nuffnang advert

Monday, July 18, 2011

Smart Readers Sport's Day....

selamat pagi semua....
hari ni nak citer pasal sport's day abang yang berlangsung Ahad lepas bersamaan 10 Julai 2011...gila lama baru nak buat n3...haha!! sukan berlangsung di Extreme Park, Shah Alam...


 abang sebelum masuk gelanggang, amek gambar dulu ngan teacher dan best friend dia...

 sesi registration, sebanyak 4 Smart Reader yg amek bahagian, Smart Reader Bandar Tasik Puteri, Bukit Beruntung, Bukit Rahman Putra dan Puncak Alam...semua students akan berentap sesama sekolah ni...

 abang dah dlm court, semak je lah net ni...mencik!!

 nak tunggu abang start, lama lah pulak, amek gambar ngan adik la...suka tgk pic ni, sbb muka adik yg ala2 terkejut tu....hehe..

 ok, dah start, nyanyi lagu Kami Bersatu dulu....

 semangat betul anak aku....

 pas tu kena nyanyi lagu sekolah lak....

 setiap students diwajibkan amek 3 bahagian...ni salah satu game yg abang main..ikat kaki dan jln seiringan ngan kawan...game ni abang menang...yahuuuu!!! dia punya bangga la, siap bila balik umah, dia ckp "abang laju mama..." 

 klaka lak tgk gambar ni...beriya2 anak aku tu sampai mengengkang kekdahnya...

 dah habis game dia punya lah bersuka ria...kalau boleh nak baring kat situ....

 ni pulak masa dah habis game melengkapkan pakaian kawan...masa abang main game ni, tak leh nak snap pic, sbb kamera buat hal time tu, nyampah!!...game ni mcm ni, ada sorang kawan tunggu, then sorang2 akan pakaikan baju sekolah, then sorang lagi pakaikan kain, pas tu sorang lagi pakaikan beg, dan part abang yg last sekali, pakaikan spek kat member dia tu, so, jadik lah member dia tu dgn rupa gitu...kuikui...

 pastu abang masuk lak game ni, pijak tempurung kelapa....( ko tgk, kamera buat hal! )

 pas tu kena meniarap dan amek benda alah biru tu dan masukkan dlm bakul....pastu kena pecahkan belon....

 game ni pun abang menang...yezzzzaaaa!!!

 walaupun ada yg menang, semua pingat dan hadiah diberi sama pada semua peserta...baguslah mcm tu, tak de la budak yg sentap tgk member dpt, dia tak dpt...so, takde pemenang dan tiada pengalah....haha!! meh kita tgk apa abang dapat dlm beg merah dia tu....

 ada roti, soya drink, tablet vitamin, syrup vitamin dan ubat sapu luka...semuanya sponsored by Seven Seas...

 last but not least, setiap students pun dpt pingat ni....apapun, mama bangga dgn abang, abang dah buat sehabis baik...apa yg penting, abang enjoy!!!

ni pulak anak sorang blogger....tak sangka anak dia pun satu sekolah ngan anak aku...dunia ni mmg kecik kan...siapa blogger tu? tunggu!! sok aku cerita okeh....

49 comments:

ZSqueenbee said...

hihi abg suke la tu kaki kne ikat ngn kwn girl..hihi..tu yg menang tu..semngat lebih...

bestnyeeee!! lps ni dh nmpk mse dpn k.a.m.i join sport day ank lak..hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer!!!!mak dia mesti semangat lebih kan kan kan?hhahahhaa...

cheqna said...

anak kak azrina 0307 kan kan kan??
pandai cheqna kan kan kan??
lalalalalala

Rinna said...

Suka tgk budak2 masuk acara sukan gini..sebab mak bapak yang terlebih excited..hehehe..

Tahniah abang menang yer.. :)

Daddy Ziyyad said...

gempak betol tadika zaman sekarang ni...hari sukan pun buat kat extreme park ~haha

NM02 said...

ape yg penting...... kejesama!

jah, naper adik tak pakai merah jugak.. jah, adik kan suker wat muka cute tu.. geram aku tgk

kau tolong tya kat adik blk kang..

adik OK? sole2 satu!

hahaha

jah, tu anak kak reen ker?

jah, aku gelak sakan tgk member dorang yang main game pakai baju tu.. lawak siot

jah, kau cakap abg kalu bleh nak baring, aku teringat kat adik masa touch down kat epot balik dari langkawi tu.. hahaha

jah, tu je aku nak cakap

jah, jgn mare!!!

ezzu said...

wah2 seronoknye abg main..

ieda said...

wah bestnya dikkk sports dlm court .. beruntung budak2 nie x berpanas kan .. ermm mcm nie mak2 punn leh joint .. lama2 pun x per kan :))

::FAIZ FARISH:: said...

teacher dia tu comel

Dee said...

anak aku ngelat xmoh pegi sukan sekolah..sbb buat pd 9 july..pastu adik dia demam..pastu dia ckp sukan tu apa pun kakak tak tau..xmoh pegilah mama..hahaha...

apapun tahniah pd abang sbb menang...cute2kan tgk budak2 ni..

fazilzura said...

wahhh sonok nye.. xsabo tunggu akil school

wardah @ fie shah said...

alololo comelnya semua..dpt hadiah sama rata kan kalau tak habis lah semua buat amukan!

