nuffnang advert

Friday, July 1, 2011

Idaman Suri & Haji Ismail Group, Langkawi

selamat petang semua.....
yahuuuuuuu!!! n3 last pasal Langkawi...korang pun dah bosan khen???
ok, n3 kali ni pasal shopping lak....

 jejak jugak la kat sini walau aku kurang berminat.....

 mmg ada banyak pilihan pinggan mangkuk yg cantik2 kat sini....sebelum terbang ke Langkawi, hubby ada tanya aku nak borong pinggan mangkuk ke? aku jawab tgk dulu, maybe nak beli jugak la....

 tapi sudahnya sampai sini, aku tak beli apa pun selain drp tray dan senduk...ekekekek....nampak sgt jiwa aku bukan kat pinggan mangkuk ni....kalau bawak mak ngan mak mertua aku ni sure dorang borong habis kat sini...hehehe.....

jiwa aku kat sini rupanya.....kat sini aku borong banyak.....ko tgk kotak2 kat luar tu, tu stok baru sampai sbb ramai yg borong coklat masa cuti sekolah hari tu....

pinjam gambar hubby mek jah...sbb aku takde gambar kat sini, sibuk memborong ko, sampai lupa ingatan nak amek gambar....

aku rasa kalau aku lama kat sini mmg habis duit kat sini je la....

coklat yg kami borong....kat sini je habis rm680....tapi kami puashati.....

last but not least.....Langkawi yg meninggalkan seribu kenangan pada kami sekeluarga....

pada korang yang kata nak buat blog aku ni sebagai rujukan Langkawi, pegi je kat label kat side bar aku ni....aku dah buat label special utk korang....hehe......


p/s: ish, berdebar lak nak amek report card abang esok....

56 comments:

Sue-Rya AQ said...

klau g langkawi, mmg akan singgah kedai haji ismail group borong coklat bnyk2..sedap2..hehe

nurkass said...

wahhhhhh..
erkk...aku berjiwa pinggan mangkuk..i like..hehe

tak boleh blah tgk coklat tu..bestnyer..mcm2 ada..nok, apsal yg kisses tu tak masuk dlm senarai tuttt..hahaha

Anum said...

bestnya
langkawi...

:: Mrs.Eady :: said...

syok kan langkawi.... :)

ajumohit said...

wajib jumpe haji ni klu gi langkawi

qemaishak said...

minat semua..naya kalu g sana ni haha

NOOR FATIN said...

banyaknya coklat! kena kumpul duit banyak2 ni baru bleh pegi. hehe

atty's said...

langkawi mmg beshkan..kty pun dah byk kali g..rasa nk g lagi.tp jiwa kty pun bkn pd pinggan mangkuk

ZSqueenbee said...

Xhabes lgi upenye cte langkawi akak ye..ingt tahun try usha tiket yg kita cte kt kaunter tghri td..hihi..mne tau jmpe murah leh g sesame..kih kih...

tankz cokelat akak bg tu..semua dh setel!!

:♥: i pon ade gmbo kt piring cenggitu mse g lngkawi..kah kah...

NM02 said...

langkawi mmg best! dua kali pegi pun tak jemu. next time pegi kita layan jiwa kat pulau kilim okeh!

alamaksss.... hensem la mamat baju pink tu. kim salam kat dia jah

eh... itu laki aku! hahahaha

ieda said...

wah ! banyak tuu di mu memborong .. rm 680 huuhu kat choc2 je .. huwaaaa kalau akak punn lupe daratan jugak lah agaknyaeee nak2 bila tgk choc daim tuu huwaaaaaaaaaaa mencik !

zarazueyin said...

salam,
dtg dr blog kak ayu ;)
best pi langkawi...rambang mata bl shopping ;)

mamyharraz said...

banyaknya cekelat!! sampai beratus habis beli cekelat langkawi..

maknanya kalau nak ke situ sediakan jelah duit bebanyak...kang tak pasal2 telan ai lio tgk cekelat tu sumer kan ;)

Dee said...

ni tempat wajib singgah...dee suka tgk pinggan mangkuk..tp ongkosnya je tak cukup..hihihi..

puteri ain said...

banyakknyaaa coklaatttt !!! nak 10 kak . hehe

munna said...

klu munna tak dpt pinggan mangkuk takpe..yg ptg coklat tu terutama coklat Daim....

Papa Mifz said...

kalo pergi Langkawi mmg wajib kene sgah kat Idaman Suri nih..:)

myamyza said...

comelnye piring bergambar tu.. sukee

amirah said...

hah?!! biar betik ko abis smp RM680 kat cekelat je..hua hua hua..memng kaki la ni..tengkiu tau dah smp cekelat tu..tak sempat ngucap ko..nak wat entri nnt..

wani said...

amboi langkawi lagi ,jeles aku!..tp langkawi memangbest!...danterima kasih hidangkan kami dgn gambar2 yglelazat tu ahaksss

fiza said...

