nuffnang advert

Tuesday, August 9, 2011

gearbox terbaik, terhebat, terangkat!!!

salam 9 Ramadhan....
korang pernah makan sup gearbox? perghhhhhh...layan weh....
ada satu hari tu masa nak buka puasa punyalah pening tak tau nak mkn lauk apa, terus hubby suggest mkn sup gearbox...aku pun apa lagi...jawapan aku on....dah lama tak pekena ni weh..

 sup gearbox ni kami beli kat PARAM tmpt aku...seketul ni 8 hengget...murah la tu...isi pun byk....

sebelum mkn, kena kikis dulu isi tepi2 tu pakai pisau, supaya mudah nak mkn...isi yg dlm tulang tu haruslah dikorek dan disedut pakai straw...ini kalau mkn kat kedai ni mmg tak boleh ni...sbb tak leh control cun masa mkn ni...lagi satu siput sedut....nyonyot bagai nak rak...kehkeh...
mkn sup ni sahaja pun sedap tau, pas tu letak sambal belacan....lupa diri jap...hehe...


p/s: tengs to kak Dee atas pemberian FM Melaka, Sarawak dan Kuala Lumpur yg cun2 belaka tu...punyalah lama dpt, baru nak say tengs dlm blog...ekekek...

74 comments:

lydzar said...

wah sedapnya..sy suka sup tulang..sup gearbox ni blom penah try lagi..sb tak tau mana nk jumpa :)

MR. SYAH said...

xpernah mkn sup gearbox.. tp sgt suka mkn sup tulang... terangkat..

NM02 said...

kami selalu wat mlm raya pertama. ayah aku kalu mkn, harus pakai ujung sudu, senang nak korek

wida said...

x makan..hihi
kalau hidang kat sy, hirup sup jerlah

whitecappuccino said...

ermmm..sedap!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah sedapnyee..

Hanis Azla said...

sup gear box mmg terangkat.. tp skrg aku giler makan sup urat keting pulak.. marvelous jugak makan dgn sambal belacan..

intan morsalin said...

dap nyer sip gear box...dah lama x pekena tu...wei..murah tol 8 hengget jer...pagi2 dah wat leleh air liur...huhuhuhu

misya said...

tak reti makan,ambil kuah jer

amirah said...

tengok rupa dia pun dah terbaik dah nok..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

dia nye lelemak dlm tulang tu..fuh..kalau aku mkn, siap ketuk2 , tung, tang punya nak bg lelemak tu suma abis masuk perut tanpa tertinggal sikit pun..hehehe

mamyharraz said...

Ya Tuhan tabahkan hatiku menengok gear box ituwwwww T___T

::FAIZ FARISH:: said...

nama dia klakar

Ayuraza said...

laki ai tak suker...tapi ai...pehhhh..sampai tulang putih je la yang tinggal..ekekeke :P tulang tu kalo boleh masuk mulut dah lama dah..hahah

Ayuraza said...

laki ai tak suker...tapi ai...pehhhh..sampai tulang putih je la yang tinggal..ekekeke :P tulang tu kalo boleh masuk mulut dah lama dah..hahah

ieda said...

alorrrrrrrrrrrr mencik !
mana nak cari sup mcm nie nieeeeee huhuhuh

:: Mrs.Eady :: said...

pppeerrgghhh...terbaiiikk!!!! :)

ajumohit said...

Hmmm sedapnya kene pulak sambal kicap tu mmg terbang

bujal X said...

saya sampai sekarang gagal menguasai jurus makan gearbox~keh keh~

mrsharis said...

tak baik tau wahida..terliur aku tengok. Kalau terliur batal posa kan..kan..kan..muahahaha...

redza said...

baca sambil tutup mata hehe..buat org terliur jelah ko nih

miloais said...

penah makan sup gearbox ni
masa pegi kuantan

bagi iols - lebih ngam banget makan kat rumah
hahahahah

rara pinkmafia said...

wahhhh sedapnya sup =)

| SUE | said...

murahnyer RM8, selalu kiter beli mesti tak kurang dari RM15.. part sedut tu yang paling beshhh...sedapnya!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

terangkat....

kasihredha said...

perrggghhh...isi dalam tulang tu kalau sedut pakai straw memang best giler kan...
memang syok mkn kat rumah ...tak yah nak control ayu waktu makan...hihi

Pepel BoNda AmaNi said...

aku dulu makan sup gearbox nie kat kedai makan..selamber badak jerk sedut ngan straw..terbaikkkkkkkkkkkkkkkk

ZaNa aDieyZa said...

murahnya kak.. kat tmpt zana, sampai belas2 ringgit..

Kakzakie said...

Wow!! Wahida masuk rumah terus dihidnag gerabox. Huh... panas nie perut kakak....:)

pB said...

sedap tu


tapi high kalestrol

alinac lover said...

yong x pernah lg makan gini

Zura said...

xpenah makan...

