nuffnang advert

Friday, August 12, 2011

Ujang....

salam 12 Ramadhan....
nak citer ni, dulu2 masa zaman aku sekolah menengah sampai zaman UiTM, aku suka giler baca majalah Ujang ni...tak pernah miss beli tau...lawak giler....asal tgh mlm je, pas habis study, mesti aku gelak terkekek2 sensorang dlm bilik....sampai mak tanya, ko ni kenapa long? apa yg kelakar sgt tu?

majalah Ujang edisi terbaru...bumper puasa punya...tapi bukan aku yg beli, kakak guard yg jaga kaunter aku ni yg beli...aku dah lama giler tak beli since byk kartunis2 Ujang yg best dibawak lari pegi ke majalah Apo? eh, mesti korang tak tau kan majalah Apo? tu majalah apa lak...tu majalah sama management ngan Ujang  gak la nok...since situ aku jadik frust menonggeng sbb Ujang akhirnya tinggal kartunis suam2 kuku dan lawak dorang ada kureng sikit...huhu...

dan sekarang bila kakak guard beli majalah ni, aku rasa terkejut sgt sbb majalah Ujang ni masih bernyawa rupanya...aku tanya kat kakak tu, kartunis Lengkuas ada lagi tak? dia kata ada...kartun mat Despatch 2 ringgit ada lagi tak? dia kata ada...yahuuuu!! nampak gayanya jap lagi nak kena pinjam majalah tu...hehe...kalau nak beli nak kena tgk dulu lawak dorang masih menyengat macam dulu ke tak...kalau lawak dorang masih best mcm dulu, confirm aku akan beli tiap2 bulan...hehe...nak jadikan rutin aku mcm zaman dolu2...


p/s: majalah Gila2 pun aku suka jugak.....oh, sweetnya kenangan bersama majalah2 ni...

66 comments:

NM02 said...

al-fatihah utk kartunis ujang

~izan~ said...

oo dah kuar ek yg bumper puasa.kena g kedai jap lg ni.tp bukan izan punya,adik yg darjah 6 ni dia mmg setia giler dgn ujang ni hehe..izan tumpang gak baca.hehe

bujal X said...

makcik NMO2? ujang sudah meninggal kah???

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

bestnye...sy pun suka bc buku ujang...

::FAIZ FARISH:: said...

eh tetibe mcm nak beli palk... hehe

fazrulnoor said...

best kan ujang..lawak antarabangsa

amirah said...

hah? ujang meninggal? ke majalah ujang..?? majalah ni feveret nok..memang berkoyan2 dekat rumah mak dulu.semua suka baca.berulang2 kali baca pun takpe..hehe

MaMa AiNi said...

wahida...mama pun baca ujang ni..dolu2 je..betul skrg dah suam2 kuku je !!, he2x..best ke?..kalau ok mama pun beli jugak nanti...

fazilzura said...

mmg gilak sukak kt komik ni (awat cm org swak je ni wakakak)..

pehtu aku suke draw balik katun2 tu ... (now tgn dh keras dh huhuhu)

wahida said...

all: yang meninggal adalah kartunis Qayyum...al fatihah..

ajumohit said...

Arwah yg rambut keriting tu kan? Smg rohnya tenang di sana amin

Hanis Azla said...

dah lama tak baca komik ujang ni.. masa zaman sekolah mmg suka layan.. time balik raya siap beli bumper raya utk baca dlm best.. layan sungguh..

BTW wahida, novel TFT tu dah ada jual kat MPH dan popular...

wahida said...

hanis azla: ok kak, cargas akan dicarik...

ieda said...

ekekek aah dikkk nak2 citer 3 dara pingitan tuu .. adehhhh :))

iduraz said...

Kartunis Qayyum tu dh meninggal ek?Al-Fatihah..kita pon suka baca Ujang..lawak antarabangsa..sejak dh kwin nih jarang beli...kena cari alik nih..

