nuffnang advert

Monday, July 4, 2011

abang & his assessment...

selamat pagi semua....
pagi ni nak cerita sikit tentang perkembangan pembelajaran abang kat sekolah....ari Sabtu bersamaan 2 Julai 2011, ada perjumpaan antara ibubapa dan teachers....perjumpaan utk kelas abang bermula pada pukul 10.30-12.30 tgh....kami sampai2 je ramai parent dan tgh menunggu giliran masing2....

 result utk kertas exam abang...pencapaian yang sederhana pada aku...
76/100 -   science
93/100 -   math
93.5/100- b.m
100/100 - b.i

tak boleh nak push sangat, sbb dia pun masih pre school lagi...dah cukup baik pada aku bila dia dah boleh membaca dengan baik, arahan dalam kertas exam pun dia boleh faham, kalau aku suruh dia baca suratkhabar pun dah boleh membaca dengan baik ( walaupun belum 100% lancar )

apapun dalam masa 6 bulan abang bersekolah di pre school tu, banyak improvement yang aku nampak, selain abang dah boleh membaca dan menulis dengan baik, penambahan dan penolakan pun abang dah boleh buat, english pun ada word yang abang dah boleh baca....alhamdulillah....

cuma utk supporting subjek mcm kindercooking, healthy education, jawi, music dll abang masih di tahap sederhana...utk subjek2 ni, tidak ada exam, cuma teacher nilai dlm kelas shj....

gud job abang!! cuma mama nak abang ingat apa yg teacher pesan kat abang, finish ur schoolwork first, then u can play!! ni tak, teacher ckp, abang rushing siapkan kerja sbb sibuk nak main...adeh la....
ada lagi 6 bulan sebelum abang masuk darjah satu...mama tau abang boleh...caiyok abang!!

 utk kelas mengaji pulak, ustazah ckp abang dah Iqra' 3, bacaan lancar dan tulisan jawi ok....cuma ustazah report kat mama, abang ni asyik nak main je, sampai hilang fokus....mama dah pesan ngan ustazah, kalau abang notti, terus rotan je!! mama nak abang berdisiplin sikit..boleh kan sayang??


p/s: malam jumaat aku sekarang makin sepi tanpa maharaja lawak.....huhu....

52 comments:

Mama Gee said...

kira baguss dh tu......InsyaAllah nnti lg bertambah baguss...

NM02 said...

moga abang akan terus beroleh kejayaan. maklong tau abang boleh buat. abg notti sebab abg anak lelaki kan... ape la mama ni, apa pun tak boleh.. hahahaha..

jgn marah aku jah!


iye la jah, tak best plak dah tak de maharaja lawak. bosan weh.. aku asyik tgk ulangan jek. tak jemu2 pun...

..::SangRatoo::.. said...

hehehe..mmgla..ngk ulangan je utk penyeri di kala malam bulan mengambang...haaaaaaaaaaa~~~ sempottt..

cheqna said...

wallah..bagusnya abang..
good job abang...teruskan kecemerlangan ye..biar mama senang hati =)

redza said...

insyaAllah esok2 jd org yg berguna

:: Mrs.Eady :: said...

well done abg! :)

Ilhamny.com said...

wah..bagus abg..jd anak yg baik ye..nanti untie leh wat menantu nih..hehehe

eB ezrin said...

bgs tuh... syabas batte.. :)

Pepel BoNda AmaNi said...

gud job abang....teruskan usaha abang k....

Pala Maldini said...

mak oi.. macma tu punya result pun baru nko kata "sederhana"... wah, demanding sungguh ibu bapa zaman sekarang ye..

:-)

ieda said...

uishhh dah bagus dah nie dikk
lagipun abang baru pra .. insyaallah keputusan terus baik sehingga ke sek nanti .. aminnn !:)

sha a.s said...

utk umo mcm abg, result tu bagus tu daa...bijak bijak...

Anum said...

beb ini dah dikira bagus la
tahniah for him

Zura said...

okeylah tue kak..pd sy d kire bagus pencapaian dia tue..xpe..masih peringkat awal lg..

suke statement yg last tue...xboleh nk gelak2 lg..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. dh cukup baik tu..dengan umur dia.. BI dapat 100.. tahniah2!!

kasihredha said...

tahniah abang...:)
bagus sgt dah tu wahida.


