nuffnang advert

Thursday, August 4, 2011

akhirnya muncul jua....

salam 4 Ramadhan semua....
pagi ni ada sikit hepi...hepi bukan setakat abang dapat puasa penuh 3 hari berturut2, hepi bila pagi2 aku check kat nuffnang aku dapat BE ko...sejarah tu...festaim selama setahun dua bulan  aku meletakkan nuffnang kat blog, akhirnya apa yg aku tunggu selama ni muncul jugak akhirnya....

ok ok aku tau korang nak gelakkan aku sbb korang punya BE berderet2 kan? ala, korang otai...aku ni blogger picisan, tu sbb bila dpt BE ni aku jakun sgt....kahkah...dan harap2 BE ni akan duk lama dlm blog aku...InsyaAllah...

jujur, aku berblogging bukan sbb nak side income, blogging sbb aku suka nak catit something yg boleh aku, hubby dan anak2 kenang satu hari nnt...tapi bila dapat income mcm ni, aku anggap ni rezeki di bulan Ramadhan utk aku...alhamdulillah...

dan aku percaya berkat kesabaran ada hasilnya....terima kasih nuffnang!!


p/s: sekarang income nuffnang baru RM151. Belum pernah cash out dan hanya teringin nak cash out bila dia cecah RM500...boleh gitu? ( kalau camtu, nampak gayanya kena tunggu lagi 4 tahun baru boleh cash out...kehkeh....)

73 comments:

NM02 said...

caiyok la jah.. nuffnang sayang kat kau... aku ni sape la..

Daddy Ziyyad said...

OK apa RM151 tu..dari blog aku satu iklan pun takda! haha

cheqna said...

cheqna memang tak pernah nak amik port bab2 nuffnang ni...
sebab cheqna berblog just for fun...tapi letak jugak nuffnang tu..yang beshnya...baru ada 31 hengget...hehehehehe

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah beb walaupun ku tak berapa paham ape itu BE mcm mane nk dpt BE...

psstt..msti ko gelak kalo aku ckp nuffnang aku RM0.40 jek!ekekekeke...gelak!gelak! :)

wardah @ fie shah said...

Wei 151 itu dah banyak dah bagi ku. Haha. aku baru takat 10 hengget. Hahah, xpe minat berblog bukan sbb duit kennn.

~ yus ~ said...

Cash out pun boleh wahida. Orang kata yang pertama, lepas tu baru tunggu lama...

Tahniah!

Akak dah dekat sebulan BE takde ni..huhu

Teratak Hami said...

Akak kena belajau ni mcm mana nak dapat BE. RM151 tu banyak ler ...

~izan~ said...

tahniah..rezeki dtg lg...

ada jugak la duitnya,izan rasa izan takde pun..

dan niat kita sama,blogging utk simpan kenangan,letak nuff hnya nk tgk kwn2 baru yg dtg =)

dan izan plak utk senang asben yg jauh tu nk tgk apa yg kami buat kt darat ni huhu...

tp kalau ada rezeki,Alhamdulillah...

sha a.s said...

ok ler tu, dr xde....151 ko tu boleh bwt beli bahan nk bwt kuih raye tau nok..... :p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

baik ko cash out je nok. sbb biasanye lagi kencang ko cash out..lagi kencang income dapat.

tahniah dpt BE..kang tak benti2 la iklan tu nari2 kat blog ni selagi tak jd ME...:-)

sahromnasrudin said...

sy cecah RM 50 je terus cash out hahahahhah...

leh cover top up huhuhhhh

Rahmah Ram Ram said...

banyak tu RM151.... Tahniah ye...

Joy said...

tahniah2..my blog bila agaknye nk ada BE gak..

cikceriacorner said...

salam akak..

tahniah...heheheh..bestla berblogging ni..dpt kwn yg penting kan..heheh

mrsharis said...

wow....rm151 banyak tuuuu.
Aku nyer BE dh tak der..duduk sebulan jer..hikhikhik

eima said...

1st time dpt be pun dah ade RM151 tu .. hebat tu .. tahniah

miloais said...

ok lah rm151... dari nan hado cam iols punya! :nangis:

::NureeN:: said...

pergghh duit raya... nk jgk.. ;p

| SUE | said...

fuhyooooo RM151...byk tu...takyah BE pon dah sedia masyukkkkkk!!

POHPALEH BURGER said...

hehe tahniah.. tahniah... aku lak blog kecik2 je.. mmg takkan merasa mende tu seme.. sbb tu aku tak letak pun iklan2 ni...

wida said...

okey lah tu sis..banyak dah tu.boleh lah cash out:)
tahniah...

bonda dadif aka akish said...

adelah best sis!!!

daku dah takde be dtg.....psal aku pon lame tak dtg umah org...

hehehehe...

btw...tahniah kerane anda dpt!

mama iris said...

baru RM151????baruu????
meh sini aku sebat montot ko sket.........

banyak la tuuuuuuu!!!!!huhuhu...

[sutera kasih] said...

151?wowww..byk tu kak..syukurlah dpt BE tu..sy pun dh setahun lebih baru dpt BE jgk..

Anum said...

tahniah beb
hehehhhe

fazilzura said...

TAHNIAH BEB .. wah ni harus ko wat makan2 ni ... cbrate nye pasl kan ..

wah nak tungu rm500 ye... kalau haku , maap ler..sure lambt punye ..

