nuffnang advert

Thursday, August 25, 2011

aku terpulas2....

salam 25 Ramadhan....
korang pernah makan pulasan? sedap tau...kalau tak pernah makan, mmg rugi....tajuk kat atas mmg tak leh blah kan? laki aku punya idea...haha!!

ni la buah pulasan tu....dinamakan pulasan sbb cara nak kopek buah ni pulas je...senang bah....adik beradik buah rambutan, tapi pada aku sedap lagi pulasan ni...rambutan aku tak suka....kalau pulasan ni bg byk2 kat aku pun tak pe....hehe...
pulasan ni aku beli kat Nilai 3...sekilo rm4...semlm ptg aku beli lagi 2 kilo kat PARAM rumah aku....sbb mcm dah gian pulak...huhu...

dah, tu je nak citer....nak cepat ni...

p/s: semalam, hari ni dan esok takkan ada n3 waktu petang....maklumlah dah hujung2 Ramadhan, mood nak berblogging pun dah hujung2...huhu...

68 comments:

KhaiRin said...

meh la dtg umah sy...pokok pulasan merata2

~izan~ said...

suka2! ayah byk beli time bulan puasa n..musim kot.

amirah said...

aritu dh makan dh pulasan ni..berkilo2 kau..jenuh asik nak memulas je..eh, kalo beli kulit dia je dah berat kan?

bujal X said...

jangan makan banyak,kelak sakit tekak~~

Lya Colours said...

saya tak makan pulasan. tak pernah makan and tak pernah nak try. sebab macam pelik je.huhu

:: Mrs.Eady :: said...

tak pernah mkn tak pernah jumpa........muahahahaha....

ieda said...

wah2 buah nie memang kegemaran akak dan anak2 tapi puehh lah dik kan nak puleh2 nie :)

wida said...

tak prnh mkn lagi pulasan ni..he
dah sis mkn memulas-mulas tak perut tu?

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kita pun suka..lagi best pada rambutan...

cheqna said...

sangat sedap ini buah
no wonder la semalam takde n3 soal jawab agama...

::NureeN:: said...

dah lama x mkn.. teringin plak rasanya.. ;p

Lia said...

lia tak penah rasa lagi buah ni..

NzA said...

kt muar kalau musim mmg byk sgt buah ni..akak suka cz rasanya lbh sedap dr rambutan..manisssssssssssssssss..

jeBateja said...

uikk..sampai nilai 3 ko....semalam aku 3 4 kali masuk nilai 3....beli brg kek....ahakz

mrsharis said...

aku pun suka..semua buah aku suka :D (termasuk 'buah' yg bukan buah..agaggagaga);D

qemaishak said...

Lama tak makan buah pulasan nih...kulit tebal isi kecik hihi

Hanis Azla said...

mmg best pulasan ni.. akak pun baru makan last week..

ajumohit said...

musim ye skrg ni da? aku pulak terpulas2 nk mencari pulasan ni hihii

::FAIZ FARISH:: said...

mcm rambutan sket

Anum said...

bestnya pulasan kan

Cik Ecah said...

pulasan...sedap jugak! ;p

Daddy Ziyyad said...

kat rumah mertua aku ni, bergayut gayut buah pulasan, takde sapa nak makan! :P

khairul said...

x pernah makan lgi buah nie.

Kita mampu pakai tak nie ? .http://gilamodified.blogspot.com/2011/08/lamborghini-madura.html

misya said...

memang sedap pun

fiza said...

Pulasan memang sedap. Tapi yg tak best nya bila dpt pulasan yg susah nak pulas...hehehehe...

MamaEma said...

tk pernah makan..pernah tk jer...suka lagi rambutan...hehehe

mama tims said...

mmg sedap pulasan ni..antara rambutan ngan pulasan saya lbh suker rambutan..

