nuffnang advert

Monday, August 22, 2011

kenapa? kenapa?

salam 22 Ramadhan....
ari tu kan, aku teringin nak mkn satar, lepas tgk kat blog greenjade....padahal dgn secara jujurnya aku nak ckp, aku ni mmg tak pernah mkn satar, dan tak pernah terlintas atau teringin pun nak mkn satar ni....tapi lepas greenjade kata sedap...balik keje aku mintak hubby carik satar ni kat PARAM....alhamdulillah ada....

hubby beli satu cucuk....satu cucuk ada 3 bungkus satar....mcm aku ckp tadi, aku tak pernah mkn satar sebelum ni, tapi sekali bila rasa....huwaaaaaa!! kenapa aku tak boleh mkn satar ni?? kenapa tak kena dgn tekak aku? why? why? cuba gigitan yg kedua...tetap tak boleh nak telan....aku tak tau mana silapnya, aku suka mencuba makanan baru dan selalunya aku boleh telan, tapi apesal ntah, satar ni nampaknya bukan benda yg aku carik lepas ni....huhu...
mungkin kalau aku dpt betul2 org Terengganu buat, baru aku boleh telan kot...huhu....

sedih......


p/s: tengs to kak amie sbb pillih blog saya sebagai blog top 10 pilihan kak amie dlm segmen abg ben ashari kita tu....terharu saya kak....sob sob sambil hidung tgh mengembang....hehe...

79 comments:

Daddy Ziyyad said...

ko nak makan best, beli sata kat Kedai Aziz Sata, Kemaman. Memang best. Sata kat KL ni ntha apa apa rasa.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

mungkin org tue buat tak pakai ikan fresh kot..nanti pi terengganu baru try yang terengganu punya..mesti baru boleh masyuk

:: Mrs.Eady :: said...

oi oi..sedap leeeeerr..xnk pas kat aku! :)

alien said...

sata best tu cari belah2 pantai timur.. baru ngam, makan sekali pasti na lagi..

kalau otak2 cari yg kempas..
baru best..

qemaishak said...

Ku pun tak pernah makan satar nikak, xtau nape tak terliur huhu

cheqna said...

setuju dengan komen daddy ziyad =)

wida said...

mula2 sy pon tak suka sis..tp dah duduk trggnu ni, jadi suka pulak.
mesti rasa satar tu tak sama cam satar trggnu..hehe

eima said...

sedap...aku suka ...
even aku org kedah yg tak penah tgk pun mendalah ni dulu..tp seklai cuba aku terus suka tp bkn dlm kuantiti yg byk la...hehehe


tak pe... nanti try yg kat kontan or ganu plak ..mana tau sedap

AI said...

- pernah mkn kat ganu...ok la rase nye...kat kl x pernah beli lagi...

NM02 said...

kau tak join BA tu sekali?

KhaiRin said...

ori nyer sata hanya kt ganu..kt KL ni entah mende la rs nyer

amirah said...

agaknya sebab dia guna ikan yg tak brape best..tu sebab rasa dia ngeri..hehe

Anum said...

bestnya sata.. teringat masa jalan2 terengganu

wahida said...

nmo2: ko tau jawapan aku...

AzMask said...

Kalau g Kuantan, mesti beli satar. Makan panas2 sedap..

makdara TERdiva said...

pernah beli sekali 3 thn lepas
tp rasa dia mcm dah basi..
ke..rasa dia memang mcm tu??
terus tak beli2 dah..

rasanya sedap lagi otak2 dari sata :D

Teratak Hami said...

Sata sedap !!! Lebih2 lagi bila tergigit cili padi kat dalam tu. Kalau sengaja gigit, kureng skit nikmatnya.

Maybe awak beli tu dah basi agaknya :-)

syariza09 said...

kurang rasa ikan kot...kalo kurang , mmg la xsedap...pasni p cari kt trengganu lah yer :)

ajumohit said...

ala2 aku suke giler itu satar!!!! bile la leh gi kemaman ni, kat situ je yg kene ngna tekak aku ni weehhh

sW33tdARLiNG said...

biasanya kat param mmg tak sedap. ada jer yg tak kena, kadang mentah laa tak berapa nak garing laa..

bujal X said...

yang sedap sate~da pernah try? keh keh~~

mamyharraz said...

teringin jugak nak mkn..tp tak dpt lg..

wahida said...

bujal x: bengongmu....sate feveret aku noks...

