nuffnang advert

Wednesday, August 24, 2011

Takdir Fitrah Terindah....

salam 24 Ramadhan....
ari ni lambat aku publish citer....sbb gi pos laju amek novel ni....sebenarnya semalam lagi dah sampai, tapi sbb takde org kat umah, aku kena gi amek kat pos laju lah gamaknya..hehe...

 ni novel drp kak HANIS AZLA....kak hanis ni one of my followers aku...dah lama dia follow blog aku dan sekarang aku nak support dia dlm bidang yang dia minat...tahniah kak, akak sekarang dah jadik novelis....

cun la cover novel ni...hehe...rasa terharu sgt sbb kak hanis sudi pos novel ni kat aku....masa mula2 kak hanis ckp novel pertama dia dah ada kat pasaran, dgn segera aku mintak hubby carik kat kedai2 buku....malangnya takde....pastu duk carik kat POPULAR pun org kedai ckp tak masuk lagi...huhu....sudahnya aku mintak kat kak hanis pos kan aje kat aku...tapi rasanya sekarang novel ni dah ada kat semua kedai2 buku kot....

masa mula2 hubby dgr aku mintak dia belikan novel, dia terkejut sbb aku ni dah lama tinggalkan arena novel2 ni...hehe...dulu masa zaman anak dara, aku mmg rajin baca novel dan aku suka letakkan watak utama tu sebagai diri aku...kalau watak utama tu sedih, aku turut bersedih, kalau watak utama tu stress, aku pun turut sama stress....haha....betul tau, kalau aku tgk tv pun mcm tu, kalau watak utama tu happy, aku pun happy, kalau dia cuak, aku pun ikut cuak sampai hubby cakap aku ni emosional sgt tgk tv...huhu....

yang penting aku nak signature dia sekali tu....sign yg mahal tu beb...ekceli nama hanis azla tu nama pena saja yer....biasalah novelis mana nak letak nama sebenar kan....hehe....tengs kak...saya baru baca prolog pun dah buat saya terpaku dan rasa tak nak keje je...rasa nak habiskan terus baca novel ni...best woooo....rasa tak sabar nak baca bab seterusnya...apapun, saya doakan akak terus maju jaya dan boleh keluarkan lagi novel2 yg gempak lepas ni....sayang akak!!

korang yang peminat novel tu boleh la carik novel yg hebat ni kat pasaran sekarang...


p/s: sampai sekarang teringat betapa bestnya novel Ombak Rindu...

69 comments:

KhaiRin said...

bleh pinjam x nnt? hahah x malu btol...

kasihredha said...

wauuu bestnya whida
yg mahalnya tandatangan novelis tertera kat novel tu

Jiji-Fify said...

perghhhhhh siap ade signature tuuuuu!! :O

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

eLLy said...

Hargai setiap cinta kasih dan sayang :D hurmmm i like

Lya Colours said...

saya sgt sookaaa novel ! eh nanti bgtau ye novel ni best ke tak. bleh beli nanti.kikiki

lydzar said...

wahh bestnya dh dapat satu..haritu g kedai carik, tak jumpa gak lagi.
awk dpt sain dia, tp saya dh penah jumpa dia in person hihihihi!

wahida said...

lya colours: dear, aku baru baca prolog pun dah best tau...gi la carik novel ni...

lydzar: dah jumpa in person? mak jeles okeh!!

cheqna said...

kaver tu memang terbaik r..=)
kena cari gok r pah ni

mamyharraz said...

sekali pandang cover tu terus jatuh cinta! sy peminat novel.

nak sign dr novalis tu boleh tak? ngidammm nih ^^

Umie Artoqiemie said...

wauu rajin sungguh... baca ..

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

best x novel ni..nak pergi car gak la kat kedai buku novel ni

AI said...

- wahhh best nye ade sign penulis giteww...

kayzie said...

lama dah tak baca novel ni..kalo nk baca kena berjaga la jwabnye..huhu

gedek! said...

novel buat uncle mengantok

wida said...

Wahh dapat signature lg..kelass.
x minta bc novel..berpinor mata membaca tulisan jer, hehe

mama tims said...

bestnya dpt novel dr kak hanis lg..
kite pon nak jugak..

ZaNa aDieyZa said...

zana dah lama x baca novel kak.. untunglah akk, siap dapat sign dr penulis novel tu sendiri.. syok!!

bujal X said...

simpan bebaik~~ble jadi collectors item tu~he~~

:: Mrs.Eady :: said...

jeles!!!kak hanis x offer ku pun1mencik mencik...

sayangsayangibu said...

dah selamat baca ke belum?
biasa kalau novel ni tak sampai sehari mesti habis baca kan?

NM02 said...

aku paling teruk nangis baca novel, karya ras adiba.. tak igt tajuk ape. entah baper kali aku baca novel tu noks, sampai la novel tu tenggelam hanyut dek banjir.





ehem.. leh pinjam nnt

wahida said...

sayangsayangibu: baru baca prolog jer...sbb baru amek kat pejabat pos tadi...tgh keje ni tak sempat nak baca...huhu...tapi baca prolog pun dah best tau...

dhiera said...

kalau dah bosan sangat baru layan novel~ huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Indah sungguh kata2 tu.. "Hargai Setiap Cinta..Kasih & sayang.." suke.. ^_^

amirah said...

oo..kak hanis azla tu novelis rupanya...

So Shy Lady said...

woh, dh bli rupanya...nak jugaklah 1. dah lama akak t.bc novel

Kakzakie said...

Minggu lepas kakak ke Badan Book Store tempat kakak belum sampai lagi....

MommyAqil said...

nak cari la novel ni nanti...tajuk pon dah meruntun jiwa..