AnneRaini said...

aku kalo bulan pose ni kurang sikit nak makan buah...tp pulasan ni pun aku jrg makan..

kaklong said...

kg saya banyak buat pulasan ni...heheheh

wardah @ fie shah said...

kenapa aku tak pernah makan pulasan? hmm pelik.

AI said...

- berat kulit je ni...kan

mamyharraz said...

best buah nih..manis je...tp dpt yg masam terus stop mkn =P

shida said...

masa mengandung anak sulung, inilah buah yg sy mengidam,,,dah la bukan musim, sekali tgk ada jual kat pasar mlm oleh jabatan pertanian.. apa lagi... bila dapat terus mkn sorang2.. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah nmpk..tp x pernah mkn..

Ena said...

BAK MAI SEBIJIK.. HEHEH..

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza pun suka pulasan dari rambutan. pulas je.. he..he..

myamyza said...

rambutan dan pulasan same je rasanye bagi kite..

Aleyn said...

Sedap buah ni..rasa cam rambutan kan

bunga said...

ingat durian tadi..haaa

miss Fyqa said...

hari ayah baru beli...dah abis pun di makan..hehe

wani said...

pulas jgn tk pulassssss....

atty's said...

minggu lepas baru makan pulasan

♥ dak pink said...

Lama dah tak jumpa buah ni.

syariza09 said...

b4 ni x kenai, dh kawin mil yg perkenalkan buah ni

ZaNa aDieyZa said...

baru semalam petang makan buah pulasan sbb boss bagi.. bagi zana rasa pulasan ni mcm kombinasi laici & rambutan.. hihihi..

mama maman said...

suka gak mkn pulasan nih.. tp lg gemar buah rambutan..:)

zue said...

pulas wahida jgn x pulas...klu x leh pulas juga ko piat je..:)

selamat hari merdeka dan selamat hari raya.

jemput kerumah amik kad raya.

makdara TERdiva said...

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :D

eB ezrin said...

pulas jgn x pulas ;p

SeLaMaT HaRi RaYa
MaaF ZaHiR BaTiN

James Alexander said...

pulas la pulasan itu selagi boleh...

hehehe...

Dinas Aldi said...

Pernah tengok tapi tak pernah makan. Tak bleh jadi, nak kena pulas jugak lepas ni, hehe

Umie Artoqiemie said...

rasa dia camana?

eelobor said...

aku lak tak berapa suka pulasan, lebih suka makan rambutan

kasihredha said...

akak pula suka rambutan :)

MaMa AiNi said...

smlm mama baru mkn pulasan ni..lbh sedap dr buah rambutan..

sya hassan said...

ya Allah.. jakunnya.. xpernah dgr kot psal buah pulasan neh..hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kat opis ada tanam..
kalo musim die, kite pi amek aje.. hehehe.. =)

a.samad jaafar said...

antara buah yg paling saya suka..
ciss.. betullah.. jgn nilai isi berdasarkan tajuk n3 hihihi.. ingatkan sakit perut !

Ermayum said...

susah nak dapat buat ni :)

selamat hari raya and maaf zahir batin

Bidadari Syurga said...

adoi... nak sikit.... kita suka....

NM02 said...

pulasan mmg sedap. aku pun suker. balik banting mesti pegi umh pakcik along sbb dia ada pokok buah ni.





aku terpulas²??? kau kan...

Zura said...

buah pulasan nie sedap..

[sutera kasih] said...

rasanya pun mcm rambutan kan kak

rasp said...

nie kalo simpan dlm fridge dulu baru makan mmg yummeh!

Kamariah Awang said...

Manis ke pulasan ni? Tak pernah rasa..

Softtouch [Hanim] said...

sy xmkn buah ni wahida...xsuka...

adam jamaludin said...

assalam....dekat mne sy bleh dapatkan buah pulasan nie....
isteri sy mengidam plak

adam jamaludin said...

sape yg tahu dekat mne nk cri buah pulasan bleh x tinggalkan no fon