjah Pizza Hut balik keje Jumaat lepas....bukan la balik keje terus mkn ni, amek anak2 dulu la noks...hehe...punyalah aku teruja nak try menu baru pizza hut ni...

 kalau singgah Pizza Hut mesti wajib order ni...Tempura King Prawn...ni all time favourite...tak cukup order sepinggan, mesti dua pinggan punya...berebut aku ngan anak2 mkn udang best ni...ngeee....

 ni pun wajib order gak....kami sgt jarang ambik side order lain...kami hanya suka udang tempura tu ngan deli wing ni...

 masa yang ditunggu dah sampai...inilah menu baru yg diwar2kan oleh abang nara tu sedap sgt katanya...kalau korang perasan, Pizza Hut dah iklankan chunky loaded ni kat tv ngan paper...nampak menyelerakanlah...tapi pada tekak aku so so je lah...ada pizza lagi sedap kat Pizza Hut ni...chunky loaded ni ada 10 lapisan...dilapisi ngan tortilla crust, mozzarella cheese, fresh vegetables, dice tomatoes, chicken or beef topping, tortilla strips, mozarella cheese, napoli sauce, roasted vege mix dan crunchy crust...bila dia lapis kan ngan mozzarella cheese tu sampai dua kali yang buat aku tak menahan...tu yang buat aku tak sabar nak menjamahnya...

ok lah...dari skala 10 aku bagi 6 je la....anak2 aku pun kurang suka...huhu....tgk iklan mcm tinggi je lapisannya...ye lah 10 lapisan kan...tapi sekali dtg nipis je nok...kehkeh...

kalau korang nak try apa salahnya...mungkin korang suka...aku cakap berdasarkan tekak aku je tau...aku tak suka nak kata sedap kalau aku rasa benda tu kurang sedap...hehe....


p/s: pizza hut...bila lah ko nak improve service ko tu??

49 comments:

Daddy Ziyyad said...

Dah lama aku tak makan pizza nok...haha

Kalau nak makan benda2 tempura ni, aku beli aja tepung tempura, buat sendiri, tak pun goreng naget/fish fillet tempura Marina...:P

alien said...

nampak macam best..
em..

fazilzura said...

tu psllllllllllllllll ler daku maleh nak pi piza, services tetap ZERo ocey .. geram2 , lg2 kt piza dsara heights..

NM02 said...

beday kau nnt tak mau mkn pizza eh.. kite mkn...

....... mmm...


..... benda lain..

hehehe

::EIDA:: said...

Pepagi hari baca entry makan, dah break1st pun boleh jadik lapar balikkkkkkkk =P

miloais said...

arhhhh! tempura udang
lama banget tak pegi pizza hut

MaMa AiNi said...

sepamjang puasa sebulan ni mama tak dpt ke pizza Hut...hu2x..tgk pic.ni terliur mama..ha2x..bila nak terjah kesana ni?.

Umie Artoqiemie said...

makanan

makanan


makanan

L said...

sdpnyer.. nk2 seket.. belanjer L bukak poser rini boleh?? huhu

kamu berakhlak ker?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

AzMask said...

Sedapnya ... nyum nyum

Lya Colours said...

weh lapaqqqqq

Chik Att said...

hahahah ... indah khabar dari rupa namanya tuuu

Cik Ecah said...

baru tgk iklan pizza tuh....
waaa akk dah mkn dulu ;)

Teacher Basariah said...

lama tak p pizza hut sejak tensen dgn layanan yang tak best..huhu

Hanis Azla said...

boleh try ni.. dah lama tak makan pizza sbb lagi suka dominos skrg ni..

lydzar said...

hmmm skg ni dipikirkan 10kali nk pegi pizza. sbb service mmg tak upgrade2..

Ena said...

deli wings tu yg wajib bila kami makan pizza tak kira la g makan situ or delivery.. :)

whitecappuccino said...

pizza..family fav..kecuali suami yg tekak melayu asli

Acik Erna said...

acik pun sama..kalau pi pizza..udang tu dengan hawaian chicken je..yang lain2 tak masuk..

mamyharraz said...

bab servis kt pizza hut mmg "sedih"! tu tak dinafikan~ setiap kali pegi begituuu je servis depa~

Myra Jay said...

Itula nampak cam nipis jek..

Iklan tu buat kita tergoda tapi akhirnya kita keciwa... :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm aku makan pizza pown.. amke yg simple jerk... sbb dah lama sgt rasanyer tak makan pizza..hehehhee

wardah @ fie shah said...

u make me hungry la noksss oi.

Dee said...

lama tak jengah pizza hut..nti2 mau cubalah ini pizza..

kayzie said...

erk baru smalam diner kat pizza..tak pasan lak ad menu baru..ishh teruk tul diriku ini

kayzie said...
This comment has been removed by the author.
kasihredha said...

wahhh udang itu sungguh sedap..
service kat PH sangat terookk ooo

ieda said...

tu yg malas nak pi pizza .. kalau hubby tu cukup x suke makan pizza .. dia cakap x puas pizza nipis huhuhu

ermm nampak sedap kan dik tapi bila iklan mak aiii mcm nak makan dan terkam dlm tv ekekke :)

Diana @ bilakukatacinta said...

terliur dan amat meliurkan dibuatnya..tp wat masa skang ni...tak dpt nak pg pizza hut. makanan menu raya masih memnuhi perut lagi....

eLLy said...

KO MEMBUATKAN AKU LAK YG TERASA NAK KE PIZZA ;(

Rinna said...

Adoi dah lama tak pi makan pizza.. tapi udang tempura tuh jugak yg menikam qalbu.. :)

intan_blur said...

dah lamae x mkn pizza..sedapnye la hai tgk pizza nih..dah la pose harini..huhuhuhu

intan_blur said...

dah lamae x mkn pizza..sedapnye la hai tgk pizza nih..dah la pose harini..huhuhuhu

KhaiRin said...

ooo kolestrol yg sgt sedap!

MR. SYAH said...

fuh dah lama xmakn pizza.. suka makan chicken wing.. slalu berebut dgn kakak.. hahah..

ORLANDO AHMAD said...

gua minat chocolate volcano

eB ezrin said...

uit nak nak nak :)

ajumohit said...

uikkss sedapnya pizza!!! meleleh air liur tengoknya hihihi...

MamaEma said...

nampak kat newspaper pun dah mengiurkan...bila nak belanja ni..hehe

ainhany said...

wooouuu telan air liuq jugak tenguk piza n prown nie...takpe2..adatlah iklan mgg gitu...yang penting sedap kan.

Pepel BoNda AmaNi said...

hari tue mama aku teringin nak berbuka posa 6 ngan pizza....

[sutera kasih] said...

uwaa...akak ni buat sy terseliur dah..

NzA said...

nmpk mcm nipis dr biasakan wahida..mula2 tu tringin gk nk cuba ttp anak2 akak kt nipis semacam jerr terus xjadi....

aimie amalina said...

waaaaaa
esok gak nak gi pizza kalo cenggini
hehehehe

rasp said...

pizza nie fav my kids sis...
sebulan sekali harussss terjah :)

exora said...

ermm..sedapnyer..nsb baik x mengidam, klu x, trus kn g pizza ni..hehe

Softtouch [Hanim] said...

haah lah igtkan tinggi rupenya nips jer...xbape sedpa yer?tp teringin nk cube..nnti sy cube ...

Run Away♥ said...

apa benda pun kalau kat tv memang nampak sedap..;d

meaw said...

tempura tu kurenggg,saya suka meatball...sedap gak...rege pon okay la..