nuffnang advert

Friday, July 1, 2011

mehun sup & Laksa Power, Langkawi

selamat pagi semua....
pagi ni aku nak sambung lagi jalan2 cari makan kami kat Langkawi, semalam petang nak publish, tak boleh pulak, apesal ntah....nyampah......

bila dah petang tak tau nak makan apa, kami pekena meehun sup yang sedap nak mampus ni...tapi kat mana ntah, aku tak ingat jalan, tapi mek jah cakap kedai ni jalan nak ke makam purba....sedap tau meehun sup ni....

ni lak sup tulang hubby punya....mmg tulang semata...ekekekek...tapi ada la sikit2 daging tu, lembut okeh daging dia...

makan meehun sup letak sambal ni sekali, malangnya sambal ni kurang pedas la....huhu....


ada satu petang tu lak kami nak carik laksa...kalau dah sampai utara, tak pekena laksa mmg tak syok la kan...best tau lepak kat sini, tepi laut lagi tu....

pekena cendol, ok la....

ni la laksa power tu...sedap!! tapi betul ke org ckp laksa kat kedah dorang pakai belut? huwaaaaaa!! kalau camtu nyesal makan...

hubby tak order cendol, dia order air kelapa...

rojak Singapore yg best!!

mee goreng mamak yg sedap....hubby punya sebab dia tak makan laksa....

char kuew tiow anak2 punya...tapi dorang tak makan pun....

ko tgk la budak2 tu...mak bapak sibuk mkn, dorang sibuk main pasir...adeh la.....


sekian la jalan2 cari makan kami kat Langkawi....sebenarnya ada beberapa tempat lagi kami makan, tapi tak amek gambar pun...kehkeh...dah kebulur, terus makan jer...
ptg kang n3 shopping lak...ok ok...petang kang habis la citer Langkawi aku tu....hehe....


p/s: agak bz sikit hari ni.....jap lagi aku BW...

55 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Hilang Mood aku nak diet. haha

Ilhamny.com said...

laksa kat situ mmg sedap..aritu aku g langkawi, 4 ari, empat2 ari larr gi mkn kat tepi airport tu laksa ngan cendul tu..fuhhhh...skrg nih pun rasa cam nak terbang jek le sana tok mkn lasa tu lg....jommmm

wardah said...

kalau pergi langkawi next time harus buka blog kau sebagai rujukan Da. hehe

NM02 said...

haiya... terus teringin mee sup makcik panas tu jah oi...

penDragon said...

perggh...mmg power ah laksa tu. pergi langkawi lain kali boleh cari ni

:: Mrs.Eady :: said...

perrgghh..nmpk menarik la laksa tuh!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..semuanye menyelerakan..
membuatkan perutku pg2 dh kelaparan.. ;)

sha a.s said...

bile nk khatam ni?? ahaha








aku jeles.

bujal X said...

mi goreng tu meggoda betul!haha~~

redza said...

meehunsup tuuuu..fav aku tu

ieda said...

adoi ! .. adoi ! laksa .. mee sop dia semua sedap , mee sop dia mcm pakai mee maggie kan .. nak2 nampak rojak tuu .. perghhh uols kalau display pasal makanan jee .. semua nampak menyelerakan ..

hermm leh try nie .. kalau ke langkawi kira akak call lah adik je .. bagi direct info .. aci! :)

aDieyZa said...

akk mmg suka buat zana lapar kan?? asyik masuk blog akk jer mesti zana lapar.. sbb akk asyik letak gmbr makanan jer.. hihihihi..

kak, jgn lupa BW blog zana... hihihi

iduraz said...

alamak laksa..dahlah daku hantu laksa..

wahida said...

wardah & ieda: kalau uolls nak ke langkawi, tgk je label kat side bar aku ni...ada semua pasal Langkawi...harap2 membantu...

zura_habib said...

nape masa kami gi kena gerai laksa yg xsedap langsung huhu...rindu2...nk gi langkawi lagik!!!

zura_habib said...

nape masa kami gi kena gerai laksa yg xsedap langsung huhu...rindu2...nk gi langkawi lagik!!!

Dee said...

laksa belutlah sedap..aku kalo makan tak tau ok..kalo dah tau tu yg kembang tekak..hihihi..

maya amir said...

perghh ko ni goda aku tau..dah laa tgh laparuk nih..kekekek

fiza said...

Suma makanan tu nampak sedap...haihhhh...bila lah bley pi langkawi nih.

miloais said...

ya Allah.... kelaparan hoccay tengok gambo2 makanan nih!

Hanis Azla said...

aduh.. meleleh tgk mee sup tu.. nasib baik baru makan semalam.. tp mee goreng mamak tu pula mengamit selera.. balik ni kena stop kat mapley dululah maknanya ni.. ha..ha..

sarah-najwan said...

gmbr makanan..jika diambil dgn kamera hebat...terasa cam hidup je gmbr tu..perut pom teruja tgknya..hahhaaa

kayzie said...

terliur tgk bihun sup tuh..nyum3...

