nuffnang advert

Friday, July 22, 2011

tima kasih la kata aku ramping dan cantik....

selamat pagi semua...
nak citer yg ni adalah buku bacaan abang di sekolah.....buku ni kena bwk balik kat umah dan we as the parents kena guide bacaan anak tu...

  aku nak citer ada ayat kat situ yg aku suka.....( ish abang ni, ada ke patut kaler muka org ngan kaler kuning ngan hijau? ish ish...)

 walaupun hanyalah bahan bacaan abang, terima kasih la kat buku ni sbb kata ' my mother is slim n beautiful'...haha....


dah lama org tak ckp aku slim....bila ada ayat ni, sejuk sikit hati aku....muahahaha!!
meroyan ke apa wahida ni? org tak puji kau pun, sekadar ayat printing je tu...kehkeh...


p/s: part ' my father is tall ' tu aku tak boleh blah....ngeeeee.....

75 comments:

etiey.com© said...

wah ekekekkeke... lama betul tak singgah sini. vusy tahap kebabom.... aku pun slim versi aku lah kah kah

Maya Mayana said...

kejap lg bulan ramadhan,ada shape la nanti yer :D,bebudak lelaki kalau mewarna memang sembrono sikit,sama dgn anak yana tu...

sha a.s said...

muahahahha..lawak la ko ni da

ajumohit said...

Sapa lg nk puji kan Ida, aku pun tingin nk dgr pujian sebegitu hehe

Sharifah Nadzarah said...

ahaks...

sarah-najwan said...

tu ayat sebagai motivasi gak ida..
tak ada salahnya..hhee

::FAIZ FARISH:: said...

LOL

ADAN + LINA said...

Ha...ha...ha.....
Slim bangatlah hai.....!!!

:: Mrs.Eady :: said...

hahahahaaha...ko ni lawak la nok!!!

MommyAqil said...

hehehhe...comel je..secara tak langsung ank kita yang sebenarnya tgh memuji ida tu..takpe perasan lelebih pon..hihihi..

NM02 said...

tak baik kau cakap shidi mcm tu

dia tak pernah kutuk kau

^_^






toing toing toing!!!

kayzie said...

hahaha...nak motivate akak tu...

miss Fyqa said...

hehehe, macam2 lah akak ni, tapi kan sekali sekala xpa la angkat bakul .. sbb bukan senang org lain nak angkatkan yer dak??? :))

wahida said...

adan+lina: sbb bdn aku tak ramping la aku buat n3 mcm ni!! sengal la ko bang!!

nm02: laki aku selalu kutuk aku ape? kehkeh...

bujal X said...

tapi kenapa muka maknya kaler kuning? overdose durian eh?haha~

wahida said...

bujal x: hahaha!! gelak kangkang2 aku baca komen ko neh....

Teratak Hami said...

Nak bodek mak supaya next year pun hantar ke sekolah tu jugak :-)

rasp said...

44kali sebut mana tau leh transform hehehehe...

Mama Gee said...

eh eh...bukan u mmg slim ke wahidaa??? heeheee

fazilzura said...

wah2... sure kembang idung hang kan ..

tp hang x gemuk pun... sesedap rs dh tu

Kakzakie said...

Tak apa wahida sesekali terpersan. tapi kakak tengaok memang tak gemuk pun wahida kan...

Ena said...

hehe..

ada2 jela wahida ni.. :D

- abdul hadi abdul muti - said...

haha.kenapa warna hijau?haha

misya said...

x salah puji diri sendiri

kasihredha said...

doa tu wahida...
kena suruh abang baca berulang2 kali ;-)

..::SangRatoo::.. said...

Da..ko tak gemuk pon..ok apa..abang dah baca lebih tiga kali tu maknanya doa..aminnn :D

cheqna said...

amin...
moga2 akak boleh kembali ke zaman dolu2 tu...
ngeeeeee

sahromnasrudin said...

mmg tall sungguh my father tue heheheeeee

Mamamya said...

wakakakakkkkkk.....lawok2 di pagi jummat...:D eaaa..tp kan ko mmg x der lah gemok mana pun...bak kata iwan penyanyi dangdut tue.."yg sedang2 sajaaaaa...." ngeee....

p.s: anak aku klu mengaler pun ntah2 apa2 jer...penah dia kaler eko tikus warna pink...alahai anak omak!!

Dilla Ady said...

jadi la kan..dari takde langsng yg nk puji..huhuh

Hanis Azla said...

ayat printing pun ayat printinglag kan.. janji boleh buatkan kita rasa happy dan rasa nak senyum sampai ke telinga.. he..he..

btw thanks yer wahida coz sudi support akak.. appreciate it so much..

Yan said...

seronoknya...kalau lah akak agaknya mau tersembam - sembam terkejut.. heee





P/S: bila nak bg details?

Pala Maldini said...

Mungkin ayat tu maksud kan 10 tahun yang lalu kot?

hehe...