Cik Puan Zura said...

sedapp oo satar..tapi kalau salah beli kat org yang x tau buat memng x sedap...

saya boleh habis kan satar 3 cucuk sekali gus...kakakaka (monster nya perut memang mcm tu...)

atty's said...

kty suka satar..sangat2..

whitecappuccino said...

satar banyak kat tempat akak tapi satar kat pasar malam rumah akak paling best! setiap minggu beli..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tak pernah lg mkn satar..tp ramai org kata sedap.. ^_^

Zura said...

sy rase sy xpnah makan sata nie..

Dee said...

yup..maybe yg kau beli tu tak pure sata..yg kat ganu sedap..tp kau mkn tak otak2..

salina said...

uikk sedapnya satarrr..

p/s: i dah folo yu hehehe

intan morsalin said...

kalau btul2 yg teganu nyer mmg best wahida....leh termimpi2 tu...uwaaaa..nak mkn sataaaa

Pepel BoNda AmaNi said...

aku penah beli skali jerk..pastue sama la situasi cam ko...terus kena banned tiap kali sebut nak makan satar dekat en dedi..nyampah...

AniE said...

Kalo belah pantai timur mmg sedap sangat tau Satar ni..
Kalo belah selatan die ciplak je..
Tak rase ikan, mmg x best:

kak Wahida,
barang da sampai,
mekasih banyak ye,
tak sempat je naj bagitau=))))))

wahida said...

dee: otak2 my feveret!!

anie: alhamdulillah...dah selamat sampai...hope u like it...

Lya Colours said...

dapat yg terengganu ori pny mmg superb. ni org2 biasa buat tak kick. isi ikan nya pon tak sedap. ish lama x balik ganu. blk sana dpt mkn byk2 and murah plak tuh. lagi 1 pulut panggang inti ikan. mabeless

::FAIZ FARISH:: said...

1st time tgk bnda ni... hehe

ieda said...

aah lah wahida .. sedap tau .. nak2 sata dari pahang .. ermmm ...

mgkin rasa ikan tuu yg wa x leh gi .. sbb ada ikan yg digunakan agak gatal .. kira nasib jugak lah setiap kali beli .. adakalanya akak pun terkena ... gigit sekali telan dah rasa terus buang x leh gi dahh :)

- abdul hadi abdul muti - said...

satar tu macam mana eah? tak pernah rasa pun sebelum ni. huhu

kasihredha said...

wahida...akak rasa wahida salah tempat le beli sata.
Sata made in trengganu ke...pahang ke memang best :)
nanti try lagi ye

LuN@_aiDi said...

satar? urmmm tak pernah makan juge...huhuhu

wahida said...

abdul hadi: aku pun baru festaim mkn satar tu nok...tak kena ngan tekak aku la pulak...huhu...

dhiera said...

sama la kite.. saya pun tak pernah makan satar~

ZaNa aDieyZa said...

zana xpernah makan.. tapi ramai yg kata sedap.. maybe org tu x pandai buat kot kak..

~aSHa~ said...

kalo gi kemaman roger sy...sy bgtau tempat mana paling best sata..

ct shah said...

satar ni ape weh?

wahida said...

ctshah: satar ni diperbuat drp ikan tau..ada kelapa sikit...if i'm not mistaken...

mamaNoriz said...

yg ko beli tu kena kat tmpat tak sedap kot..


sebenarnya satar tu sedap dgt!

kena cari tmpat yg betul la pas ni

MaMa AiNi said...

mama selalu mkn satar ni..tapi kena pilih betul2 sbb mama pernah terbeli yg tak dibuang tulang nya..hu2x...ehem sedap satar ni..

MamaEma said...

kalau dr terengganu memang agak sedaplah..

Kakzakie said...