Zura said...

suke lawak antarabangsa, workshop, n byk lg lah..

eB ezrin said...

eB dolo minat gila2... tapi biler dh raser len jerk eB pn dh x gelak.. eB trus stop... tapi bajer komik best kan? ;p

misya said...

sya mmg suka majalah ujang

LuN@_aiDi said...

Suke333x pos mai Nz satu^^ hihihi
suke sangat baca majalah ujang versi puasa & Raya!! beshh kan?..
tp yg tak besh tuh ler, biler kartunis banyak yg tak de..huhuh
paling suke citer Workshop!^^

intan morsalin said...

wahida ni mmg mengimbau kenangan silam aaa..mmg dah lam x baca ujang ni..dulu ska baca katun yg lembu leh bcakap tu..lupe aa nama per..bila baca ayat2 lembu tu kutuk org mmg leh gelak guling2x

Maya Mayana said...

aku pn suka gak,tapi yang cerita jiwang2 sikit tu apa ekk,yg karekter laki rmbut pnjg n cool tu..pehh lama tk baca...baca dan giler,komik pun aku layan gak citer COnan

Emy Tak Kecik said...

aah kan...ujang gak best..sama la pas byk kartunis dah chow aku pon dah x beli

lengkuas siap lukis gmbar aku time g pesta buku kat pwtc :D

wahida said...

emy tak kecik: okeh, aku jeles...

sahromnasrudin said...

layan APO gak huhuhhhhh

sW33tdARLiNG said...

aku kannn mmg last beli pun zaman sekolah tp masa ngandungkan zulfan dulu ntah cemana boleh plak terbeli Ujang ni... sekali tujer..

mrsharis said...

Lawak dia yg aku ingat sampai skng..
1. panjang..panjanger..panjangest.. kacang panjang

2. Ketat..ketater..ketatest..seluar ketat..

hahahaha..mmg aku ingat sampai bila2 tuh..

cheqna said...

cheqna baru baca last week..adik belikan...dolu2 memang tak pernah miss r..

Dee said...

terkejut aku dgr ujang dh meninggal..biar betik..salah orang rupanya..

aku dulu kecik2 pun majalah Gila2 adalah majalah favourite..paksa2 dan hentak2 kaki suruh arwah abah beli..masa tu belum darjah 1 pun..hehehe..

tapi bila Ujang keluar..mcm kau lah jugak..tiap2 hari aku beli..lepas tukar majalah Apo..dah merudum minatku..hehehe..beralih pada novel2 cintan cintun lak..

wahida said...

mrsharis: kahkah...mmg lawak kan?

ratusiput said...

tapi tak sama cam dulu2 punye kan.dulu punye mmg kelakar.skang punye ni cam kurang skit.

Cik Ecah said...

ecah dgn akak ecah memang kegeemaran bc majalah ni....
hahaha...

ujang n gila2...
besttt

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lama aku tak jumpa majalah nih lg..tetiba rindu lak..dulu lepas zaman gila2, trus ujang lak monopoli..aku leh la katogeri pembaca setia gak, sblm kuar majalah apo, uthopia lah, mcm2 lg lah..

mamyharraz said...

mmg memorilah majalah ujang ni..
gila-gila pun sama..dulu mmg tak miss baca..

rindu nak baca semua majalah tu :)

khaifaiz said...

teringat zaman silam ni... dah lama tak tgk.. boleh plak tgk mjlh ujang kt sini... ni yg kene beli ni... nak layan balik lawak-lawak dia

Kakzakie said...

A'ah lah wahida. Kakak dulu pun baca majalah Ujang dan gila-gila. Kakak suka Zunar kalau gila-gila...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

TQ post entry nie.. tetiba aku teringat..aku blom beli Ujang yg baru..hahaha..

ILA HonEyBuNNy said...

majalah ujang n gila2 memang kelakar kan....

baca mesti duk gelak sorg2 jugak..ahhah

WuMing said...