Cik Ecah said...

kak ce ko kabo ke aku...cam ner ke buka nuffnag nih..
aku xtau...
hahahhaaa seriuss

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah..
Rezeki dibln ramadhan.. ^_^

amirah said...

ui byk duit raya ko nok..huhu..rezeki syukur

Pepel BoNda AmaNi said...

wewit......dapat la duit raya nanti amani...

bujal X said...

rm 1.02~lepas beli roti boom sekeping~he~~

::FAIZ FARISH:: said...

wah banyak

wahida said...

cik ecah: cer ko bukak blog viruspadu..kat situ ada tutorial cara2 nak pasang nuffnang kat blog...ikut je arahan dia...

misya said...

tahniah

ajumohit said...

Tahniah Ida, u deserved it, aku tgk comment entry ko byk sgt, ko layak mndpt be tu!!

fiza said...

Tahniah, rejeki bulan posa ☺☺

Ena said...

TAHNIAH..
MASYUKKKKKKKK!! ;D

Kakzakie said...

Tak payah tunggu 500 wahida. Sikit-sikit pun boleh diguna juga...

Dee said...

cash out je cepat..sebab bila dah cash out..BE tu akan jadi lagi banyak..smpi 8 pun ada..tp bila nak cash out..pilih tarikh 30/31 pd bulan tu..jgn awal bulan pulak..jenuh nak tunggu cek nti..2 bulan menunggunya..hahaha..

apapun tahniah!

Zura said...

tahniah kak...chaiyok3x kak...

Gieyana said...

Salam RAmadhan..

Me punya dh ilang dh..x per la kalau ada rezeki nnt sure dpt juga kan..:)

eB ezrin said...

uish, byk tuh... eB x der pn.. hu3

Yan said...

tak kiraaa.bila dapat duit nanti, belanja akak tau.

rasp said...

tahniah sis....RM151 tu byk tu sis...dah leh dpt baju sepasang & kasut sepasang oooo hehehehe...

makdara TERdiva said...

alhamdulilah..sape nak bagi kan??

kiranya ko OK lg dari aku..
dah 3 thn blum cecah serat..huhu

btw..yg pnting keikhlasan berblogging..walaupun cuma N3 pendek...

ops! N3 pendek2 sebagai menghormati ramadhan..dan maafkan aku kalau aku komen pjg2 kat sini..

larikkks

MamaEma said...

kira okeylah dapat juga ratusan..rezeki bulan ramadhan..

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. lepas ni mesti masyukkkk.. leh ar beli durian banyak2.. muahaha.. ko kan hantu durian paling dasyat..muahahaha..larikkkkkkk

eelobor said...

huhuhu...buleh dapat cek raya

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bagusnya.. akak tak pernah pun merasa BE ni semua.. amount pun tak cecah spoloh henget lagi.. hu..hu.. he..he..

Salwa said...

banyak tuh,leh beli baju raya kot.

dwaty said...

151???? banyak tu..... cash out jerla... beli baju raya... hehehehe

ieja amieja said...

wah ramainyer blogger dpt bonus yer dlm bln ramadhan nie dr nufnang..rezki tuh...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

byk la tu, aku nyer baru RM7..hehehe

mamaNoriz sini.. said...

hebakk muuu...

mokcik kayoooo!

NOOR FATIN said...

rm151??banyaknya! cashout la cepat2. hakhak..

IDAZS said...

wah syoknya, tahniah. x pernah dapat BE, di tambah lagi tak berapa fhm sgt apakenbendanya BE tu. hahahah

James Alexander said...

baru faham apa itu nuffnang melalui penerangan anda...


sebelum ni langsung x tahu menahu...

eLLy said...

mcm tak caye je nuffnang ko banyak tu jer.. klu di ikutkan komen & follower ko meriah.. ramai noks

ieda said...

ok lah tuu dikk ada jugak ! tahniahhh
akak nie x pernah ada sedih .. huhuhu

kasihredha said...

ok le tu wahida..sikit2 lama2 jadi bukit.
akak punya baru belas2 ringgit..hihi
akak pun sama..tak fikir benda ni
akak meulis unk catatan anak cucu nanti.

maszmadi said...

alhamdulillah, tahniah dah dpt BE... masz x der pon.. huhu
tp blog tetap diteruskan.. kan.....

wahida said...

elly: ko tak caya? silalah percaya...ala nok, aku tak kisah byk mana pun, janji hepi berblogging...

munna said...

tahniah....rezeki bulan ramadhan tu...

ILA HonEyBuNNy said...

tahniah kak..

rezeki bulan ramdhan neh..

ila dah 2 tahun berblog...rm50 pun xsampai g...sbb dulu xpernah amk tahu hal nuff...heheh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ui best tu ada gak dptnya..sy nih nk beli cekedis pon x lepas..nuff mmg x pandang blog picisan cam sy..tp ada aku kesah (bunyik kecewa) hahaha

Myra Jay said...

Tahniah kak..
InsyaAllah xsmpai 4 thn akak pasti dapat kumpul RM500..
Teruskan berblog k :)

ArELeEz said...

xpe.. yg penting kepuasan!

Dilla Ady said...

kalu tanye dilla nye...lagi la sian...dua hinggit lebih jek tau!

MaMa AiNi said...

tahniah wahida...dgn adanya BE ini akan lebih giat buat entry kan?..bagusnya..

Yumida said...

BE kita x gerak2 pon...

NzA said...

wah...byk gak tu..akak password pn dh lupa..lg dasyatkan...hu.hu.hu...

Mamamya said...

aku pun blm penah dapat lagik ko...aku rasa aku lagi lama ada blog dr ko kot... (kot lah...) n klu ko nak tau nuff aku x mencecah pun RM50....kasihan daku...sob3....

apa2 pun happy blogging...... :D

::EIDA:: said...

haii~ macam mana boleh dapat 150 ni ?ida nye berabad dah.. tak naik naik pun..... bg ler tips... HEHE