Kakak pun tak pernah rasa sata. Kalau sate hahaha... kakak makan sepuluh cucuk pun boleh...:)

mrsharis said...

klu nasib tk baik mmg dapat yg tak sedap. Ari tu aku beli kt param pkns tk sedap..beli kt param stadium masin pulak. Klu nk yg sedap kena gi ganuuuu...mmg terbaeekkk..

fiza said...

Tak kena dgn selera tekak kot. Tapi satar sedap tau. Mungkin satar kat PARAM tu yg tak sedap.

eLLy said...

mungkin ko beli di kedai yg salah .. nanti kita wat rombongan ke Tganu pulak ye ;p

::NureeN:: said...

nureen teringin nk mkn sata thn lepas lagik x dpt.. thn ni x dak la plak.. huuu

Ena said...

satar kat Kl ni banyaka kelapa.. dan ikan juga tak fresh.. tu pasal la rasanya lain.. huhuh

MasZuber said...

yang sedapnye kena banyak ikan..

fazrulnoor said...

mmg x semua org suke makan

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy penah mkn sekali tp cam bnyk kelapa jer..dia ada kelapa kan sata nih?

sarah-najwan said...

akak pom likes satar..suka sgt weh..kat kuantan ni ade kat tg gosong satar tu..sedak gilos weh..

meleleh air mulut weyyy..huhu

|| NaFiRaa || said...

ai orang terengganu pon x reti makan satar.. x tahu nape.. kekekeke

jeBateja said...

nasib baik le ko tak leh makan satar jerk...den dengan apel pun tak leh nak masyuk....rugi ooooo.....ahakz...

teringat plak org kat somalia yg tak semewah kita....alahai....

NzA said...

kena cari yg terengganu mari kot br best....

eB ezrin said...

k0 x suker ikan kot x?

♥ manje ♥ said...

kat utara ni ssh nak dapat tu... ~

wahida said...

rina cik betty: betul la...byk kelapa...huhu...

eb: aku suka banget ngan ikan nok....

Amie said...

Wahida,
Kak Amie pun suka cuba resepi baru... tapi memang betul, kadang-kadang sedap di tekak orang, tak sedap pula di tekak sendiri, kadang-kadang beberapa kali cuba di lain-lain tempat, lain pulak rasanya.... tapi satar ni memang belum pernah makan laaa... kalau ada memang nak cuba!

terima kasih ye...sebab izinkan kakak pilih blog ni...

AnneRaini said...

satar ni kalau tak pndi buat mmg taksedap...satar paling best kat terengganu..huhu

POHPALEH BURGER said...

hehe tak kene yang best.. nak2 blh2 pantai barat.. pekena yg pantai timur nye laaa ;) baru bestt

ArELeEz said...

alhamdulillah.. leez buleh telan satar. even jd fav food gak. kat sini ade 1 stall jual satar kat param. even dia satu2nye stall yg jual satar. limited to bulan puasa jerk. bln len nan ado! sodap!

[sutera kasih] said...

satar?tak pernah jumpa kt sini kak..huhu

diana said...

saya pun tak pernah makan...
wahida tak boleh makan sah saya pun tak boleh makan ni sebab saya bukan org ganu..
hehehh

Ermayum said...

maybe u terkena yang tak sedap :)

~izan~ said...

kalau yg pedas n rasa ikan yg lebih tentu sedap...lps ni kena ke kemaman ke hehe

Softtouch [Hanim] said...

pernah jgk mkn satar ni wahida...mgkin org yg buat satar ni xbape pndai kot..yelah sy pernah mkn satar yg sedpa n xsedap punya..

Dr. Ben said...

satar memang best!

rasp said...

tak gemar satar2 yg kat kl...
tapi yg satar kat kedai aziz sata kemamam...mmg terbaeeeekkkk :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

baru lagik mkn satar.. rasa nak lagi laa...

Myra Jay said...

Owhhh tak penah dengaq nama Satar nie apatah lagi makan kan..

So nak kena cuba la camni :-)

GreenJade said...

satar sini x bape nk best noks..aku misti nk carik satar pure made in ganu gak..kena gi sana mkn fresh2 baru heaven ..sini dh x fresh uhuhu