nuffnang advert

Friday, July 29, 2011

Dapur Penyet....

selamat pagi semua....
teringin nak pekena Dapur Penyet kat MJ ni....balik keje hari Selasa ari tu terus berdesup gi sini...

 Dapur Penyet di Maju Junction....

 Bakso Penyet...hubby punya...

 Ayam Bakar Penyet...aku punya...mcm biasa lah, didtgkan dgn nasi putih dan sup....sedap tau ayam bakar penyet ni....mcm biasa aku mestilah pilih ayam bhgn tight....

 harus mintak sambal lebih...sambal dia pedas dan terangkat noks....

aku pun dah terikut suami si softtouch hanim tu, asal order ayam penyet je mesti nak order Sambal Kangkung...hehe....

dah tu je nak citer, kesimpulannya mkn kat sini mmg sedap, kalau dtg time lunch hour mmg penuh, sbb tu kami pegi balik keja, merangkap makan mlm...hehe....anak2 pun kami tapaukan ayam penyet gak...


p/s: sedih bila Harimau Malaya tak dapat masuk pusingan seterusnya...huhu....

55 comments:

makdara TERdiva said...

kalau hari2 makan..kompom purse pun penyet..haha!

Ayuni said...

hm, pnh lalu kt situ tp nama penyet cam pelik je.....

Kakzakie said...

Kalau tempat kakak ada Nasi Ayam Penyet. Ada nasi + ayam bakar dan sambal ala-ala sambal belacan gitu + ulam timun dan kobis mentah...

sayangsayangibu said...

aduhai..dah lah hujan nih
lapar nih
sedap tui nampak makanan tu.

Daddy Ziyyad said...

aku rasa nak penyet penyetkan kepala pemain singapore yang berlakon injured semalam.

bujal X said...

saya suka bahagian peha dengan pinggul!!

AI said...

- pernah makan gak ni...tapi ayam tu x penyet pon...ape makne penyet tu ek?

lydzar said...

saya suka bahagian kepak..seumur hidup ni, baru sekali je ber-ayam penyet nih..

sha a.s said...

x penah try lagi ni..

NM02 said...

aku pernah tunggu setengah jam utk dpt tmpt duduk tahu.. nasib baik tgh lobi tu ada jual mcm2

Emy Tak Kecik said...

sedap kan???aku pon torai aritu :D

mamyharraz said...

mana pic org yg mkn ni? hehe

alahai terliur sungguh menu suami wahida tuh..

mrsharis said...

rindunyer nak makan kt situ.. :(
noks, lunch hour ni apa plan? aku may be jumpa sis rasp & sis dee nk g nuffnang ;)

Ilhamny.com said...

aku slalu lalu2 jek kat dpn kedai nih..xpenah try lg..pas nih leh la try..:).slalu mkn ayam penyet kat kg.baru..wong solo..leh tahan gak...

wahida said...

al: tak tau la apa maksud dia, tapi makanan ni berasal drp Indonesia...terkenal kat Indon penyet2 ni...

emy tak kecik: sedap giler!! nnt aku plan nak jumpa ko kat situ la...

mamyharraz: kalau ko perasan, bila aku buat n3 mkn2, tersgt jarang aku letak muka kami tgh mkn...aku lebih suka tayang gambar food je...kehkeh...

mrsharis: enjoy ur gathering...

chichi said...

oooo selalu ayam goreng yg banyak habok2 tu je aku makan...ayam baka lom cuba lagi...

Yan said...

akak pun suka sambal kangkung..peddas tapi sedap.crunchy..

Acik Erna said...

Wahida..bakso bukan campur beehoon ngan kuah sup ke

Lia said...

sedapnya.. terliur sudah pagi2 ni.. heheee

wardah @ fie shah said...

selalu aku lalu je tak pernah singgah takut tak sedap. ok pasni leh masuk la,.