Perghhh...byk btul stok cekelat ☺☺

Bestnya soping kat langkawi.

Acik Erna said...

Wahida..memang..sakan borong coklat..
masa akak pergi pun cuma habis separuh dari wahida tu untuk coklat.

rasp said...

sis u sama dgn i...
kurang minat skit tang pinggan mangkuk...
suka tengok je...
tapi kagum tengok u beli ceklat sis...
banyak tul!

azza said...

kaki jln,kaki mkn,kaki shopping... byknye duit.. biz ape? ce citer... ce citer

jeBateja said...

ko kalau buat laporan pelancongan...mmg terbaek.....tabik 200 kali....

MaMa AiNi said...

salam wahida..cantik piring2 langkawi yg ada photo keluarga begini..holiday sakan ni...he2x..

::FAIZ FARISH:: said...

coklat yg kami borong....kat sini je habis rm680....tapi kami puashati.....????


Banyaknya

wida said...

perghh..puas hati dpt beli coklat mcm tu sis..punyalah byk.

wida said...

perghh..puas hati dpt beli coklat mcm tu sis..punyalah byk.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..byknye borong coklat..
coklat daim tu mmg sedap.. ;)

ejaMaria said...

bestnya borong coklat... ;p

saya spesis suka pinggan mangkuk... maybe sbb slalu buat makan-makan kot... jd pinggan mangkuk tu penting... ;p

kayzie said...

sedapnya..daim my feveret..hehe

whitecappuccino said...

coklat juga pilihan utama!

Softtouch [Hanim] said...

samalah jiwa kita bkn pd pinggan magkuk..mak sy sukalah wahida...byknya borong coklat....mcm2 ada...

belog amiyo said...

i <3 cokelat.

mira bia said...

kak.. gift dah sampai tadi.. tq ya! sedap sangat coklat tu..=)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

time gi ngan opismate ritu, pes checkpoint- Idaman Suri.. hehehe, tak hengat dunia.. kerah yg laki2 tak beli apa2 tu bawa kitorang nyer habuan..
tak sudah situ, repeat kat HIG.. hahahah, rabak gak la $$.. maklum le pestime.. teruja siooot!!!
cokelat tu toksah ckp r, nk kulat gigi.. ;p

~aSHa~ said...

fuyoooo tuk coklat je dah habis 680....syok tul makan coklat..mmg heaven...

Muslimah Kota Cinta said...

rindu nak g langkawi lagi...nk borong coklat byk2.... :D

Joy said...

gigil kaki bila ke sini..rambang mata ni...semua cun n semua nk diborong ;)

Kamariah Awang said...

Amboi maaak..sampai RM680? Bekalan untuk berapa lama tu? Isy2... Hahaha..

AnAk dEneSor said...

daim!wah da lame x makan..hihi

Mama Gee said...

kalo ternampak pingan mangkuk yg bunga2 english tu yg tak tahannn tu...

Zura said...

ktorg xdpt pg idaman suri sbb jalan tutup..tp masuk ismail group mmg rmbang matalah..

kasihredha said...

akak suka...akak suka
kedai pinggan mangkuk tu :)

aDieyZa said...

kalau zana nak gie langkawi, zana boleh print semua entry akk sbgai rujukan.. hihihi

[sutera kasih] said...

huwaaaaaaaa byknya coklat tu!!!nak satu kak hehe

mummysyafie said...

tempat yang harus kiter singgah bila tiba di langkawi

syariza09 said...

banyaknya cekelatttttt...terkejut nih

mama iris said...

sesejak laki den asek la otstesen ke langkawi ni....aku dah berzikir banyak2 kat dia sebelom dia pegi..."toloooooong la yang renti kan laaaa beli coklat tu...binik awak tgh diet nih...sape nak abeskan stok2 yg melambak dlm peti ais nun"

Bitt (double IS) said...

aku tengah godek2 entri langkawi ko ni nok...ehh kedai tu bukak pukul berapa erk..ahahhhahaa nampak sangat nak jadi pak pacak kat situ agegege

izz iizza said...

memang dh plan nk ker langkawi ni..dn memang khatam hari gak sy baca kisah ke langkami dn bandung dari blog my all ni..hehe

Thrift Holidays said...

so exciting!
can't wait to go langkawi in october and get new stocks of plates set for my Kuala Lumpur Holiday Apartment

Saya Disini said...

bestnye

Jimmyidsy said...

memang dh plan nk ker langkawi ni..dn memang khatam hari gak sy baca kisah ke langkami dn bandung dari blog my all ni..hehe

Anonymous said...

Hi, saya zue duk kt langkawi.. dan saya penjual coklat2 dr langkawi. Law nk pos brg2 bercukai terutama coklat akan dikenakan CUKAI KASTAM 30%.. yg berminat blh watsap saya 012 7345048. Tq