Dulu layan juga Ujang nii... Selepas mereka ada masalah dalaman..

Dah tak ikut lagi dah..

Skarang sendiri pula yang buatlawak...


Kih..kih..kih..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dh lama x baca majalah ujang..
zmn2 anak dara dulu selalu juga baca..

Angah said...

haha majalah yg cukup femes dulu kan....

Angah said...

oo lupa nak tanya waheeda dhtgk ke gmbar kulat tu,nama dia kulat sisir....

rasp said...

dah lama akak tak baca ujang nie...
mmg kelakar dolu2....
cam u ckp le, bila tinggal yg suam2 kuku tu...
akak pun cam u sis....

hani@debumelukut said...

komik favorite zaman persekolahan.

James Alexander said...

mat despatch ngan geng repair moto karya sukun itu mmg legend...

makdara TERdiva said...

gila2 pun best jugak!
kalau hadap benda tu tak ingat lain dah..

fiza said...

Dedulu suka baca gila², ujang & apo. Skang nih pa & ma jer lah...hehhehe...

MommyAqil said...

saya plak suka baca Gila2..bnyk gila nostalgia...seronok!!kdg2 bleh relate ngn life kita ni..huhuhu..

|| NaFiRaa || said...

suka jugak!!! dulu2 ayah suka beli majalah ujang nih.. asal baca jek gelak guling2.. muahahahaha..

~ yus ~ said...

anak kak yus Aqil suka baca Ujang...

Memang akak belikan untuk dia baca sebagai hiburan...:)

whitecappuccino said...

memang dulu layan gak ni..lawak tol!

whitecappuccino said...

memang dulu layan gak ni..lawak tol!

Aleyn said...

Memang nostalgia lah majalah ni....teringat slot 'adegan yg tidak mahu kita lihat'...ekekek

miloais said...

antara majalah peberet iols - selain majalah gila-gila...

AnAk dEneSor said...

dulu rajin jugak bce..skrg xdah.huhu

myamyza said...

kite dulu pon sama jugak dok gila beli majalah ujanhg ni, tapi sekarang beli jugak sekali sekala sebab lawak dia dah kurang kick, kalau dulu baca sampai menangiss ketawa tau kak!!kite paling suka cerita lantu lampor, sbb tu email kite tu namanya lamporzweet, guna sampai sekarang tau! wah buleh buat entry ni...

:: Mrs.Eady :: said...

peerrgghh..old skool beb ujang nih! :)

NzA said...

Indahnya kenangan itu...jgn2 wahida mengilai2 tak mlm2 masa baca komik ni.....

::NureeN:: said...

dah lama x baca ujang.. rasanya last tahun 1996 kot hehehhe

Softtouch [Hanim] said...

betul wahida lepas kartunis ujang byk pergi ke Apo sy pun dah xlayan mjlah ujang lagi...tp lawak dia mmg bestkan..dulu pun sy lyn jugak...

[sutera kasih] said...

last baca ujang masa sekolah rendha..pewww..teringin nak baca lg huhu

kasihredha said...

zaman akak dulu pun dah ada..tapi nama dia Gila2

wida said...

eh kartunis ujang tu meninggal ker?

wida said...

oic..krtunis qayyum yg rmbut curly tu ker?
ingatkan ujang td

Dearie Pearls said...

dulu ada roomate memang pelanggan setia majalah lawak nie. saya tumpang baca je tapi tu ar.. bila je na baca mesti kawan tu tegur;

'ko ni baca siri penyiasatan ke aper.. muka ketat je..'

Ermayum said...

i suka ujang yg original yang cartunis tu hehe

.izzati liyana. said...

saya pernah beli sekali dua je dulu sebab boring sangat. mak tak bagi beli. bahasa pasar sangat. mak saya cikgu bm. no comics! huhu.