Iffah Afeefah said...

okeh mengaku jeles


suke sggtttt

NOOR FATIN said...

xpenah makan lagi untuk bulan puasa tahun ni. hehe.. sedapnyaa

maszmadi said...

nyum nyum..... slurppppp, sedapnya..

eB ezrin said...

cedapnyer, tapi pas mkn musti eB pening ;p

eB ezrin said...

cedapnyer, tapi pas mkn musti eB pening ;p

MULAN said...

suka suka sangat sup gearbox.. lazat berzat.. esp tang sedot tu..

khairul said...

x tahan dh nie.telan ayaq lioq ler jawabnya dulu...huhu

anyway..sy dh folo cni..601...folo sy juga ya

Bidasari said...

Adoi...tgh baca benda nie...meleleh air liur den... kena cari tu minggu nie... menu wajib dalam minggu nie...

James Alexander said...

benar...

makan sup ni x bleh control macho... mmg bersepah la jawabnye...

tapi kalau dah sedap, tibai aje la kan... hehehe....

~aSHa~ said...

makan KFC pun tak leh control cun, kalo idak tak puas....

cikceriacorner said...

pehh mak...bestnye kak

Dilla Ady said...

ni kalu bagi kt mak abah ai ni mesti syok tgk diorang makan..

tak nikmat la kan mkn ni nk kontrol cun..makan kt umah jek, srot..srot bunyinye..huhu

Dee said...

no problemo..itu sup gearbox tak pernah lagi cuba..takut tangkap smpi ke kepala..

ieja amieja said...

weh..dah terliur dah,marvelesss, peberet I..

fazilzura said...

FULAWEIIIIIIIIIIIIIIIIIII sodap tu .. sure akil sukeee

myamyza said...

ngancemmm

MaMa AiNi said...

wah terangkat...tapi org kata kalau ada darah tinggi tak digalakkan makan..hu2x..

♥ manje ♥ said...

isi yg dalam tulang tu la yg paling best kan... kolesterol pon tinggi huhu ~

Lya Colours said...

saya x makan gearbox ni. kalau hirup2 sup tuh bleh la. tp nampak mabeles ni. yewwwwww nak !

kayzie said...

sy pun suka ni..sll mak mertua kalu dpt tulang buat singgang..sy n hb tetap rebut gear box gak..hehe

Ena said...

ramai yg suka sup gearbox kan.. tp ena ni makan sup daging pun tak sangat.. bau lagilah.. rugi tol kan... uhuhuhu..

gedek! said...

abik straw...

slruppppppp...!

sahromnasrudin said...

mana strawnya heheheeee

Vna Sandhu said...

menyelerakan!

x pernah lg rasa sup gearbox..selalu order sup ekor aje

btw, singgah kembali ye :-)

munna said...

alamak...terliur pulak....

dwaty said...

suka gearbok dekat restoran DUSUN, BANGI... cepat, pantas dan sedap....

wani said...

isyh hang ni waheeda ,kecoq ayaq liuq tgk ni....

syariza09 said...

pergghh...meletup debambum...terangkat montot wehh :p

awat p sebut siput sedut plak...mula la teringat dah ni...dh lama x menyedut

Joy said...

ni fave mr hubby ni...i bese sup tulang..ke sup daging je ;)

[sutera kasih] said...

aduh tergoda iman..huhu

tak pernah makan lagi kak..

::NureeN:: said...

perrgghhhh... mmg terbaik lah

Myra Jay said...

Sedapnyerrrr.. suka gak tapi sekarang dah takleh makan daging segala, kena berpantang..huuhuu

sarah-najwan said...

alahai ida weyyy...akak da terliur nih..mana nk carikkk..huhu

ArELeEz said...

alaa.. nak carik jugak..! hadoi la..

fiza said...

Tak pernah makan lagi sup gearbox nih. Terlur plak nengok...mencik tau...

GreenJade said...

ni kempius nk nk start kokak dr mana ni.

buffet otel selalu ade mendalah ni.pelik aku org berebut2 tulang tu. mau pecah gusi kalu aku kokak2 nih.

~izan~ said...

silap time masuk sini..nampak sup plak aduhh... cara bercerita tu mmg saja wat org lap air liur tau hihi

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhh..

baiknya sup neh...terbaik lah...ehheh

NzA said...

kat kelate trkenal dgn sup ni wahida...hu.hu.hu...rindu kg.

rasp said...

sis...caya tak i tak pernah makan ini sup lagik...silalah percaya ya...

Ermayum said...

i sgt suka sup ini :)

Moris said...

This won't actually have effect, I suppose like this.
home phone service providers | indiana university school of nursing | massage therapy jobs