MamaEma said...

memang suka bila anak bersukan kan... mak yang akan excited lagi..

shida said...

jersey lawa....

ejaMaria said...

masa sukan sekolah tadika mmg best... sumer dapat hadiah... ;p

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya.....tahniah abang memang bersemangat.........

Cik Ezy said...

sume pt pingat..
bagos betol..
haha

mrsharis said...

tahniah areel..yeayyy.

Aku x update2 lg pasal sukan hannan..huhu.

ajumohit said...

Tahniah!!! Bebudak mmg suke sgt sukan2 ni, kitalah penyokong kuat diorg ni hehe

sW33tdARLiNG said...

wahh bagus lah kecik2 dah ada semangat kesukanan... jgn anak aku tu, semua pun takmo join

amirah said...

terernya abang...best lak tu semua benda dlm goodie bag tu..

aDieyZa said...

mesti akk beria bersorak kan.. lepas tu setiap kali abg menang, akk punya happy mesti senyum sampai telinga kan.. mestilah bangga sebab anak kita menang kan..

mamaNoriz said...

mahal kan smart reader ni...
kiranya tadika ank org berada kan :)

nurkass said...

ooo..
ni game yg sekali ngan anak kak reen tu kan..cayalah abang..

myamyza said...

ah, lambatnye lah anak aku nak besar, nanti boleh join program sekolah macam ko kak!

wida said...

wah hebatnya anak sis..
tahniah abang!

MaMa AiNi said...

tahniah buat abang...sbb blh membanggakan hati ibu ayah...semuga abg berjaya didunia & akhirat...insyaallah ...amin..

eLLy said...

Blogger dok rawang gak ke nok? amboiii ramai tul blogger kat Tasik puteri :D


ps.. ko cakap kan kat Noks Reena
aku tak leh tinggal jejak kat blog dia.. tak tau ngape :( nanti dia sentap lak

wahida said...

mamanoriz: ish, jgn ckp mcm tu, aku pun sesak nak membayar yuran dia tau...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

seronoknye tgk..Tahniah abg..
suke tgk muka adik terkejut tu..comel jer.. ;)

kasihredha said...

macam anak reen je tu..adiq kan :)

kayzie said...

sronok tgk budak2 main..tak sbar tggu sukan faris lak hjung mgg ni..haha

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhh, best tuh :)

bunga said...

yaaahhh..comel..taniah abang..suka suka cam ni..hehee..

munna said...

budak2 mmg suka aktiviti mcm ni...lagi2 bila semuanya pun dapat hadiah....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Menda dlm goodie bag tu sumer langsai dalam keta... ;o)


takleh share kata dia.





*sila pastikan ko edit ketembaman haku tuh ! haha..

wahida said...

azrina0307: tak kuasa aku nak edit nyah...ko mmg dah cantik, tak yah nak edit bagai....

miloais said...

seronoknya bersukan!

~ yus ~ said...

oo hadiah bagi sama rata ya tak kira menang atau kalah...

bagus juga begitu ya. Kira sukan ni macam mengeratkan hubungan mereka saja, suka2 gitu ya wahida..:)

GreenJade said...

alehai seronots nye kd kanak2..zmn2 kite takde medal beso2 gini kan sis...uhuhu

AI said...

- kene bg hadiah kat semua, kalo x dpt ade yg majuk...susah nk pujuk...

intan morsalin said...

tahniah abg...byk menang...beso sok leh jadi sport man..x gitu mama nyer...ekeke

rasp said...

mesti mak bapak pun sesama excited tengok anak2 dorang sukan...
tahniah buat abang...
sapphire nye next week....

[sutera kasih] said...

bgs masukkan anak ke smart reader..
dua tahun berturut2 yg lepas sy pergi konsert smart reader kt srwk..hehe comel2 je bdk2 tu speaking english..

NzA said...

Tahniah abang......abg mmg best lah...

suka tgk gelagat kanak2 rebina kalau ada sukaneka...comel jerrr....

Softtouch [Hanim] said...

awk duk tasik pueri ke ?kalu duk situ bolehlah jmpe sbb sy ada 2 abg yg duk situ...

meriahnya sukan abg...suka tgk budka2 main sukan ni..muka dorang sgt enjoy kan?hepy je memasing..tahniah abg sbb menang!...
cutenya adik buat muka terkejut...

mummysyafie said...

patut la ko pakai baju kaler merah yang..nak sama ngan baju uniform abang ke

Anum said...

comelnya gambar adik
pandai buat muka terkejut kan

aLyNnZ said...

sonok tgk anak2 bersukan..tahniah yer adik..lagi bagus lar wat sukan di bawah bangunan berbumbung..