NzA said...

aduiiiiii...xtahan tgk..tiba2 perut berkeroncong nie!!!!

p/s : Gift dh sampai jap tadi...seronoknya cz ke tiga2 tu idaman kalbu..mcm tau2 je akak suka white choc n peminat FM..thanks a lot wahida...syg wahida..nnti akak wat n3.

Noriz said...

oo mak aiii...mkn sedap2 tepi pantai...sampai hati betul tunjuk gambo cam tu...huhuuuuuu

amirah said...

sedapnya laksa tu..mmng faveret tu..nanti next time nak pi sini la..aritu bc kat redmummy pun ada pergi sini gak..eh, ye ke guna belut..takde la..sesetgh je la kut sebb belut bukan senang nak mencarik..kalo ikan beli kat pasor je..huhu

Ena said...

aritu masa kat langkawi tingin sangat nak makan laksa sekali rasanya... biasa2 jekkk.. mahai plak tu.. erm...

Citarasa Rinduan said...

Peeh..
kalau ginilah suasana dan kedai makanan di sana..
nampak gayanya.. ayu kena guna kuasa luar biasa utk kesana gak..

doa2 kan yer wahida

*∽ IZAN ∽* said...

semalam mmg blog ada problemm. same la nyampahh!

ehh..sedap2 nyerr.. ni kalau I teringin camne nih.. tidakk tidakkk!! jauh tuhhhhhhhhh

Pepel BoNda AmaNi said...

aku suka laksa....

Acik Erna said...

Wahida..'sedap nak mampus'..he he memnayangkan betapa la sedapnya tu..

estee_8980 said...

gulp...telan air liuq weh tgk semua makanan kt atas...bila nk blk kg ni...laksa menggamit jiwa...tolong..........

qemaishak said...

menatap gambar makanan tika perut lapar gini..fuh mencabar betul huaaaa
lapo..lapo..

myamyza said...

laksa taruk belut??? terbaekk ah.. baru ni aku dengar kak!

eB ezrin said...

sdpkan laksa belut? aku x nmpk belut tuh tuh so sedap jerk telan ;p

Teratak Hami said...

Semua gambar makan2. Akak ingat ko makan pada masa yang sama. Nasib baik baca betul2, lain masa rupanya.

Memang sedap agaknya sebab tengok gambar laki bini tengah concentrate makan ..hehe

Myra Jay said...

Ikut tempat jugak kak buat laksa guna belut..
Ikan belut nie yg sedap buat laksa kak, tp myra pun tak makan jugak :)

Muslimah Kota Cinta said...

wahid,
ramai ckp kalo sedap melampau tu letak belut...aku dgr pon terus mual...erkk

ajumohit said...

alahai sedap2nya tgk semua menu2 tu, lapar jadinya hehe

Zura said...

sy kureng sikit ngan laksa n meehun sup tp tgk gambar akak nie nmpak selera nau..terasa cm nk cari je..

* kak..hadiah dh sampai..thanks kak..

nurkass said...

walahhhhh..
mmg terliur dibuatnya..
yelah..tak silap diorg letak belut..tapi tak semua kedai lah..hehe

James Alexander said...

asal rupe mcm noodle, mmg favourite la bg ku... best2...

rasp said...

tengok food semua terkecur...
terasa sgt nak repeat ke langkawi..
tapi tu la ntah bila laaa nak merasa pegi lagi...

|| NaFiRaa || said...

perggghh.. trus meleleh tgk laksa tuh.. sedapnye!!

Amie said...

halamak! sup tulang tu yg power! Kak Amie suka sangatttt!

ZSqueenbee said...

seb bek perasan ank main pasir kt blkg..yelaa nengok syiookkk je mkn..hihihi

azza said...

char kuay teow... i like!!!!

Jijahh @ f.k said...

fuuuhh terbaekkkkkkkk..sodap tuuuuuuuu

whitecappuccino said...

nak!!! semua ni feveret! huhu

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sup tu....sy suka mihun sup ke mee sup ker...char kuew teow tu pun sgt mngancam..laksa plak sy tak bape suka...

mira bia said...

semua sedap2 aih! menggoda perut..

Benrauf said...

yeah. cokelat! cokelat! cokelat!!!

kasihredha said...

terliuq akak ...dik oii

mama iris said...

hwaaaaaaa gua tgh diet la wehhh......

Anonymous said...

Saya pun dah try laksa power ini. memang sedappp. cendol pulut di sini pun sedap. Laksa Power - gerai tepi laut di hadapan runway lapangan terbang pulau langkawi.