nuffnang advert

Friday, July 8, 2011

jantung pisang yang menambat selera....

selamat pagi semua.....
nak tanya ni, korang suka tak makan jantung pisang? apa? tak makan? korang makan japanese food jer? ish ish......apa lah korang ni....jantung pisang sedap tau!!!

ni dia jantung pisang tu...hari tu aku ada sebut2 pasal aku teringin giler nak mkn jantung pisang, sekali kakak security yg duduk sebelah kaunter ngan aku terus dia ckp kat belakang umah dia banyak jantung pisang ni....dia siap ckp nak buatkan aku sambal pencicah lagi...aku pun apalagi....yahuuuuuuu!! pucuk dicita ulam mendatang la kan......

sambal pencicah yang kakak ni buat bukan sambal belacan, tapi pada aku, sambal pencicah ke, sambal belacan ke, aku bedal je semua.....sedap weh.....
makan lak ngan nasi panas2....wallawehhhh!!!! memang bertambah2 la aku makan....hehehe....


p/s: tengs so much pada fieza79 atas pemberian keychain gitar The Carnival, Sg. Petani yg comel lote tu....thanks dear!!

62 comments:

My Little Diary said...

aku tak makan jantung pisang wida...huhu
aku makan buah pisang jer...

NM02 said...

sebenarnya kan jah








aku terliur giler masa dia pas kat aku soh bagi kat kau

sahromnasrudin said...

gulai jantung pisang area kedah tersangatla sedap.....huhuhhhh

Chik Att said...

betulll.... jantung pisang dibuat gulai .... memang mabelss... gila2...

Anum said...

lazatnya.. hehehhehhe
sangat enak

Teratak Hami said...

tak pernah pulak makan, tapi boleh try ni :-)

Kakak kaunter sebelah tu boleh pass skit kat sini tak?

Nurul Jannah said...

nampak sedap la kak..huhu

~ yus ~ said...

takdelah suka sangat makan, tp bolehlah makan...

tp yg nko tunjuk ni wahida, nampak sedaplah..:)

wahida said...

NM02: aku nak bagi ko tak nak!!

ZSqueenbee said...

alamak jantung pisang...pndai mkn tp ikut mood jugak..hihi..beselera la akak aku ni mkn...

mamyharraz said...

mmglah sedap!tambah2 dgn pencicah tu..untungnya ada yg sudi nak bg siap dah rebus+pencicah..

bujal X said...

saya tak pandai makan jantung pisang~haih~

makdara TERdiva said...

sapa tak makan jantung pisang ni dia memang rugi..

sedap woh!!!

slurpppppp!

ajumohit said...

ini mknan ruji saya waktu nk tambah susu badan dulu, hmm sedap, masak lemak cili api lagi terangkat hehehe

Zura said...

jantung pisang sy xmakan tp kuah pencicah tue makanlah...

:: Mrs.Eady :: said...

alamak tak mkn laa :)

rasp said...

i loike i loike....
nak nak bila dpt free...
terasa sedap lain macam kan hehehehe

zura_habib said...

ktorg lau mkn cicah budu or tempoyak yg dh blend ngan cili api..pergh...

amirah said...

baiknya ati akak tu..akakkkk...taknak ke bg kat saya jugak??sian anak tekak saya ni meleleh air liur

Pepel BoNda AmaNi said...

xmakan...huhuhuhuhu aku berdarah bugis bukan japanese...kekekekke

..::SangRatoo::.. said...

hehe..aku pon tak makan Da..hehehe.. :P

MaMa AiNi said...

memang sedap jantung pisang ni..kalau ngan sambal belacan pun terangkat juga !!..he2x...mcm mengidam je wahida ni?..

sha a.s said...

aku SUKAAAAAA GILERRRRR ngan jantung pisang ni....kalau nk beli jantung pisang yg elok, sila beli di psr tani...


aku klu dpt jantung pisang, sambal belacan n ikan goreng, tu dah tahap marbeles ok!

sarah-najwan said...

ni feverit akak....makke nge budu weh..hehehe

chichi said...

guard yg mana satu ni wei..cikaro ker?????

atty's said...

jantung pisang ni feveret kty gak tau..huhuhuuhu..terliur udahnya nie

kayzie said...

walaweh jugak..huhu..sy pun suka kak..feveret nih..suka kalo cicah camtu or wat masak lemak dengan daging salai..huh..menyegat

fiza said...

Mantoppppp. Klo nak banyakkan susu badan bley ah mkn jantung pisang ☺☺☺

wahida said...

chichi: guard kak su la nok....