Acik Erna said...

wahida..tak pe ayat penyejuk hati tu..

mamaNoriz sini.. said...

waakakaka...betul la tu...
buku ank sya pun camtu...hihihi

sesekali 'perasaan', apa salah nye kan...

tapi mmg wahida slim pun...sya yg kembang ni mmg perlu kena perasan lebih sket...huhuuu

AnAk dEneSor said...

hahaha..ske nau yea kak..
hihi..kak akak di tag=)

http://anakdenesor.blogspot.com/2011/07/walnut-shoppe-1st-giveaway.html

AI said...

- hehe...xpe la utk senangkan ati sendiri...

HoNeY_oK said...

Ayat tu sepatutnya 'My father is quite tall but handsome alot....'

warkh...warkh...

Nnt la blog honey siap honey kutuk ayang laks....

Woii mawi, ko kutuk aku dlm blog bini aku lak ape kes....

wahida said...

honey ok: ayang, gi serang mawi sekarang!! hehe...

eB ezrin said...

ha ha ha, kalo ko g2... aku pn ngaku aku ramping & cantek juger... aci x mo kalah... ;p

amirah said...

dia nak terus terang tapi tak sampai ati kot...hahaha..

Anum said...

hehehehhe
betul2
baik jadikan kenyataan beb
hahahha

Chik Att said...

rasa mcm bangga gitu kan .... heheheh

ieda said...

ngeeeeeeeeeeee memang ramping ! :))

eelobor said...

hahahahahah.....ayat stendet buku2 sekolah kan. tergelak gak lebih2 lagi bila selomngkar buku2 lama masa kecik2 dulu

ZaNa aDieyZa said...

bagus la buku tu.. membuatkan semua ibu2 merasa happy & riang.. hihihi

IMANSHAH said...

huhu u slim ke tak slim sekarang..jawab cepat!! kehkeh

Daddy Ziyyad said...

baik ko check air kencing..entah entah pregnant...tu yg pelik sikit perangai tu...

~miahahahaha

MasZuber said...

naseb baik buku tue tak tulis,

my father tall, dark and hansome..huhuhu

kalo tak dah macam novel dah plak nanti ;p

Pepel BoNda AmaNi said...

hari2 abang baca..mana taw menjadi...kekekekke

myamyza said...

kahkahkah, xpelah sekurangnya anak ko tiap kali bace je dia kate ko slim.. keh keh keh

myamyza said...

kak, baru aku perasan aku dah ditangga kedua pengkomen tegar blog ni.. hari2 duk komen sini tak perasan.. hahahha...

sW33tdARLiNG said...

pun boleyyyyy!~~ hahahhaa

Ayuraza said...

hahahaha..kelakau la kau kak..hahah..tak bape tall ke apak eh..hehe

Lia said...

hehe.. memang sejak hati bila baca kan.. :)

makdara TERdiva said...

walaupun pujian tak secara langsung, at least hati berbunga2 :)

mrsharis said...

Ko punya p/s buat aku gelak weiii...hihihi

ejaMaria said...

hehehe... ok la tu...

mMoOnN aAlLeEaA said...

ayat buat penyedap hati

mummysyafie said...

wahida, nor nak jugak la. nak suruh abang baca kuat². dah besar esok faham apa maksud slim tu for sure dier gelak tak hingat

gedek! said...

~miahahahaha....


(ikot gelak daddy Z)

wani said...

lawak hang ni,....tp memang betui hang ramping,tmbah2 gambr bwh sekali kat blog hang ni..yg dgn hubby tu hahhahaahaa masa tu memang hang remping,kerempeng,..tp waheeda sekarang lagi santek drpd waheeda dolu2....betuiii wei...

MamaEma said...

balik rumah nak cari juga dlm buku anaklah..hehhe

| SUE | said...

alololololo...semangat dan gumbira rasanya!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kalau beautiful tu... mmg betol..setuju.. kalo slim tu..xsure.. tapi nengok okay jerkk slim.. hehehe~

qemaishak said...

haha ayat penyedap hati tu kak:)

NzA said...

cabaran tu wahida...posa dh xlama..jom kita pakat2 slimkan badan...

xthn nk gelak...wakaka....

[sutera kasih] said...

ekekekeke..xpela kak..ayat printing pun ayat printing la :P

jeBateja said...

buku tu tytpo error leee...ko ni....perah santan betul....

Arizakiah said...

Kalau dibaca beratus kali agaknya impian jadi nyata.... caiyok..caiyok...akan pun on diet sekarang ni sebab teringin nak pakai kebaya lama yang dah jadi hiasan almari...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

terbaik la buku neh...suka ja baca my mother is slim n beautiful..heheh

Bitt (double IS) said...

miahahahahhahaha...perghh mesti berkali2 membacanya nehhh..tak pe semangatt tu...

Softtouch [Hanim] said...

awk dlm kategori slim lagi tau...kalu anak sy bcb ayat tu dpn sy mesti sy sentap sbb sy mmg xslim lagsung!...

MaMa AiNi said...

pandai anak wahida menghargai ibunya..he2x..

iPai said...

kalau hari2 anak bacakan doa tuh boleh dimakbulkan .. wahh ..