Wahida:Ombak rindu??ouhh rindunya nak baca ombak rindu balik..huhuhu...

Anum said...

nak pinjam leh

Sharifah Nadzarah said...

wahida pastu pos sini k..hihihi

Hanis Azla said...

Temanku Wahida,
Terima kasih atas sokongan.

Hargai setiap cinta, kasih dan sayang..

Salam Mesra,
Hanis Azla <3

He..he.. TQ so much wahida for this entry.. Appreciate it so much dear.. Selamat membaca yer. Akak harap wahida menyukainya.. lepas baca nnt boleh bagi feedback kat akak yer.. TQ..TQ..TQ..

♥ manje ♥ said...

kita nak baca jugak... tapi cari kat utara ni tak jumpa lagi pun... huhu ~

whitecappuccino said...

Rupanya Hanis Azla dah ada novel ya..nak beli gak!

eima said...

wahhh siap dpt novel free tu ...

Cikgu Tie said...

Novel yang mampu buat cikgu tie menangis walau pun membacanya untuk kali kedua ialah "Seroja" tak ingat sapa penulisnya. Memang best layan novel nie. Cuma sekarang kurang masa untuk selalu baca layan novel.

wahida said...

eima: ni bukan novel free, dapat diskaun 10% dan free delivery...

myamyza said...

kite hantu novel dari jaman sekolah sampai sekarang!! pinjamm bley??

James Alexander said...

mungkin kamu terlalu menjiwai sesuatu watak kot... hahaha...

Daddy Ziyyad said...

Gempak sehhhh!!!

Author novel siap sign lagi!

Aku pun igt nak beli lah novel Hanis Azla ni...dia ada promote dalam blog dia..:)

jeBateja said...

eh....eh...berjiwa lembut gak hang ni kan...den ni kalau tgk org baca buku2 novel...sibuk le berkata org tu berjiwa lembut....ahakz...sorry le kalau salah...

MasZuber said...

betul la zaman baca novel dah lame ditinggalkan..skang nie tak sempattt..:)

Dee said...

ombak rindu..fav novel tu wahida..k dee pun ada berlambak2 koleksi novel..tp dah stop membeli sbb ketiadaan masa..hehehe..

lenkali guna alamat opis..xyah susah2 nak gi amik kat poslaju..hehehe..

::NureeN:: said...

nureen klau baca novel ni sure makan bulan baru abis hehehe ;p

Zura said...

seronok bile tgk org dpt ape yg di impikan...sy pun teringin nk jd novelis tp.....

GreenJade said...

wahhh sonot ni betambah2 le koleksi novel aku pasni..skg gak nk skudeng beliau hehehe

Citarasa Rinduan said...

wow....................

mmg mahal ada sign penulisnya.
rasanya ayu nak cari gak......

ombak rindu, kita tunggu filem ya..

sahromnasrudin said...

hanis azla dh jd novelis??? caya lah..jom support dia..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

aritu carik gak kat kedai buku depan sogo, xde lg..nnti carik balik kat popular lak... jeles sbb hg dapat sign tu...bestnyerrr

ajumohit said...

bertuah ko da, aku pon suke layan novel2 ni, nnti ko wat sinopsis kt sini, tak pon ko pos novel tu kt aku lak hihihi

chugie said...

salam..
dh lama x jengah sini!

dh lama juga saya x layan novel.. mcm best je cerita ni!

ieda said...

wa minat baca novel ya .. ermm sure sedap nie .. akak nie x minat , kalau minat sure dah lama entry2 penuh kisah novel ekekek :)

tapi tajuk dia sedap di dgr penuh makna :)

Mamamya said...

alaaaaaa...ni yg jeles nih...siap ada signiture lagik...huaaaaa!!!!! aku mmg nak cari novel ni tp x sempat2 nak pi kedai buku.....

Liza Razak said...

dah lama x baca novel..rindu pulak zaman sekolah menengah dulu

MULAN said...

best nya siap dapat signature penulis tu..!!!

h4ni3 said...

wahhh.. ada otograf
jeless!!

Iffah Afeefah said...

untngla

jeles3


ermmm lame tak layan nobel

bizi je kan

mamaNoriz said...

dpt autograph yg best tu...

klu dpat peluk cium style datin lagi best kan...

hehehe

MaMa AiNi said...

berbakat Hanis Azla ni !!..wah dpt novel yg siap ditandatangani lagi..

Liza @ Adzriel AB said...

wah... dah dapat novel hanis azla. kak liza yg selalu jumpa dia pun belum beli lagi.. he..he.. lepas raya kot. tunggu anak habis PMR nak buat hadiah utk dia.

Acik Erna said...

wahida..acik ni dari sekolah...sampai dah nak pencen..masih minat lagi baca novel..nak buat camanakan..

Dr. Ben said...

lama tak baca novel melayu

Softtouch [Hanim] said...

sy pun masa zaman anak dara mmg hantu novel..skrg ni xde lagi sbb dok belek anak2..

sy pun suka ombak rindu...novel paling best..

ctmarqonah said...

Nk pegi cari la kalo mcm nih... =)

Lia said...

lia dah lama tak baca novel.zaman study dulu rajin le.

mrsharis said...

Sekarang ni dah susah nk ada masa baca novel..tunggu anak2 besar sikit kot :)

NzA said...

karya hanis mmg jadi pilihan akak utk beli buka kt PSS tu...

wah bestnya wahida, dpt t.tgn lagi....

[sutera kasih] said...

wahhh..syoknya dpt signature dr penulis tu sendiri..nnti nk cari kt MPH hehe

Lulu Caldina said...

:)

Liza @ Adzriel AB said...

memang best pun novel ni. sekali baca sampai habis.