nuffnang advert

Friday, August 19, 2011

semoga Allah permudahkan...

salam 19 Ramadhan....

pic ini aku amek masa kami sekeluarga ke Bandung bulan Oktober tahun lepas...budak2 remaja kat sana nak mencari duit dgn cara mcm ni lah...nyanyi kat keta2 yg tgh macet...kesian pun ada....tapi yg aku pelik napelah budak ni tak pakai selipar....huhu...tapi suara dorang ni sedap2 tau....mcm2 lagu dorang bawak...


yer, tahun depan aku akan kembali ke sana lagi.....ke kota Bandung yg tersohor dgn dunia fesyen, tempat terkenal yg nyaman sejuk dan tersohor dgn barangan murah...
dan aku akan jejakkan kaki utk pertama kalinya ke Jakarta tahun depan....

yer, seperti aku katakan semlm, aku akan settlekan Indon sebelum berfikir ke tmpt yg lagi jauh...

Bandung: done
Bali         : going on this coming October
Jakarta   : going on Feb next year
Medan   : hopefully on 2013 ( semoga Allah perkenankan...)

dan sekarang mood raya masih belum sampai sbb duk fikir Bali, Jakarta-Bandung....tapi duit nan hado....haha!!

nampaknya duit raya utk anak2 buah tahun ni kena potong...kehkeh...


p/s: Phuket tetap menjadi idaman aku...Maldives pun sama...eh, tetiba...

71 comments:

Teratak Hami said...

Akak tak pernah pergi Indon ... keciwa jgk sebab asal sebut nak gie Bandung jer, suami buat muka boring sbb dia dah set kat kepala, bini aku nak gie shopping. Maybe kena cakap gie Bali / Jakarta kot

KhaiRin said...

ekceli, sgtbimbang jika situasi diatas berlaku kt mesia ni...

Iffah Afeefah said...

ermmm suara sedap patut jd penyanyi

::FAIZ FARISH:: said...

kesian

NM02 said...

byk angan2 kau tu.. dah buat maybank2u online belum?





muahhahaahahahahahahaha

:: Mrs.Eady :: said...

amin insyallah ade rezeki ko...

wahida said...

nmo2: pakai mebeng ko lah...

hahahaha!!!

intan morsalin said...

waaa....sonoknya..dah ade list nak melancong ke mana....

dah lama x melancong ni....huaaaaa....cne nak melancong..duit sik kuo jerrr

sha a.s said...

babe, mase aku g hari tu kn, aku sedih gile tgk dorg kt sana tu....mcm2 cara dorg bwt nk dpt kn duit.....tp takot pn ade...ehehe

along said...

ko gi feb yer jakarta...long pun gi jugak... but..bulan june...tu pun klu tak de pepehal la....insyaallah......:)

eB ezrin said...

nanti tlg blikan eB fm leh? :)

misya said...

wah jauh perjalanan

h4ni3 said...

Batam takde dlm list ko ker wahida?
hehhe.. indon gak tu

IMANSHAH said...

teman pun nak naynyi jugak le, sore teman sedap yong

Pepel BoNda AmaNi said...

PHUKET memang best nok........destinasi sedut2madu aku dulu..kekekke..ha;ah aku scary tengok situasi cam nie kat bandong...siap ada yang bawak anak kecik lagi la kesian..tapi kat sana...ko dah bagi dekat sorang..jap g..kompom berduyun datang...

salina said...

wow best kan jalan2...takpe aku doakan hajatmu semua termakbul..jgn lupa ole-ole (amboi melampaunya..)

AnneRaini said...

samela sy pun gi bandung tahun depan..gi April..tak sabar.

wahida said...

along: ko pun nak ke sana? kalau ko gi feb kan best...hehe...

eb ezrin: insyaAllah..mmg ada hajat nak beli FM utk eb masa kat Bali nnt...

h4ni3: ye tak ye jugak kan...apa yg best kat sana ye kak?

eima said...

holiday je ek ... skrg org mood raya die mood holiday ...hahahaha

cam ne tu ....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x penah merasa jalan jejauh..paling jauh pon sarawak je..

fazilzura said...

hamboi2 syok nye ko pi jalan2 luor msia....

tingin nak naik flight tau (jgn x cayo).. haku xpenah naik lg.. huhuhu

eh aci le belikan kwn baru mu ni FM nnt ye

miss Fyqa said...

wah kak..nak bercuti eh.. ala.. baru nak mintak duit ghayer... ehehe..

Segmen Ramadhan:Bazar Ramadhan dimana2

Zura said...

nak ikut boleh..??

cheqna said...

semoga allah akan permudahkan segalanya untuk akak sekuarga =)

makdara TERdiva said...

i nak pg jepun ..tp dlm bank ada sekupang jer..camno??

harap pg dlm mimpi jelah..haha

AnAk dEneSor said...

wah besh nyerrr..=)x aci la wet raye kne ptg.hihi

ieda said...

aminnn semoga murah rejeki mu dik ! :)

rara pinkmafia said...

sekurg2 nya budak tu ada cara dye nk cr duet dan bukan menggemis.

Hanis Azla said...

sian anak2 buah.. duit raya kena potong sebab auntienya nak gi jenjalan lepas raya.. he..he..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya..nak ikut gak...

Dee said...

tahun 2013 or tahun 2012 hujung2 tu kita ke krabi nak nok! muahaha..

Lya Colours said...

bali ! hihi

miloais said...

dah siap plan cuti2 tu...
seronok banget ye...