Acik said...

pernah terai ayam penyek kat ioi puchong. boleh ler tahan ... :)

atty's said...

pagi2 sudah dihidangkan dgn menu yg menarik..huhuhuhhuu..lapar..

kasihredha said...

akak pun suka ayam penyek ni wahida..
tp biasa akak makan di Wong Solo :)

miss Fyqa said...

lapar pulak tgk makanan ni....
wargghh menyelerakan :)

ajumohit said...

Mmg sedap2 mknan dia, style Indonesia kan? Tp sambal diorg rasa lain skit

wahida said...

ajumohit: sambal dorang yg lain tu la yg sedap tu kan...

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Sedapnye.....nak ajak husband makan kat sana juga la

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..menyelerakan sungguh..terutamanye Bakso penyet tu..

Pepel BoNda AmaNi said...

masa CNY hari tue aku ngan member opis aku g pekena ayam penyet kat sini..kebetulan aku ada hal dekat MJ tue....terus lunch kat c2...sedap kan...

Diana @ bilakukatacinta said...

aym penyet memang best..ce try ayam penyet express akt sunway..sambal dia./..fuhh...kelass gitu

Zura said...

kak..sedap nampak..tp asal kangkung dia cm keras je batangnye tue..xmasak sgt ke...

Zareda Norman said...

besnya.. memang mengidam ni.. teringat nasi timbel dan nasi liwet kat bandung

James Alexander said...

ni boleh jadi juadah berbuka minggu depan ni... gud2...

munna said...

belum pernah lagi makan ayam penyet....

Amie said...

waduh...waduh...wahida! kalau dekat tempat tu rasanya nak berkunjung sekarang jugak.... semua main penyet2 ye... ingatkan hanya ada resepi nasi ayam penyet... he hehehh

::NureeN:: said...

perggghhh... mmg betoi, sedap mkn ayam penyet.. nureen pon suka rendang paling mavelous.. tp adik nureen g indon dia kata kat indon ayam penyet x sedap lagi sedap kat m'sia

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhhh

betul2 penyek la kak...

sedapp bebenor...kena p cari la balik kl neh....

eB ezrin said...

lapornyerrrrr huwaaaaaaaaa

|| NaFiRaa || said...

ohohoho.. nasib lah daku dh makan kenyang2..kalo x~ menggelupor perut tengok makanan2 nih sume..muahahahaha

MaMa AiNi said...

wah melayan ayam penyet ya?...he2x...memang sedap, mama pernah makan kat the curve damansara..

NOOR FATIN said...

xpenah lagi makan ayam penyet. hik hik terliur tgk!

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedap2 .. agaknya lah kan kalau akak duk KL kan .. ari2 duk cerita pasal makan kan ekkekeke ..
ada lak geng mcm wa dan nmo .. :))

Anum said...

best kan
leh cuba nie

rasp said...

lepas raya leh try lah kat sini...
jarang2 makan ayam penyet nie...

Hanis Azla said...

Selalu layan ayam penyet kat restoran ayam penyet aje.. dapur penyet tak pernah masuk pula.. tp nampak hidangannya mcm sama..

fiza said...

Perghhhhh...mantop. Bley try nih ☺☺

Selamat berpuasa.

Rinna said...

Wow sedapnyaa.. tak penah lagi singgah ke sini..One day leh try..nie.. :)

eima said...

wahhh nampak sodap harga pun sodap ...

** kunjungan balas ...

syariza09 said...

skalipon lom pernah try, lps raya la pulak

Dilla Ady said...

tak penah pun rase lagi ayam penyet nih..tgk mmg menggoda, lapau terus jadinye..

NzA said...

sedapnya..nasib baik blm poso....

puteri ain said...

gamba2 makanan akk smua sedap2 . selalu buat saya terliur . hehe

selamat berpuasa kak :)

sW33tdARLiNG said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... puasa puasa....!

[sutera kasih] said...

errr...saya tgh puasa tgk entri bergambar ni hehe

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 24th nov 2014 & 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com