Noriz said...

ya allah... kecur tengok!

suri solehah said...

wah wahida..kegemaran akak gak tu...cicah budu terangkat kalah makanan jepun tu

Acik Erna said...

wahida..sedapnya jantung..rebus sedap..masak lemak pun sodap..

Maya Mayana said...

peh..terliur aku tengok dari sini :P,jap nk kesat ngences ni..kekeke

qemaishak said...

kak, qema sukaaaa jantung pisang, cicah ngan budu pedas2 makan ngan nasi panas2 fuh terangkat..kata org mentua lalu belakang pun xsedar haha

aDieyZa said...

mak zana selalu masak.. tp zana jarang makan.. hihihi..

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaa baru ingat tgh ari nie x nak makan .. adehhhh mana nak cari jantung pisang nie ! ... huhuhuhu

Cik Ezy said...

saye xmkn jntong pisang..
pisang goreng mkn la..
keh3

munna said...

masa pantang hari2 makan jantung pisang utk tambahkan susu badan...

nurkass said...

aku ni semua hantam..haha..
best nye cicah budu makan ngan nasi panas..kalau ada ikan goreng pun sodap..

salina said...

hai wahida...
just drop by utk ucapkan salam perkenalan..(padahal dah usha blog awak baanyak kali...thru mrsharis's blog hehehehe)..
best la blog ni..boleh kita kawan? hehehe

mama iris said...

aku makan and suke...problemnya laki aku x suke...siap cakap kalo ada jantung pisang depan mata,terus selera nak makan hilang.....ek elehhhh mengada gile...

JONY AL BUAYAK said...

best jantung pisang ni, gua slalu makan jantung+peria katak

intan morsalin said...

sedap wo....nak nak yg goreng..buh ati,pedal ayam...wat pedas2....mabelesssss

Softtouch [Hanim] said...

sy mkn jantung pisang wahida....sedap....

myamyza said...

cicoh budu pun sedap niss..

HonEyBuNNy said...

sedapp ke kak?

ila xmakan la..jamu mata ja la..hehe

HonEyBuNNy said...

sedapp ke kak?

ila xmakan la..jamu mata ja la..hehe

wahida said...

salina: salam kenal jugak salina...of coz kita boleh kawan...

thanks drop by yer...

|| NaFiRaa || said...

u!!! sedapnye!!! lama jugak x makan!! masa pantang kt kampung ari tuh mak ade dapat jantung pisang.. tapi ai x dapat makan sbb dlm pantang lagi..huhuhu...

Ena said...

ena pun suka gak makan nasi ngan jantung pisang ni.. selalu kalo p jalan tar tu.. beli kat kedai nasi padang.. tp bukan ulam la.. dier masak lemak jantung pisang.. tak kisah la.. janji jantung pisang kna... yg pasti sedap!.. heheh

faeez said...

sedapnya....gambar kat sebelah jantung tu pencicah dia ke? buat dr apa kak? nmpak mcm koktel aje...

wahida said...

faeez: yer, itu pencicah dia...mcm koktel? hahaha!!

Alexandriana Alia said...

pah mano nak carik jantung pisang kat KL ni yaw. meleleh jelah air liur ni haa tengok gambar.

kasihredha said...

akak suka buat kerabu... :))

ejaMaria said...

jantung pisang masak lemak dgn tempoyak bubuh udang... perghhh... lupa diri sekejap bila makan... ;p

Alexandriana Alia : klu nak beli jantung pisang kat KL hari Selasa dgn Khamis ada pasar tani kat Medan Mara belah pagi... situ macam-macam ulam ada...

NzA said...

feveret akak tu wahida weh....1 bijik tu skali akak tibai jerrr....

eLLy said...

nok aku dah pandai makan jantung pisang .. selalu aku makan kat kedai makan kat area seven eleven kat umah kita tu :)

[sutera kasih] said...

tak pernah makan lagi..nmpk sedap lah..

maya amir said...

aku makan jantung pisang..mmg marbeles laaa dpt cicah dgn sambal..perghh!!:)

mummysyafie said...

tak reti yang..camno rasanya

azza said...

dah 2 hr ni mkn jantung pisang jgk tp cicah sambal belacan n tempoyak mak aku... ko nak???
org kata xblh mkn jantung pisang klu breastfeeding nnt anaknye kurus.. tgk komen kata bykkan susu plak..

Just Call Me Bitt said...

perghhh gilerr sumpah sedap...saya kalau nak makan cari rumah mak mertua :)