MamaEma said...

belum ada rezeki nak ke oversea..hehe

tahun depan setakat sabah dan sarawak saja dulu..Malaysia tak habis lagi di terjah...hehehe

wahida said...

dee: ok nok..plan siang2 supaya senang aku kumpul duit...hehe...

amirah said...

uii...nok ko main obersi je ek..dasatt..eee teringinnya nak gi bandung ko..katanya best kan..next year la nampaknya

bujal X said...

belikan saya kartikasari punya brownies~~tq~keh keh~~

rasp said...

mmg dorang nye sora power2 semuanya kan sis....
bestnya list jalan dah ada....
i pun nak buat list gak le :)

Puteri said...

awak nak abiskan indon dulu baru nak pi tmpat lain? maknenya saya kene abiskan lawat msia dulu baru leh ke obersi la kan..kan..

Cik Ecah said...

seronoknyer tgk ko melancong kak.....
mcm2 tmpt nak g nih :)

along said...

tu la...tak kene time la pulak....klu tak boleh soping same2 kan......hik..hik...

Daddy Ziyyad said...

Ko dah dapat belom supir utk gi Bali? Kalau nak, aku boleh rekomenkan sorang supir Islam ni, nama dia Isme. Bagus. Aku guna dia dulu.

mrsharis said...

amin..amin..amin..semoga hajatmu tercapai..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestnye dpt p obersea..
ktorg..m'sia pun x abis round lg.. :)

wani said...

woow bestnye kooo,g jenjalan rata2....mesti ko org kayee...

fiza said...

Insya'allah...klo ada rejeki sampailah tu.

wahida said...

daddyziyyad: ko lupa ke ko ada buat n3 khas pegi Bali tu...aku dah amek no pak isme tu...tengs again...

wani: jgn ckp mcm tu...kalau aku kaya, setiap bulan aku gi melancong, ni nak gi Bali ni pun tah ceruk mana duit aku nak carik...huhu...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

aku baru nak jejak bandung bln 10 nih..insyallah..

::NureeN:: said...

x pernah smpi bandung... teringin nk pegi sana...

GreenJade said...

pnjang list ko noks..so plan kite gi maldives tu kensel dulu la nih uhuhuhu

jelez dengo kwn2 gi Bandung b4 raya ni kan...dpt langsir murah2..aku maleh nk gi bln ramadhan ni...peak ya amat..meriah sgt manusia bersoping..

azzey said...

tahan plak kaki dia x pakai selipar..

p/s: sy pon teringin nak ke Bandung

Kancilbiru said...

wah rajin btoi melancong eh...

kasihredha said...

yang penting simpan cita2
InsyaAllah tercapai :)

ajumohit said...

Penuh dah jadual ko da... Bestnya
Mkn angin.....

~aSHa~ said...

suka jalan ye....seronok kan...anak dah besar senang skit nak jalan sana sini....

Umie Artoqiemie said...

Umie banyak kawan kat indo tapi, xpernah jejak kaki kat sana. HAHAHAAH!

Pala Maldini said...

nko ada bisnes ke apa ? asyik2 bandung....

kalau lelaki pergi ulang2 tu.. mungkin aku tau sebabnya.. hehe!

L said...

xpenah ag g sana.. huhu

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

sekadar hiburan
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/sekadar-hiburan.html

eLLy said...

hahaha duit raya anak ko pulak yg kena potong ;p

Orchid said...

erm...betul tu..
bile da sampai bandung, baru tau camane susahnye diorang...
sampai tengah malam pon adekan..
yang menjaja lagi...

Mmg best shopping kat bandung
tapi,'sangat tak suke sebab kalo jalan ade je yang ganggu...privacy kureng...=P

MasZuber said...

memang kesian diorang nie..

~izan~ said...

nak kirim nak kirim! tetiba ahaha

seronoknya.

bila la nk g sana,asyik tgk org je cerita,sbb tak tahu nk g dgn siapa,asben cuti bkn mcm org lain hukhukhuk...

wahida said...

pala maldini: woi, aku baru sekali pergi sana nok...tahun depan baru nak gi lagi...tak de maknanya asyik2 aku gi Bandung...kehkeh..

elly: duit raya anak aku tak kena potong...aku bukan mama yg kejam..haha!!

|| NaFiRaa || said...

jangan lupa ole2 utk daku yer nok!!
lalalalalala

MaMa AiNi said...

sian dengan diorg kat sana..bekerja keras utk hidup, kat malaysia byk kerja tapi org2 malas nak bekerja..hu2x..bandung..ehem2..

Softtouch [Hanim] said...

sy plak xpernah lg p negara indon nie...xtau bila nk pegi...tp paling nk pg bali lah..sy suka tmpat yg ada pntai...

kalu ada rezeki nk pg bila anak2 dah besar wahida..kalu skrg travel jauh2 tnpa kereta ni ssh..nk mgankut plus air semua...satu beg mmg xcukup..hehehehehe

[sutera kasih] said...

seronoklah akak melancong je..jeles2 hehe

wida said...

amboi melampaunya sampai kena potong duit raya..hiks.

jalan sis..jangan x jalan!

khairul said...

x merasa lagi nk ke Indon..kumpul duit dulu

sW33tdARLiNG said...

bestnya dapat bercuti... aku tgh target next year oct nak pi beijing main salji

Shaun said...

This can't really have effect, I think like this.
cottage rentals | Embrun Ontario | how to distress furniture