Wahida
kalau akak dah dpt gift tu..akak bagi tahu ye.
Hari ni baru nak gi tuntut kat pos office :)

wahida said...

kasihredha: ok kak, saya cuma risau gift tak sampai je...huhu...

wida said...

tahniah abang,,
boleh usaha lagi.

Dee said...

tahniah..teruskan usaha..

bunga said...

wah..taniah abang..dah leh bg gift ni..hehe..pandai abg 100 tu..

qemaishak said...

Bagus dah tu kak..tahniah abang..jangan noti2 k..weh kak ku rasa pelajaran budak sekarang makin susah kan..patut la umur 4thn kn hantar scoll dah..

rasp said...

tahniah abg...well done!
smoga dia akan maintain sampai bila2 :)

ZSqueenbee said...

GOOD JOB abg..keep it up ya..moga trs berjaya..yg penting ibu & ayah kne slalu ade bersama mereka time wat homework cz diaorg akn lebih eppy..

TAHNIAH ABG!!

bonda dadif aka akish said...

wahh abg...claps2....

gud job....blaja pandai2 yah..nnti bleh ajar adik dadif...

=)

Daddy Ziyyad said...

apa benda yg Superbrand tu??

wahida said...

daddy ziyyad: tu award....

James Alexander said...

dah ade cop superbrand di situ menandakan anak anda berkembang mindanya...

abang tu pelan2 kayuh... nanti terer la beliau tu...

nurkass said...

tahniah abang..
satu pencapaian yg membanggakan..

tahniah buat ko juga wida..sejuk perut ko kan..hehe

aDieyZa said...

gud job abg!! semoga terus membesar dgn bijak!!

mmg sepi cikit bila maharaja lawak dh hbs.. huhuhu..

JARI YANG TERBARAI said...

wah, tahniah

Fieza79 said...

result yg bagus sgt2 tu..cayok2 terus kan usaha...

Seksi Bani said...

waa.. english full mark!
caya ler...

Citarasa Rinduan said...

wow.......
siap dapat award..
tahniah...

suka sangat2 bagi pihak ibubapa atas perkembangan anak kamu

eLLy said...

Good job! abang ;p

ajumohit said...

tahniah abang. keep up the good work

wahida said...

citarasa rinduan & daddy ziyyad: jgn salah faham yer..award superbrand tu adalah award yg diberi kepada sekolah tu sbb sekolah tu menjadi pilihan ibubapa, bukan award yg anak aku dpt...hehe...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Result yg bagus..
Tahniah abang.. ;)

dwaty said...

wah... terornya abang... tak minta hadiah ke dari mama.... hikhikhik

miloais said...

ok lah tu... masih pra-sekolah... dapat result macam tu...

fazilzura said...

chayok2

mrsharis said...

setengah tahun dah macam tu maksudnya ok la tu babe..insyaallah hujung tahun nanti mesti lagi up..

NzA said...

ok apa wahida...kiranya abg kategori cemerlang la tu..susah tau anak2 lelaki nk cemerlang masa tecik2.....

tahniah abg.....

[sutera kasih] said...

pandainya anak akak..tahniah abang ! :)

mummysyafie said...

taniah abang..mesti u bangga kan sis.

Just Call Me Bitt said...

goog boy la abg nih...adehh saya pon belum tahu nasib anak saya pulak...tahun depan sekolah tadika...haihhhh

congratulations wahida...u do a great job bebeh

aLya maNip said...

waa...sejuh hati as his mom kan akak..hehe

bagusnya da iqra' 3.hehehe..

ade chance nak jd best dalam kelas drjah satu nnt..hehe

Softtouch [Hanim] said...

tahniah abang..pncapaian sekolah yg sgt bagus...teruskan lagi ok....gud job!

intan morsalin said...

tahniah abang...smoga abang berjaya di dunia & akhirat

amirah said...

takpe..dah ok tu..ko cuma kena supervise selalu je..bese ler tu..anak lelaki..good job abang..!!auntie suker nengok results abg

Sizzling Suzai said...

Wahhh...pandainyer abg..kem slm sket kat die ek...hahahha nk ngorat xxle mude bebenornyer ek..hahah jgn mrh!

neway dear thanks 4 FOLLOWING mine k =)

Myra Jay said...

Result okla tu kak, masih di tahap membanggakan..
Tahniah untuk abang ;)

mama iris said...

result cenggini kalo zaman2 kita weh dah boleh anta belajar kat amarikaaaa okeh.....good3.....keep it up bak kata juri maharajalawak!hehe